αλλη μια λιστα με τους 50 καλυτερους κιθαριστες

Πραγματικά σκηνές ζηλοτυπίας σε αντρόγυνα μου θυμίζουν αυτά με τις λίστες των "καλύτερων"

Που να δεις παλαιότερα στο noiz να τσακώνονται άσχημα Περπλικοί, οι Μπλακμορικοί με τους αντιΜπλακμορικούς

H πιο γνωστή που κυκλοφορεί είναι, από την οποία ξεπατικώθηκαν οι 50 της λίστας του OP.

Δεν καταλαβαίνω κι εγώ γιατί πρέπει να το βλέπει ο καθένας από τη σκοπιά της αυθεντίας. Εγώ τέτοιες λίστες τις διαβάζω για να μαθαίνω και όχι για να κρίνω. Η σειρά δεν εξυπηρετεί άλλο σκοπό από το να σκρολάρει κανείς μέχρι το τέρμα. Πραγματικά σκηνές ζηλοτυπίας σε αντρόγυνα μου θυμίζουν αυτά με τις λίστες των "καλύτερων"
κάτσε τώρα...

απ αυτήνα τι έμαθες δηλαδής?

την αδερφή ροζέτα θαρπ?

δεν την ήξερες?

Το θέμα μου δεν είμαι ΕΓΩ. Τη λίστα τη διαβάζω μήπως αποκομίσω κάτι νέο. Κάτι που μου είχε διαφύγει. Κάποιο στοιχείο που αγνοούσα ως προς τη σημαντικότητα ή μη, ενός καλλιτέχνη. 

Εσύ δηλ. τι θα αποκόμιζες από μια λίστα στην οποία θα συμφωνούσες 50 στα 50?

Ο Peter Green που αρέσει σε μένα, που είναι;
ποιός είναι αυτός παλι?

Το θέμα μου δεν είμαι ΕΓΩ. Τη λίστα τη διαβάζω μήπως αποκομίσω κάτι νέο. Κάτι που μου είχε διαφύγει. Κάποιο στοιχείο που αγνοούσα ως προς τη σημαντικότητα ή μη, ενός καλλιτέχνη. 

Εσύ δηλ. τι θα αποκόμιζες από μια λίστα στην οποία θα συμφωνούσες 50 στα 50?
θα εκτιμούσα απεριόριστα τον συντάκτη

https://en.wikipedia.org/wiki/Sister_Rosetta_Tharpe

Διάβασε λοιπόν τις δύο πρώτες παραγράφους για τη Rosetta Tharpe, της οποίας την παρουσία στη λίστα χλεύασες, και πες μου αν είναι είναι δεν είναι δικαιωματικά στη λίστα-και σε κάθε λίστα. 

Αν όχι, τότε κάνεις ανάγνωση αναζητώντας επιβεβαίωση και όχι χάριν γνώσης ή έστω αναψυχής. Ή καταλαβαίνω εγώ λάθος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sister_Rosetta_Tharpe

Διάβασε λοιπόν τις δύο πρώτες παραγράφους για τη Rosetta Tharpe, της οποίας την παρουσία στη λίστα χλεύασες, και πες μου αν είναι είναι δεν είναι δικαιωματικά στη λίστα-και σε κάθε λίστα. 

Αν όχι, τότε κάνεις ανάγνωση αναζητώντας επιβεβαίωση και όχι χάριν γνώσης ή έστω αναψυχής. Ή καταλαβαίνω εγώ λάθος.

έλα ρε τώρα....

την άκουσα για πρώτη φορά πριν 10 χρόνια και ψιλοέπαθα....

Αλλά είπαμε: στους 50 όχι... Δεν την χλεύασα..

γουιθ νάθινγκ

Κιθαρίστες λέει....

πού είναι πχ ο Πακο, που είναι ο Σεγκόβια,...

όπως επίσης δεν χλεύασα τον Τσακ.

εγώ με τον Τσακ μεγάλωσα

Αλλά είπαμε: στους 50 όχι... Δεν την χλεύασα..

γουιθ νάθινγκ
Λάθος μου τότες. Apologies

Για το διαζύγιο θα το ξανασκεφτώ

Επίσης με χαρά θα έκανα ανάγνωση των 50 καλύτερων/σημαντικότερων/σπουδαιότερων/επιδραστικότερων κιθαριστών οποιουδήποτε μέλους του φόρουμ. Είμαι σίγουρος ότι θα μάθαινα τουλάχιστον 20 ονόματα τα οποία αγνοούσα ή προσπερνούσα.

Πέρα από το σουσουρο - clicks - "κουβέντα να γινεται" που προκαλούν, δε βλέπω άλλη χρησιμότητα σε αυτές οι λίστες. Πόσο μάλλον όταν η σειρά των ονομάτων δεν είναι τυχαία αλλά είναι με σειρά "καλυτεροτητας" ?. Ειδικά αυτό με ξεπερνάει.

Που να δημοσιευτεί και η λίστα με "Τα 50 καλύτερα μελη του Noiz". Εκεί θα είχε ενδιαφέρον! 

Επίσης με χαρά θα έκανα ανάγνωση των 50 καλύτερων/σημαντικότερων/σπουδαιότερων/επιδραστικότερων κιθαριστών οποιουδήποτε μέλους του φόρουμ. Είμαι σίγουρος ότι θα μάθαινα τουλάχιστον 20 ονόματα τα οποία αγνοούσα ή προσπερνούσα.

αυτό σίγουρα

Κιθαρίστες λέει....

Κατσε γιατι με μπερδευεις...

Σε τι διαφωνεις? (αν θεωρεις "κιθαριστα" μονο οποιον εχει φοβερη τεχνικη και παιζει γΛηγορα και οχι και οποιον ειναι ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ στον ΗΧΟ και στο ΣΤΥΛ παιξιματος δημιουργοντας ολοκληρα ΕΙΔΗ μουσικης και εχοντας επιρροή σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ αλλους μουσικους τοτε αυτο ειναι η δικη σου οπτικη γωνια με την οποια επετρεψε μου (μαζι με ΧΙΛΙΑΔΕΣ αλλους μουσικους) να διαφωνησω)

Tharpe was a pioneer in her guitar technique; she was among the first popular recording artists to use heavy distortion on her electric guitar, presaging the rise of electric blues. Her guitar playing technique had a profound influence on the development of British blues in the 1960s; in particular a European tour with Muddy Waters in 1963 with a stop in Manchester is cited by prominent British guitarists such as Eric ClaptonJeff Beck, and Keith Richards.[8]

Κατσε γιατι με μπερδευεις...

Σε τι διαφωνεις? (αν θεωρεις "κιθαριστα" μονο οποιον εχει φοβερη τεχνικη και παιζει γΛηγορα και οχι και οποιον ειναι ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ στον ΗΧΟ και στο ΣΤΥΛ παιξιματος δημιουργοντας ολοκληρα ΕΙΔΗ μουσικης και εχοντας επιρροή σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ αλλους μουσικους τοτε αυτο ειναι η δικη σου οπτικη γωνια με την οποια επετρεψε μου (μαζι με ΧΙΛΙΑΔΕΣ αλλους μουσικους) να διαφωνησω)

Tharpe was a pioneer in her guitar technique; she was among the first popular recording artists to use heavy distortion on her electric guitar, presaging the rise of electric blues. Her guitar playing technique had a profound influence on the development of British blues in the 1960s; in particular a European tour with Muddy Waters in 1963 with a stop in Manchester is cited by prominent British guitarists such as Eric ClaptonJeff Beck, and Keith Richards.[8]
διαφωνουμε στα εξης

1. δεν θεωρω κιθαριστα πχ οποιον κραταει μια κιθαρα. πχ κιθαριστας δεν ειναι ο Mick Jagger κι ας κρατάει και παιζει

2. Αν ειναι να βαλουμε την Ροζετα ξανα ρωταω...που είναι πχ ο Peter Green που ουτε σαλτιμπαγκος ηταν ουτε ζογκλερ ουτε ραλλιστας για να μην ξαναρωτησω που ειναι ο Julian Bream

3. Σε μια λιστα με 100 ισως εμπαινε αφου εμπαιναν αλλοι 70 και εβγαιναν αλλοι 29

που ειναι ο Julian Bream

Ποιος ειναι αΦτος?

Εχει κανει HIT?

Σε ποιο ροκ συγκροτημα επαιζε?

Υπενθυμιζω τι γραφει στην ΑΡΧΗ της λιστας 

The guitar is the backbone of rock music, and the best guitarists include some blues and country guitarists that paved the way for rock’n’roll’s legends.

The guitar is the very backbone of rock – not to mention blues and country music – and the world is a better place to live in thanks to all the six-string geniuses that have come along. The best guitarists of all time include not only the hardest rockers to have picked up the instrument, but the groundbreakers who cleared the way for them. Here’s who we think deserves to sit among the 50 greatest guitarists in history.

Ποιος ειναι αΦτος?

Εχει κανει HIT?

Υπενθυμιζω τι γραφει στην ΑΡΧΗ της λιστας 

The guitar is the backbone of rock music, and the best guitarists include some blues and country guitarists that paved the way for rock’n’roll’s legends.

The guitar is the very backbone of rock – not to mention blues and country music – and the world is a better place to live in thanks to all the six-string geniuses that have come along. The best guitarists of all time include not only the hardest rockers to have picked up the instrument, but the groundbreakers who cleared the way for them. Here’s who we think deserves to sit among the 50 greatest guitarists in history.
λεει ροκ... παω πασο...

βεβαια στον τιτλο δε λεει ροκ...

τεσπα επαναλαμβανομαστε....

για καθε 50 υπαρχουν αλλοι 50...

νομίζω θα έπρεπε να στηθεί και ένας ανδριάντας του αγνώστου στρατιώτη του rock''n'roll. Δηλαδη ολων εμάς που παίζουμε ένα σκασμό χρόνια, αλλά όλοι μας αγνοούν...

έβλεπα και βλεπω με την κόρη το prequel του "Breaking bad" - better call saul, και έπαθε πλάκα όταν της έπαιξα το intro ακριβώς!!! ε... λέω για αυτό και μόνο άξιζαν οι 10ετίες ενασχόλησης με το σπόρ!

Εχει κανει HIT?

Που είναι ο kurt Cobain?

Που είναι ο Kirk Hammett?

Που είναι ο Frusciante?

Που είναι ο Steve Jones?

Εγώ που είμαι? ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back