Κιθάρα ή πετάλια;

mamakin

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Χαιρετώ άπαντες,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σκεφτόμουνα να «σπρώξω» μερικά χρήματα σε αγορά ορισμένων πεταλιών (έχω ήδη ένα tubedreamer απο jam pedals) για να δώσω κάποιες άλλες διαστάσεις στον ήχο μου σύμφωνα και με τις δικές μου προτιμήσεις.

Από την αλλή πλευρά σκεφτόμουνα ότι καταξιωμένοι κιθαρίστες όπως π.χ. ο BB KING και ο Angus Υοung δεν βασίζονται σε πετάλια και άρχισα να ψάχνομαι για την απόκτηση είτε μιας squier classic vibe strat 50's ή 60's είτε για για squier classic vibe tele. Διάβασα λίγο και τον οδηγό του superfunk. Να σημειώσω ότι είμαι κάτοχος μιας Gibson Les Paul.

Θέτω λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

- Εφόσον είχατε αυτό το το μικρό μπάτζετ θα επιλέγατε πετάλια ή κιθάρα;

- Tele vs Strat: Ποια είναι η φιλοσοφία της κάθε κιθάρας;

mamakin είπε:
δεν βασίζονται σε πετάλια
έχουν όμως ενισχυτές που βάζουν κάτω 500 πετάλια...άρα μην ψάχνεις κιθάρα (αφού έχεις)...αλλά ενισχυτή.

Βέβαια, μπορείς να συνεχίσεις να ψάχνεις για κιθάρα....όλοι μας μας, όταν χτυπάει το GAS...τέτοιες δικαιολογίες λέμε. ;)

Tele vs Strat: Ποια είναι η φιλοσοφία της κάθε κιθάρας;
Ποιός σε έβαλε Παρασκευιάτικα? ;D ;D

Δεν μας ειπες το βασικοτερο.Τι ΕΝΙΣΧΥΤΗ εχεις.

Ο ενισχυτης ειναι τα Α και το Ω του κιθαριστικου ηχου.

σύμφωνα και με τις δικές μου προτιμήσεις.
να μας ελεγες και τις προτιμησεις σου αυτες καλο θα ητανε... ;)

υπαρχουν ειδη μουσικης που παιζονται και χωρις πεταλια και αλλα που ειναι απαραιτητα.

Οπως ειπε ο ΣΦ πες μας ενισχυτη...

Και λοιπα μερη εξοπλισμου...

Οπως επισης να μας διευκρινησεις το μεγεθος του "μικρου μπατζετ"...

marathon είπε:
έχουν όμως ενισχυτές που βάζουν κάτω 500 πετάλια...άρα μην ψάχνεις κιθάρα (αφού έχεις)...αλλά ενισχυτή.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσεις.Στην ουσία η κιθάρα από μόνη της

είναι "μισό" όργανο.Για να ολοκληρωθεί χρειάζεται το ταίριασμα με έναν ενισχυτη.

Από τη στιγμή που :

1.Ψυλλιάζομαι από τους κιθαρίστες που αναφέρεις ότι δεν ασχολείσαι με πιο "πειραματικά"

είδη πχ radiohead ή post rock μουσικές(mogwai,explosions in the sky και τα συναφή)

2.Aφού έχεις λίγα μεν αλλά κατά γενική ομολογία εξαιρετικά πετάλια

το επόμενο βήμα σου είναι η αγορά ενισχυτή.

Ειδικά δε αν έχεις κάποιον του οποίου το γκάζι γουστάρεις μπορείς να καλύψεις μια ευρεία γκάμα ήχων ίσως με ένα δυο dirt pedals (πχ ένα ωραίο clean boost και ένα πιο target based od)

my 2 cents ;)

edit: με πρόλαβαν οι σοφοί γέροντες :D :D

Superfunk είπε:
να μας ελεγες και τις προτιμησεις σου αυτες καλο θα ητανε... ;)
+1

και με ποια είδη ασχολείσαι;  ;)

Έχει πλάκα πάντως για Παρασκευή. Ρωτάει ο χριστιανός "Κιθάρα ή πετάλια"...και θα γραφτούν 30 σελίδες για ενισχυτές ;D ;D

marathon είπε:
Έχει πλάκα πάντως για Παρασκευή. Ρωτάει ο χριστιανός "Κιθάρα ή πετάλια"...και θα γραφτούν 30 σελίδες για ενισχυτές ;D ;D
;D ;D ;D

Εγώ θα αναφέρω πάντως (δεν ξέρω αν ισχύει στην περίπτωση σου,) ότι εφόσον δραστηριοποιείσαι με lives και recordings μια 2η καλή κιθάρα και διαφορετικού στύλ σε σχέση με την les paul σου θα ταν προτιμότερη (backup για live, all around χρήσεις σε στούντιο ,μιας που μερικά πετάλια τα έχεις ήδη :P)

και να σημειωθεί ότι αυτό το προτείνει ένας άρρωστος πεταλάκιας :D :D :D

mamakin είπε:
- Tele vs Strat: Ποια είναι η φιλοσοφία της κάθε κιθάρας;
Τις προτιμήσεις δεν μας τις είπες, το budget δεν μας το είπες, τι ενισχυτή έχεις δεν μας είπες, μας πετάς στο τέλος και την παραπάνω ερώτηση και μας στέλνεις....

Παραπάνω ανέφερα ότι παίζω με έναν λαμπάτο Laney vc 15.

Το μπάτζετ μου κυμαίνεται στα λεφτά που απαιτούνται για την αγορά μιας squier strat και tele (350 maximum).

Αντε αφου μας τα ειπες ολα...

Με το πεταλι και τον ενισχυτη που εχεις φανταζομαι μπορεις να παιξεις και μπλουζ και κλασικο ροκ.

Α ξεχασα ισως οχι γιατι δεν ξερουμε τι διαστασεις θες να δωσεις στον ηχο σου και ποιες ειναι οι πρωτιμησεις σου.

Μαλλον αυτο που πραγματικα χρειαζεσαι ειναι να αρχισεις να παιζεις παραπανω με αυτα που εχεις.

1) Προφανώς με τον ενισχυτή σου είσαι ικανοποιημένος, άρα αυτό έκλεισε.

2) Και εγώ είμαι άρρωστος πεταλάκιας, αλλά η συμβουλή μου είναι να ΜΗΝ αγοράσεις πετάλια μόνο και μόνο για να αγοράσεις πετάλια. Τα πετάλια είναι καλό να αγοράζονται όταν έχεις στο μυαλό σου έναν συγκεκριμένο ήχο / στόχο να επιτύχεις και όταν ξέρεις ότι όντως υπάρχουν πετάλια να σε βοηθήσουν σε αυτό τον σκοπό. Με άλλα λόγια όταν θα θέλεις να προσθέσεις ένα delay / flanger / distortion στον ήχο σου, θα το ξέρεις και δεν θα ψάχνεις για κιθάρα.

3) τώρα για το ποιά κιθάρα κάνει για σένα ή τί σου λείπει από αυτήν που έχεις, δεν έχω ιδέα και κανείς δεν μπορεί να σε συμβουλεύσει. Πάρε ότι σου κάθεται καλα στα χέρια σου και νιώθεις πιο ''κοντά'' σου.

Προφανως χρειαζεσαι παραπανω απο 350 ευρω  ::)

Μαλλον ειναι καλυτερα

SPYROID είπε:
να αρχισεις να παιζεις παραπανω με αυτα που εχεις.
Δεν μπορω να δω το βιντεο αλλα ξερωντας το κομματι...

Οπως θα εχεις διαβασει (αν το εχεις κανει) και σε προηγουμενα θεματα του τυπου... "Θελω να πετυχω τον ηχο του..." Τα χερια τους δεν νομιζω να τα πουλανε καπου.

Ειναι βασικο συστατικο του ηχου που ακους.

Και αυτα που λεει ο Εκτορας

Φίλε μου, αν με μια Les Paul, έναν λαμπάτο και ένα καλό overdrive δεν μπορείς να βγάλεις ΗΔΗ blues/ rock ήχο που να γ***ει και να δέρνει, τότε sorry αλλά... δε φταίει ο εξοπλισμός.  ;D

;D Μάλλον...  ;D Το blues θέλει βροχή, το rock ήλιο, πακέτο έφαγες  ;D ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back