Κλεοπάτρα project

argytar

Δυνατό μέλος
Πόντοι
898
Μετα την Goldie την Esperanza και τη Special λέω να κάνω και μία για τον ζερβοχέρη κουμπάρο μου ,και το όνομα αυτής...Κλεοπάτρα!

Θα είναι αρκετά πιο απλή κατασκευή δύο κομμάτια μαόνι σώμα στο στυλ της Les Paul χωρίς maple καπακι με QS μανίκι σε γωνία αλλά Les Paul Special (μιας και έχω τα templates) αλλά με δύο humbuckers και φινίρισμα με λάδι. Για τη γέφυρα δεν εχουμε αποφασισει ακομη ή θα γίνει wraparound η θα βαλουμε μια tone pros tune-o-matic που μου βρισκεται ,χωρίς tailpiece -θα είναι string through body.

Το budget θα είναι ΟΣΟ πιο χαμηλό γίνεται.

Αρχίζουμε λοιπόν με τα πεπραγμένα

μαδέρι μαόνι

DSC00346-1.jpg

κόβουμε για το σώμα με τη σέγα (κανονικά θέλουμε δύο ορθογώνια κομμάτια αλλά το έκανα έτσι γιατί δεν είχα αρκετούς μεγάλους σφιγκτήρες ,το σωστό είναι να μην κόψουμε καμπύλες ακόμα για να καθήσουν πιο σωστα οι σφιγκτήρες θα δείτε ότι μετά έκανα πατέντα)

DSC00345-1.jpg

τα κομμάτια πριν κολλήσουν (σημαντικό , οι επιφάνειες που θα κολλήσουν μεταξύ τους πρέπει να έχουν πλανιστεί εντελώς ευθεία και να έιναι ισοπαχή τα δύο κομμάτια, αυτό μας το έκανε ο μαραγκός με πολύ μικρή χρέωση)

DSC00348-1.jpg

DSC00347-1.jpg

βάζουμε καρφάκια ενδιάμεσα για να μη γλιστρήσουν τα κομμάτια παράλληλα (κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται και τόσο αν κολλήσουν μεταξύ τους δύο εντελώς ορθογώνια κομμάτια αλλά είναι καλό να υπάρχουν δύο καρφάκια για φρένο ,προσοχή να είναι σε επίπεδη επιφάνεια τα δυο κομμάτια έτσι ώστε να μην κάνει στραβή την κόλληση το καρφί, όταν τα συμπλησιάζουμε λοιπόν για να τα μαρκάρουμε πολύ προσοχή)

DSC00349.jpg

κόβω δύο κομμάτι από το ξύλο για να μπορέσω να στηρίξω καλά τους σφιγκτήρες στην κόλληση

DSC00350.jpg

χμμμ μάλλον ξέχασα να βγάλω φωτό όταν το κολλούσα ... θα ξαναψάξω ..τέλος πάντων βάζουμε κόντρα ξύλα με σφιγκτήρα κάθετα στην ένωση από τις δυο μεριές για να τα εμποδίσουμε να πηγαίνουν πάνω κάτω και ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ καλά.

το σώμα κολλημένο

DSC00361.jpg

Αρχίζει το ρουτάρισμα

DSC00362.jpg

γυρνάμε ανάποδα και με άλλο μαχαίρι (με ball bearing στο κάτω μέρος του) συνεχίζουμε

DSC00363.jpg

το σώμα αφού ξύθηκε γύρω γύρω

DSC00365.jpg

Άρχισα με ράσπα να τρώω το contour  που θα κάνουμε στην πίσω μεριά

DSC00366.jpg

Μόλις έχω νέα συνεχίζεται...

Είσαι για δέσιμο ;D ;D ;D

Δεν κρατήθηκες ούτε μία μέρα χωρίς κατασκευή!!!

Α, και για να καταλάβω καλύτερα το thread θα το βλέπω μέσα απο καθρέφτη ;D

mkm είπε:

Ε όχι είπαμε δεν ανάρρωσα ακόμα από τη special! Όλη μέρα αυτή παίζω ,το πρότζκτ έχει καμιά βδομάδα που το κουτσοξεκίνησα αλλά είπα σιγά σιγά να το παρουσιάσω μιας και τέλειωσε η special.... 

mkm είπε:

Συμφωνω και επαυξάνω!

Μεγάλη αρρώστια το να φτιάχνεις όργανα, οταν πάρεις φόρα δεν σταματάς!

Ολα καλά αλλα η ένωση στα δύο κομμάτια πρέπει να πέφτει έξω απο την περιοχή που δένει το μπράτσο,ετσι δεν είναι?

Ολα καλά αλλα η ένωση στα δύο κομμάτια πρέπει να πέφτει έξω απο την περιοχή που δένει το μπράτσο,ετσι δεν είναι?
οχι απαραιτητα, δεν εχει κανενα στατικο προβλημα.

Υ.Γ γιατι τωρα τελευταια δεν μπορω να κανω αντιγραφη απο απαντησεις συμφορουμιτων?

nasokosm είπε:
Συμφωνω και επαυξάνω!

Μεγάλη αρρώστια το να φτιάχνεις όργανα, οταν πάρεις φόρα δεν σταματάς!

Νομίζω και γω ότι είναι οκ έχει αρκετές κιθάρες φτιαγμένες έτσι ....

Αρρώστια δε λες τίποτα!

Αργύρη καλή επιτυχία σου εύχομαι ! και η special κορυφή πολύ καλή

(ΥΓ το phase 90 w/switch το έχω ακόμα !!  8) )

mojo_rising είπε:
Αργύρη καλή επιτυχία σου εύχομαι ! και η special κορυφή πολύ καλή

(ΥΓ το phase 90 w/switch το έχω ακόμα !!  8) )
yo yo yo

Μετά από καιρό προχωράει και η Κλεοπατρίτσα του Κουμπάρου!

DSC00430.jpg

DSC00428.jpg

DSC00429.jpg

ωραίος ο παίχτης  ;)

θέλω να ρωτήσω με τ μύτη έκοψες τ σώμα περιμετρικά  με τ ρούτερ ?

ratman είπε:
ωραίος ο παίχτης   ;)

θέλω να ρωτήσω με τ μύτη έκοψες τ σώμα περιμετρικά  με τ ρούτερ ?
Καλημέρα !

έχω 4-5 που έχουν ball bearing (σαν ρουλεμάν είναι) στο πάνω ή στο κάτω μερος τους , ανάλογα πού έχεις το template. Καθεμιά έχει διαφορετικό πάχος και ύψος οπότε κάποιες τις χρησιμοποιώ για 'να φύγουν τα χοντρά' και μετά προχωράω σε πιο λεπτή για τις λεπτομέρειες. Έχω και μία για το τέλος πιο μακριά και λεπτή (1") για να δίνει ένα πιο ομοιόμορφο κόψιμο (γλιτώνεις γυαλλόχαρτο).

Συνήθως πάντα (όπως και σ 'αυτή την περίπτωση) ξύνεις μέχρι εκεί που φτάνει η μύτη

DSC00363.jpg

(1" δεν είναι αρκετή) και μετά το γυρνάς ανάποδα με μύτη που έχει το ρουλεμάν στην κάτω τη μεριά και ξύνεις πάλι. Καλό είναι στο σημείο του cutaway να φας αρκετά με τη σέγα (και γενικότερα άσε λίγη δουλειά στο router και ποτέ μη το ζορίζεις και πρόσεχε τα χέρια τα μάτια σου και την αναπνοή σου με ανάλογη προστασία) γιατί με τον τρόπο που βλέπεις πάνω το router 'πεταξε' ξύλο στη γωνία και μου την έσπασε χοντρά!

Προχωράμε ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ προς το νεκ πόκετ!

1.Σχεδιάζουμε

DSC00431.jpg

2.Τρυπάμε για να φυγει η φύρα και να γλιτώσουμε από ζόρισμα του router.

DSC00432.jpg

Έπεται συνέχεια με τη γωνία χμμμμμ

Ολοκληρώθηκε και το νεκ πόκετ....

Βάζουμε το template σε γωνία και ρουτάρουμε!! (ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!! Δε ζοριζουμε το router)

DSC00434.jpg

DSC00435.jpg

DSC00436.jpg

DSC00437.jpg

DSC00438.jpg

DSC00439.jpg

DSC00440.jpg

DSC00441.jpg

DSC00442.jpg

Πάμε τώρα για μαγνήτες και μόλις τους σκάψω και τρυπήσω για τη γέφυρα δίνω το σώμα στον κουμπάρο για στοκάρισμα, τρίψιμο και λαδάκι και πιάνω το μανίκι ...

Μετά από τη σπέσιαλ που ήταν one-piece μου φαίνεται πιο εύκολη αυτή... θα δείξει...

argytar είπε:
Μετά από τη σπέσιαλ που ήταν one-piece μου φαίνεται πιο εύκολη αυτή... θα δείξει...
αλλο ειναι να εχει 2 πραγματα ταυτοχρονα στο μυαλο σου και αλλο να εχεις μονο 1 την καθε φορα  ;)

τι χρωμα θα γινει ?

παντως αν και εκνευριζομαι να βλεπω ανθρωπους να κανουν πραγματα με το αριστερο (ΝΑΙ ειμαι κομπλεξικος ;D ) αυτη θα χαρω να την δω στα χερια του κουμπαρου σου !!! ;)

προχωρας παντως εντυπωσιακα γρηγορα για γιατρο ανθρωπο  ;D ;D

Υ.Γ. το jigg με το γλωσσιδιο τα σπαει  ;D ;D ;D

messalion είπε:
αλλο ειναι να εχει 2 πραγματα ταυτοχρονα στο μυαλο σου και αλλο να εχεις μονο 1 την καθε φορα  ;)

τι χρωμα θα γινει ?

παντως αν και εκνευριζομαι να βλεπω ανθρωπους να κανουν πραγματα με το αριστερο (ΝΑΙ ειμαι κομπλεξικος ;D ) αυτη θα χαρω να την δω στα χερια του κουμπαρου σου !!! ;)

προχωρας παντως εντυπωσιακα γρηγορα για γιατρο ανθρωπο  ;D ;D

Υ.Γ. το jigg με το γλωσσιδιο τα σπαει  ;D ;D ;D
Χρώμα??? Τίποτα!! (Να 'χουμε πάλι τα ίδια??  :o :o :o Δεν ξαναβάφω φέτος με βερνίκια!)

--Άντε μπορεί όταν καλοκαιριάσει. --

Τα νερά του σώματος μας άρεσαν πολύ και λέμε να περάσουμε ξυλοστοκο νερού για grain filler, τρίψιμο και μετά λαδάκι ... και θα βγει όμορφη το δοκιμάσαμε ήδη σε σκραπ και το αποτέλεσμα είναι... τρισδιάστατο!

Ε , ΩΡΛ θα γίνω οπότε βρίσκονται στο εργαστήρι γλωσσοπίεστρα, βαμβάκι, ανατομική λαβίδα και βελονοκάτοχο ,νυστέρια βελόνες κλπ κλπ

ειδικά τα γλωσσοπίεστρα τελευταία όλο και περισσότερες χρήσεις βρίσκουν!  ;D ;D ;D

(γίνονται εκπληκτικές λίμες με τη μία ακμή να τρίβει και την άλλη να μη τρίβει θα το δείξω κάποια στιγμή, μπορείς να κάνεις crowning file χωρίς έξοδα!!)

Να προσθέσω ότι έβαλα και στο άλλο άκρο της κιθάρας τη γέφυρα τυλιγμένη με διπλή χαρτοταινία κυρίως για στήριξη αλλά και για απόδειξη ότι η γωνία είναι σωστή! (δεν το έδειξα στη φωτό. Τα γλωσσοπίεστρα από μόνα τους δε θα ήταν σταθερά)

Επίσης το ^αμάτο με το 2-piece σώμα και τα templates είναι ότι έχεις πάντα μπροστά σου τη μέση γραμμή!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πω πω doctor το πας πολυ γρήγορα και με με τα ενναλακτικά βαψίματα,λεω να παω και γω προς τα κει σιγα σιγα, τη βλεπω σε κανα μηνα έτοιμη :D

Τα νερά του σώματος μας άρεσαν πολύ και λέμε να περάσουμε ξυλοστοκο νερού για grain filler, τρίψιμο και μετά λαδάκι ... και θα βγει όμορφη το δοκιμάσαμε ήδη σε σκραπ και το αποτέλεσμα είναι... τρισδιάστατο!
Ημαρτον μη το κανεις, σαν σερβαντα θα ναι...που λεει και ο SF  ;D

Φτιαξε κατι τετοιο να γινει θεα.

11510_Gibson_Les_Paul_Special_Limited_Humbucker_Pelham_Blue_125610380_1.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Thomsot είπε:
Ημαρτον μη το κανεις, σαν σερβαντα θα ναι...που λεει και ο SF  ;D

Φτιαξε κατι τετοιο να γινει θεα.

11510_Gibson_Les_Paul_Special_Limited_Humbucker_Pelham_Blue_125610380_1.jpg
Μιλάμε για φωτογραφία από το μέλλον! Έτσι περίπου τη φαντάζομαι (πλην του διακόπτη) και το πικγκαρντ ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι!!! Αλλά το χρώμα ...σόρρυ μ' αρέσει το μαονάκι σκέτο ,το πολύ να βάλω καμιά αναλίνη να 'σπάσει' (πχ κόκκινο α-λα SG και να φαίνονται τα νερά)  αλλά δεν ξαναβάφω με σπρεϋ για φέτος , ακόμα ξεβάφω με διαβρωτικό το πάτωμα του κοινόχρηστου γκαράζ.... και είχα βάλει και εφημερίδες από κάτω....

Σερβάντα σερβάντα γιβσονοειδές είναι δεν πειράζει , στις ΦΕΝΤΕΡοειδείς όμως ειμαι 200% μαζί σου!! (Άντε με εξαίρεση το sunburst που είναι μισό-μισό...)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back