΄54 ή ΄57 strat- Ένα ακόμα δίλημμα ζητά απάντηση

΄54 strat ή '57 strat;

• '54 γιατί είμαι παραδοσιακός

Ψήφοι: 5 33.3%
  • '57 γιατί τίποτα δεν "λαλάει" καλύτερα από το alder

Ψήφοι: 6 40.0%
  • Καμία, εγώ θέλω tele γιατί μικρός είχα πέσει στη "μαρμίτα"

Ψήφοι: 4 26.7%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    15
Πάντως ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, και λέω υποτίθεται, γιατι στη Fender είναι ψεύτες :LOL:
ότι η 70th anniversary 54άρα, είναι η πιο close to the real thing ...ever made.
Πήραν full μετρήσεις κλπ....
Δηλαδή ισχυρίζονται πως, είναι κάτι σαν new old stock....

Να ερευνάς... να ερευνάς... Και πες μου τώρα εσύ. Η '54 (η original) είχε C ή V μπράτσο; Ομοίως η '57 (η original) είχε C ή V μπράτσο;

Αν δεν απατώμαι, οι πρώτες ('54) ήταν σχετικά μπαμπάτσικες στο μπράτσο αλλά με C προφίλ και καθώς πάμε προς το '57 είναι που γίνεται πιο εμφανές το V. Eγω παραπάνω εκεί θα σκάλωνα παρά στο ash vs alder.

Εδώ να μας τα πει και ο θείος

Η 54 είχε ash σώμα (που δεν είναι στα γούστα μου) και C oval neck (καλός για
baseball

H 57 V neck

H καλή μου (2006 AM standard) c modern

και δεν την αλλάζω με τίποτε

Καλύτερα του 54.Αλλά η τελεκάστερ είναι άλλο πράγμα.
Ε ναι. Η tele είναι (και αυτή) αντικείμενο πόθου
Αλλά για τα γούστα μου, και για την τελευταία μου κιθάρα (λέμε τώρα), προτιμώ Strat custom shop, όπου η αναλογία προσφερόμενων Strat/Tele είναι 4/1.
Βέβαια, μετά από 12 μήνες ψάξιμο δεν έχω βρει κάποια που θα με έσπρωχνε να τα σπρώξω για τα κάλλη της - μου άρεσε κάποια στιγμή μια Relic Tele Cunife αλλά είμαι ορκισμένος να μην ξαναπάρω κιθάρα με ash σώμα - πιο πολύ όμως με ενδιαφέρει το μπράτσο - δεν γουστάρω τα ροπαλοειδή
Είδομεν

Του '57 για μένα, κι ο λόγος δεν είναι άλλος από τους ηχητικούς συνδυασμούς των μαγνητών. Χωρίς τις 5 θέσεις, δεν θα μπορούσα να έχω το χαρακτηριστικό αποτέλεσμα που σου δίνει ο neck και ο middle εδώ για παράδειγμα...

Γενικότερα μιλώντας:
1) Οι δύο ενδιάμεσες θέσεις και η ύπαρξη vibrato συστήματος και whammy bar (tremolo δηλ) είναι οι πιο ουσιαστικοί λόγοι να αγοράζει κάποιος Strat.

2) Τόσες δεκαετίες έχουν περάσει, και ο επιλογέας από 3-θέσιος έγινε 5-θέσιος και μέχρι εκεί, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει 6-θέσιος και να συμπεριλαμβανόταν και η θέση neck + bridge. Παρόλα αυτά, επειδή έτσι θα υπήρχε μία θέση που θα θύμιζε αρκετά τη χαρακτηριστική ενδιάμεση της Tele, η Fender είπε να αφήσει απάτητο αυτό το μονοπάτι και να τις αφήσει να είναι η καθεμιά τους βασίλισσες των βασιλείων τους. Εκ του αποτελέσματος, μία πολύ καλά υπολογισμένη απόφαση.

1) Οι δύο ενδιάμεσες θέσεις και η ύπαρξη vibrato συστήματος και whammy bar (tremolo δηλ) είναι οι πιο ουσιαστικοί λόγοι να αγοράζει κάποιος Strat.

2) Τόσες δεκαετίες έχουν περάσει, και ο επιλογέας από 3-θέσιος έγινε 5-θέσιος και μέχρι εκεί, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει 6-θέσιος και να συμπεριλαμβανόταν και η θέση neck + bridge. Παρόλα αυτά, επειδή έτσι θα υπήρχε μία θέση που θα θύμιζε αρκετά τη χαρακτηριστική ενδιάμεση της Tele, η Fender είπε να αφήσει απάτητο αυτό το μονοπάτι και να τις αφήσει να είναι η καθεμιά τους βασίλισσες των βασιλείων τους. Εκ του αποτελέσματος, μία πολύ καλά υπολογισμένη απόφαση.
end of discussion..
Ελπίζω να σταματήσουν τα threads strat vs tele και λοιπά χαζοδιλήμματα (σιγά να μη), μπας και καταλάβουν όλοι ότι είναι υποχρεωτική η κατοχή και των δύο. (σιγά να μη, ξαναλέω)

end of discussion..
Ελπίζω να σταματήσουν τα threads strat vs tele και λοιπά χαζοδιλήμματα (σιγά να μη), μπας και καταλάβουν όλοι ότι είναι υποχρεωτική η κατοχή και των δύο. (σιγά να μη, ξαναλέω)
Ε και τι να συζητάμε δηλαδής, tube amps vs modellers; Ούτε αυτό σας αρέσει ασούμε 😅

end of discussion..
Υπάρχουν φθηνότερες επιλογές για το τζάκι με λιγότερα χημικά.

Δε συμφέρει ειναι ακριβό και τιμιο το μαόνι, τοξικό το nitro και οι Gibson, όντας πραγματικά μουσικά όργανα είναι άξιες επισκευής.

Δε συμφέρει ειναι ακριβό και τιμιο το μαόνι, τοξικό το nitro και οι Gibson, όντας πραγματικά μουσικά όργανα είναι άξιες επισκευής.Τα
Τα κουπιά πάντα είναι καλά για τζάκι και φυσικά λιγότερο χημικά.
Για την τιμή μη σκας. Καλή θέληση να υπάρχει, τώρα με το πετρέλαιο εκεί που έφτασε.

Τα κουπιά πάντα είναι καλά για τζάκι και φυσικά λιγότερο χημικά.
Για την τιμή μη σκας. Καλή θέληση να υπάρχει, τώρα με το πετρέλαιο εκεί που έφτασε.
Στα λόγια μου έρχεσαι, μένουν σουβενίρ και οι βίδες απ΄ το λαιμό!

Περα απ τη πλακα Ο Fender ναι μεν δημιούργησε μια σχολή οργανοποιίας.
Με διάφορα προβλήματα δε, που αργότερα ο ίδιος και πολλοί άλλοι προσπάθησαν να λύσουν/έλυσαν,
και άλλα που είναι baked in, μιας και είναι αμιγώς βιομηχανοποιημένες απλοποιημένες κατασκευές

Τη ρετρολαγνεία για τις συγκεκριμένες δε την πολυκαταλαβαίνω (αυτό ισχύει εν μέρη και για τις Gibson).

Με διάφορα προβλήματα δε, που αργότερα ο ίδιος και πολλοί άλλοι προσπάθησαν να λύσουν/έλυσαν,
και άλλα που είναι baked in, μιας και είναι αμιγώς βιομηχανοποιημένες απλοποιημένες κατασκευές

Τη ρετρολαγνεία για τις συγκεκριμένες δε την πολυκαταλαβαίνω (αυτό ισχύει εν μέρη και για τις Gibson).

Με διάφορα πλεονεκτήματα, επίσης (το λέω σαν Gibson-fan). Διαφορετικές προσεγγίσεις στην οργανοποιία, με συν και πλην η καθεμιά.

Τη ρετρο-λαγνεία εγώ την καταλαβαίνω μεν, δεν την ασπάζομαι, δε.

Υπάρχουν φθην

Στα λόγια μου έρχεσαι, μένουν σουβενίρ και οι βίδες απ΄ το λαιμό!

Αρκετά περισσότερα τα προβλήματα των Gibson.
Η Fender απευθύνθηκε εξαρχής σε όλες τις ομάδες υποψήφιων αγοραστών.

Ως ιστορία στη διαμόρφωση ήχου, φυσικά δεν χάνει καμία.

Η Gibson το μόνο σοβαρό θέμα που είχε, το έλυσε στα πρώτα 2-3 χρόνια, αφαιρώντας το trapeze, κι έπειτα το stoptail bridge.

Τιμολογιακά, παρόμοιες τιμές είχαν και οι 2 εταιρίες, οπότε δεν έκανε τίποτα παραπάνω ο φεντερ, φαντάζομαι ότι λόγω κατασκευής και υλικών είχε μεγαλύτερο κέρδος ανά μονάδα.

Για τη διαμόρφωση ήχου βεβαίως και έχει αφήσει το στίγμα του και ο Leo.

Η Gibson το μόνο σοβαρό θέμα που είχε, το έλυσε στα πρώτα 2-3 χρόνια, αφαιρώντας το trapeze, κι έπειτα το stoptail bridge.

Τιμολογιακά, παρόμοιες τιμές είχαν και οι 2 εταιρίες, οπότε δεν έκανε τίποτα παραπάνω ο φεντερ, φαντάζομαι ότι λόγω κατασκευής και υλικών είχε μεγαλύτερο κέρδος ανά μονάδα.

Για τη διαμόρφωση ήχου βεβαίως και έχει αφήσει το στίγμα του και ο Leo.
Δεν υπάρχει σύγκριση καμία στο κοινό που είχε πρόσβαση στην αγορά Fender και σε αυτό για Gibson.
H πρώτη είχε ανέκαθεν ΚΑΙ αγοραστικό κοινό ''κοινών θνητών'', ενώ η 2η όχι.
Και ακόμη η Fender έχει, ενώ η Gibson δεν έχει.
Αν και το παραξήλωσε και η πρώτη, πλέον.

Το tuning stability και το (πολλάκις) προβληματικό Intonation υπήρχε πάντα στη Gibson, ενώ για το βάρος και την εργονομία του οργάνου, η Fender ήταν εξαρχής πιο καλή επιλογή.

Τώρα βέβαια, περί ορέξεως, απλά γενικότερα, αυτά ισχύουν..

Προφανώς δεν υπάρχει συγκρηση.

Δλδ η φεντερ που μοσχοπουλα τα ρετάλια της εινα η εταιρεία του λαου?

αυτο το χαλι σε gibson αντίστοιχης χρηματικής (1400-1500€) αξίας δε το βλέπεις...

Και οι 2 εταιριες απευθύνονται στο ίδιο εύρος αγοραστικού κοινού και στη σημερινή εποχή και 75 χρόνια πριν.
μπορεις ανετα να δεις και τιμοκαταλόγους του τότε και τωρα.

Το δεύτερο σκέλος το βρίσκω λίγο αστείο.

Μια και δε συμφωνούμε σε τίποτα, το αφήνω εδώ.
Να πω για μια τελευταια φορα, οτι δεν εχω θεμα με τις κιθαρες του Leo ως κατασκευές,
Aν αγόραζα μια, θα ήταν Yamaha Pacifica, Washburn ή μια G&L, σίγουρα δε θα έγραφε Fender πάνω στο heastock

7-piece body σε Fender των δυο χιλιάδων, 3-piece body σε PRS των 2,5 χιλιάδων και… η Gibson είναι ακριβή, που στα ίδια χρήματα σου δίνει full binding, carved tops, set necks…

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back