• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Κατασκευή Drum Room

ειναι φανερο οτι παει να βγαλει τη ζημια του απο τις πορτες μην το κανεις αυτο που λεει.ΣΤΕΙΛΤΟΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥΡΘΕ .η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ;;

 
pericles είπε:
ειναι φανερο οτι παει να βγαλει τη ζημια του απο τις πορτες μην το κανεις αυτο που λεει.ΣΤΕΙΛΤΟΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥΡΘΕ .η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ;;
ειλικρινα αυτο θα κανω. θα του πω να μου δωσει τη μιση προκαταβολη και να ερθει να το ξηλωσει, προτιμω να χασω 1000 παρα 6000 και αν χρειαστει θα του τη χαρισω όλη του απατεωνα αρκει να βγαλει αυτο το woofer απο την υπογα

 
beeros05 είπε:
αν θυμάμαι καλά έλεγες να στηρίξεις την τοιχοποιεία στο πάτωμα. Είδες τί έπαθα, μην το κάνεις λοιπόν...

Θα σου πρότεινα να κάνεις την κατασκευή που έκανε ο fleamail και είναι σχεδιο του νικόδημου που κάθε άλλο παρα ανίδεος είναι.

Το framing πρέπει να γίνει στην υπάρχον πάτωμα με αντικραδάσμικά τακάκια στο σκελετό.

Αν θες να στηρίξεις τοιχοποιία σε πάτωμα τότε θα πρεπει να κάνεις ένα πολύ βαρυ πλωτό πάτωμα με ακριβα αντικραδασμικά εφεδρανα τα οποία λειτουργούν αφού δεχθουν το ανάλογο βάρος.

Είναι μια κατασκευή που θέλει πολυ προσοχη στου υπολογισμούς και δεν αξίζει τον κόπο.

Δες το θέμα The Green Room και θα καταλάβεις. Η κατασκευή είναι πολύ πιο απλή απόσο νομίζουμε με την προυπόθεση να ξέρεις ή να έχεις κάποιον που να ξερει να δουλευει με γυψοσανίδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι παιχνιδακι.

Επειδή εγω εμπλεξα που εμπλεξα, μιας και δεν εχεις κάνει τοιχοποία ακόμα διέλυσέ το και ξανακάντο. Αυτό που πας να κάνεις είναι σαν αυτό που έκανα οπότε είναι τεσταρισμένο το ότι η κατασκευή σου θα φέρει το εντελως αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητο.

Την βρεγμενη αμμο ειλικρινά δε καταλαβαίνω γιατί την έβαλες. Δηλαδη αφού περιμένεις να στεγνώσει γιατί δεν πήρες κατευθείαν στεγνή άμμο?

Επίσης το δωμάτιό σου δεν θα έχει καμία πλωτότητα. Και τα βάρη όπως τα έχεις υπολογίσει είναι λάθος. Και είναι λάθος γιατί πρέπει να κάνεις συγκεκριμένες πράξεις με συγκεκριμένους τύπους και να έχεις γνώσει πάνω σε αυτό να εχεις ρίξει πολύ διάβασμα ώστε να υπολογίσεις αν το δωμάτιο θα πλέει.

Είναι το εξης απλο που εχω αναφερει πιο πριν, για το κάθε μηχανοκίνητο υπάρχουν οι ανάλογες αναρτήσεις

Εσύ λοιπόν ξέρεις πιο είναι το πεδίο φόρτισης του πετροβάμβακα στο πάτωμα ο οποίος είναι αυτός που θα λειτουργήσει σαν αναρτηση για να απορροφηθουν οι κραδασμοι κ ο δομικος θορυβος που προκαλείται από όργανα σαν το μπασσο και τα ντρας? Μάλλον όχι γιατί δεν δίνονται αυτά τα χαρακτηριστικά από τον κατασκευαστή του πετροβάμβακα.

Είναι όμως μια δοκιμασμένη λύση εφόσον ΔΕΝ στηρίξεις επάνω την τοιχοποιία. Αν την στηρίξεις ο πετροβάμβακας θα υπερφορτιστεί χωρια που έχει και το βάρος της άμμου και των ξύλων από πάνω και θα δημιουργηθεί μια κοιλότητα η οποία θα λειτουργήσει σαν ενισχυτής χαμηλών.

Πιστεψέ με ΔΕΝ το θέλεις...δεν θες να ερθεις στη θέση μου Αυτές τις μέρες είμαι αρκετα χάλια έχω πολυ ανησυχία και πάρα πολλα νευρα όσο και να προσπαθω να το πάρω στην πλάκα δεν γίνεται γιατί έχω δωσει ήδη λεφτά.

Καντο μονος σου αλλά καντο σωστά βασει ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΩΝ, απλών σχετικά κατασκευών.

Καλη τυχη κ σε σενα...
Η τοιχοποιία σε πλωτό πάτωμα είναι κάτι που έχει ήδη δοκιμαστεί σε studio που έχω επισκευθεί με πολύ καλά αποτελέσματα.Απλά θέλει οποσδήποτε προσοχή στη μετέπειτα κατασκευή. Παρ όλα αυτά για να γίνω ξεκάθαρος δε θα το πρότεινα σε κανέναν μιας και δεν είναι καθόλου διαδεδομένο και το κάνω αναλαμβάνοντας το ρίσκο.

Ο πετροβάμβακας 150kg/m3 επιλέχθηκε λόγω της απλότητας της κατασκευής και των εξαίρετων χαρακτηριστικών του. Η κατασκευή πλωτού δαπέδου πάνω σε πετροβάμβακα δεν είναι δική μου επινόηση μιας και το προτείνουν και η γνωστή πολυεθνική εταιρεία

http://www.knaufinsulation.gr/el/%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

http://www.knauf.gr/www/el/insulation/applications/floor_1/floor_1.php

αλλά και η άλλη γνωστή που είδες στις φωτο (σε τλεφωνική μου επικοινωνία που είχα με το μηχανικό τους).

Η δε αντοχές του σε βάρος - κατα τον κατασκευαστή - είναι τέτοιες  που η άμμος που έριξα είναι σαν να κάθισε πάνω του χοντρό κουνούπι.

Η άμμος επιλέχθηκε γιατί είναι πολυ βαριά, πολυ χαλαρή και πολύ φθηνή. Οταν αγοράζεις άμμο δεν έχεις τη δυνατότητα να την πάρεις στεγνή χειμωνιάτικα μιας και όλες οι μάντρες οικοδομικών υλικών είναι υπαίθριες οπότε δεν το επέλεξα αλλά το έπαθα.

Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά είναι απλώς σκέψεις που δεν θα πρότεινα να δοκιμάσει κανεις λόγω πίθανών προβλημάτων στατικής που μπορεί να παρουσιαστούν εκτός αν γνωρίζει το guru της γυψοσανίδας ΘΕΜΗ 8-). Θα πρότεινα να ανατεθεί σε κάποιον ειδικό

Ενστάσεις ευπρόσδεκτες !

 
Φιλε μου ειλικρινά δε θελω να στο παίξω εξυπνακιας ισα ισα που έγινα βλακας με ότι έγινε αλλά αυτό προκάλεσε το να δώσω βάση σε ότι ποστ έχω δει εδω κάποιων έμπειρων και όχι μόνο εδω.

asimakis είπε:
Η τοιχοποιία σε πλωτό πάτωμα είναι κάτι που έχει ήδη δοκιμαστεί σε studio που έχω επισκευθεί με πολύ καλά αποτελέσματα.
Δε σημαίνει ότι θα πετύχει και σε σένα...

Το πάτωμα που προτείνει η knauf δεν είναι πλωτό, τουλάχιστον όχι ως προς την ηχομονωτική του ικανότητα για μουσικα όργανα με εντονες χαμηλες συχνοτητες ή για την δουλειά που το θέλουμε εμείς.

Χαρακτηρηστικά πλωτού έχει αλλά δεν το κάνει πλωτό. Είναι μια οικονομική εναλλακτική.

:(....Θα πρέπει και εδώ, αν αποφασίσεις να πας για πλωτό, να δημιουργηθεί ένα σύστημα ΜΑΖΑ - ΕΛΑΤΗΡΙΟ - ΜΑΖΑ με την διαφορά οτι εδώ θα πρέπει να υπάρχει κάποιο υλικό  ως ελατήριο (λαστιχο,υαλοβάμβακας, πετροβάμβακας, νεοπρένιο, μηχανικές αναρτήσεις κα) με συγκεκριμένη συμπεριφορά κάτω από συγκεκριμένο φορτίο η οπία θα καθορίσει την ιδοσυχνότητα συντονισμού του συγκεκριμένου συστήματος Μ - Ε - Μ και κατά συνέπεια την ηχομονωτική του αξία......με άλλα λόγια ίσως το πιο βάσανο σημείο μιας κατασκευής αλλά και το πιο σημαντικό (αν το επιλέξεις)....αλλά ξέχνα το ξύλο....για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα ακόμα και στην πιο απλοική του μορφή θέλει ΜΑΖΑ......

Σε ένα σύστημα ΜΕΜ είτε είναι οριζόντιο (δάπεδο,οροφή) είτα κάθετο (τοιχοποιεία) αυτό που καθορίζει την ηχομωνοτική του αξία είναι η φυσική συχνότητα συντονισμού (fn) του συστήματος. Αυτό σημαίνει οτι στην συγκεκριμένη συχνότητα (και με ένα εύρος 2 οκτάβων) το συγκεκριμένο σύστημα ΜΕΜ οχι απλώς δεν αποτελεί εμπόδιο για τα ηχητικά κύματα που το διαπερνούν αλλά αντίθετα τα ενισχύει. Αυτό που θέλουμε εμείς λοιπόν είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ΜΕΜ με fn όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό σε ένα πλωτό πάτωμα οπου τις περισσότερες φορές, λόγω  άμεσης επαφής πχ τύμπανα, ενισχυτές, η ακουστική ενέργεια των low freq κυμάτων είναι πολύ πιο ισχυρή. Όταν φτιάχνουμε δηλαδή ένα πλωτό πάτωμα το επιθυμητό είναι μια συχνότητα συντονισμού ΕΩΣ 10Hz ώστε ουσιαστικά το αρνητικό φαινόμενο της να εξαλείφεται τελείως γύρω στα 40Hz  (2 οκτάβες). Αν δηλαδή φτιάξουμε ένα πλωτό δάπεδο με συντελεστή ηχομείωσης 70db και fn=10Hz αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έχουμε αποτελέσματα από τα 40Hz και πάνω. Η συχνότητα μπορεί να βρεθεί με πολλούς τύπους αρκεί να γνωρίζουμε κάποια χαρακτηριστικά του υλικού που αποτελεί το "ελλατήριο" όπως πυκνότητα, θλιπτική τάση ,deflection rate κλπ καθώς και το φορτίο της 2ης ΜΑΖΑΣ (νέο δάπεδο).

Στο σύστημα που περιγράφεις στις φωτό έχουμε μια ξύλινη εξέδρα (ΜΑΖΑ) στηριγμένη πάνω σε ελαστικά τακάκια,αν προσέξεις κάτι μαύρα ;D(ΕΛΑΤΗΡΙΟ) πάνω στο υπάρχον δάπεδο από σκυρόδεμα (ΜΑΖΑ). Αυτό θεωρητικά είναι ένα πλωτό δάπεδο ΜΕΜ ΑΛΛΑ....

Τα συγκεκριμένα ελαστομερή τακάκια που χρησιμοποιούντε ως ΕΛΑΤΗΡΙΑ θα πρέπει να συμπιεστούν από συγκεκριμένο φορτίο για να δουλέψουν ως ελατήρια...για την ακρίβεια φαντάσου το εξής ένα ελατήριο όταν βρίσκεται σε ανάπαυση (δεν εφαρμόζεται πάνω του πίεση) είναι ουσιαστικά ενα απλό κομμάτι μέταλο. Το ίδιο συμβαίνει και όταν η ασκούμενη πίεση ξεπεράσει τις αντοχές του και το συμπιέσει τελείως.....για να έχει εφαρμογή ως ελαστική ανάρτηση θα πρέπει να υποστεί συγκεκριμένη πίεση. Το ίδιο ισχύει για όλα τα ελαστικά υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως ελατήρια. Στην προκειμένη περίπτωση της φωτογραφίας λοιπόν έχουμε ένα σύστημα ΜΕΜ που το ελατήριο όμως (λάστιχο) βρίσκεται σε ανάπαυση γιατί το φορτίο (ξύλο και τα υπόλοιπα) δεν είναι ικανό να το συμπιέσει όσο πρέπει. Η μάζα που θα χρειαζόταν για να δουλέψει ένα τέτοιο σύστημα είναι πολλάπλάσια....για παράδειγμα στο στούντιο που φτιάχνω για το πλωτό πάτωμα χρησιμοποιήσαμε ελαστικές αναρτήσεις οι οποίες κάτω από συγκεκριμένο φορτίο θα δώσουν συχνότητα συντονισμού του ΜΕΜ 8,5 Hz.....το συγκεκριμένο φορτίο όμως θα πρέπει να είναι 280 kg/m2 , πράγμα που μπορέις να πετύχεις μόνο με 12-14 πόντους οπλισμένο σκυρόδεμα ;D ;D ;D ;D

Για πλωτό δάπεδο λοιπόν καλυτερη επιλογή έιναι ένα πλήρως υπολογισμένο σύστημα από οπλισμένο σκυρόδεμα πάνω σε αναρτήσεις. Άλλες εναλακτικές θα ήταν οπλισμένο σκυρόδεμα πάνω σε πλάκες πετροβάμβακα (εδώ το πρόβλημα είναι οτι αν χρησιμοποιήσεις πλάκες δαπέδου, υψηλής πυκνότητας πχ 180kg/m3 δεν θα συμπιέζεται όσο πρέπει με αποτέλεσμα υψηλή fn, ενώ με πιο χαμηλές πυκνότητες δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την αντοχή του πετροβάμβακα κα΄τω από το φορτίο σε βάθος χρόνου ???.....είναι ΠΟΛΥ πιο φθηνή λύση όμως) ενώ αν φύγουμε από το σκυρόδεμα θα μπορούσε να γίνει μια πιο light κατασκευή από συνδυασμό φύλλων κόντρα πλακέ και γυψοσανίδας (όπως περίπου της φωτό) πάνω όμως σε ανακατασκευασμένο (συγκωλυμένο) αφρό (αφρολέξ) rebonded foam 80 - 100kg/m3.
Πιστεύω λοιπόν να καταλαβαίνεις τι σημαίνει πραγματικό πλωτό πάτωμα. Θέλει πολύ δουλειά πολλους υπολογισμούς και πολύ διαβασμα για να το κάνεις σωστά, γιατί αν δεν το κάνεις σωστά θα έχεις κάνει τσαμπα δουλειά και με πολλα χαμενα λεφτα και αντε μετα να καταστρεφεις το μπετό.

Αυτό που κάνεις είναι μια φθηνή εναλλακτική, δεν είναι πλωτό πάτωμα ούτε πλωτό δωματιο. Επίσης το κάνεις λάθος... δε διάβασα κάπου στο λινκ που εστειλες ότι η Knauf προτείνει να στηρίξεις την τοιχοποιία στο πάτωμα. Μήν το κάνεις, το κάθε φύλλο γυψοσανίδας ζυγίζει περίπου 30 κιλά οπότε υπολόγισε τί βάρος θα πέσει περιμετρικά του δαπέδου. Θα είναι πάνω από 1 τόνος και θα γίνει ότι ακριβώς συμβαίνει σε ένα τύμπανο. Δηλαδή αν το "πλωτό" σου δάπεδο είναι ένα drumhead τότε η τοιχοποιία είναι το στεφάνι και το βάρος της είναι η ένταση που σφίγγεις τις βίδες. Δεν έχεις στο δάπεδο ομοιόμορφη κατανομή βάρους. Όχι μόνο θα κάνεις ηχείο αλλά θα είναι ηχείο - ενισχυτής χαμηλων συχνοτήτων.

Δε τα λέω εγώ τα λένε οι έμπειροι και οι ειδικοί

Παραθέσεις (μηχανολογου μηχανικού - εαν δεν απατωμαι) απο το φορουμ του Sayers πάνω στην κατασκευή μου

7) What's the idea of building a resonant cavity for the floorIt's not a floating floor, and it's not a drum riser, so it must be a resonant cavity, yet the inner-leaf walls seem to be sitting on it!  :shock: How is that supposed to work?  What are the specs on those rubber block things that you put underneath the frame?  What deflection do you get on those for the expected loading? 

-  Stuart  -

Also, that floor is not doing anything for you: It is not isolating the room at all, and will act as a resonatorIt will amplify some low-frequency sounds, and will absorb others.  The floor is a waste of money: it is doing nothing to help you, acoustically, and could end up making the room sound bad.

-  Stuart  -

What they tried to do is called "floating the floor", but they clearly do not understand how to do it, since they did everything wrong!  There is not enough mass (way too little), the air gap is way too small, and the cavity is not sealed!  So that is not a floating floor at all.  It is basically like a drum head: a panel of wood over a frame, stretched tight by the walls on top of it.  It s going to vibrate and resonate at a certain frequency.  I can calculate that frequency, if you want.  They you can check that what I say is true, by playing that note on a bass guitar, and hearing how the whole floor vibrates...  (it will probably be somewhere between 100 and 300 Hz.)

Here are two interesting links about how to float a floor CORRECTLY:  Compare those, with what they are doing in your room

http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewtopic.php?f=2&t=8173

http://www.nrc-cnrc.gc.ca/obj/irc/doc/pubs/ir/ir802/ir802.pdf

As you can see, firstly it was most likely not even necessary to float your floor!  If you have a concrete slab floor, then there is generally no need at all to float the floor.  So once again, they wasted your money, doing something that probably did not need to be done.

-  Stuart  -
Όπως καταλαβαίνεις πλωτό πάτωμα δεν είναι αυτό που δεν ακουμπάει σε τοίχους απλά. Πλωτό πάτωμα είναι το πάτωμα όπου με συγκεκριμένα αντικραδασμικά υλικά τα οποία έχουν συγκεκριμένα χαρακτηρηστικά και τα οποία δέχονται συγκεκριμένο φορτίο για συγκεκριμένη απόδοση/αποτέλεσμα ώστε να κάνουν το δάπεδο να "κουνιέται" για την απόσβεση των δονήσεων που δέχεται.

Οι φτηνές εναλλακτικές συμπεριφέρονται σαν πλωτά αλλά δε μπορείς υπεύθυνα να τα χαρακτηρίσεις πλωτά καθώς δε μπορείς να υπολογίσεις με ακρίβεια την απόδοσή τους.

Αυτό που κάνεις δεν είναι πλωτό. Η Knauf μπορεί να στο πρότεινε, ο ακουστικολόγος τάδε δε σου πρότεινε κάτι τετοιο και όταν θα σου προτείνει ένα τέτοιο πάτωμα θα το πληρώσεις 300€ το m2.

Επαναλαμβάνω αυτό που πας να κάνεις θα προκαλέσει αντίθετο αποτέλεσμα με αυτό που επιδιώκεις.

 
TΕΛΙΚΑ ακομα μια φορα επιβεβαιωνονται οσα εχω πει μεχρι τωρα.Εδικοι ,παραειδικοι πολλα λεφτα και αποτελεσμα αμφιβολο .....DIY ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ.Ευτυχως που ειναι και ο beeros05

κκι'ανεβαζει τα παθηματα του για να μαθαινουμε/τε οι επιδοξοι κατασκευαστες .

 
Beero δε θέλω να σε πείσω αλλά δε βλέπω το λόγο που διαφωνεις με την τεχνική ΜΕΜ που ακολούθησα για το πλωτό δάπεδο,αφού κάνεις παραθέσεις οι οποίες συμφωνούν. Στη διαδικασία που έριχα την αμμο, χτυπώντας το δάπεδο άκουγα την ιδιοσυχνότητά του η οποία σαφώς κατέβαινε όσο φορτωνόταν. Τώρα περισότερο νιώθεις, παρά την ακούς. Το τύμπανο που αναφέρεις κουρδίζεται σε συχνότητες που ακόύς και όχι σε αυτές που δεν ακούς!!  Οσο θα το φορτώνω παραπάνω με δάπεδο-τοίχους-πράγματα θα κατεβαίνει κι άλλο. Επίσης μην υποτιμάς τις μελέτες που κάνουν οι εταιρείες παραγωγής υλικών. Αν διαβάσεις με προσοχή στή σελίδα που σου έστειλα θα δεις ότι υπάρχουν πετροβάμβακες οι οποιοι είναι ειδικά φτιαφμένοι γι αυτή τη δουλειά δηλ. να δέχονται μεγάλα φορτία μέχρι και μπετόν, και μάλιστα αναφέρει σαφώς "κτυπογενείς ήχοι" Η δε αντοχλη τους σε φορτία είναι από 2,0kN/m2 - 10kN/m2 με άλλα λόγια μέχρι 1000 κιλά ανα τετραγωνικό μέτρο και όχι περιμετρικά όπως αναφέρεις! Στο σημείο που αναφέρεις για την ομοιόμορφη κατανομη βάρους βάζοντας τους τοίχους επάνω, εκεί σίγουρα έχεις απόλυτο δίκιο και γι αυτό το λόγο είπα παραπάνω ότι δεν ντο συνιστώ σε κανένα.

 
asimakis είπε:
Beero δε θέλω να σε πείσω αλλά δε βλέπω το λόγο που διαφωνεις με την τεχνική ΜΕΜ που ακολούθησα για το πλωτό δάπεδο,αφού κάνεις παραθέσεις οι οποίες συμφωνούν. Στη διαδικασία που έριχα την αμμο, χτυπώντας το δάπεδο άκουγα την ιδιοσυχνότητά του η οποία σαφώς κατέβαινε όσο φορτωνόταν. Τώρα περισότερο νιώθεις, παρά την ακούς. Το τύμπανο που αναφέρεις κουρδίζεται σε συχνότητες που ακόύς και όχι σε αυτές που δεν ακούς!! 
Ούτε εγω θέλω να σε πείσω, βάλε όμως τα όργανα και μετα δες τα αποτελέσματα

Επίσης μην υποτιμάς τις μελέτες που κάνουν οι εταιρείες παραγωγής υλικών. Αν διαβάσεις με προσοχή στή σελίδα που σου έστειλα θα δεις ότι υπάρχουν πετροβάμβακες οι οποιοι είναι ειδικά φτιαφμένοι γι αυτή τη δουλειά δηλ. να δέχονται μεγάλα φορτία μέχρι και μπετόν, και μάλιστα αναφέρει σαφώς "κτυπογενείς ήχοι"
Δεν υποτίμησα καμία μελέτη, απλά δεν είναι το ιδιο να κάνεις ενα πλωτο πατωμα με τον τρόπο που πρέπει να το κανεις για το σκοπό που θες να εξυπηρετηθεις και άλλο να κάνεις το "πλωτό" πάτωμα της Knauf αναφέρει ως χτυπογενεις ήχους το περπατημα, το συρσιμο της καρεκλας. Αν αυτά είναι ίδια με ηλεκτρικό μπάσο κ τύμπανα τί να πω...

Μακαρι να έχεις το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα.

 
asimakis ..εχει δικιο ο beeros  ψαξτο λιγο ακομα .Οι μελετες των διαφορων εταιρειων απεχουν παρασαγγας απο την τεχνικη/κατασκευαστικη πρακτικη Συν το οτι καθε χωρος εχει ορισμενες ιδιαιτεροτητες που ειναι δυσκολο να αντιμετωπισθουν και κυριως αυτες εντοπιζονται στην δομικη κατασταση του κτιριου (κολωνες, δοκαρια, πυκνοτητα οπλισμενου σκυροδεματος ,αν ειναι σε υπογειο κλπ).Μιλαμε να νοιωθεις τον κραδασμο της κασας στον 3ο οροφο (μεσολαβουσης και πιλοτης ) και να εισαι στον 1ο και να μην νοιωθης τιποτα.Πιασε το αυγο και κουρευτο !!!

Το μονο στουντιο που ειδα και με εντυπωσιασε η κατασκευη του ειναι αυτο του Fabricaudio στο Κερατσινι οπυ ο ενας αδελφος ο Νικος ειναι της δουλειας (ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ) και ο χωρος ειναι ιδιοκτησια τους οποτε εκαναν οτι ηθελαν αλλα απο την ΑΡΧΗ δηλαδη μονο κολωνες καιπατωμα -ταβανια ειχαν ολα τα αλλα τα εφτιαξαν βασει της συγχρονης τεχνοκατασκευαστικης πρακτικης ..και εχουν ενα πολυ καλο αποτελεσμα.Επισης τα στουντιο (που κατα καιρους εχω επισκευθει για recording η προβα ) ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ειναι αυτα που εχουν χρησιμοποιησει παλια πετρινα σπιτια με παχος τοιχοποιιας 50-60 εκατ.Και σαν ηχος και σαν μονωση.Αυτα τα ολιγα.

 
pericles είπε:
asimakis ..εχει δικιο ο beeros  ψαξτο λιγο ακομα .
Δεν έχω εγω δίκιο, η φυσική έχει δικιο.

Και ψαξτο λίγο ακόμα γιατί φυσική=χούντικοι νόμοι

Οι μελετες των διαφορων εταιρειων απεχουν παρασαγγας απο την τεχνικη/κατασκευαστικη πρακτικη.
Η Knauf είναι μια εταιρία που κατασκευαζει γυψοσανίδες και τα παρελκόμενά τους. Όλα τα υλικά τους έχουν κάποια χαρακτηρηστικά. Με βάση αυτα τα χαρακτηρηστικά γίνονται οι ανάλογοι υπολογισμοί για το αποτέλεσμα που θες να πετυχεις. Και δεν γίνονται από την Knauf τουλάχιστον για αυτό που θες εσυ και εγω να κάνουμε. Ζήτα λοιπόν στην εκάστοτε Knauf να σου κάνει μελέτη και κατασκευή ηχομόνωσης του χώρου σου με κάποια επιθυμητα αποτελέσματα. Και μετά ζήτα να σου δωσουν γραπτη εγγύηση αποτελέσματος. Δε θα στη δώσουν και αν στη δωσουν πρόσεξε τα "ψιλά γράμματα"

 
Γειά σου Περικλή! μόλις συνειδητοποίησα ότι γνωριζόμαστε. έχεις έρθει σπίτι μου και έχω έρθει στο studio σου. θυμάσαι; λέξεις κλειδιά: Πάτρα - rhodes73 - κανα 3αρι χρόνια πρίν.

δες εδώ τις φωτό

https://sites.google.com/site/kotetsistudio/

 
Πολυ ενδιαφερουσα ιστορια Σπυρο και λυπαμαι που επεσες θυμα απατεωνα

Ευχομαι να βρεις λυση συντομα και να χαιρεσαι το δικο σου χωρο πλεον με ανελεητο drumming !  ;)

 
hampis είπε:
Πολυ ενδιαφερουσα ιστορια Σπυρο και λυπαμαι που επεσες θυμα απατεωνα

Ευχομαι να βρεις λυση συντομα και να χαιρεσαι το δικο σου χωρο πλεον με ανελεητο drumming !  ;)
Δε μπορώ ακόμα να τον χαρακτηρίσω απτεώνα. Απλά ο τύπος είναι ανίδεος. Θα είδε κάπου ή θα του είπε κάποιος πως φτιάχνεται ενα στο στούντιο και κάνει και αυτή τη δουλειά.

Δε περίμενα ποτέ ότι θα γινόταν μια δουλειά ίδια με αυτή που θα έκανε ένα συνεργείο από εταιρία ακουστικής. Δε περίμενα όμως ότι θα έκανε μια δουλειά η οποία θα έφερνε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκώ, ειδικά όταν προκειται για ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ άνθρωπο από κάποιον του χώρου....

Ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία, όχι για μένα όμως, προς το παρόν είναι εφιάλτης...

 
asimakis είπε:
Γειά σου Περικλή! μόλις συνειδητοποίησα ότι γνωριζόμαστε. έχεις έρθει σπίτι μου και έχω έρθει στο studio σου. θυμάσαι; λέξεις κλειδιά: Πάτρα - rhodes73 - κανα 3αρι χρόνια πρίν.

δες εδώ τις φωτό

https://sites.google.com/site/kotetsistudio/
Για σου Μακη τι γινεται ρε φιλε .Θα κατεβω Πατρα μετα το Καρναβαλι αν θες τα λεμε απο κοντα.

Φτιαχνεις studio;ΑΝ μπορω να βοηθησω στην Διαθεση σου.

 
pericles είπε:
Για σου Μακη τι γινεται ρε φιλε .Θα κατεβω Πατρα μετα το Καρναβαλι αν θες τα λεμε απο κοντα.

Φτιαχνεις studio;ΑΝ μπορω να βοηθησω στην Διαθεση σου.
Στείλε mail ή πάρε με τηλ (69744144-ένα-έξι) να πιούμε κανα καφέ. Ελπίζω να έχει προχωρήσει λίγο ώς τότε.

Συγνώμη παιδιά για το off topic αλλά ο κόσμος απ' ότι φαίνεται είναι μικρός!

 
Το δωματιο αποσυναρμολογήθηκε και θα ξανακατασκευαστεί από βδομάδα.

Πήγα στην εταιρία που κατασκευάζει τα αντικραδασμικά εξαρτήματα "Vibro"

Αυτές είναι οι αναρτήσεις οροφής, χοντρικά τοποθετούνται 3τμχ/m2.

Αυτά είναι τα τακάκια/χωρίσματα γυψοσανίδας του σκελετού και τοποθετούνται ανα 60cm σε αντιστοιχία με τους ορθοστάτες πάνω και κάτω.

Αυτά είναι τα Εφέδρανα για το πατώμα, θα τοποθετηθούν τα κόκκινα (6x6cm) σε 2πλή στρωση (5cm υψος) 5.5 τμχ/m2.

Στο σημείο που θα είναι τα drums και εγώ όπου το φορτίο είναι πολύ περισσότερο τα εφέδρανα θα τοποθετηθούν σε αντιστοιχία με το βάρος το δικό μου και των τυμπάνων. Τα εφέδρανα αυτά έχουν συγκεκριμένο πεδίο φόρτισης - λειτουργικότητας και ΑΝ δεν είμαι λάθος τα συγκεκριμένα έχουν μέγιστο πεδίο φόρτισης ανά σημείο έδρασης (δηλ ανα εφέδρανο) 20 κιλά. οπότε έχουμε 110 κιλά μέγιστη φόρτιση ανα m2.

Θα κατασκευαστεί περιμετρικά η νέα τοιχοποιία σε απόσταση 15 cm από τους τοίχους με 7.5άρι σκελετό (Το κενό από την υπάρχουσα τοιχοποιία και την 1η στρώση γυψοσανίδας θα είναι 15 cm και θα γεμίσει με ορυκτοβάμβακα χαμηλής πυκνότητας.) ο οποίος θα πατάει στις ελαστικές εδράσεις οι οποίες τοποθετούνται πάνω και κάτω.

Εκεί θα έχουμε ένα κενό 5χιλ όπου θα μπει ορυκτοβάμβακας από κάτω και θα σφραγιστεί με ελαστικό κορδόνι σφράγισης αρμών και με ελαστική μαστίχη.

Μετά θα τοποθετηθούν οι αναρτήσεις οροφής και θα κατασκευαστεί η οροφή η οποία δε θα έρχεται σε άμεση επαφή με τους τοίχους.

Η απόσταση από την τοιχοποιία θα είναι 5χιλ και παρομοίως θα σφραγιστεί με ελαστικό κορδόνι και ελαστική μαστίχη.

Περιμετρικά έχω 3 τοίχους αλλά για να έχω ένα δωμάτιο μεσα στο δωμάτιο μου λείπει μια τοιχοποιία η οποία θα κατασκευαστεί και θα πάρει το ρόλο μιας κανονικής τοιχοποιίας δηλαδή δεν θα πατάει σε ελαστικά χωρίσματα αλλά κατευθείαν στο μπετό πάνω και κάτω.

Αν δε γίνομαι κατανοητός δείτε την κατασκευή του fleamail και θα καταλάβετε. Είναι ίδιο σχέδιο με τη διαφορά ότι το ταβάνι του flea δεν κάνει decoupling από την νέα τοιχοποιία. (γιατί όμως αυτό flea? Τα παιδιά μου μου δώσαν τα υλικά και το σχεδιο μου είπαν ότι έτσι "ακυρώνεις" τις αναρτήσεις οροφής)

Το σχέδιο που μου πρότεινανε όσον αφορά την τοιχοποιία και το ταβάνι είναι το παρακάτω. Μη δώσετε σημασία στο πάτωμα καθώς είναι ένα πραγματικό και βαρύ πλωτό πάτωμα από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το πάτωμα που θα κάνω είναι ουσιαστικά ένα decoupling πάτωμα και όχι πραγματικό/σωστό πλωτό.

Επειδή εμένα το πάθημα μου έγινε μάθημα και ήταν πολύ σκληρό, προσέξτε για να μην πάθετε...και δε μου κόστισε σε χρήμα αλλά σε άγχος και σε νεύρα. Το νού σας!

STUDIO%2520DESIGN.jpg


 
καλως τον κι ας αργησε. Αλήθεια τι να σημαίνει η φράση στο ενημερωτικό φυλλάδιο  Vibro-SH "Για την ηχοαπομόνωση τον μεσαίων και υψηλών ακουστικών συχνοτήτων" ????

 
Ανατρέχοντας στις συμβουλές που σου έδωσαν στο Sayers πάντως, η αντιμετώπισή τους σχετικά με τα περί υφιστάμενου δαπέδου από σκυρόδεμα (ότι είναι damped κλπ) δεν είναι σωστή. Τα δάπεδα από σκυρόδεμα (τουλάχιστον εν Ελλάδι) είναι πρακτικά σε πλήρη επαφή με στοιχεία του σκελετού και κατά συνέπεια μεταφέρουν δονήσεις κλπ. Συχνά δε είναι και επί τούτου μονολιθικά συνδεδεμένα.

Πριν πάντως ολοκληρώσεις, ξεκίνα να σκέφτεσαι και το θέμα του treatment. Από ότι βλέπω θα σου χρειστεί σοβαρή παρέμβαση. Το δωμάτιο θα είναι κουδούνι...

Πρέπει να είσαι, με βάση την ιστορία του θέματος, ίσως ο υπομονετικότερος Έλλην.

 
Banned είπε:
Ανατρέχοντας στις συμβουλές που σου έδωσαν στο Sayers πάντως, η αντιμετώπισή τους σχετικά με τα περί υφιστάμενου δαπέδου από σκυρόδεμα (ότι είναι damped κλπ) δεν είναι σωστή. Τα δάπεδα από σκυρόδεμα (τουλάχιστον εν Ελλάδι) είναι πρακτικά σε πλήρη επαφή με στοιχεία του σκελετού και κατά συνέπεια μεταφέρουν δονήσεις κλπ. Συχνά δε είναι και επί τούτου μονολιθικά συνδεδεμένα.
Το έχω αναφέρει αυτό που λες

Τσέκαρε το πιο προσεκτικά για να καταλάβεις τί λένε

Πριν πάντως ολοκληρώσεις, ξεκίνα να σκέφτεσαι και το θέμα του treatment. Από ότι βλέπω θα σου χρειστεί σοβαρή παρέμβαση. Το δωμάτιο θα είναι κουδούνι...
Αυτό που με καίει είναι η μετάδοση δονήσεων προς τα πάνω. Το treatment φτιάχνεται σιγά-σιγα. Μέχρι να γίνει ωτοασπίδες. Στην τελική δεν προορίζεται για recording.

Πρέπει να είσαι, με βάση την ιστορία του θέματος, ίσως ο υπομονετικότερος Έλλην.
Να σου πω την αλήθεια , μακάρι να είχα τα 2.200 που εδωσα ως προκαταβολή "για πέταμα" δηλαδή να του έλεγα "ξήλωσε το πάρε τα πράματά σου και τράβα στην ευχή του θεού και κοίτα να περάσεις καλα με τα λεφτά που μου έφαγες" αλλά εδω του είπα "φέρε 1500 πίσω πάρε τα υλικά σου κ δρόμο" και μου είπε ότι "δε γίνεται κλπ κλπ".

Έμπλεξα δεν έχω περιθώρια τώρα...ότι έγινε, έγινε.

Σκέψου να μην είχα ποστάρει έγκαιρα στο φόρουμ του Sayers και να είχα ένα τελειωμένο με πόρτες εξαερισμούς τα πάντα όλα δωμάτιο κ να έπρεπε να ξηλωθεί...

 
Απλά τονίζω (και για ενημέρωση όσων άλλων διαβάζουν) ότι η κατασκευαστική λογική διαφέρει δραστικά από Ελλάδα σε π.χ. Αμερική, και αυτό πρέπει να το συνεκτιμά κάποιος σε ότι διαβάζει.

Σχετικά με το treatment, είναι βέβαια κατά την άποψή μου άσχετο με το αν θα κάνεις recording ή όχι. Ιδιαίτερα δε με το δεδομένο του μικρού χώρου, είναι σημαντικότερο ακόμα.

Μην αντιμετωπίζεις το treatment σαν "νέκρωση" του χώρου (βλ. ωτοασπίδες). Μπορείς να πετύχεις "αίσθηση" μεγαλύτερου δωματίου.

Καλή συνέχεια πάντως.

 

Trending...

Νέα θέματα