Κατασκευή ηλ. κιθάρας.

messalion είπε:
γιατι δεν θα μαθει ? μαλλον δεν ξερεις ΠΟΣΟΙ κιθαριστες τροπον τινα δεν ξερουν  ποια ειναι η γειωση και πως σεταρεται μια κιθαρα......
Δεν διαφωνω αλλα...

Δεν θα μαθει για την κατασκευη!

Μην μπερδευομαστε! Αλλο η κατασκευη και αλλο οι μοντες ;)

Επισης το οτι οδηγας αμαξι δεν παει να πει οτι ξερεις να το φτιαξεις!(αυτο παει στους κιθαριστες. Δεν θα πληρωσω να δω καποιον να αλλαζει μαγνητες επι σκηνης) ;D

mariopol είπε:
Δεν διαφωνω αλλα...

Δεν θα μαθει για την κατασκευη!

Μην μπερδευομαστε! Αλλο η κατασκευη και αλλο οι μοντες ;)

Επισης το οτι οδηγας αμαξι δεν παει να πει οτι ξερεις να το φτιαξεις!(αυτο παει στους κιθαριστες. Δεν θα πληρωσω να δω καποιον να αλλαζει μαγνητες επι σκηνης) ;D
μα το ξεκαθαρισαμε ποιο πανω οτι ειναι αλλο η συναρμολογηση και αλλο η κατασκευη....  ;D συμφωνω σε αυτο που λες αλλα επαναλαμβανω οτι απο καπου πρεπει να αρχισει καποιος...

krknow είπε:
Ο τιτλος του thread λεει

"Κατασκευή ηλ. κιθάρας"

;D
αυτο λεω και εγω......τι κανεις εδω ? ωραια μερα εχει αντε τελειωσε εκεινη την παλιο Les PAul σου ειπα θελω να ερθω να παιξω  :D :D

krknow είπε:
Ο τιτλος του thread λεει

"Κατασκευή ηλ. κιθάρας"

;D
...και πρέπει να προστεθεί...εκ του μηδενός ;D

messalion είπε:
αυτο λεω και εγω......τι κανεις εδω ? ωραια μερα εχει αντε τελειωσε εκεινη την παλιο Les PAul σου ειπα θελω να ερθω να παιξω  :D :D
Ειπαμε καθημερινες δεν εχει παλιο Les Paul (ασε που τωρα σχολασα). Απο βδομαδα γυρναει και η ωρα ... αστα να πανε.

...και πρέπει να προστεθεί...εκ του μηδενός ;D
ή αλλιως "Κατασκευη απο τη μεση και μετα"

Τελικά μάλλον θα κάνω αυτό που μου προτείνετε οι περισσότεροι, δηλαδή θα αγοράσω ένα kit και για αρχή θα πειραματιστώ πάνω σε αυτό... Για αργότερα βλέπουμε.

Ξέρετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να πουλάει guitar kits;;(ενδιαφέρομαι κυρίως για explorer style)

AnestisK. είπε:
Τελικά μάλλον θα κάνω αυτό που μου προτείνετε οι περισσότεροι, δηλαδή θα αγοράσω ένα kit και για αρχή θα πειραματιστώ πάνω σε αυτό... Για αργότερα βλέπουμε.

Ξέρετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να πουλάει guitar kits;;(ενδιαφέρομαι κυρίως για explorer style)

Από Ελλάδα, δύσκολο να βρεις explorer kit αλλά υπάρχουν καταστήματα με κιτ(δες λινκ). Άνετα βρίσκεις explorer κιτ και μάλιστα καλό στο thomann (από Γερμανία) που είναι μακράν από τα καλύτερα καταστήματα.

το κιτ του thomann:

http://www.thomann.de/gr/tenayo_ex_style_kit.htm

greek store:

http://www.guitarkitshop.com

ΥΓ: πάντως φτιάχνεις εύκολα ένα απλό explorer σώμα σε ξυλουργείο με λίγη βοήθεια. Βιδώνεις κι ένα μπρατσάκι οικονομικό επάνω(από ebay, αγγελία κλπ) και είσαι έτοιμος.

Δεν καίγομαι τόσο να είναι Ελληνικό το μαγαζί, αλλά τουλάχιστον Ευρωπαϊκό για να μην μπλέκω με τελωνεία κλπ.

Του thomann το kit το έχω δει αλλά το σχήμα κάθε άλλο παρά explorer είναι...  ::)

Υπάρχει άλλο ευρωπαϊκό κατάστημα με αξιοπρεπή kit;;

AnestisK. είπε:
Δεν καίγομαι τόσο να είναι Ελληνικό το μαγαζί, αλλά τουλάχιστον Ευρωπαϊκό για να μην μπλέκω με τελωνεία κλπ.

Του thomann το kit το έχω δει αλλά το σχήμα κάθε άλλο παρά explorer είναι...  ::)

δες το γερμανικο ebay

AnestisK. είπε:

Explorer υπάρχουν διάφορα σχέδια (esp, gibson κλπ), μάλλον θέλεις κάτι πιο κοντά σε gibson specs φαντάζομαι.

Τέτοιο σχήμα δε βρίσκεις εύκολα σε κιτ γενικά. Όπως είπα, μπορείς εύκολα να κόψεις όμως ένα σώμα όπως το θέλεις με τη βοήθεια ξυλουργού. Παίρνεις ένα κομμάτι μασίφ ξύλο, το κόβεις στο ex σχήμα με σέγα, κάνεις rooting για 2 μαγνήτες, ηλεκτρικά και neck pocket, τρίψιμο/βάψιμο κι έτοιμο. Έχω φτιάξει έτσι ένα V σώμα κι ήταν πολύ καλή εμπειρία για εκμάθηση κλπ και δεν ήταν δύσκολο λόγω σχήματος.

Δες τι έχει κι εδώ:

http://www.diyguitarshop.co.uk/

messalion είπε:
χωρις specs και χωρις μετρησεις ? θα παει η γεφυρα και το routing των μαγνητων σε αλλη διασταση  :D
Αλίμονο! Ποιος είπε ότι δε θα πάρει μετρήσεις βάσει των epi/gibson specs? Εννοείται πως θέλει μελέτη και σχέδιο πριν αρχίσεις να φτιάξεις το οτιδήποτε...

Αν πας στα τυφλά, θα βγει βλακεία φυσικά. Αν βέβαια έχεις γνώση κι εμπειρία, φτιάχνεις και σώμα ό,τι να 'ναι, υπολογίζεις σωστά και βγαίνει άριστο το rooting και το intonation.

Αυτά γίνονται πάντοτε βάσει του μπράτσου που έχεις στα χέρια σου (ή έχεις φτιάξει) γιατί από εκεί θα εξαρτηθεί το scale(fender, gibson, custom), το neck pocket κι η σωστή θέση της γέφυρας για normal action & intonation.

Μετά έρχονται τα ηλεκτρικά κλπ, αν δε σονάρει ή δεν παίζει σωστά η κιθάρα (playability), τι να σου κάνουν τα ηλεκτρικά?...

Το βασικό είναι να έχεις μεζούρες κι εργαλεία, να το ψάξεις καλά και να έχεις μεράκι κι όρεξη για να δημιουργήσεις. Αν είναι κανείς ανυπόμονος, τα θέλει όλα τέλεια κι εύκολα και δεν θέλει να μάθει, να γνωρίσει, να κοπιάσει, just leave it. Πας για έτοιμο κιθαρόνι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back