Εγώ μου έστειλα το Dark Side Of The Moon και περιμένω να μου στείλουν τα χρήματα από τα δικαιώματά (μου) !!!!Πως κατοχυρώνουμε τα μουσικά μας κομμάτια; Λένε ότι τα στέλνεις στον εαυτό σου. Δηλαδή τι; Στέλνεις ένα cd στον ευατό σου με όλα τα κομμάτια σου;
+10000Vartanis είπε:Να τα πας σε συμβολαιογραφο.Το ποιο σιγουρο.
Και τελικα τι εγινε;messalion είπε:Επειδη πριν καμποσο καιρο ειχα ενα τετοιο περιστατικο με "γνωστο" καλλιτεχνη και ειχαμε ντραβαλα στα δικαστηρια.Ο δικηγορος μου στο δικαστηριο ανοιξε παρουσια ολων το φακελο που ειχε μεσα το δικο μου κομματι και το παρουσιασε ως αποδεικτικο στοιχειο.
Υπηρχε καποιος νομος για λιγοτερο απο 3 ακορντα ή κατι τετοιο.Τελικα ο "καλλιτεχνης" συνεχισε την κυκλοφορια του κομματιου.Δεν δικαιωθηκαμε,απλως το ανεφερα ως αλλη 1 λυση για την κατοχυρωση με το ταχυδρομιοVartanis είπε:Και τελικα τι εγινε;
Δεν υφίσταται νομικά κλοπή αρμονίας ή/και ρυθμού. Μόνο αν έχει αντιγραφεί μελωδική γραμμή 8 μέτρων.messalion είπε:Υπηρχε καποιος νομος για λιγοτερο απο 3 ακορντα ή κατι τετοιο.Τελικα ο "καλλιτεχνης" συνεχισε την κυκλοφορια του κομματιου.Δεν δικαιωθηκαμε,απλως το ανεφερα ως αλλη 1 λυση για την κατοχυρωση με το ταχυδρομιο
Ισως το ειπες καλυτερα.κατι τετοιο μπορει να συνεβη.Στην δικη μας περιπτωση για πιο συγκεκριμενα ηταν ΙΔΙΟ το τραγουδι (και ακορντα και μελωδια,μεχρι και ο ρυθμος της ντραμς) μεχρι το 2 πρωτα μετρα σε μια εισαγωγη με 4 μετρα.Στα 2 τελευταια μετρα ηταν λιιιιιιιγο αλλαγμενο.Jazzjoker είπε:Δεν υφίσταται νομικά κλοπή αρμονίας ή/και ρυθμού. Μόνο αν έχει αντιγραφεί μελωδική γραμμή 8 μέτρων.
Πώς κάνει ο Φοίβος τα χιτς του νομίζεις; ;D
Τζάμπα κόπος δηλαδή.... οπότε μετράει ποιο πολύ το πως θα προωθήσεις την δουλειά σου για να μπορέσεις να βγάλεις κάποια χρήματα(αν αυτός είναι ο σκοπός), άλλωστε το να αντιγράψεις κάτι και να μην το καταλάβει κανένας δεν είναι και πολύ δύσκολο.Jazzjoker είπε:Δεν υφίσταται νομικά κλοπή αρμονίας ή/και ρυθμού. Μόνο αν έχει αντιγραφεί μελωδική γραμμή 8 μέτρων.
Πώς κάνει ο Φοίβος τα χιτς του νομίζεις; ;D
Επισης δεν ειναι τυχαίο οτι και ο Καρβελας και ο Φοιβος περασαν πρωτα μερικες νυχτες απο την νομικη σχολή πριν ασχοληθουν με την ..εμπνευσηINSECT είπε:... άλλωστε το να αντιγράψεις εμπνευστείς κάτι και να μην το καταλάβει κανένας δεν είναι και πολύ δύσκολο.
Αλλο ο "δανεισμος" και αλλο το "κλεψιμο"alexmei είπε:Mιας και αναφέραμε τον Φοίβο, έχω CD με αραβική μουσική που έχει ολόκληρα κομμάτια του με αραβικό στίχο! Τους κλέφτες.![]()
![]()
ακόμα και το τουμπερλέκι του κλέψανε.
δανεισμός δίχως επιστροφή;messalion είπε:Αλλο ο "δανεισμος" και αλλο το "κλεψιμο"
credits....alexmei είπε:δανεισμός δίχως επιστροφή;
Αν δεν κατάλαβες την ειρωνεία στο πρώτο μου σχόλιο πήγαμε στράφι. ;D Αν και δεν κοίταξα ποτέ, δεν νομίζω οι Λιβανέζοι φίλοι μου να πήραν τη μουσική του "Αναβεις Φωτιές"messalion είπε:credits....
Ποιος γραφει απο πισω απο το cd οτι εχει γραψει την μουσικη ? ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι δεν χρειαζεται να επεκταθω σε off topic συζητησεις οι οποιες εχουν χιλιοειπωθει![]()
Φυσικα και την καταλαβα.Απλως εχει παρερμεινευθει τοσο πολυ το θεμα που κανενας δεν το ψαχνει και νομιζει ΟΤΙ του κατεβει.Δεν λεω φυσικα για σενα και δεν θιγω υποληψεις απλως εχω δει πολλες φορες τραγουδια "Ελληνικα" και μετα τα ακουω απο ξενο τραγουδιστη και κοιτωντας βλεπω οτι υπαρχει το ονομα του ξενου μουσικου στα credits του ελληνικου cd....simplealexmei είπε:Αν δεν κατάλαβες την ειρωνεία στο πρώτο μου σχόλιο πήγαμε στράφι. ;D Αν και δεν κοίταξα ποτέ, δεν νομίζω οι Λιβανέζοι φίλοι μου να πήραν τη μουσική του "Αναβεις Φωτιές"![]()
![]()