Korg KRONOS

Korgious είπε:
Aν είναι αξιόπιστη η οθόνη αφής και μένα δεν θα μου είναι χρήσιμο το ποντίκι.

Αλλά,για την στραβή την ώρα λέμε.
Δεν έχω δουλέψει ποτέ μου μηχάνημα Korg, πόσο μάλλον με οθόνη αφής, απλά θέλω να πιστεύω ότι είναι αξιόπιστες. Ποντίκι εμένα έχει το Fantom-G, αλλά σε ζωντανές εμφανίσεις δεν το κουβάλησα ποτέ. Καλύτερα θα με βόλευε μια οθόνη αφής. Κάτι να πω την αλήθεια, όλοι οι τύποι που στην κυριολεξία έχουν διαλύσει τα διάφορα Tritons στα μαγαζιά, θα είχαν εκφράσει παράπονα για τις οθόνες αφής, αν υπήρχε πρόβλημα. Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει ή διαβάσει τίποτα σχετικό. ;)

Korgious είπε:

Σχετικά με την οθόνη αφής, 10 χρόνια σε Triton ποτέ δεν είχα πρόβλημα αξιοπιστίας με την οθόνη, μιλάμε για "σκληρή" χρήση και σε lives, και γενικά λιώσιμο του οργάνου.

Πάντα έκανε ό,τι πατούσα  ;D

Νομίζω η οθόνη αφής είναι ό,τι πιο εύχρηστο, αν και αυτό έχει να κάνει με ό,τι έχει συνηθήσει να δουλεύει κανείς. Επίσης μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη ας πούμε μπορεί να γίνει κουραστική κάποιες φορές. Ο σχεδιασμός του οργάνου, από οθόνη, controllers, sliders, knobs, switches, joystick, wheels, ribbons κτλ κτλ είναι τεράστιο θέμα.

Korgious είπε:

Η οθόνη αφής στο Extreme μου, γενικά, δεν παρουσιάζει πρόβλημα πλην κάποιων εξαιρέσεων στις άκρες. Δηλαδή έχω διαπιστώσει ότι καλύτερα μπορώ να αλληλεπιδράσω με πληροφορίες που είναι στο κέντρο της οθόνης παρά με αυτές που βρίσκονται στις άκρες. Επίσης πολλές φορές δεν μπορούσε καν να ανταποκριθεί, οπότε αναγκάστηκα να χρησιμοποιώ μία γραφίδα, που ενδείκνυται περισσότερο, αν και δεν έλυσε τα προβλήματα 100%

Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να υπήρχε και κάποιο utility που έκανε κάτι σαν ... ζυγοστάθμιση;; ;D

Κάποια άλλη φορά η οθόνη άνοιξε μετά από κάποια δευτερόλεπτα - ίσως λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στην οποία βρισκόταν. Το έκανε 1-2 φορές.

Φυσικά, δεν ξέρω αν η οθόνη στο Kronos είναι όμοια με αυτή του Extreme. Αν/όταν το δοκιμάσεις το όργανο, δες κατά πόσο ανταποκρίνεται καλά στις άκρες η οθόνη του.

OurDarkness είπε:
Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να υπήρχε και κάποιο utility που έκανε κάτι σαν ... ζυγοστάθμιση;; ;D
Ναι οι οθόνες των Triton κάνουν ζυγοστάθμιση (πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις στο Global), κατα την οποία σου ζητάει να πατίσεις σε κάποια σημεία της οθόνης και τις 4 γωνίες, οπότε καλιμπράρει την πίεση και το X-Y.  

Δεν γνωρίζω αν η οθόνη του Εxtreme είναι ακριβώς η ίδια με το Classic, an και δεν πιστεύω να έχουν διαφορές. Ε του KRONOS να μην είναι καλύτερης τεχνολογίας;

Μιας και μιλάμε για οθόνες αφής, αυτές που κυκλοφορούν γενικά στα synths είναι τεχνολογίας resistive ή capacitive; Δηλαδή είναι ευαίσθητες στην πίεση (resistive) ή σε απλό άγγιγμα (capacitive, όπως οι οθόνες στα πιο σύγχρονα κινητά τηλέφωνα);

Πάντως, αν είναι ίδια με του OASYS, θα είναι λίγο σπαστική, από την άποψη ότι λόγω υψηλής ανάλυσης, κάποιες λειτουργίες πρέπει να βάλεις τη μύτη από  το... μικρό δαχτυλάκι για να τις επιλέξεις. Τουλάχιστον εγώ που είναι λίγο... λουκανοειδή τα δάχτυλά μου  ;D

Αλλά γενικά η οθόνη αφής είναι όλα τα λεφτά στα Korg. Δε μου τη γλυτώνει το PC! Με το που πάω στα 7 για τη μουσική, θα του κοτσάρω και μια αφής.  ;D Ωραίο thread θα ήταν αυτό: Μουσικό PC με οθόνη αφής: Who has done it? Αν δε βαριέστε ανοίξτε το  ;D

Σοβαρά τώρα, σκέφτεται κάποιος από εδώ μέσα να το αγοράσει; Πότε έρχεται περίπου;

cyclops είπε:
Πότε έρχεται περίπου;
Τέλη Απριλίου θα αρχίσει η διάθεση του οργάνου όπως λέει η korg.

Τώρα για το πότε θα έρθει Ελλάδα είτε για δοκική ή για αγορά από εδώ, ρώτα στο bon studio.

cyclops είπε:
Σοβαρά τώρα, σκέφτεται κάποιος από εδώ μέσα να το αγοράσει; Πότε έρχεται περίπου;
Μακάρι, πολύ θα το 'θελα να το αποκτήσει κάποιος, και να μας κάνει ένα review ή ακόμα ακόμα να μας "ανεβάσει" και ένα σετ από ήχους που θα συνθέσει o ίδιος.Εσύ τι λες, έχουμε τύχη;Ή τσάμπα καίει η λάμπα.Αν θα με ρωτήσεις προσωπικά εγώ πιστεύω πως όχι.Στο γυαλί της tv θα το δούμε -ως είθισται-από κάποιον "ποζερά".Διότι εκείνος που γνωρίζει πραγματικά να "ηχοσυνθέτει" δεν περιμένει το Kronos.Πετυχαίνει το σκοπό του και σε άλλα υποδεέστερα μηχανήματα, με λιγότερες μηχανές σύνθεσης.

nektarios είπε:
Διότι εκείνος που γνωρίζει πραγματικά να "ηχοσυνθέτει" δεν περιμένει το Kronos.Πετυχαίνει το σκοπό του και σε άλλα υποδεέστερα μηχανήματα, με λιγότερες μηχανές σύνθεσης.
Όπως π.χ. αυτό  ;D

moog_modular.jpg

Πόσα GB είναι το πιάνο; :o Δεν έχει σημασία, εφόσον η λειτουργία του πεντάλ του κανονικού πιάνου δε μπορεί να εξομοιωθεί.

Δεδομένου ότι είναι ένα εργαλείο για live, πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η ευκολία χρήσης και το κλαβιέ.

Έχει σημασία να μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα οι μηχανές σύνθεσης (ξέρει κανείς αν γίνεται; ) ώστε να συνδυάζει στα combis πχ sample based με VA. Για αυτό το σκοπό πιστεύω ότι η έκδοση με 61 πλήκτρα δεν αρκεί, για να φτιάξει κανείς τρελά combis με πολλά split.

Τελοσπαντων. Όλα τα προϊόντα κρίνονται με βάση την τιμή τους. Σημασία έχει αν κάποιος  θα άξιζε με τα ίδια χρήματα να πάρει το Kronos ή ένα συνδυασμό δύο άλλων μηχανημάτων.

Noizer είπε:
Τελοσπαντων. Όλα τα προϊόντα κρίνονται με βάση την τιμή τους. Σημασία έχει αν κάποιος  θα άξιζε με τα ίδια χρήματα να πάρει το Kronos ή ένα συνδυασμό δύο άλλων μηχανημάτων.
...και 3 και 4 και 5...

σε διαφορετική περίπτωση ας μας πει που θα παίζει live και ποια απαιτητικά αυτιά θα τον ακούσουν (ώστε να απαιτείται απαραιτήτως η ύπαρξη kronos on stage) για να πάω πάσο και να του ζητήσω και συγνώμη.

Δεν μου φαίνεται καθόλου μούφα.(άλλωστε δεν είνια και μικρό μαγαζί).Συγκεκριμένα εγώ τέτοαι τιμή περίμενα για να είμαι ειλικρινής.Δεν ήταν δυνατόν να ξεκινούσε στσα 2500 όπως λέγαν κάποιοι καθώς θα ανταγωνιζόταν το m3 που είναι οικονομικά ασύμφορο για μια εταιρία.

edessaios o anitus εννοει οτι οι τιμες που εγραφαν καποιοι στο τοπικ οτι ηταν μουφα οχι η τιμη στο συγκεκριμενο καταστημα  ;D

anywayssssss...οπως και να 'χει 4.133 στα 61 keys ειναι πραγματικα υπερβολικη τιμη για ενα τετοιο ΚΡΑΝΟΣ το οποιο απ τους 10 που θα το αγορασουν (λεμε τωρα) μονο οι 2 (κ πολυ λεω) θα κατσουν να ασχοληθουν με συνθεση ηχων και με δημιουργια ηχων απ το μηδεν  ::) (εφοσον μπορουν με λιγοτερα Money να αγορασουν ενα m3 και να ειναι κι αρχοντες)!

Με λιγα λογια για να μην το κουραζουμε συμφωνω με τα γραφομενα του νεκταριου!

:-*

kurz PC3(x ή Κ προς το παρόν) και τα λεφτά στη τσέπη όπως λέει και ένας γνωστός σεφαραδίτης κιθαρέμπορας της Σαλονίκης.

Αυτά απο μένα και μην ξεχνάτε ο Χρόνος τρώει τα παιδιά του (o Ζεύς ήταν ξύπνιος και την γλίτωσε). (:

Οι τιμές πώλησης (για Αμερική) από το Sweetwater.com:

61:  2999$  (list price 3750$)

73:  3499$  (list price 4350$)

88:  3799$  (list price 4750$)

http://www.sweetwater.com/store/search.php?s=Korg+Kronos

Δεν αναγράφεται βέβαια ακριβής ημερομήνια που θα είναι διαθέσιμο.

Όπως γράφει "The new Korg Kronos is expected to begin shipping in Spring 2011"

OurDarkness είπε:
Φοβάμαι ότι θα ξεμείνουμε από ονόματα πλανητών/αρχαίων θεών. :D

Αναμένω με ελαφρά ανυπομονησία την απάντηση της Roland.

προφητικα λογια??  ;D

Ξέθαμμα του παρόντος thread αλλά για καλό λόγο... :)

Σε ένα πλαίσιο εορταστικής διάθεσης και άκρατου ονειροπολήματος, μου έχουν μπει κάποιες σκέψεις περί Kronos. Εντελώς φιλολογικό το ενδιαφέρον προς το παρόν, δεν μπορώ να δεσμευτώ για το μέλλον! ;D

Έχω ήδη δει κάποια posts που αναφέρουν σκόρπιες εντυπώσεις από το Kronos, όπως και αγγελίες όπου πωλείται το εν λόγω όργανο οπότε θεωρώ ότι υπάρχει κόσμος που μπορεί να με διαφωτήσει για το αν το Kronos είναι τόσο καλό στην πράξη όσο διατυμπανίζει η Korg και βέβαια αν αξίζει τα (ομολογουμένως πολλά) χρήματα που κοστίζει.

Παρακαλώ λοιπόν τους κατόχους Kronos ή έστω όσους το έχουν παίξει/ακούσει από κοντά να βοηθήσουν την κατάσταση, αναφέροντας τις εντυπώσεις τους από τον ήχο, την αίσθηση, την ποιότητα κατασκευής και την ευκολία χρήσης.

Ευχαριστώ σας και εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές σε όλους! :)

EDIT: Παράλειψη από μέρους μου, η χρήση που έχω στο μυαλό μου είναι σαν all-in-one όργανο για live χρήση σε ευρύ ηχητικό φάσμα και σαν εργαλείο σύνθεσης/έμπνευσης για τις μοναχικές στιγμές στο σπίτι. 8)

Trending...

Νέα θέματα

Back