• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

kurzweil k2000: τρελαμένο pitch bend! Help!

PANOS_G

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σε όλους! Έχω φρίξει με το Κουρζβαϊλάκι μου. Τον τελευταίο καιρό εμφανίζει προβλημα με το pitch bend. Δεν κάνει bending σωστά και εκτος των αλλων μολις το πειράξω, μετά το όργανο ξεκουρδίζεται κατα βούληση. Καμία ιδέα? Είναι γνώριμο το πρόβλημα σε κανέναν?

Κάνε ένα backup ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα πάνω στο όργανο.

Και μετά κάνε ένα factory reset. Να δούμε τι θα κάνει το όργανο.

Κώστα ευχαριστω για το ενδιαφερον. Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι δεν ξερω σε τι state θα ερθει με το factory reset. Και αυτο γιατι πλην των προγραμματων που εχω φορτωσει, εχει πανω και το τσιπ με τα προγραμματα του Κ2500. Μηπως εχω θεματα και χρειαστεί να το ξαναεγκαταστησω?

PANOS_G είπε:
Κώστα ευχαριστω για το ενδιαφερον. Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι δεν ξερω σε τι state θα ερθει με το factory reset. Και αυτο γιατι πλην των προγραμματων που εχω φορτωσει, εχει πανω και το τσιπ με τα προγραμματα του Κ2500. Μηπως εχω θεματα και χρειαστεί να το ξαναεγκαταστησω?
To όργανο κάνει back up σε όλα τα settings. Programs και setups. Είχα το Κ2000v. Χρησιμοποιούσα scsi και είχα μετατρέψει το drive σε zip drive.

Κάνεις backup όλα τα settings.

Με το φορμάτ θα δείξει αν το όργανο έχει θέμα.

Από μπαταρία μάλλον είσαι οκ.Δεν έχει βγάλει μήνυμα.

Χμ... Μπαταρία ε... Ναι μου βγαζει μήνυμα για χαμηλα βόλτ (3.4). Δεν με απασχολησε αυτο γιατι νόμιζα οτι οι μπαταριες εχουν σχέση αποκλειστικά και μονο με την διατηρηση των προγραμμάτων. Ή μηπως όχι;  :-[

PANOS_G είπε:
Χμ... Μπαταρία ε... Ναι μου βγαζει μήνυμα για χαμηλα βόλτ (3.4). Δεν με απασχολησε αυτο γιατι νόμιζα οτι οι μπαταριες εχουν σχέση αποκλειστικά και μονο με την διατηρηση των προγραμμάτων. Ή μηπως όχι;  :-[
Όχι. Ήδη σε ενημερώνει. Παίζει σημαντικό ρόλο και να την αλλάξεις άμεσα. Μην μείνει off το όργανο.

Οκ. Θα τις αλλάξω αμεσα. Η χρήση επαναφορτιζόμενων επηρεάζει? Ερώτηση αδαούς ανθρωπου, μονο και μονο επειδη ξερω οτι στο ηλ. μπασσο μου παιζει ρολο... :P

PANOS_G είπε:
Οκ. Θα τις αλλάξω αμεσα. Η χρήση επαναφορτιζόμενων επηρεάζει? Ερώτηση αδαούς ανθρωπου, μονο και μονο επειδη ξερω οτι στο ηλ. μπασσο μου παιζει ρολο... :P
Δεν το ξέρω, αλλά δεν θα το έκανα στην θέση σου. Θα πήγαινα στην άμεση άριστη και ουσιαστική λύση.

Costas Siachamis είπε:
Δεν το ξέρω, αλλά δεν θα το έκανα στην θέση σου. Θα πήγαινα στην άμεση άριστη και ουσιαστική λύση.
Έχεις δίκιο. Αλλάζω αύριο και θα επανέλθω με αποτελεσματα. Ευχαριστω και παλι!  :)

Μανώλης Χναράκης είπε:
Κατά πάσα πιθανότητα θέλει αλλαγή το bender, μακάρι να κάνω λάθος.
Και εγώ ελπίζω πως όχι, γιατι δεν θελω να σκεφτω καν ποσο θα μου κοστισει η ενδεχόμενη αλλαγή... Και επισης εχω ακουσει οτι δεν ειναι και κανένα όργανο που μπορεις μονος να βάλεις χέρι.

Ενδεχομενως να θελει spray επαφων,ειναι spay που απομακρυνει σκονες και γενικα διορθωνει τετοιου ειδους δυσλειτουργιες ποτενσιομετρων,εχω χρησιμοποιησει σε τετοια περιπτωση που αναφερεις παλαιοτερα και το προβλημα διορθωθηκε.Αρκει το ποτενσιομετρο να ειναι ανοικτου τυπου και να εχει προσβαση το spray μες στο ποτενσιομετρο,γιατι σε ενα κλειστου που δοκιμασα δεν εγινε τιποτα. Αλλιως αν δεν διορθωθει ετσι κ ουτε οπως προτειναν παραπανω,τοτε ισως χρειαστει να παρεις καινουριο ποτενσιομετρο.Μπορεις βεβαια να το εμπιστευθεις και σε εναν ηλεκτρονικο και να σου το ανοιξει ,αλλα δεν νομιζω να συμφερει οικονομικα,με την εννοια οτι το καινουριο ειναι καινουριο,και ας κοστισει περισσοτερο.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=197949.0

Γιατι Mr Χναρακης?
chin2.gif

Ιδια απορια,αφου του bender λογαριθμικο ποτενιομετρο ειναι οπως και ολα τα υπολοιπα,τωρα αν σε καποιο οργανο συγκεκριμενα ειναι διαφορετικου τυπου δεν το γνωριζω.Παντως εχω βαλει spray σε bender και το προβλημα διορθωθηκε

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έβαλε κάποιος σπρέι και να συνέχισε - έκανε την δουλειά του...  όμως ανάλογα τον τρόπο χρήσης, την συχνότητα χρήσης, το περιβάλλον εργασίας κλπ, 70 με 90% των περιπτώσεων α) προσωρινά και β) χωρίς σωστά αποτελέσματα.

1. Το μέτρησες και είδες ότι η ωμική απόκλιση είναι σωστή βάση της γωνίας κλήσης του μοχλού;

2. Εάν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα εξακολούθησε να είναι σωστό;

Εννοώ σε τιμές, γιατί απο ήχο ελάχιστοι ακούνε διαφορές.

3. Πόσα τέτοια bender έχεις ανοίξει, από διαφορετκά μηχανήματα, πόσα έχεις μετρήσει

να δεις πως συμπεριφέρονται και γιατι;

Παρατήρησες ότι έχουν κοινά ποτενσιόμετρα;

Δεν αμφισβητω την εμπειρια σου,την εμπειρια την δικη μου την ανεφερα,σε ενα και μονο το δοκιμασα και εγινε η δουλεια καθως ηταν ανοικτου τυπου. Αυτο που εχω παρατηρησει παντως σε μηχανηματα ειναι πως το bender εχει ιδια ποτενσιομετρα με τα υπολοιπα του ιδου μηχανηματος. Κατα ποσο η διορθωση που θα γινει στο ποτενσιομετρο θα εχει μικρη η μεγαλη αποκλιση απο το κανονικο δεν το γνωριζω,αλλα αφου με το αυτι δεν θα ειναι αντιληπτη,απο μερος μου δεν θα ειχα προβλημα.Εκτος αν γινοταν αντιληπτη σε ευρος τονικοτητας απο οκταβα και ανω

Trending...

Νέα θέματα

Back