Καλλίφωνοι κιθαριστες

Έχουμε και λέμε (σε τυχαία σειρά):

- Gary Moore (όσο φοβερός κιθαρίστας, άλλο τόσο φοβερός τραγουδιστής... τρομερή δύναμη σε όλα αυτός ο άνθρωπος)

- Jimi Hendrix (δύσκολα βρίσκεις κάποιον να κάνει τέτοιες ερμηνείες... και απίστευτη σύνδεση του παιξίματός του με τη φωνή του)

- Stevie Ray Vaughan (respect σε όλα, απλά θεός)

- Eric Clapton (κατ'εμέ καλύτερος τραγουδιστής από ό,τι κιθαρίστας... όχι ότι υστερεί σαν κιθαρίστας ο άνθρωπος)

- Eric Johnson (εδώ τα σχόλια είναι περιττά για τι κιθαρίστα μιλάμε... Εγώ το θεωρώ και πάρα πολύ καλό τραγουδιστή, αν και πιθανολογώ ότι σε κάποιους η ερμηνεία του φαντάζει λίγο soft)

- The Edge (εκτός από την υπερπαραγωγή που βγαίνει από την κιθάρα του, είναι και τέλειος στα background vocals)

- Richie Sambora (ο ορισμός του υποδειγματικού rock κιθαρίστα που κάνει ταυτόχρονα και τέλεια φωνητικά)

- Steve Lukather (παρόμοια περίπτωση με την παραπάνω, με τη διαφορά ότι σαν κιθαρίστας είναι "μύθος", ενώ η φωνή του είναι περισσότερο βραχνιά και "αλήτικη")

- George Benson (μπορεί να μην είμαι πολύ μεγάλος φαν ολόκληρης της δισκογραφίας του, αλλά ο άνθρωπος είναι σε άλλα επίπεδα και σαν κιθαρίστας και σαν τραγουδιστής... τέτοιοι μουσικοί είναι ένας στα 6 δις)

- Prince (τεράστιος μουσικός, με τρομερό χαρακτήρα και σαν κιθαρίστας και σαν τραγουδιστής)

- Brian May (εκτός από την επιβλητική κιθαριστική του παρουσία, σούπερ και σαν τραγουδιστής... γενικώς μεγάλη μορφή)

- Mark Knopfler (σούπερ κιθαρίστας και τραγουδιστής, τεράστιος frontman... μουσικάρα εν'ολίγοις)

- Richie Kotzen (μπορεί να μην έχω ακούσει κάτι δικό του που να μου αρέσει ιδιαίτερα, αλλά είναι και βιρτουόζος κιθαρίστας και έχει και φωνή ο άνθρωπος)

- Rory Gallagher (ιδιαίτερος κιθαρίστας, το ίδιο και τραγουδιστής)

Νομίζω ότι μπορούν να αναφερθούν κι άλλα ονόματα όπως ο David Gilmour, ο Joe Bonamassa, o John Mayer και άλλοι, αλλά επειδή δεν τους έχω ακούσει πολύ σαν τραγουδιστές δεν έχω πλήρη άποψη. Αυτά από μένα.

Υ. Γ. Προσωπικά γουστάρω πολύ κάτι τέτοια θέματα, αλλά αυτά δεν είναι για το Noiz Cafe; Τι δουλειά έχει εδώ;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ξέρω αν θεωρούνται βιρτούοζοι κιθαρίστες... αλλά είναι κιθαρίστες

Jack White

Dan Auerbach

Dexter Romweber

John Campbell

Alishon Mosshart

Captain Beeffheart

Peter Green

Magic Slim

Δεν μου αρέσει η φωνή του Clapton και του Bonnamassa αν και τους θεωρώ τρομερούς κιθαρίστες.

Τον Χατζηγιάννη του...Nashville (τηρουμένων των αναλογιών πάντα) δεν θα τον αναφέρει κανείς?... ;) ;D

Vintager είπε:
Δεν ξέρω αν θεωρούνται βιρτούοζοι κιθαρίστες... αλλά είναι κιθαρίστες

Jack White

Dan Auerbach

Dexter Romweber

John Campbell

Alishon Mosshart

Captain Beeffheart

Peter Green

Magic Slim

Δεν μου αρέσει η φωνή του Clapton και του Bonnamassa αν και τους θεωρώ τρομερούς κιθαρίστες.
Όχι και κιθαρίστας και μάλιστα καλός ο Captain Beefheart

Vintager είπε:
Captain Beeffheart
Κιθαρίστας ο Μοσχόκαρδος; Φυσαρμόνικα και κλαρινέτο έπαιζε απ' ότι ξέρω.

Ούτε καλλίφωνο θα τον έλεγα. ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ειναι κιθαριστας ο Καπετανιος...και αν επιασε μια φορα 2-3 ακκορντα δε νομιζω να μπορει να χαρακτηριστει ως τετοιος. Φωναρα ναι, μορφη μεγαλη αλλα για αλλο τοπικ νομιζω.

Απο τους αγαπημενους μου οι περισσοτεροι αναφερθηκαν ηδη, να προσθεσω και τον Bob Brozman που νομιζω δεν αναφερθηκε.

sorry  μετα καταλαβα οτι δεν εβαλα το θεμα στο  noiz καφε.  το   2ο thread  μου ειναι  :)

οποτε λαθος κατηγορια !!!

Εμενα 3 μ αρεσουν πολυ,χωρις να υποτιμω τους αλλους που μολις αναφερατε!

David Guilmor:ΦΟΒΕΡΟΣ κιθαριστας κ τραγουδιστης

Adrian Smith:σε καποιες δοσεις λεω απο μεσα μου,πως θα ακουγονταν οι maiden με τον σμιθ στα φωνητικα..(akouste to reach out και την σολο καριερα του!)

Μikael Akerfeld:Προσωπικο κολλημα του γραφοντος...

acidhoh είπε:
Λοιπον το θεμα μιλα απο μονο του . Σκοπος ειναι να αναφερθουμαι σε βιρτουοζους κιθαριστες ανεξαρτητου ειδους οι οποιοι να μπορουν να σταθουν και μονο ως τραγουδιστες σε μια μπαντα. Επισης σας αρεσει να βλεπετε τετοιου ειδους καλητεχνες η προτειματε να τους βλεπετε μονο να παιζουν κιθαρα?

Για τα δικα μ ακουσματα αναφέρω

John sykes

Richie kotzen

Adrian smith

Daniel Gildenlöw

αυτα... αν ξεχασα καποιον θα συμπληρωσω... ;)
+++Richie Kotzen

Trending...

Νέα θέματα

Back