Θεωρώ οτι πιο πολλά μας ενώνουν απ'ότι μας χωρίζουν.
Είσαι ευγενέστατος και αυτό μου αρέσει
Επίσης να σου πω πως οι Αγιοι Ανάργυροι γιάτρευαν δωρεάν ( επειδή το ανέφερες )
Δεν μου αρέσουν οι επιθέσεις και οι διαμάχες ' date=' μόνο οι συζητήσεις
Αυτές οι συζητήσεις που ωφελούνται και οι δύο
Ξέρεις η πίστη είναι κάτι που το βιώνεις που το νιώθεις που το ζεις δεν είναι κάτι που μπορώ να σε πείσω
Εδώ ακόμα και τον καιρό που ο Χριστός ήταν στη γη και τον είδαν τον σταύρωσαν , είναι δυνατόν εγώ να σε πείσω τη στιγμή που καλείσαι και εσύ και εγώ να πιστέψουμε χωρίς να τον έχουμε δει ?
Είναι κάτι σαν τον ήλιο , δεν μπορείς να τον δεις κατάματα αλλά νιώθεις την ζέστη του
Μη νομίζεις ότι είμαι κάνα παιδί με παπιγιόν και μαύρο κουστουμάκι
Αυτή τη στιγμή ακούω την αγαπημένη μου Δέσποινα ( ναι ναι Βανδή ) τέρμα
Είδες ε ? βανδή και θεολογώ τρομάρα μου
Ασε που το Θεολογία είναι απίστευτα βαρύς τίτλος
Είναι δυνατόν να μιλάμε για Θεό ? κι όμως το κάνουμε
Κάποιοι σωπαίνουν κάποιοι μιλάνε με τις πράξεις τους κάποιοι δεν πιστεύουν σιωπηλά και κάποιοι δεν πιστεύουν προσπαθώντας να πείσουν τους υπόλοιπους
Αυτό εμένα με ενοχλεί το να προσπαθώ εγώ να πείσω εσένα για να πιστέψεις και εσύ για να μη πιστέψω
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να καταθέτω απόψεις , σκέψεις , βιώματα και να μοιράζομαι πράγματα που έχω διαβάσει και με έχουν κάνει ίσως να λέω όσα λέω.
Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει πίστη στην ανυπαρξία τού Θεού.
Αν λοιπόν κάποιος δεν πιστεύει στο Θεό επειδή δεν μπορεί να αποδείξει την ανυπαρξία του τότε δεν είναι Αθεος αλλά αγνωστικιστής
Αθεϊστής είναι εκείνος που απορρίπτει την ύπαρξη τού Θεού. Αγνωστικιστής είναι αυτός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός αλλά απλώς δεν έχει πειστεί
Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος θα πει: "είμαι αθεϊστής", δηλώνει πίστη σε μία [b']αναπόδεικτη[/b] δήλωση, ότι "δεν υπάρχει Θεός".
Και είναι τόσο αναπόδεικτη, όσο και η παραδοχή ότι "υπάρχει Θεός". Ο αθεϊσμός λοιπόν, δεν συμβαδίζει με τον ορθολογισμό και τη λογική. Είναι απλώς μία ακόμα θρησκεία.
Οσο παράλογο φαντάζει να αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός σε έναν ορθολογιστή άλλο τόσο είναι να πείσεις σε κάποιον ότι δεν υπάρχει Θεός
Εγώ τον Θεό τον βλέπω στις Χ καταστάσεις εσύ δεν τον βλέπεις στις Χ καταστάσεις
Όταν λοιπόν κάποιος άθεος λέει: "εγώ απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού"
προφανώς απορρίπτει έναν Θεό που τον έχει φανταστεί με τον άλφα ή βήτα τρόπο
Πως αντιλαμβανόμαστε την έννοια Θεός ? τι έχουμε στο μυαλό μας και τον απορρίπτουμε ?
Διότι δυστυχώς έχουμε κατακλυσθεί από την δυτική νοοτροπία περί Θεού που ήθελε έναν Θεό τιμωρό δυνάστη και χίλια δυο άλλα
Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει ένα καταπληκτικό κείμενο το "πύρηνος ποταμός"
Παρουσιάζει πως αυτή η ίδια η αγάπη είναι για άλλους ζωή και για άλλους κόλαση και βάσανο
Εγώ λοιπόν πιστεύω ο Χ όχι ο τάδε λίγο και πάει λέγοντας
Ετσι είναι ο κόσμος και η ζωή και έχει γυρίσματα
Δεν υπάρχει λόγος οι άθεοι να προσπαθήσουν τον πιστό να τον κάνουν άπιστο διότι αν όντως δεν υπάρχει Θεός τότε ζούμε σε ένα σύμπαν και μια ζωή χωρίς νόημα
Το νόημα τότε ποιό είναι ? να φτάσουμε τον κόσμο που ? να τον κάνουμε τι ? να τον παραδώσουμε για ποιό λόγο ?
Δεν μπήκα στο τομέα "θαύματα εμπειρίες αποδείξεις ιστορικές" και χίλια δυό άλλα διότι και κουραστικός θα γινόμουν
Ούτε να σε βάζω σε κόπο να μου τα αναιρείς με στοιχεία που εγώ μετά θα σου αναιρώ και πάει λέγοντας
Πιστεύω και ξέρω πως εσύ που δεν πιστεύεις δεν είσαι χειρότερος από μένα ή καλύτερος
Ξέρω ότι μέσα σου έχεις ψυχή κιας μη το πιστεύεις
Αν μη τι άλλο ότι υπάρχει ψυχή και δεν είμαστε μόνο ένα κομμάτι κρέας είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο
Εδώ και επιστημονικά έχει ανακαλυφθεί ( λένε δεν ξέρω ) ότι ζυγίζει και η ψυχή νομίζω 31 γραμμάρια
Κουφό ε ? καλά μπορεί να είναι και βλακειούλα αυτό δεν ξέρω
Ξέρω όμως περιστατικά ανθρώπων τυφλών που ενώ βίωσαν επιθανάτια εμπειρία για λίγο μετά όταν επανήλθαν αν και τυφλοί περιέγραψαν τα πάντα μέσα από το δωμάτιο τις στιγμές που έβλεπαν το σώμα τους και τους γιατρούς
Και όπως έγραφε κάπου και ένας τοίχος ........ ο Θεός δεν υπάρχει αλλά αν υπάρχει την έχουμε βαμμένη