- Πόντοι
- 1,208
Να δώσω ένα παράδειγμα, γιατί μου φαίνεται δεν τα έχω πει τόσο καλά ώστε να γίνουν αντιληπτά.Μα αυτό ακριβώς είναι το αντιφατικό. Υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο ακολουθεί η διαχείριση λοιπόν. Γιατί η διαχείριση δεν μπορεί να λειτουργεί στον αέρα ή με προσωπικό κριτήριο. Οπότε εκείνοι ακολουθούν κάποιους κανόνες για το moderation. Αυτοί οι κανόνες είναι οι κανόνες του forum.
Ανοίγει κάποιος θέμα:
"Κανα μικροφωνάκι μεγάλου διαφράγματος μέχρι κανα διακοσάρι;"
Μόνο αυτό.
Και μπαίνω εγώ και αρχίζω. Και πού πας χωρίς ηχομόνωση καλή. Και χωρίς mic screen. Και θα σε φάει η κουβαδίλα. Και τι να λέει το μικρόφωνο μέχρι 200 ευρώ σιγά τις διαφορές πάρε στην τύχη. Να έπαιρνες u-89 μιλάγαμε. Γιατί δεν κοιτάς το KSM44. Αν σώνει και καλά με αναγκάζανε να έπαιρνα μικρόφωνο μέχρι 200 ευρώ θα έπαιρνα το Lewitt 240 έτσι για τέμπερα, να μου χρωματίζει το σήμα, συμπαθητικούλι είναι.
Είμαι, ή δεν είμαι φουλ οφφ τόπικ; Τι δουλειά έχουν τα μικρόφωνα πάνω από το χιλιάρικο ως πρόταση. Τι δουλειά έχω να κάνω υποθέσεις για τη χρήση και τον χώρο. Προσοχή! Πέραν του γεγονότος ότι μιλάω μόνο από προσωπική εμπειρία, και άρα από θέση άγνοιας! Πέραν αυτού! Μου δίνεται το δικαίωμα, η ελευθερία, να γράψω. Οκ. Έγραψα. Αλλά τι έγραψα; Θα μπορούσα να γράψω μόνο "Μου άρεσε αρκετά το Lewitt 240 για την τιμή του." και να μην ταλαιπωρήσω κανέναν. ΔΕΝ το έγραψα όμως, έγραψα αυτό που ήθελα να γράψω.
Θα μπορούσα να μη γράψω τίποτα, και να περιμένουμε κάποιον επαγγελματία που τα έχει φάει στη μάπα να εξυπηρετήσει "τον πελάτη", και να μάθουμε κι εμείς, και μετά να παραπέμπουμε όποιον ρωτήσει την ίδια ερώτηση στο θρεντ αυτό.
Οπότε η ερώτηση τώρα είναι η εξής. Έπρεπε, ή δεν έπρεπε ο mod να πετσοκόψει την απάντησή μου; Για μενα ως χρήστη, δεν έπρεπε, είναι η άποψή μου, και τη θέλω ολόκληρη. Για το καλό του θέματος όμως (κι αν τελικά έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας να έχουμε ας πούμε 3-4 καθαρά θέματα με προτάσεις για μικρόφωνα, ώστε να παραπέμπουμε κόσμο ή να τα κάνουμε στίκυ) έπρεπε να πετσοκοπεί η απάντηση, και να μείνει μόνο "Lewitt 240", γιατί το 90% όσων έγραψα είναι εκτός θέματος.
Δε χρειάζεται σε κάθε θρεντ να εφευρίσκουμε τον τροχό εξαρχής για κάθε νέο μέλος. Νέο μέλος δε σημαίνει πάντα μπίτι αρχάριος. Μερικοί μπορεί να το θεωρούν και πατρονάρισμα και να απελπίζονται, να σου λέει ο άλλος, πού να γράφω τώρα και να εξηγώ την ιστορία της ζωής μου για να ρωτήσω για ένα pzm; Άστο καλύτερα.