Κλεοπάτρα project

ratman είπε:
ωραίος ο παίχτης, έπεσε πολύ ξυλοφάγωμα σήμερα τ ευχαριστήθηκες φαντάζομαι !!!

ο πάγκος σου φωσφορίζει λίγο, αν δεν κάνω λάθος είναι από  τ βάψιμο της special ε ?
Άστα να πάνε!! Είχα τόσο βιασύνη να την τελειώσω που ούτε τα στοιχειώδη μέτρα δεν πήρα όταν έβαφα...και τελικά έχασα και τρελό χρόνο! Εδώ το spray δεν είχα δει ότι γράφει fluorescent!! Και μπορείς να βρεις τον πάγκο σε σκοτεινή αποθήκη πλέον   :-X :-X :-X

να ρωτησω?δεν μπορουν οι τρυπες (π.χ για τα studs) να γινουν με το ρουτερ ,για σταθεροτητα και ακριβεια?με το καταλληλο τρυπανι βεβαια ,δεν λεω να το κανεις με φρεζα.

εκτος αυτου παιζη και  εργαλειο (νομιζω 25 ευρω) που ειναι βαση για τρυπανι ,πως ειναι του ρουτερ ε περιπου κατι τετοιο(αλλα μαλλον θα το γνωριζεις αυτο).

για τα 11mm του stud τι τρυπανι εβαλες? 10,5mm?
με ρούτερ θα τις έκανα αν είχε αρκετό χώρο το template αλλά είχε δυο τρυπούλες για το classic tuneomatic που μπαίνει σε δυο βιδούλες. Η γέφυρα που είχα από άλλο πρότζεκτ είναι μια  tone pros με big studs οπότε πήρα το σημείο του κέντρου με ακρίβεια και τρύπησα με ειδική αρίδα για ξύλα που έχει αγκαθάκι μπροστα και είναι αρκετά σταθερή θα έλεγα και κόβει καλώς. Πλάκα πλάκα  πριν ανοίξω σκεφτόμουν και γω αυτό το εργαλείο που λες για τρυπάνια το έχει ένας γείτονας αλλά επειδή παίζουν κάποια θέματα υγείας δεν ήθελα να τον ενοχλήσω στη φάση που είναι τώρα. Όταν όμως τον είχα δει που το είχε σκέφτηκα ότι πρέπει να το πάρω κι εγώ. Πρόσεξα πολύ ,αλλά πιστεύω ότι σίγουρα χρειάζεται. (πχ ο vagabond έχει εκείνο τον πάγκο που τραβάς έναν λεβιέ και κόβει ολόισια (&αμάτο και για τις τρύπες στα κλειδιά του headstock!!)

Απλά με το  plunge router δεν ήμουν σίγουρος ότι θα κεντράρω σωστά... με το τρυπάνι το είχα καλύτερα...

Επίσης άνοιξα τρύπα 11 mm γιατί αν δεις το stud έχει ένα λείο σημείο με 11mm πάχος και ένα 'σαγρέ' με 11.κάτι. οπότε σφίγγει μια χαρά! (αν ήταν αλλιώς θα έψαχνα να κάνω κατά τι μικρότερη τρύπα.)

Λίγη πρόοδος ακόμη

παίρνουμε το κατάλληλο μαχαίρι

DSC00461.jpg

το φέρνουμε βόλτα γύρω γύρω από την κιθάρα και...

στρογγυλεύει λίγο στο μάτι

DSC00462.jpg

DSC00463.jpg

Έφαγα λίγο παραπάνω και το κοντούρι

DSC00460.jpg

η κιθάρα δε θα έχει tailpiece θα είναι string through body

θα ανοίξω αύριο τις τρύπες και είμαστε έτοιμοι για φινίρισμα σώματος

Για άλλη μία φορά είσαι πολύ ωραίος!!!

Μία ερώτηση μόνο, τελικά την τρύπα την άνοιξες με 11άρι τρυπανάκι (και αν ναι που το βρήκες?) ή άλλο νούμερο στο περίπου?

Ρωτάω γιατί εγώ ταλαιπωρούμαι με 10άρι και κυκλικές κινήσεις το φτάνω στο 11 -και κάτι ψιλά- που χρειάζεται.

WilliamSats είπε:
Για άλλη μία φορά είσαι πολύ ωραίος!!!

Μία ερώτηση μόνο, τελικά την τρύπα την άνοιξες με 11άρι τρυπανάκι (και αν ναι που το βρήκες?) ή άλλο νούμερο στο περίπου?

Ρωτάω γιατί εγώ ταλαιπωρούμαι με 10άρι και κυκλικές κινήσεις το φτάνω στο 11 -και κάτι ψιλά- που χρειάζεται.
Αν θυμάμαι καλά το πήρα πριν 3-4 χρόνια από ένα μικρό μαγαζί 'χρώματα - σιδηρικά' πάνω από τον Ωκεανό στην Ιασονίδου στον πρώτο δρόμο μετά το παρκάκι που στρίβεις δεξιά (δε θυμάμαι οδό). Είχε αρίδες ξύλου 10 11 12 και 13 και μου έχουν χρησιμεύσει όλα άσε που κόβουν πολύ καλά και δεν 'παίζουν' πάνω -κάτω!

Ψάξε και σε κανένα από τα 'μεγάλα' , σίγουρα θα έχουν μεμονωμένα ή σετ!

argytar είπε:
Αν θυμάμαι καλά το πήρα πριν 3-4 χρόνια από ένα μικρό μαγαζί 'χρώματα - σιδηρικά' πάνω από τον Ωκεανό στην Ιασονίδου στον πρώτο δρόμο μετά το παρκάκι που στρίβεις δεξιά (δε θυμάμαι οδό). Είχε αρίδες ξύλου 10 11 12 και 13 και μου έχουν χρησιμεύσει όλα άσε που κόβουν πολύ καλά και δεν 'παίζουν' πάνω -κάτω!

Ψάξε και σε κανένα από τα 'μεγάλα' , σίγουρα θα έχουν μεμονωμένα ή σετ!
Εδώ Ρόδος ;D

Άααααλλος πλανήτης λέμε ;D

Πάλι on-line θα ψάξω.....

Thanks πάντως.

WilliamSats είπε:
Εδώ Ρόδος ;D

Άααααλλος πλανήτης λέμε ;D

Πάλι on-line θα ψάξω.....

Thanks πάντως.
Ώπα ξαχάστηκα!!! Σωστά!!

Θα ψάξω και γω online και αν βρω κάτι θα σου στείλω μήνυμα!

Από μαγνήτες λέμε να πάμε σε ToneRider Αlnico II ή rock song. Σε λίγο έρχεται ο Νικ να κάνουμε δοκιμή χρωμάτων!

Έμπαινε Αργύρη με τα μαόνια σου :D :D :D

Με βλεπω να ανεβαίνω Σαλόνικα να την ακούσω ή να φτιάξω μια ίδια ;D

nasokosm είπε:
Έμπαινε Αργύρη με τα μαόνια σου :D :D :D

Με βλεπω να ανεβαίνω Σαλόνικα να την ακούσω ή να φτιάξω μια ίδια ;D
Χε χε εννοείται όποτε ανέβεις μπορείς να περάσεις από το πτωχικό μου εργαστήρι!

Πάντως το ρούτερ σήμερα μου τα 'σπασε μιλάμε, μου ρθε να το πετάξω στα σκουπίδια!!

Μάλλον πρέπει να πάρω κανένα σοβαρό εργαλείο, αυτό είναι κινεζιά και βλακίζεται αγρίως! Σήμερα τα collets και τα δύο δεν κρατούσαν μαχαίρια !! Με μισή περασιά το μαχαίρι άλλαζε υψος -γλιστρούσε και τσαταλιάστηκαν τα νεύρα μου!

Τι να πάρω??? DeWalt? Bosch? Μπλάκιαντέκερ?  ;D ;D ή δεν το χρησιμοποιώ σωστά δεν ξέρω τι σκ@τ@ γίνεται... μπορεί αύριο να δουλεύει... μου χαλάει και τα templates με τις λαλακίες του. πχ σήμερα έσφιξα το λεβιέ που κλειδώνει το ύψος τρεις φορές γιατί όλο χαλάρωνε και πετούσε με αποτέλεσμα να μου σημαδεύει τα templates!!!

Grrrrrr!  >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Ποιο router έχεις?

Εγώ έχω εδώ και πολύ καιρό ένα Einhel που παίρνει 6&8mm bits (ένα σετ της bosch και ένα της einhel) και δουλεύει μια χαρά.

Να σου πω ένα μυστικό για τα ρούτερ.

Άσε την ταχύτητά τους να δουλέψει για σένα, δηλαδή μην το ζορίζεις, έτσι θα κάνει τη δουλειά του πιο χαλαρά χωρίς να ζορίζει το μοτέρ και τα bits δεν θα στομώνουν ;)

kostas80 είπε:
Πρώτη επιλογή kateme

festool-router-product-574277.jpg

Αλλά κι αυτό μια χαρούλα είναι

3612router-275.jpg
Για το festool  καταλαβαίνω γιατί είναι η πρώτη επιλογή αλλά ούτε για πλάκα δεν παίζει να πάρω ένα ρούτερ των 840$ όταν θέλω να φτιάχνω 2-3 κιθάρες το χρόνο...

Το άλλο θα το ψάξω...

WilliamSats το router που έχω το είχα πάρει από το Praktiker και γράφει budget..?..  νομίζω έδωσε ό,τι είχε να δώσει ,καιρός να το αναβαθμίσω... κάποια στιγμή

Το Goldie το καταλαβαίνω, όπως και το Esperanza αλλά και το Special , το Κλεοπάτρα πως βγήκε?  ;D

Καλή συνέχεια!

myster_maze είπε:
Το Goldie το καταλαβαίνω, όπως και το Esperanza αλλά και το Special , το Κλεοπάτρα πως βγήκε?  ;D

Καλή συνέχεια!
Είναι η σύζυγος του κουμπάρου!  :)

WiliamSats thanks!!

Ριζόχαρτο χάρακας και μέτρησα συμβουλευόμενος τη γέφυρα αλλά και ένα παλιό tailpiece τo spacing 52mm.Έπειτα ζωγράφισα κύκλο και τράβηξα προεκτάσεις παράλληλα στη μέση γραμμή.

DSC00479.jpg

Κόλλησα πάνω στο σώμα και σημάδεψα με μια μικρή μεταλλική μύτη.

DSC00480.jpg

Δοκίμασα αν χωρούν τα μπιλάκια από χορδές στις τρύπες που θέλω να ανοίξω, χωρούν με πίεση από πλαστικό σφυρί.

DSC00481.jpg

Ετοιμαζόμαστε για κοπή...

DSC00482.jpg

DSC00483.jpg

Με το τρυπάνι 6mm κάνουμε δύο τρύπες μέχρι την άλλη πλευρά μόνο στις δύο τρύπες της άκρης όσο πιο ίσια γίνεται. (κανονικά θέλει την ειδική 'πατούρα')

DSC00484.jpg

Επομένως βάζοντας πάλι το ρυζόχαρτο template πέφτουμε πιο μέσα από ότι αν τρυπήσουμε με το χέρι από τη μία πλευρά προς την άλλη.

Κανονικά θέλει το εξής τζιγκ:

DSC00485.jpg

DSC00486.jpg

DSC00487.jpg

Έτοιμη me countersunk ferrules... To σώμα πάει σήμερα για βάψιμο (κοκκινο τελικά sg φάση δοκιμασμένα πράματα)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ωραίο αυτο το κόλπο με τπ ριζόχαρτο, αν χρησιμοποιούσες κάθετη βαση για το δράπανο δεν θα είχες εξίσου καλό αποτέλεσμα?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back