Σπάνια δυσεύρετα cd και αστρονομικές τιμές

Μαγαζί ήξερα μόνο το παλιό υπόγειο το αχανές που είχε, αν έχει νέο χώρο στην Αντιγονιδών ίσως να μην ισχύει αυτό τότε. Μακάρι δηλαδή, να΄ναι καλά ο άνθρωπος - θυμάμαι πως δεν μου ήταν και ο πιο συμπαθής ως προσωπικότητα, δε ξέρω και γιατί, αλλα πραγματικά αυτο το μαγαζί που κρατούσε ήταν μια σπηλιά του Αλαντίν λειτούργημα κανονικό.

Θυμάμαι είχα μαζέψει τελευταία φορά καμιά δεκαρία τεύχη του περιοδικού "Φωτογραφία" απο τα mid-80s που είχαν μέσα φοβερό υλικό, ειδικά ενός experimental φωτογράφου Γάλλου για τον οποίο δεν υπάρχει online σχεδόν τίποτα!
Και εγώ στην υπόγα πήγαινα.

Εχω και φωτογραφιες....θα τις ψαξω το απόγεμα, για να καταλάβουν και οι άλλοι γιατί πράγμα μιλάμε.....(εγω δεν ξαναείδα κάτι ανάλογο).

Περίεργος ήταν,ναι,  αλλά εμένα με συμπαθούσε (λογικό οι παραξενοι ταιριάζουν μεταξύ τους ?).

Όταν μου είπε οτι θα μετακομίσει , του είπα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ....θες 9 χρόνια  για να τα μεταφερεις όλα αυτά?.

Ξέρω ότι μετακόμισε πάντως.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μιλάμε για αυτό το πράγμα.

Τι να πω 300-400 τμ, και με ακόμα παρακάτω δευτερο υπόγειο....και ψηλοταβανο.

Και είχε τα πάντα. Thrift άδικο αλλά και με New old stock.

Βιβλια, δισκους, cd, dvdv, vhs, παιχνίδια, συσκευές, 'οργανα......κασσετες, επιπλα, διακοσμητικά....από όλα.....software.....ρουχα....

01.jpg

03.jpg

04.jpg

Μιλάμε για αυτό το πράγμα.

Τι να πω 300-400 τμ, και με ακόμα παρακάτω δευτερο υπόγειο....και ψηλοταβανο.

Και είχε τα πάντα. Thrift άδικο αλλά και με New old stock.

Βιβλια, δισκους, cd, dvdv, vhs, παιχνίδια, συσκευές, 'οργανα......κασσετες, επιπλα, διακοσμητικά....από όλα.....software.....ρουχα....
Γι αυτό ξόμεινες στο ράφι κακομοίρη, εκεί που τσι πας τσι κοπέλες μες τη σκόνη και τη μούχλα στα υπόγεια καταγώγια.... ?

Πάντως μόνο κατά τύχη θα βρεθούν σε καλή ποιότητα, πχ αν κάποιος τυχαίνει να έχει τα συγκεκριμένα (χωρίς να είναι συλλέκτης) και παίζουν και άλλοι παράγοντες πχ να ξέρει να κάνει μετατροπή σε flac ή σε 320kbps. Κάποιοι γνωστοί μου που έχουν άλλα συλλεκτικά όμως,  λένε ότι δεν γνωρίζουν ή απλά το κάνουν επίτηδες στα 128kbps (όσες οδηγίες και να τους έχω δώσει με screenshots κλπ),

Αν είναι κάποιος συλλέκτης κατά 99% από όσους έχω συναντήσει, αυτό που κάνουν είναι να τα περνάνε σε 128kbps, μετά ανεβάζουν τις εντάσεις με το mp3gain στα 99-100db και μετά πειράζουν μπάσα με το audacity και τα αποθηκεύουν σε mp3 320kbps επίτηδες, που τελικά ακούγονται πολύ αλλοιωμένα και  παραμορφωμένα.

Αν είναι κάποιος συλλέκτης κατά 99% από όσους έχω συναντήσει, αυτό που κάνουν είναι να τα περνάνε σε 128kbps, μετά ανεβάζουν τις εντάσεις με το mp3gain στα 99-100db και μετά πειράζουν μπάσα με το audacity και τα αποθηκεύουν σε mp3 320kbps επίτηδες, που τελικά ακούγονται πολύ αλλοιωμένα και  παραμορφωμένα.

αγαπητέ μας φίλε συγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα...

τι θα πει "ανεβάζουν τις εντάσεις με το mp3gain στα 99-100db"... η "ένταση" σε οποιαδήποτε audio αρχείο ανεξαρτήτως αλγορίθμου μετριέται μόνο σε αρνητική τιμή (όριο το 0) και πάντα στο average... τα σκόρπια peaks δεν ανεβάζουν την ένταση, αντιθέτως στην πράξη οδηγούν στην υποβάθμισή της (γι αυτό και χρησιμοποιούμε τους επεξεργαστές δυναμικής περιοχής για να τα τιθασεύσουμε)... σε θετικές τιμές μετράμε μόνο τον ήχο στο φυσικό περιβάλλον και τιμές όπως αυτές που αναφέρεις μόνο έτσι έχουν νόημα περιγράφοντας όμως την "πηγή" κι όχι κάποια καταγεγραμμένη ψηφιακή μορφή της...

Εννοώ με το mp3gain τα πιο παλιά είναι στα 92-93db. Αν ανεβάσει κάποιος αυτή την τιμή στα 100db παραμορφώνει πολύ ο ήχος και γίνεται τέρμα φλατ η κυμματομορφή. Βέβαια υπάρχει επαναφορά στην αρχική τιμή, αλλά αν γίνει περαιτέρω επεξεργασία με audacity κλπ και αποθήκευση, δεν επαναφέρεται.

Αυτό το κομμάτι που έβαλα πχ έχει τιμή 90.1 αρχικά από το cd.

New-Bitmap-Image.jpg

οπότε από ότι κατάλαβα (μετά από λίγο ψάξιμο) αναφέρεσαι σε μέτρηση που βασίζεται στο ReplayGain, έναν open source αλγόριθμο υπολογισμού της έντασης που χρησιμοποιούσε κάποτε το Ubuntu και σταμάτησε από το 2015 μια και έχει σταματήσει η τεχνική του υποστήριξη πάρα πολλά χρόνια πριν από τον δημιουργό του (κάπου διάβασα ότι τον χρησιμοποιεί σε μια μορφή του το spotify για την επίτευξη του ομοιόμορφου LUFS κατά την εκπομπή του αλλά δεν το έχω διασταυρώσει)...

τώρα αυτό το mp3gain από ότι είδα είναι ένα αμφιλεγόμενο ερασιτεχνικό προγραμματάκι παμπάλαιο κι αυτό για το οποίο δεν έχω προσωπική άποψη για τον τρόπο και την εν γένει αξιοπιστία της λειτουργίας του... είναι ενδιαφέρον πάντως ως λογική καθώς στηρίζεται απλά σε μετρήσεις και τελικές αλλαγές μάλλον μόνο σε volume και άμα βρω τον απαιτούμενο χρόνο κάποια στιγμή θα του ρίξω μια ματιά (εννοείται φυσικά όποιος έχει ήδη ιδία εμπεριστατωμένη άποψη γι αυτό, είναι καλοδεχούμενος στην κουβέντα) αλλά γενικά να είσαι συγκρατημένος και υποψιασμένος ως προς την αποτελεσματικότητα του (ειδικά σε περιπτώσεις που η ¨κανονικοποίηση" του γίνεται με κάποιας μορφής limiter το χεις χάσει το τραίνο της επιστροφής)...

το καλό (δυνητικά) όντως για σένα, είναι ότι επειδή θεωρητικά δεν είναι επεμβατικό, από ότι αναφέρεις μπορεί το κάθε mp3 σου που έχει επεξεργαστεί με αυτό να επανέλθει στην αρχική του μορφή χωρίς περαιτέρω απώλειες (εννοείται πριν περάσει από το Audacity ή οποιοδήποτε audio editor που θα έχει επέμβει δραστικά στο αρχείο είτε με EQ στο συχνοτικό περιεχόμενο είτε με compression στην δυναμική περιοχή του)...

Ναι ακριβώς. Πάντως μπορεί να κάνει δουλειά, εκτός από το να επανέλθει στην αρχική ένταση, αν δεν έχει επεξεργαστεί το αρχείο, 

Είναι κάπως καλό και για τα αρχεία τα "remastered" των εταιρειών που ενδεχομένως είναι ανεβασμένη η ένταση αλλά χωρίς να έχουν κοπεί πολλά peaks. Ασφαλώς και μόνο στην περίπτωση που δεν μπορώ να βρω το αρχείο στην αρχική του μορφή από την πρώτη έκδοση cd.

Βέβαια αν ένα αρχείο remastered έχει τέρμα φλατ κυματομορφή, απλά αν μειώσεις το gain, θα χαμηλώσει η κυματομορφή αλλά τα peaks θα είναι κομμένα, θα φύγει λίγη παραμορφωση αλλά και πάλι θα ακούγεται σκληρό το μπάσο και τα drums.

Πάντως η τακτική των δήθεν συλλεκτών που θέλουν να τα πειράξουν (για να μην τα έχω με το σωστό ήχο ούτε με τη σωστή ποιότητα)είναι αρχικά να ανεβάσουν το gain στα 99-100db , μετά με το audacity κάνουν normalizing και προσθέτουν έξτρα μπάσα η κόβουν πρίμα και τέλος το αποθηκεύουν σε 128kbps. Μετά το ξανά μετατρέπουν στα 320 αλλά ασφαλώς πρόκειται για "αέρα κοπανιστο"  και αλλοιωμένο αρχείο.

Πάντως η τακτική των δήθεν συλλεκτών που θέλουν να τα πειράξουν (για να μην τα έχω με το σωστό ήχο ούτε με τη σωστή ποιότητα)είναι αρχικά να ανεβάσουν το gain στα 99-100db , μετά με το audacity κάνουν normalizing και προσθέτουν έξτρα μπάσα η κόβουν πρίμα και τέλος το αποθηκεύουν σε 128kbps. Μετά το ξανά μετατρέπουν στα 320 αλλά ασφαλώς πρόκειται για "αέρα κοπανιστο"  και αλλοιωμένο αρχείο.

Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι κάποιος θα έμπαινε σε τέτοια διαδικασία προκειμένου να εξαπατήσει τους ελάχιστους ανθρώπους που δυνητικά θα έδειχναν κάποιο ενδιαφέρον γι' αυτό το ρεπερτόριο. Ή είναι πολλοί και είμαι εγώ μη-ενημερωμένος;

• Συμφωνώ
Reactions: Nestoras
Πάντως τον Αδαμαντιδη αυτά τα δύο cd (Ακόμα σ'αγαπώ και Η φαντασία μου) όπως κ το Νομικό το Ξέρω να αγαπώ κ το cd Πυρετός της Διαμαντη ξέρω τουλάχιστον 10 άτομα που τα ψάχνουμε με καλό ήχο (πέρα από μεμονωμένα τραγούδια που έχουν μπει σε συλλογές και τα έχουμε με καλό ήχο). Σίγουρα θα είναι πολλοί περισσότεροι.Και είναι λογικό να  τα πειράζουν οσοι τα έχουν με καλό ήχο κλπ μόνο κ μόνο για να μην τα ανεβάσει κάποιος στη σωστή ποιότητα. Επειδή κάποιοι τα έχουν αγοράσει σε αστρονομικά ποσά και ακόμα δηλαδή πωλούνται σε αδιανόητες τιμές και σου λέει, να μην τα βρίσκουν τζάμπα οι υπόλοιποι.

Και τι εννοούμε με το "αστρονομικά ποσά";

Ο Νομικός πωλείται 200 ευρώ μεταχειρισμένο, ο Αδαμαντίδης μου είχαν πει για 500 το καθένα από τα δύο, ίσως να πωλείται και ένα στο discogs. Για τη Μαριάνα Ευστρατίου μου είχαν πει μέσω μηνυμάτων επίσης 500. Παλιότερα βέβαια κάποιοι τα πωλούσαν 30-50-60 ευρώ και όσο περνάνε τα χρόνια αυξάνονται όλο και περισσότερο οι τιμές. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να μαζευτούν 50 άτομα που ψάχνουν το καθένα και να δώσουμε 10 ευρώ ο καθένας για ένα cd και να το μοιράσει στους υπόλοιπους.

Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να μαζευτούν 50 άτομα που ψάχνουν το καθένα και να δώσουμε 10 ευρώ ο καθένας για ένα cd και να το μοιράσει στους υπόλοιπους.

Ε, αυτό κάντε, υποθέτω ότι είναι προτιμότερο από το να βασανίζεστε μπας και βρεθούν από αλλού.

Τελευταία  εμφανίστηκαν από το πουθενά πωλητές που έβαλάν κάποια cd,  5-6 ευρώ ακόμα 3 ευρώ. Από εκεί που τα έβρισκες 30. Βέβαια όχι Αδαμαντίδης, Νομικός κλπ, ήταν κάποια άλλα που έψαχνα. Οπότε με βόλεψε και τα πήρα. Παίζουν άψογα και δεν υπάρχουν στις ψηφιακές πλατφόρμες. Κάποια είναι ακόμα από CBS (πριν γίνει Sony). 

Ρώτησα αυτούς τους πωλητές μήπως έχουν τον Αδαμαντίδη και όλα αυτά, όμως δεν τα έχουν όπως λένε ή δεν θέλουν να τα κάνουν mp3/flac, ποιος ξέρει.

Με βόλεψε και το box now γιατί έχει μόνο 2 ευρώ μεταφορικά. Είναι βέβαια συγκεκριμένοι που στέλνουν με box.

Κάποιοι άλλοι πωλητές έχουν το λιγότερο 5-6 ευρώ τα μεταφορικά με απλή αποστολή κ tracking number,  (είτε ένα είτε 3-4 cd πάρεις), ακόμα και 11 ευρώ και μάλιστα από Ελλάδα ο πωλητής, δηλαδή μιλάμε αδιανόητες τιμές για μεταφορικά.

Του Βελή πάντως στα cd Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Ταυτότητα Καρδιάς, ανέβασαν στο διπλάσιο τις τιμές οι ίδιοι πωλητές που τα είχαν (ή πουλήθηκαν κάποια άλλα αντίτυπα που είχαν, οπότε τα επόμενα που έβαλαν προς πώληση οι ίδιοι, αύξησαν κατά πολύ τις τιμές). Και εννοείται ότι συμβαίνει αυτό πολλές φορές και το έχω παρατηρήσει, αν κάποιος πωλητής έχει μερικά αντίτυπα του ίδιου cd, το οποίο είναι σπάνιο, μόλις πωληθεί το ένα, θα ανεβάσει κατά πολύ την τιμή στο επόμενο που θα βάλει προς πώληση.

Από την άλλη παίζει ρόλο και η κατάσταση αν είναι good , vg+ κλπ. Αλλά όσα cd έχω πάρει γενικά ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση να είναι Fair, μετατρέπονται άψογα.

Το 2018 ο Αδαμαντίδης το Ακόμα σ' αγαπώ είχε πουληθεί μόνο 20 ευρώ, και το 2016 ο Νομικός το Ξέρω να αγαπώ 30 ευρώ.

Τα Κακά Κορίτσια, το "Δεν μ' αγαπάς" που ευτυχώς τα βρήκα τα κομμάτια από γνωστό μου, το αγόρασε 30 ευρώ πριν 10 χρόνια και πλέον το πουλάνε μόνο συλλέκτες μέσω μηνυμάτων κλπ και έχω ακούσει για κάτι 400-500 ευρώ.

Και κάτι άλλο αρνητικό, από όσους γνωστούς μου έχω που ευτυχώς μου έδωσαν παλιότερα κάπως σπάνιο υλικό με καλό ήχο 320 ή flac, πλέον τα cd τους τα έχουν δώσει σε παλιά δισκάδικα, σχεδόν τζάμπα, μη γνωρίζοντας τη συλλεκτικότητά τους. Πλέον καταλαβαίνω ότι πολλά έχουν πάει σε εμπόρους που τα μεταπωλούν σε 10πλάσιες τιμές και περισσότερο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα