Τσιγκλάς κι εσύ, έτσι?pan12 είπε:όχι..απλά επειδή κ εγώ μεταλάς είμαι ..πάνω από 20 χρόνια...παρατηρω ότι λείπουν πολλές κατηγορίες με βασικότερη αυτή του masturbation metal (βλ.accept,brocas helm etc)... 8)
Το metal δεν ήταν ποτέ στο περιθώριο πάντα ήταν μουσική με πολυπληθές κοινό (από περιθωριακούς μέχρι... πρωθυπουργούς!). Η mainstream συντηρητική κοινωνία των Η.Π.Α. προσπάθησε επανειλλημένως να περιθωριοποιήσει το metal (με οργανώσεις τύπου prmc) διότι την ενοχλούσε η ενάντια στο σύστημα νοοτροπία της πλειοψηφίας των μουσικών και οπαδών του metal...darshan είπε:απ'οσα διάβασα, δεν καταλαβαίνω γιατί το metal πρέπει να είναι ντε και καλά στο περιθώριο. Και γιατί, για κάποιους "μεταλλάδες", είναι κακό όταν δεν είναι στο περιθώριο.
Relayer, οι Korn γιατί δεν είναι metal?
Και ξαναρωτώ, τι είναι metal (εκτός από αγάπη)?
Δυστυχώς κάποιοι πειράχτηκαν περισσότερο ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ για το θέμα σου φίλε alchemist, εκτός εάν θεωρείς ότι το χιούμορ είναι υπεράνω κριτικής και πρέπει να γελάμε όλοι υποχρεωτικά για να μη χαρακτηριστούμε σοβαροφανείς... Εγώ από την πρώτη μου απάντηση ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑ ΩΣ ΧΙΟΥΜΟΡ αλλά είπα ότι δεν τρελάθηκα στο γέλιο ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ... Αν αυτό εσύ και οι υπόλοιποι που ξεσκίστηκαν να αποδείξουν ότι πειράχτηκα, το θεωρείτε σοβαροφάνεια και οπαδικό κατάλοιπο φοβάμαι ότι πειραχτήκατε περισσότερο από όσο νομίζετε ότι πειράχτηκα εγώ...Alchemist είπε:Λίγα και μαζεμένα λογάκια:
1) Το blog είναι χιουμοριστικό. Μπορεί να μη μας/σας αρέσει το ύφος του χιούμορ που χρησιμοποιείται αλλά ο σκοπός είναι ξεκάθαρος και δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να το αντιληφθεί.
2) Η παράθεση του link εδώ έγινε για λόγους χαβαλέ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Δεν έχω τίποτα εναντίον του metal, έχω μπόλικα ακούσματα από τα διάφορα metal genres και πολλούς φίλους ορκισμένους μεταλλάδες. Γραφικούς και μη.
3) Προφανώς κάποιοι πειράχτηκαν από το post μου, όσο κι αν ανεπιτυχώς χτυπιούνται για το αντίθετο. Θα ήθελα λοιπόν να σημειώσω ότι το επίμαχο "μεγάλες αλήθειες" ήταν αστείο, ειρωνικό, όπως θέλετε πέστε το. Αυτό δείχνει και το emoticon δίπλα ή εκεί στόχευε τουλάχιστον.
Το μόνο για το οποίο λυπάμαι είναι ότι κυκλοφορεί πολλή σοβαροφάνεια γύρω μας και μας κάνει να προτάσσουμε τα οπαδικά μας κατάλοιπα σε κάθε ευκαιρία. Κρίμα ρε παιδιά, πραγματικά κρίμα...![]()
Για να εξηγούμαστε : Και εγώ γέλασα με το blog απλά δεν τρελάθηκα στο γέλιο... Και με τον τύπο που έγραψε το blog δεν έχω τίποτε διότι είναι δικαίωμά του να γράφει ότι θέλει...WilliamSats είπε:Φίλτατε relayer, έχω διαβάσει το "θρεντ" 2 φορές (είναι και μεγάλο το ρημάδι) και δεν μπορώ να καταλάβω προς τί το κόλλημά σου με το blog του όποιου "κυρίου" και κατά δεύτερον με τους συμφορουμίτες.
Ο "κύριος" που έγραψε το blog, μπορεί να είναι είτε εντελός ανίδεος, είτε ημιμαθής, είτε σκυλάς ή σκέτο... μ@λ@κ@ς.
Αν σε έθιξε προσωπικά να πας να τον βρείς και να λύσετε τις διαφορές σας, επι προσωπικού επιπέδου.
Η εδώ αντίδρασή σου, όχι μόνο δεν μου κάνει για κλασσικό metal-fun, ούτε καν φιλόμουσου. Η πλάγια στήριξη σου πάνω στο θέμα, μου κάνει περισσότερο για κατηχιστή και ένα πράγμα που το 90% του Νοιζ δεν θέλει εδώ μέσα, έιναι να γίνετε κατήχηση στο είδος που ο κάθε ένας ακούει.
Το Metal είναι απ'όλα και μαγκιά του!
Είναι κλασσικό, power, progressive, thrash, death, doom, boom και νεκρομπούρμπουρουμ και ότι άλλο θέλει.
Ο καθενας χαρακτηρίζει αυτό που ακούει και αυτό που του αρέσει όπως το θέλει να είναι αυτό και αν έχει το γνώθη σ'αυτό δεν τον αγγίζουν τέτοιου είδους σχόλια.
Τα να αντιδράσουμε όλοι εδώ μέσα και να αρχίσουμε να τον κράζουμε και να κραζόμαστε γι'αυτό το θέμα δεν κάνει τίποτε άλλο, απο το να μας φέρνει στο ίδιο επίπεδο με αυτόν.
Η όποια κριτική γίνετε απο τύπους όπως ο εν λόγο blogογράφος μόνο για γέλια μπορεί να είναι και τίποτε άλλο. Και αυτός είναι και ο λόγος που μεταφέρθηκε το link του εδώ. ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
Και τέλος η αντίδραση κάποιου στα γραφόμενά του, μόνο ένα πράγμα μπορεί να δείξει:
Οτι έιναι μέρος αυτών που γράφτηκαν.
Αυτά κύριοι, καλό σας μεσημέρι.
Με λένε William και μόλις τελείωσα ;D ;D ;D
Δεν είναι καν θέμα διαφορετικής γνώμης. και σου αναλύω το αρχικό σου θέμα μπας και ηρεμήσεις...relayer είπε:Δυστυχώς κάποιοι πειράχτηκαν περισσότερο ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ για το θέμα σου φίλε alchemist, εκτός εάν θεωρείς ότι το χιούμορ είναι υπεράνω κριτικής και πρέπει να γελάμε όλοι υποχρεωτικά για να μη χαρακτηριστούμε σοβαροφανείς...
ΜΑ εδώ είναι το πρόβλημα. Δε χρειάζεται να εξηγηθείς. Δε γέλασες επειδή σε προσέβαλε και έθιξε την τεράστια μεταλική κουλτούρα. Και εμείς οι χαζοί να γελάμε. Απαράδεκτο.Εγώ από την πρώτη μου απάντηση ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑ ΩΣ ΧΙΟΥΜΟΡ αλλά είπα ότι δεν τρελάθηκα στο γέλιο ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ... Αν αυτό εσύ και οι υπόλοιποι που ξεσκίστηκαν να αποδείξουν ότι πειράχτηκα, το θεωρείτε σοβαροφάνεια και οπαδικό κατάλοιπο φοβάμαι ότι πειραχτήκατε περισσότερο από όσο νομίζετε ότι πειράχτηκα εγώ...
Καμία παρεξήγηση, αντίστοιχο με το εντελώς ξενέρωτο φιλικά που βάζουν ολοι όταν πειραχτούν με μια κουβέντα που είπε κάποιος. Μας υπενθυμίζεις ότι λατρεύεις το metal λέγοντας ότι δεν παρεξηγήθηκες ακόμα και αν το λατρεύεις. Εννοείς δηλαδή ότι το άρθρο θα μπορούσε να είναι προσβλητικό σε κάποιον που λατρεύει το μέταλ.Εννοείται ότι καμία παρεξήγηση δεν παίζει ακόμα κι αν προσωπικά λατρεύω το metal σε πολλές από τις "κατηγορίες" του...
Δε γέλασες επειδή το κείμενο βρίθει ημιμάθιας. Οπότε και έκρινες πως έπρεπε να μάθουμε όλοι τις ανακρίβειες για να σιγουρευτούμε αν είναι αστείο τελικά.ΟΚ, το κειμενάκι ψιλοαστείο είναι, αλλά δεν έκανα και το τρελό γέλιο αφού το περισσότερο μέρος του βρίθει ημιμάθειας...
Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που ακόμα ψηφίζει maiden ως την καλύτερη μπάντα του κόσμου. Κ εμένα μ αρέσουν. Υπερβολή δεν είναι όμως;Τώρα, οι περισσότεροι μεταλλάδες που ξέρω εγώ, έχουν πάθος με τη μουσική, ψάχνονται πολύ και έχουν πάρα πολλές μουσικές γνώσεις...
Δεν το λένε μόνο στο νοιζ. Εδώ οι Queensryche (ποιοί; ΝΑΙ οι Queensryche) έβγαλαν Operation Mindcrime 2. Πως λέμε Rocky 2. Τι άλλο να πούμε;Ακόμη η κατά καιρούς θεώρηση που βλέπω στο noiz, ότι το metal και οι διάφορες εκφάνσεις του είναι στείρα και επαναλαμβανόμενη μουσική που δεν έχει να δώσει τίποτα και έχει μόνο κάφρους φίλους, προδίδει περιορισμένες γνώσεις, αν όχι πλήρη άγνοια όσον αφορά το βάθος και την ποικιλία του είδους...
Κοινώς εσένα δε σ' άρεσε, δε σου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο, παρ' όλα αυτά έκατσες να το συζητήσεις τόσο. Γιατί έτσι;Συμπερασματικά ως χιούμορ δεκτό αλλά κατά τη γνώμη μου όχι τίποτε το ιδιαίτερο, ως κάτι περισσότερο καλύτερα να μιλήσουμε για korg vs roland & για fender vs gibson...
Απάντηση α: Όταν ξεκολλήσετε με τις ταμπέλες στη μουσική για να δίνουν νόημα στην ύπαρξη σας και στον ορισμό των γουστων σας και αρχίσετε απλά να ακούτε για εσάς και μόνο εσάς, θα δείτε και θα ακούσετε πράγματα που ποτέ δεν περιμένατε.Και ξαναρωτώ, τι είναι metal (εκτός από αγάπη)?
Όχι το θέμα άνοιξε για να γελάσουμε. Με τι διαφωνείς δηλαδή στο όλο άρθρο;Το θέμα άνοιξε (όπως οποιπδήποτε άλλο θέμα) για να πάρει απαντήσεις ασχέτως συμφωνίας ή διαφωνίας ή μήπως όχι?
Αχ βρε Evilnye κατάλαβε σε παρακαλώ ότι είμαι ήρεμος και ότι απλά μου αρέσει να συζητώ... Και έκατσα να το συζητήσω τόσο διότι η περισσότερη συζήτηση έγινε για θέματα άσχετα με το blog...Evilnye είπε:Δεν είναι καν θέμα διαφορετικής γνώμης. και σου αναλύω το αρχικό σου θέμα μπας και ηρεμήσεις...
ΜΑ εδώ είναι το πρόβλημα. Δε χρειάζεται να εξηγηθείς. Δε γέλασες επειδή σε προσέβαλε και έθιξε την τεράστια μεταλική κουλτούρα. Και εμείς οι χαζοί να γελάμε. Απαράδεκτο.
Από αυτό και μόνο το κείμενο φαίνεται ότι είχες ανάγκη να διευκρινίσεις την τυχόν ημιμάθειά των υπολοίπων όσον αφορά το μέταλ. Δεν είναι κακό που θες να το υποστηρίξεις το μεταλ. Δικαίωμά σου. Απλά το κειμενο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ. ΗΤΑΝ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ. Άντεξε αυτή την κουβέντα και η ζωή θα γίνει πιο εύκολη.
Και εξηγώ...
Καμία παρεξήγηση, αντίστοιχο με το εντελώς ξενέρωτο φιλικά που βάζουν ολοι όταν πειραχτούν με μια κουβέντα που είπε κάποιος. Μας υπενθυμίζεις ότι λατρεύεις το metal λέγοντας ότι δεν παρεξηγήθηκες ακόμα και αν το λατρεύεις. Εννοείς δηλαδή ότι το άρθρο θα μπορούσε να είναι προσβλητικό σε κάποιον που λατρεύει το μέταλ.
Αναφέρεσαι σε κατηγορίες, εννοείς αυτές τις απλές που ξέρουμε και οι ημιμαθείς πχ, heavy, power, thrash, black, death κοκ; Ή στις κατηγορίες παπάπουερ, τουλοξεκλέρι (άψογη λέξη γαμώτο χαχαχαχα);
Δε γέλασες επειδή το κείμενο βρίθει ημιμάθιας. Οπότε και έκρινες πως έπρεπε να μάθουμε όλοι τις ανακρίβειες για να σιγουρευτούμε αν είναι αστείο τελικά.
Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που ακόμα ψηφίζει maiden ως την καλύτερη μπάντα του κόσμου. Κ εμένα μ αρέσουν. Υπερβολή δεν είναι όμως;
Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν οτιδήποτε πάνω από 3λεπτο κομμάτι μαλακιά, οτιδήποτε έχει ακουστική εισαγωγή μαλακία και δεν είναι και λίγοι...
Άλλοι ακούν progressive και fusion. Μανιωδώς. Δε φταίνε τα παιδιά. Έτσι μάθανε. Αυτους πρέπει να τους πάρουμε και στα σοβαρά;
Δεν το λένε μόνο στο νοιζ. Εδώ οι Queensryche (ποιοί; ΝΑΙ οι Queensryche) έβγαλαν Operation Mindcrime 2. Πως λέμε Rocky 2. Τι άλλο να πούμε;
Κοινώς εσένα δε σ' άρεσε, δε σου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο, παρ' όλα αυτά έκατσες να το συζητήσεις τόσο. Γιατί έτσι;
Απάντηση α: Όταν ξεκολλήσετε με τις ταμπέλες στη μουσική για να δίνουν νόημα στην ύπαρξη σας και στον ορισμό των γουστων σας και αρχίσετε απλά να ακούτε για εσάς και μόνο εσάς, θα δείτε και θα ακούσετε πράγματα που ποτέ δεν περιμένατε.
Απάντηση β: Μέταλ είναι οι maiden, priest, metallica, black sabbath και manowar. (και όχι όλοι οι δίσκοι ε
Όχι το θέμα άνοιξε για να γελάσουμε. Με τι διαφωνείς δηλαδή στο όλο άρθρο;
Με τις μεγάλες αλήθειες που είπε ένας τύπος στο internet (βλ. Alchemist)
Μάλλον βαριέσαι να γράφεις φίλε Alchemist?Alchemist είπε:+1 στην Evilnye.
Μακάρι πάντως να μην είχα γράψει ποτέ για την πιτάνα τη "μεγάλη αλήθεια" αν ήταν να είχαμε γλυτώσει όλη τη μανούρα...![]()
Από αυτά που είπα για το πως να ακούει μουσική κανείς, από που κατάλαβες ότι επέβαλα εγώ πως να ακούει κανείς και να βάζει καμιά ταμπέλα; Εγώ είπα ξεκολλάτε με τις ταμπέλες.relayer είπε:Επίσης οι συμβουλές σου για το πως θα ακούει κάποιος μουσική και τι ετικέτα θα της βάζει καλύτερα να έλειπαν διότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ακούει ότι θέλει, όπως θέλει και να το βαφτίζει όπως γουστάρει... Μπορείς να τον πείσεις με επιχειρήματα? ΟΚ! Διότι αν δεν παίρνεις a priori κάποιον στα σοβαρά επeιδή ακούει... progressive τότε εσύ βάζεις την ταμπέλα...
Metal είναι πολύ περισσότερα από τα 5 γκρουπ που παραθέτεις και το παράδειγμα των Queensryche οι οποίοι τελείωσαν το 1997 (πολύ πριν το mindcrime 2), δεν είναι αρκετό για να αποδείξει ότι το metal έχει τελειώσει...
Όταν παραθέτεις μια άποψη να είσαι έτοιμος να ακούσεις και αρνητικά σχόλια για αυτή.Τέλος ΝΑΙ το θέμα άνοιξε για να γελάσουμε. Κάποιοι λοιπόν πέθαναν στο γέλιο και κάποιος γέλασε λιγότερο και έκανε το τρομερό λάθος να εξηγήσει το γιατί... Και άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου από τους υπερασπιστές...... πάντως όχι της ελευθερίας του λογου!
Ο καθένας μπορεί να κάνει χιούμορ. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Αν έλεγα "μάπα χιούμορ" σκέτο θα σου άρεσε περισσότερο? Τότε η σαχλαμάρα πέφτει πάνω σου...Evilnye είπε:Μα δε με ένοιαξε αν γέλασες/ δε γέλασες/ κατουρήθηκες/ έσπασες τίποτα από την αηδία.
Σου εξηγώ ότι δε χρειάζεται να το αναλύσεις το θέμα μεταλ, γιατί όποιος θέλει να ακούει κάτι θα ακούσει και δε χρειάζεται κάποιον να του εξηγησει αν προσφέρει, δεν προσφέρει, αν είναι α ή β ή οτιδήποτε.
Ο καθένας μπορεί να κάνει χιούμορ. Άλλοι το πιάνουν, άλλοι όχι. Αλλά να κάθεσαι να εξηγείς γιατί κάτι δεν είναι αστείο επειδή είναι ανακριβές αγγίζει τα όρια της σαχλαμάρας. Παρ' αυτά είναι αστείο και αυτό...
Ούτε σου είπε και κανείς να μη μιλάς, απλά μιας και ήθελες να πεις μια άποψη σου είπε και κάποιος άλλος (εγώ) μια άλλη.
Από αυτά που είπα για το πως να ακούει μουσική κανείς, από που κατάλαβες ότι επέβαλα εγώ πως να ακούει κανείς και να βάζει καμιά ταμπέλα; Εγώ είπα ξεκολλάτε με τις ταμπέλες.
Αλλά επειδή το χιούμορ και η ειρωνία μ αρέσουν είπα να δώσω και τη σκληροπυρηνική απάντηση που ακολούθησε
Ναι δυστυχώς τους φανατικούς προγκρεσιβάδες δε μπορώ να τους πάρω σοβαρά. Νομίζουν πως επειδή ακούνε παπατζιλίκια ότι υπάρχει και κάποιου είδους ανωτερότητα στη μουσική τους.
Τέλοσπάντων το μέταλ δεν έχει τελειώσει. Ακόμα παράγει. Όσο οι theater βγάζουν 100λεπτα κομμάτια ακόμα θα εξελίσσεται.
Ας μην ασχοληθούμε με τους tool, korn, disturbed, sod γιατί είναι nu. Και εμείς δεν ακούμε new.
Όταν παραθέτεις μια άποψη να είσαι έτοιμος να ακούσεις και αρνητικά σχόλια για αυτή.
Εδώ και ώρα ξέρω πως άδικα το κουράζω. Από μένα sorry και τέλος.
Heavy metal is the law.
Oχι φίλε μου! ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ! Πώς μπορείς να πάρεις πίσω κάτι που εννοούσες? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ! Είναι μεγάλη, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ αλήθεια και το ΞΕΡΕΙΣ! Και θα σταθείς πίσω από τα πιστεύω σου ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ! 8)Alchemist είπε:Μακάρι πάντως να μην είχα γράψει ποτέ για την πιτάνα τη "μεγάλη αλήθεια" αν ήταν να είχαμε γλυτώσει όλη τη μανούρα...![]()
ΟΟΟΟΟΟΧΙ! ΠΟΥ ΠΑΣ? ΑΠΟΧΟΡΕΙΣ? Τώρα που άρχισε να βγαίνει άκρη από τη συζήτηση, κι επιτέλους καταλήξαμε ότι πρέπει να ντρεπόμαστε που γελάσαμε? ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!Τέλος και από μένα...
Άντε καλά επιστρέφω. Με αποστόμωσες με τη λεβεντιά και τη ντροπή σου.bloody_sunday είπε:Oχι φίλε μου! ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ! Πώς μπορείς να πάρεις πίσω κάτι που εννοούσες? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ! Είναι μεγάλη, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ αλήθεια και το ΞΕΡΕΙΣ! Και θα σταθείς πίσω από τα πιστεύω σου ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ! 8)
ΟΟΟΟΟΟΧΙ! ΠΟΥ ΠΑΣ? ΑΠΟΧΟΡΕΙΣ? Τώρα που άρχισε να βγαίνει άκρη από τη συζήτηση, κι επιτέλους καταλήξαμε ότι πρέπει να ντρεπόμαστε που γελάσαμε? ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!![]()
Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να συζητήσουμε κύριος...δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι γίνεται με τα κουρδισμένα ξύλα...SpyrosCh είπε:Μάλλον η συγκεκριμένη συζήτηση πρέπει να γίνει το theme της επόμενης μπυροποσίας.