Κατοχύρωση μουσικής - Πως;;;

nathanlyk

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Πως κατοχυρώνουμε τα μουσικά μας κομμάτια; Λένε ότι τα στέλνεις στον εαυτό σου. Δηλαδή τι; Στέλνεις ένα cd στον ευατό σου με όλα τα κομμάτια σου;

Πως κατοχυρώνουμε τα μουσικά μας κομμάτια; Λένε ότι τα στέλνεις στον εαυτό σου. Δηλαδή τι; Στέλνεις ένα cd στον ευατό σου με όλα τα κομμάτια σου;
Εγώ μου έστειλα το Dark Side Of The Moon και περιμένω να μου στείλουν τα χρήματα από τα δικαιώματά (μου) !!!!

κοιταζα τα αρθρα του νοιζ και τα θεματα και οντως βρηκα πολλα θεματα αλλα ολα λενε οτι εχει συζητηθει και ολοι παραθετουν ενα λινκ που οταν το ανοιγω βγαινει error 404 page not found.

Εισαι σιγουρος οτι εχεις γραψει μεγαλες επιτυχιες και φοβασαι μη στις φανε; :P

Υγ. Αστειευομαι, βεβαιως βεβαιως. 8)

Να τα πας σε συμβολαιογραφο.Το ποιο σιγουρο.

Vartanis είπε:
Να τα πας σε συμβολαιογραφο.Το ποιο σιγουρο.
+10000

Το θεμα τις κατοχυρωσης ειναι μην τυχων και καποιος σου "κλεψει" το κομματι ή την μελωδια ή οτι αλλο εχει βαλει στο κομματι και το παρουσιασει ως δικο του.Απο κει και περα το μονο που χρειαζεται ειναι να υπαρχει αποδεικτικο στοιχειο οτι ΟΝΤΩΣ ειναι δικο σου,και αυτο γινεται με διαφορους τροπους,οπως π.χ. να στειλεις "συστημενο" το cd στον εαυτο σου κατι το οποιο εχει επανω σφραγιδα με ημερομηνια απο το ταχυδρομιο.Φυσικα δεν το ανοιγεις παρα μονον παρουσια καποιου μαρτηρα.

Επειδη πριν καμποσο καιρο ειχα ενα τετοιο περιστατικο με "γνωστο" καλλιτεχνη και ειχαμε ντραβαλα στα δικαστηρια.Ο δικηγορος μου στο δικαστηριο ανοιξε παρουσια ολων το φακελο που ειχε μεσα το δικο μου κομματι και το παρουσιασε ως αποδεικτικο στοιχειο.Αν πας σε συμβολαιογραφο και το κανεις ομως δεν μπαινεις σε αυτες τις διαδικασιες.

Υ.Γ. Αναλογα και με την περιπτωση βεβαιως.

messalion είπε:
Επειδη πριν καμποσο καιρο ειχα ενα τετοιο περιστατικο με "γνωστο" καλλιτεχνη και ειχαμε ντραβαλα στα δικαστηρια.Ο δικηγορος μου στο δικαστηριο ανοιξε παρουσια ολων το φακελο που ειχε μεσα το δικο μου κομματι και το παρουσιασε ως αποδεικτικο στοιχειο.
Και τελικα τι εγινε;

Vartanis είπε:
Και τελικα τι εγινε;
Υπηρχε καποιος νομος για λιγοτερο απο 3 ακορντα ή κατι τετοιο.Τελικα ο "καλλιτεχνης" συνεχισε την κυκλοφορια του κομματιου.Δεν δικαιωθηκαμε,απλως το ανεφερα ως αλλη 1 λυση για την κατοχυρωση με το ταχυδρομιο

messalion είπε:
Υπηρχε καποιος νομος για λιγοτερο απο 3 ακορντα ή κατι τετοιο.Τελικα ο "καλλιτεχνης" συνεχισε την κυκλοφορια του κομματιου.Δεν δικαιωθηκαμε,απλως το ανεφερα ως αλλη 1 λυση για την κατοχυρωση με το ταχυδρομιο
Δεν υφίσταται νομικά κλοπή αρμονίας ή/και ρυθμού. Μόνο αν έχει αντιγραφεί μελωδική γραμμή 8 μέτρων.

Πώς κάνει ο Φοίβος τα χιτς του νομίζεις;  ;D

Jazzjoker είπε:
Δεν υφίσταται νομικά κλοπή αρμονίας ή/και ρυθμού. Μόνο αν έχει αντιγραφεί μελωδική γραμμή 8 μέτρων.

Ισως το ειπες καλυτερα.κατι τετοιο μπορει να συνεβη.Στην δικη μας περιπτωση για πιο συγκεκριμενα ηταν ΙΔΙΟ το τραγουδι (και ακορντα και μελωδια,μεχρι και ο ρυθμος της ντραμς) μεχρι το 2 πρωτα μετρα σε μια εισαγωγη με 4 μετρα.Στα 2 τελευταια μετρα ηταν λιιιιιιιγο αλλαγμενο.

μαλιστα.αυτα δεν τα ξερα η αληθεια ειναι.Ευχαριστω πολτ για τις απαντησεις παιδια!

Jazzjoker είπε:

Τζάμπα κόπος δηλαδή.... οπότε μετράει ποιο πολύ το πως θα προωθήσεις την δουλειά σου για να μπορέσεις να βγάλεις κάποια χρήματα(αν αυτός είναι ο σκοπός), άλλωστε  το να αντιγράψεις κάτι και να μην το καταλάβει κανένας δεν είναι και πολύ δύσκολο.

INSECT είπε:
... άλλωστε  το να αντιγράψεις εμπνευστείς κάτι και να μην το καταλάβει κανένας δεν είναι και πολύ δύσκολο.
Επισης δεν ειναι τυχαίο οτι και ο Καρβελας και ο Φοιβος περασαν πρωτα μερικες νυχτες απο την νομικη σχολή πριν ασχοληθουν με την ..εμπνευση

Mιας και αναφέραμε τον Φοίβο, έχω CD με αραβική μουσική που έχει ολόκληρα κομμάτια του με αραβικό στίχο! Τους κλέφτες. :P :P :P ακόμα και το τουμπερλέκι του κλέψανε.

alexmei είπε:
Mιας και αναφέραμε τον Φοίβο, έχω CD με αραβική μουσική που έχει ολόκληρα κομμάτια του με αραβικό στίχο! Τους κλέφτες. :P :P :P ακόμα και το τουμπερλέκι του κλέψανε.
Αλλο ο "δανεισμος" και αλλο το "κλεψιμο"

alexmei είπε:
δανεισμός δίχως επιστροφή;
credits....  ;)

Ποιος γραφει απο πισω απο το cd οτι εχει γραψει την μουσικη ? ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι δεν χρειαζεται να επεκταθω σε off topic συζητησεις οι οποιες εχουν χιλιοειπωθει :)

messalion είπε:
credits....  ;)

Ποιος γραφει απο πισω απο το cd οτι εχει γραψει την μουσικη ? ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι δεν χρειαζεται να επεκταθω σε off topic συζητησεις οι οποιες εχουν χιλιοειπωθει :)
Αν δεν κατάλαβες την ειρωνεία στο πρώτο μου σχόλιο πήγαμε στράφι. ;D Αν και δεν κοίταξα ποτέ, δεν νομίζω οι Λιβανέζοι φίλοι μου να πήραν τη μουσική του "Αναβεις Φωτιές" :D :D

alexmei είπε:
Αν δεν κατάλαβες την ειρωνεία στο πρώτο μου σχόλιο πήγαμε στράφι. ;D Αν και δεν κοίταξα ποτέ, δεν νομίζω οι Λιβανέζοι φίλοι μου να πήραν τη μουσική του "Αναβεις Φωτιές" :D :D
Φυσικα και την καταλαβα.Απλως εχει παρερμεινευθει τοσο πολυ το θεμα που κανενας δεν το ψαχνει και νομιζει ΟΤΙ του κατεβει.Δεν λεω φυσικα για σενα και δεν θιγω υποληψεις απλως εχω δει πολλες φορες τραγουδια "Ελληνικα" και μετα τα ακουω απο ξενο τραγουδιστη και κοιτωντας βλεπω οτι υπαρχει το ονομα του ξενου μουσικου στα credits του ελληνικου cd....simple  ;).....Εκει ηθελα να καταληξω

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back