beeros05 είπε:
Θες να κανεις ενα χωρο για να ακους απλα μουσική, ή θα κανεις μιξεις εκει?
Και σε τί εντασεις θα παιζεις?
η χρηση ειναι γενικα για να ακουω μουσικη, ερασιτεχνικες μιξεις και practice με το κιθαρονι μου.
η ενταση καποιες φορες θα ειναι αρκετα δυνατη αναλογα και τα κεφια 8) αλλα σιγουρα σε καμια περιπτωση δε μιλαμε για την ενταση live προβας με διπλοπεταλα κλπ.
τις αναρτησεις οροφης σκεφτομουν αρχικα να τις αποφυγω μονο και μονο λογω αυξησης του κοστους, βεβαια στη συνεχεια ειδα οτι υπαρχουν και καποιες πιο οικονομικες και μαλλον θα χρησιμοποιησω αυτες.
οι εργασιες θα γινουν ολες απο εμενα αρχικα γαιτι μου αρεσει αλλα και για οικονομικους λογους.
τοποθετηση γυψοσανιδων εχω ξανακανει (σε οροφη βεβαια θα ειναι η πρωτη φορα).
θα παραθεσω και το συνολικο κοστος οταν ολοκληρωθει το πλανο, καθως θεωρω οτι αυτο ειναι ο πρωτος ανασταλτικος παραγοντας καθε φορα που σκεφτομαστε κατι αντιστοιχο.
ειμαι σχεδον ετοιμος, μενουν μονο καποιες λεπτομεριες.
η περιπτωση μου εχει ως εξης:
ο χωρος μου ειναι 35τμ υψος 3,20.
απο κατω δε μενει κανεις, στα περιξ επισης, μονο απο πανω.
στις 4 τοιχοποιιες (συμπεριλαμβανομενης και της πλευρας που ειναι η εισοδος στο δωματιο) θα χρησιμοποιησω τη λογικη:
υπαρχον τοιχος-κενο 15 cm - σκελετος γυψοσανιδας, απο την εσωτερικη πλευρα θα παραμεινει ανοιχτη, στρωση υαλοβαμβακα 5cm αγνωστης πυκνοτητας και εφεδρανα vibro ws - διπλη γυψοσανιδα απο την εξωτερικη πλευρα του σκελετου.
ετσι θα εχω χασει {15cm αερας + 7,5cm σκελετος +(1.25*2)} = 25cm σε καθε πλευρα.
στην οροφη:
παρομοια λογικη, υπαρχον τοιχος - κενο 40cm - ντιζες που θα περαστουν στα vibro pi mini* - κρεμασμα σκελετου - διπλη στρωση υαλοβαμβακα 5cm αγνωστης πυκνοτητας - διπλη γυψοσανιδα.
αφηνω κενο 40 cm απο το ταβανι πιστευοντας οτι ετσι θα αυξησω καπως την ηχομειωση.
*τα εν λογω αντικραδασμικα φερονται να σηκωνουν 8-20kg
θα χρησιμοποιησω φυλλα γυψοσανιδας βαρους 30kg / 3m²
αρα με διπλη γυψοσανιδα θα εχω 60kg / 3m²
αρα 20kg/m²
αρα με 2 αναρτησεις ανα m² θα ειμαι σιγουρα καλυμμενος
επιπλεον θα εχω ενα βαρος αγνωστο (σχετικα μικρο σιγουρα) απο τον υαλοβαμβακα και το σκελετο.
συγνωμη αν γραφω κατι λαθος, επισης να σημειωσω οτι δε θελω να κανω κατι τοσο θωρακισμενο ηχητικα οπως ο beeros καθως εχουμε αλλες αναγκες.
η διαφορα των αναρτησεων που χρησιμοποιουμε ειναι περα απο το βαρος που σηκωνουν και η ιδιοσυχνοτητα, στις μεν δινουν εως 3 hz στις αλλες εως 15hz παρολα αυτα θελω να πιστευω οτι θα δουλεψουν αξιοπρεπως ???
στο πατωμα δεν εχω βρει λυση που να με παιρνει οικονομικα και ενδεχομενως σε πρωτο χρονο να το αφησω ως εχει απλα με μια χοντρη μοκετα
αν βλεπεις καποιο λαθως ή καποια βλακεια θα ηθελα να μου δωσεις τα φωτα σου :