frunobulax είπε:
Γνωρίζω (και γνωρίζετε) πάρα πολλές περιπτώσεις κλοπής και με εντυπωσιάζει που σπανιότατα βρέθηκαν αυτα τα όργανα... δεν μπορώ να πιστέψω πως είμαστε τόοοσο τεράστια κοινότητα έτσι ώστε να χάνονται εύκολα τα ίχνη των οργάνων. Φοβάμαι πως τα όργανα ούτε σε χέρια "άσχετων" τελικά καταλήγουν (όπως πιστευα παλιά), οι οποίοι "δεν ξέρουν", ούτε στο εξωτερικό απαραίτητα πάνε...
Kαι εμένα μου έκανε ανέκαθεν εντύπωση αυτό που επεσήμανες..
Μάλιστα δεν έχει τύχει να μάθω ποτέ την πορεία ενός κλεμμένου οργάνου που ευρέθη τελικά.
Εγώ πιστεύω ότι τα μουσικά όργανα που μπορούν να πωληθούν στο εξωτερικό φεύγουν απευθείας εκεί.
Μέσω e-bay,τα πάει κάποιος και τα πουλάει αυτοπροσώπως,δεν ξέρω..
Μου φαίνεται περίεργο για τον κλεπταποδόχο που θα αποκτήσει ένα καλό όργανο να το έχει συνεχώς κλειδαμπαρωμένο μακριά από live,πρόβες και κοινή θέα.
Δεν είμαστε δα και καμιά τεράστια κοινότητα οι μουσικοί στην Ελλάδα.
Και άντε τα μουσικά όργανα που απευθύνονται σε παγκόσμια αγορά τα "εξαφανίζουν" εύκολα.
Τα μπουζούκια,κ.λ.π. με τις χαρακτηριστικές φιγούρες που αναγνωρίζονται από χιλιόμετρα τι απογίνονται;
Θα γράψω μερικά πράγματα που κάνω..
-Δεν χρησιμοποιώ για την ηλεκτρική μου, βαλίτσα που γράφει
Gibson,Custom Shop ή γενικά κάτι που να κάνει μπαμ.
-Δεν αφήνω όργανα στο αμάξι μου,ούτε στο πορτ-μπαγκάζ.
-Όταν πηγαίνω για ιδιαίτερα εκτός σπιτιού μου,πάω με πιο φθηνό όργανο.
-Σε άσχετους,περίεργους που μπορεί να τους έρθει να ρωτήσουν πόσο κάνει η κιθάρα μου,
λέω ότι είναι κινέζικη,ομοίως και για άλλον εξοπλισμό.Δεν λέω ότι θα την κλέψει ο ίδιος,αλλά τα λόγια ταξιδεύουν και σε άλλα αυτιά..
-Ειδικά όποιος μένει μόνος και έχει fb,κ.λ.π. ας προσέχει ποιους έχει φίλους και ας αποφύγει πληροφορίες του τύπου,"Καθοδόν για live στην επαρχία".Μπορεί όταν γυρίσει να μην έχει απομείνει ούτε stand.
-Προσοχή και με τις αγγελίες,ποιος έρχεται στο χώρο μας και πόσο άσχετο με την αγγελία gear "βλέπουν" τα μάτια του..
-Αν γίνει η στραβή,εκμετάλλευση του e-mail alert του smartnoiz με όρους που περιγράφουν το gear μας.Πριν λίγα χρόνια είχα βρει μικρόφωνο που κλάπηκε από το Μουσικό Σχολείο που εργαζόμουν με αυτό τον τρόπο.
-Τέλος,βόλτα από μαγαζιά second hand.Ακόμη και αν ο μαγαζάτορας δεν αγόρασε το κλεμμένο,ίσως να θυμάται κάτι για τον κλέφτη που τον προσέγγισε.
Μπορεί σε κάποιους να φαίνονται υπερβολικά όσα έγραψα,αλλά έχω φίλο που ψάχνει εδώ και 10+χρόνια την κιθάρα του.Πέρα από τις όποιες αναμνήσεις κουβαλάει ένα όργανο,για μένα κανένα ποτέ δεν θα είναι ίδιο με ένα άλλο,ειδικά όταν πρόκειται για χειροποίητο,οπότε η αντικατάστασή του σε περίπτωση κλοπής δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται..