Εγω εδώ έχω ένα μικρό πρόβλημα. Έχω, κι εγώ, περάσει από Δημοτικό ωδείο, και ως καθηγητής, και ως μαθητής. Ως μαθητής τα πράγματα ήταν μέτρια, αλλά υπάρχαν διαμάντια καθηγητές μέσα (στα Γιάννενα πάντα).
Ώς καθηγητής παρατήρησα το εξείς παράδοξο: Πληρωνόμουνα ΠΑΡΑΠΑΝΩ από όσα έδινε το μήνα ο κάθε μαθητής μου! Και είναι παράδοξο, γιατι, αφού έχεις δίδακτρα, είναι ΚΑΙ εμπορικού χαρακτήρα η επιχείρηση. Δεν είναι δυνατόν ο καθηγητής να παίρνει 60 ευρώ (λέμε τώρα) το μήνα, τον μαθητή, και ο μαθητής να δίνει 35!!!!! Δε μπορεί να λειτουργήσει έτσι.
Και, ναι, το κράτος, η επιχορηγήσεις, κλπ, μπλα μπλα, αλλά τελικά, ας το βάζανε 50 ευρώ τα δίδακτρα, να ρίξουν και τους μισθούς των καθηγητών στα 49 να βγαίνει κάπως πιο λογικά το νούμερο!
Τα ίδια, βέβαια, γίνονται σε όλο το κόσμο, και με ορχήστρες. Υπάρχουν μεγάλες ορχήστρες που κλείνουν η μία μετά την άλλη... για τον ίδιο λόγο: Τα μαθηματικά, δεν τους βγαίνουν! Και βέβαια οι σπόνσορες αρχιζουν να σπανίζουν.
ΟΜΩΣ δεν είναι όλα τα μουσικά γυμνάσια/λύκεια όπως αυτό της Παλλήνης! Τα υπόλοιπα στις περιφέρειες, πρακτικά λειτουργούν ως το τοπικό τους λύκειο, με ελαχιστοποιημένα κριτήρια εισαγωγής και χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό που πάντα είχε η Παλλήνη...