Κατασκευή πρώτου overdrive πεταλιού

fatisis

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα και από μένα! Ποστάρω εδώ την πρώτη μου κατασκευή (overdrive pedal) για να ακούσω γνώμες. Αν και στη δεύτερη που έκανα ένα fuzz pedal, βγήκε καλύτερο από το πρώτο. Τα έχω βαφτίσει κιόλας!  ::)

Illustrations made by me!  O0

Ό,τι θέλετε ρωτήστε! Είμαι καινούριος στις κατασκευές αυτές. Ευτυχώς έχω background στα ηλεκτρονικά λόγω και σχολής.

Το μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω decals που έχουν ως βάση το νερό για να αποτυπωθούν σε αλουμίνιο και το οποίο το σφραγίζεις στη συνέχεια με σπρει βερνικιού για πιο επαγγελματική δουλειά και διάρκεια στο χρόνο.

Μπράβο φίλε, πολύ καλή δουλειά.

Για τα decals δοκίμασε να βάλεις στη google guitar waterslide decals και θα βρεις πολύ υλικο. Στο αλουμίνιο θα κολήσουν πανεύκολα...

stamkosk είπε:
Μπράβο φίλε, πολύ καλή δουλειά.

Για τα decals δοκίμασε να βάλεις στη google guitar waterslide decals και θα βρεις πολύ υλικο. Στο αλουμίνιο θα κολήσουν πανεύκολα...
Σ' ευχαριστώ! Το 2ο βγήκε καλύτερο... Μόλις το γράψω σε βίντεο θα το ποστάρω.

Θα ψάξω. Αλλά από εξωτερικό είναι οι παραγγελίες ετσι;

Φίλε fatisis,

καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Αν θέλεις γράψε λίγα περισσότερα για το Dark Muse.

Είχες κάποιο κύκλωμα για αφετηρία; ¨Εψαχνες κάτι συγκεκριμένο σαν ήχο ή όχι;

Προσωπικά πιο πολύ σαν fuzz face μου ακούγεται παρά σαν overdive - αν και εκεί που "καθαρίζει", overdriviζει όπως π.χ. το Keeley Fuzz Head.

Είναι δύσκολο να προσθέσεις και ένα Tone knob?

Πόσο σου κόστισε συνολικά σε υλικά; (αν θέλεις λες!)

Tamtam είπε:
Φίλε fatisis,

καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Αν θέλεις γράψε λίγα περισσότερα για το Dark Muse.

Είχες κάποιο κύκλωμα για αφετηρία; ¨Εψαχνες κάτι συγκεκριμένο σαν ήχο ή όχι;

Προσωπικά πιο πολύ σαν fuzz face μου ακούγεται παρά σαν overdive - αν και εκεί που "καθαρίζει", overdriviζει όπως π.χ. το Keeley Fuzz Head.

Είναι δύσκολο να προσθέσεις και ένα Tone knob?

Πόσο σου κόστισε συνολικά σε υλικά; (αν θέλεις λες!)
Καλησπέρα! Καλώς σας βρήκα! Ναι fuzzιζει λίγο αλλά το δεύτερο που έκανα είναι fuzz face. Ήταν το πρώτο δοκιμαστικό να δω πως θα μου βγει. Δε θα το πειράξω άλλο, θα το κρατήσω ως ενθύμιο.  O0

Μόλις βρω χρόνο θα ποστάρω το κύκλωμα. Έπαιζα στο breadboard πριν τα κολλησω σε πλακετα και συνδύασα ανάστροφα 2 διαφορετικές διόδους έτσι για να δω τον ήχο... Και το άφησα έτσι τελικά...

Από υλικά, πιο ακριβό ήταν το case στα 6 ευρώ το οποίο μου πήρε πιο πολύ ώρα να το τρυπήσω παρά να κάνω τις κολλήσεις...  ::)

Συνολικά βέβαια και με τις ώρες που αφιέρωσα, για πρώτο, είμαι ευχαριστημένος.

Πολύ καλή δουλειά, μπραβο! Ωραίο casing και γραφιστικά.

Fuzzy overdrive με ωραίο midrange!

schreivox είπε:
Πολύ καλή δουλειά, μπραβο! Ωραίο casing και γραφιστικά.

Fuzzy overdrive με ωραίο midrange!
Thanks! Εντάξει, ελπίζω σε καλύτερες μέρες!  ;D

Tamtam είπε:

Καλό αλλά το ξύλο κάπως μου κάνει... Σίγουρα δε θα πιάνει κανένα σταθμό ραδιοφώνου ;  O0

fatisis είπε:
Καλό αλλά το ξύλο κάπως μου κάνει... Σίγουρα δε θα πιάνει κανένα σταθμό ραδιοφώνου ;  O0
Δεν κατέχω από ηλεκτρονικά, αλλά νομίζω ότι ο συντονισμός με ραδιοκύματα, δεν έχει να κάνει με το ξύλο αλλά με τη θωράκιση του πεταλιού. Είχα κάποια Joyo που έπιαναν ραδιόφωνο σε ξένες γλώσσες από Αθήνα. Ίσως ήταν και τίποτα Τούρκοι πιλότοι, δεν μπορώ πια να πω ακριβώς.

Tamtam είπε:
Δεν κατέχω από ηλεκτρονικά, αλλά νομίζω ότι ο συντονισμός με ραδιοκύματα, δεν έχει να κάνει με το ξύλο αλλά με τη θωράκιση του πεταλιού. Είχα κάποια Joyo που έπιαναν ραδιόφωνο σε ξένες γλώσσες από Αθήνα. Ίσως ήταν και τίποτα Τούρκοι πιλότοι, δεν μπορώ πια να πω ακριβώς.
Ναι, γι' αυτο κατά προτίμηση είναι από αλουμίνιο τα πετάλια. Ξεμπερδεύεις κατευθείαν. Ένα Joyo noise gate που έχω δοκιμάσει, δεν είχε κάποιο θέμα. Βέβαια είχε να κάνει και με noise gate. Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο distortion... Rest in peace το πεταλάκι που το διέλυσα για να πάρω parts...  ::)

Τρομερό το βίντεο και η αλλαγή στο 0:16...

Τα decals φαίνονται πολύ ωραία αλλά προσωπικά ποτέ δεν τα συμπάθησα όσες φορές τα είχα δοκιμάσει. Συνήθως υπάρχουν στα σχετικά online καταστήματα για υλικά πεταλιών κλπ. και νομίζω έχουν βγάλει πλέον και για inkjet εκτυπωτές.

toneless είπε:
Τρομερό το βίντεο και η αλλαγή στο 0:16...

Τα decals φαίνονται πολύ ωραία αλλά προσωπικά ποτέ δεν τα συμπάθησα όσες φορές τα είχα δοκιμάσει. Συνήθως υπάρχουν στα σχετικά online καταστήματα για υλικά πεταλιών κλπ. και νομίζω έχουν βγάλει πλέον και για inkjet εκτυπωτές.
Σ' ευχαριστώ φίλε μου!  :) Παρήγγειλα από amazon αλλά ακόμα δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Είναι για inkjet. Θα εκτυπώσω και θα δω πως φαίνεται. Υπάρχουν τέτοια καταστήματα και στην Ελλάδα;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back