Υπάρχουν όμως (και εδώ είναι που τα χαλάμε) και αυτοί που δοκίμασαν και δεν τους άρεσε ή δεν δοκίμασαν επειδή δεν τους άφηνε η γκόμενά τους ή η μαμά τους. Αυτοί' date=' τι θέλουν και μιλάνε; Δεν καπνίζουν, όχι επειδή είναι ενημερωμένοι, όχι επειδή είναι "των φρονίμων τα παιδιά", αλλά γιατί απλά δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται η δεν το αντέχανε. Αντίθετα, αν τους αρέσουν οι σοκολάτες, πλακώνονται στα Κίντερ Πινγκουί μέχρι να πάθουνε διαβήτη και στο μεταξύ σου πουλάνε "υγιεινιστικό προφίλ" ότι και καλά "μα γιατί καπνίζεις, αφού είναι βλαβερό κλπ", ενώ ο μαλάκας θα κάπνιζε και αυτός ΑΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ. Δηλαδή, έχουμε μία νέα φάρα ρατσιστών που επειδή δεν έχουν ροπή προς κάτι, καταδικάζουν όλους τους άλλους που έχουν χρησιμοποιώντας δανεικά επιχειρήματα και κατασκευασμένο σνομπισμό.
[/quote']
Συμφωνώ στα προηγούμενα, αλλά αυτο το γκρουπ θα στο σπάσω πάλι στα 2.
Υπάρχουν φασίστες. Είναι οι φασίστες του politically correct στην ουσία. ¶μα σου αρέσει να καπνίζεις, τι, τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος τον άλλο για την υγεία σου?? Αυτοί είναι που κάνουν και την προπαγάνδα.
Απο την άλλη, εγώ πάλι ανήκω στο γρουπ που δοκίμασαν και δεν τους άρεσε, αλλά πχ μου αρέσει το high απο τον καφέ και πίνω 5 την ημέρα, οδηγάω χωρίς κράνος, και δεν γυμνάζομαι. ΔΕΝ μιλάω όμως για την υγεία του άλλου και το σώμα του, ούτε φωνάζω για να το κόψει. Το πρόβλημα μου στο εξήγησα, και είναι απλό, πιστεύω οτι άμα καπνίζεις πρέπει να το κάνεις διακριτικά, σε χώρο με κάλό εξαερισμό, έξω, ή σπίτι σου. Αυτό είναι όλο.
Και δεν νομίζω οτι έπρεπε σώνει και ντε να αρχίσω να καπνίζω ενω δεν μου άρεσε, για να μπορώ να πω οτι είναι ενοχλητικό. ¶λλωστε ακριβώς την ίδια απαίτηση ξέρω να έχουν και άτομα που καπνίζουνε, μιας και τους ενοχλεί και ο πολύς καπνός, και η μπόχα που μένει.
Βy the way...αμα ρωτήσετε τα παιδιά που καπνίζουν' date=' καπως πιο προσωπικά αν όντως τους αρέσει σίγουρα θα σου πουν ότι στην αρχή δεν τους άρεσε καθόλου.... [/quote']
Μην το ψάχνεις, σε αυτή την ηλικία, οι περισσότεροι απλώς δεν έχουν τη δύναμη να κάνουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει (η να μην κάνουν αυτό που δεν τους αρέσει) και γενικά "προβατίζουνε", και αυτός είναι και ο λόγος που ξεκινάει το κάπνισμα η συντριπτική πλειοψηφία. Αλλιώς αν καπνίζανε μόνο όσοι πραγματικά γουστάρανε για τον χ ψ λόγο, δεν θα ήταν η μισή σου τάξη, θα ήταν 1-2 άτομα.