Λαμπάτος (?) με Fender καθαρά

Μέχρι πρότινος σκεφτόμουν κι εγώ να πάρω όταν βρω κάνα φράγκο κάποιον απ' τους Fender Hot Rod (τον Blues Deluxe), αλλά

-τα 40W είναι πολλά και όταν άκουσα την μάλλον αληθή φήμη ότι το taper του volume του είναι "ότι να 'ναι" (μέγιστη ένταση στο 4!!!!) παράτησα την όλη ιδέα altogether...

-το ηχείο του είναι πολύ μέτριο (μάλιστα του Hot Rod Deluxe είναι χειρότερο...)

-οι "μαμά" λάμπες είναι κι αυτές μέτριες

-το βρώμικό του κανάλι είναι αδιόρθωτα cheesy

Το φως το αληθινό ήταν η ανακάλυψη του '65 Princeton Reverb. Εξηγούμαι:

-15W άρα πιό ήσυχος (μην περιμένεις και πολλά) ενώ μπορείς να σπάσεις τα καθαρά του χωρίς να σπάσεις τα τύμπανά σου, αν και η αστυνομία δεν θα νοιαστεί γι' αυτή τη λεπτομέρεια...

-αξιοπρεπές ηχειάκι (Jensen C10R αν δεν απαττόμαι, 10άρι, μπορείς να βάλεις και 12αρι)

-οι εργοστασιακές λάμπες είναι ίδια ιστορία με τον Hot Rod (μέτριες)

-μικρούλης κι ελαφρύς (12+ κιλά --> δηλαδή το 1/3 του Alchemist 2x12!!)

αλλά, είναι και "τσιμπημένος"...

Ο Bogner είναι φτηνός αλλά με το βάρος του δε θα τον έπαιρνα ποτέ, ειδικά εάν τίθεται θέμα πέρα-δώθε! Επίσης ποτέ δε μου κάθεται ηχητικά (υποκειμενικό)!

Πάντως για το σπάσιμο, γιατί να μην αγοράσεις ένα clean boost να λυθεί το ζήτημα? Αν το βάλεις μπροστά απ' τον ενισχυτή δεν θα σου δίνει μόνο ένταση και μπορείς (δεν σου μιλάω εκ πείρας...) να "σπάσεις" τα καθαρά χωρίς πολλή ένταση.

Και συγγνώμη για την ανάσταση του thread...

Κατι σε Fender Excelsior ?? 

http://www.thomann.de/gr/fender_excelsion.htm

Αλλα δεν ξερω εαν εχει ερθει κανενα τεμαχιο ακομα Αθηνα.

Επισης θα σου προτεινα να τσεκαρεις εναν blues Junior μαζι με ενα σετακι απο BillM mod kit .....  http://billmaudio.com/wp/    και ενα καλυτερο μεγαφωνο (εγω ειχα το Eminence Cannabis Rex το οποιο του πηγε τελεια !)

Τα συγκεκριμενα MOD δινουν πολυ καλυτερη αποδοση και ηχο στον JR .

Δες καποιον DR-Z η ceriatone.com σε αυτα τα λεφτα.....σιγουρα ανωτερη ποιοτητα!

Ακομα καλυτερα κανε υπομονη,αυξησε το ποσο και παρε κατι σουπερ για μια ζωη....

Με λίγα παραπάνω χρήματα  βρίσκεις μεταχειρισμένο Mesa Boogie Lone Star.

Το είχα πάρει 1400 ευρώ αλλά  μου έκατσε μετά ο BadCat Lynx 50,και πούλησα το Boogie.

Trending...

Νέα θέματα

Back