Άριστο hint!! Γεια μας, λοιπον!!kwstas79 είπε:Το καλοκαιράκι (γκλι-γκλι-γκλι) ..., βγάζω τα παγάκια καφέ που έχω φτιάξει για να μην αραιώνεται η σούπα, και λίγη καφέ ζάχαρη. Σερβίρεται και σε μεγάλο ποτήρι για μπύρα weiss. Prost!
Άριστο hint!! Γεια μας, λοιπον!!kwstas79 είπε:Το καλοκαιράκι (γκλι-γκλι-γκλι) ..., βγάζω τα παγάκια καφέ που έχω φτιάξει για να μην αραιώνεται η σούπα, και λίγη καφέ ζάχαρη. Σερβίρεται και σε μεγάλο ποτήρι για μπύρα weiss. Prost!
Μα στην καφετέρια δεν πας μόνο για να "πιεις καφέ". Αλλιώς τον παίρνεις στο χέρι και φεύγεις!gdevelek είπε:...κι ένας λόγος που κοστίζει μια περιουσία είναι ότι ο ελληνάρας εννοεί να πιάνει την καρέκλα/τραπέζι για 2 ώρες για να πιεί 100ml καφέ...
Έξω από το σπίτι δεν πίνουμε καφέ για τον καφέ... για την παρέα και την κουβέντα είναι ό καφές - καλή ώρα όπως τα φόρουμ. Το μαγαζί χρεώνει την καρέκλα ακριβώς επειδή δεν αράζεις με την παρέα για 5 λεπτά, αράζεις όσο. Δεν είναι συγκρισιμες οι δύο κουλτούρες σε αυτό το θέμα. Άκου εκεί ελληναράς...gdevelek είπε:...κι ένας λόγος που κοστίζει μια περιουσία είναι ότι ο ελληνάρας εννοεί να πιάνει την καρέκλα/τραπέζι για 2 ώρες για να πιεί 100ml καφέ...
Εντάξει, αν αυτό κατάλαβες από ό,τι έγραψα...Waterfall-K είπε:Εσυ Gdevelek, μαζι και η παρεα σου φανταζομαι, καθεστε στην καφετερια κανα 10λεπτο, ε? Ε, για 100ml καφε, καλα ειναι, ποσο να κατσεις πια? Φανταζομαι ο μαγαζατορας σου κανει εκπτωση, αφου καθεσαι μονο 10 λεπτα.
με παρακολουθείς?gdevelek είπε:Εγώ πάλι θα έλεγα πως το δίωρο (τουλάχιστον) φραπόγαλα στην καφετέρια, με το τσιγάρο και το σινιέ γυαλί, είναι από τα πλέον ξεκάθαρα χαρακτηριστικά του ελληνάρα.
Α, και το μίνι-κάμπριο διπλοπαρκαρισμένο ακριβώς μπροστά, για την έξτρα μόστρα.
Ο καφες στοιχιζει μια περιουσια για εναν και μονο λογο: γιατι ο μαγαζατορας ειναι κλεφτης. Τελος. Και μην επιμενεις.trolley είπε:Ο καφές στοιχίζει μία περιουσία για πολλούς και διάφορους λόγους.
Αν δεν καταλαβα καλα, τοτε κι εσυ εισαι ακομα ενας "Ελληναρας" που καθεται στην καφετερια πινοντας καφε για κανα 3ωρο. Γι αυτο εξαλλου ο καφες χρεωνεται τοσο ακριβα, παει με τον χρονο παραμονης στο καφε, οπως εγραψες.Εντάξει, αν αυτό κατάλαβες από ό,τι έγραψα...
Είμαστε και εμείς στην αγορά, αρχηγέ.Waterfall-K είπε:Ο καφες στοιχιζει μια περιουσια για εναν και μονο λογο: γιατι ο μαγαζατορας ειναι κλεφτης. Τελος. Και μην επιμενεις.
Και πάλι αστόχησες. Δεν πάω καν σε καφετέριες, ούτε για 10 λεπτά ουτε για 3 ώρες. Αν θέλω να πιω καφέ με φίλους, τους καλώ σπίτι μου ή πάω στο δικό τους. Δοκίμασέ το.Waterfall-K είπε:Αν δεν καταλαβα καλα, τοτε κι εσυ εισαι ακομα ενας "Ελληναρας" που καθεται στην καφετερια πινοντας καφε για κανα 3ωρο. Γι αυτο εξαλλου ο καφες χρεωνεται τοσο ακριβα, παει με τον χρονο παραμονης στο καφε, οπως εγραψες.
Μαθαίνεις και μαθαίνουμε.Waterfall-K είπε:Οκ Trolley, στην Ελλαδα λοιπον ΔΕΝ εχουμε ακριβο (σε βαθμο αισχροκερδειας) καφε. Μάιστα. Στο ΝΟΙΖ καθε μερα μαθαινεις και κατι νεο.
Οχι ειναι ακριβος .Αλλα εδω πανω πινω και καφε σε γυαλινο σε τραπεζακι και με εναμιση ευρω και καπου αλλου με δυο.Σαλονικη τις προαλες θερμαικο τον πληρωσα 3,5.Ειναι ακριβος ο καφες γενικα ,απλα τωρα τελευταια καποιοι ριξανε λιγο τις τιμες .Waterfall-K είπε:Οκ Trolley, στην Ελλαδα λοιπον ΔΕΝ εχουμε ακριβο (σε βαθμο αισχροκερδειας) καφε. Μάιστα. Στο ΝΟΙΖ καθε μερα μαθαινεις και κατι νεο.
Ναι και σε σενα gdevelek, μη σου χαλασω το χατηρι. Οι "μαγαζάτορες έχουν πάγια έξοδα όπως πληρωμή ενοικίου, σερβιτόρων και δημοτικών τελών".
Συμπερασμα:
Στην Ελλαδα εχουμε μια χαρα τιμες στον καφε. Και ζησαμε εμεις καλα και οι ιδιοκτητες καφε Πολυ καλυτερα...![]()