Κακή προενίσχυση κάρτας ήχου

marathon είπε:
Εδώ ο ήχος είναι πολύ καλός, γιατί παίζεις με τη Athan... ;D ;D

και ο Σάκης είναι φίλος μου ;D
Μάραθε και εγώ συμπαθώ τον Σάκη αλλά,κάνε μια βόλτα απο τον οφθαλίατρο ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk νομίζω ότι το εύρος τιμών (100-1000€) που προσδιορίζεις είναι τεράστιο και μπορώ να αναφέρω αρκετά παραδείγματα interfaces στο άνω άκρο, που πατάνε στο λαιμό αντίστοιχα του κάτω άκρου.
εγω μιλησα για την ποιοτητα των convertors οχι για την συνολικη αποδοση μιας καρτας ,στις περισσοτερες καρτες σε αυτες τιμε χαμηλες κατηγοριες τιμων ειναι...οι ΙΔΙΟΙ.... ;D ;D (ανοιξαμε προσφατα μια καρτα του 1000αρικου και βρηκαμε μεσα τους ιδιους κονβερτορες με μια των 300 ευρω)

Superfunk είπε:
(ανοιξαμε προσφατα μια καρτα του 1000αρικου και βρηκαμε μεσα τους ιδιους κονβερτορες με μια των 300 ευρω)
Αυτο πως το ειδατε? ??????

odis13 είπε:
Αυτο πως το ειδατε? ??????
Γνωστό είναι αυτό,με συγκεκριμένη  εταιρία που έχει κάρτες με 2-16 εξόδους.

ffmakis είπε:
Γνωστό είναι αυτό,με συγκεκριμένη  εταιρία που έχει κάρτες με 2-16 εξόδους.
και με αλλες,και με αλλες... ;D

Αυτο πως το ειδατε?
το γραφουν τα τσιπακια πανω τους.

Αν ειναι της ιδιας εταιρειας και σειρας, η μια με 4 και η αλλη με 16 εισοδους, ε τοτε ναι πιθανοτατα θα ειναι ιδιος ο converter μεσα του.

Η απορια μου εγκειται στο εξης: Αν το συγκεκριμενο κομματι της καρτας ειναι υλοποιημενο οπως νομιζω, τοτε δε σου λεει και πολλα το να το δεις. Μπορεις να ανοιξεις 2 καρτες, να βρεις μεσα ακριβως το ιδιο chip με τους ιδιους κωδικους, αλλα "μεσα" να διαφερουν μερα με τη νυχτα. Το οτι εχουν το ιδιο chip δε σημαινει απαραιτητα οτι δουλευουν με τον ιδιο τροπο.

Πχ, αν ειδατε κατι τετοιο:

fpga_xilinx_spartan1.jpg

Κλαφτα χαραλαμπε...

Μπορει βεβαια να μην ειναι υλοποιημενο σε τετοιο στυλ το κομματι αυτο της καρτας, οποτε ιδια chip να σημαινουν οντως ιδιο κυκλωμα. Και στα λεφτα που μιλαμε, μαλλον ειναι το case Β, οποτε ιδιο chip = ιδιος converter.

μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται (και αν γίνεται) "να κάνω bypass τους προενισχυτες " της κάρτας μου emu 0404 για να κάνω χρήση του προενισχυτη μου SPL channel one?

giorgos608 είπε:
μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται (και αν γίνεται) "να κάνω bypass τους προενισχυτες " της κάρτας μου emu 0404 για να κάνω χρήση του προενισχυτη μου SPL channel one?
Δεν έχει προενισχυτές η emu 0404.

Με όσα γράφεται με προβληματίσατε.Εχώ την Terratec EWX 24/96 http://www.soundonsound.com/sos/apr01/articles/soundcard.asp (Αν σκρολάρετε λίγο θα την δείτε).

Χρειάζομαι μόνο ένα μικρόφωνο μία κιθάρα , άντε κ κανα μπάσο να ηχογραφήσω.Το πολύ πολύ να ηχογραφήσω κιθάρα μικρόφωνο μαζί.Αλλά σχεδόν πάντα χώρια τους.Το αρμόνιο για τα midi νομίζω πως δεν χρειάζεται να το αναφέρω.Μικρόφωνο κ κιθάρα τα συνδέω στην κάρτα ήχου με μία κονσόλα, την phonic mu 1002  http://www.activemusician.com/item--EM.PHN-MU1002

Πίστευα πως με τόσο παλιά μηχανήματα έπρεπε να πάρω καινούρια κάρτα ήχου με προενισχυτές.Τώρα βλέπω πως αν βάλω κάτι καλύτερο απ την phonic θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα με δεδομένο πως απ τους driver της κάρτας δεν έχω πρόβλημα.Ισχύει ή δεν έχω καταλάβει κάτι????

giorgos608 είπε:
Μιλάς για την 0404 USB προφανώς. Θα συνδέσεις το Line out του SPL στο line in της κάρτας (που απ' ότι βλέπω είναι κοινή είσοδος με το mic in).

doh ! Καλά ειδικά το 2ο ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα !

Ευχαριστώ πολύ!

Καλά τόσο μελάνι χύθηκε σε αυτό το θέμα από ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά.Κανείς δεν μπορεί να λύσει την απορία μου?

Δεν είμαι ειδικός, όμως έχω βρεθεί μπροστά σε παρόμοιο δίλημμα, οπότε ίσως βοηθήσει η γνώμη μου.

Τι εννοείς κάτι καλύτερο από τη Phonic;Καλύτερο μίκτη; Χρειάζεσαι μίκτη στο set-up σου; Αν όχι, γιατί να ξοδέψεις για κάτι του οποίου μόνο ένα μέρος χρειάζεσαι; (την προενίσχυση)

Από την άλλη η κάρτα σου είναι 10+ χρόνων. Βελτιώνοντας μόνο την προενίσχυση βελτιώνεις ένα μόνο κομμάτι της αλυσίδας σου. Ίσως θα ήταν καλύτερα να ξοδέψεις κάτι παραπάνω και να πάρεις μια καλύτερη κάρτα με προενισχυτές, από τις αμέτρητες επιλογές που υπάρχουν.

Είχα την M Audio 2496 και πήρα την Audiofire 4. Η διαφορά είναι αισθητή και άξιζε καθένα από τα σχεδόν 300 ευρώ που έδωσα.

Δεν ξέρω αν διάβασες όλες τις σελίδες αλλά γράφτηκε πως οι προενισχυτές σε κάρτες 100 μέχρι 1000 ευρώ είναι όλοι το ίδιο.Eγώ σκεφτόμουν ν αλλάξω την κάρτα ήχου μου με μία σύγχρονη που να έχει προενισχυτές για να καταργήσω κ την  phonic.Διαβάζοντας όμως όλα αυτά ρωτάω.Μήπως τελικά θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα αγοράζοντας καλό προενισχυτή κρατώντας για την ώρα την κάρτα ήχου που έχω ή να πάω στο αρχικό μου σχέδιο?Πραγματικά μπερδεύτηκα.Κ το θέμα είναι πως όσοι έγραψαν ότι έγραψαν λογικά δεν το διαβάζουν το θέμα για να μου απαντήσουν.

Να σου πω όσα κατάλαβα εγώ (που το ξεκίνησα το θέμα)

Πάρε καλύτερα προενίσχυση και κράτα την κάρτα σου παρακάμπτωντας ότι προενίσχυση έχει (αν έχει δηλαδή) επάνω.

Evilnye είπε:

Πάρε καλύτερα προενίσχυση και κράτα την κάρτα σου παρακάμπτωντας ότι προενίσχυση έχει (αν έχει δηλαδή) επάνω.
Εγώ όταν έθεσα αντίστοιχο ερώτημα σε προηγούμενο post μου, έλαβα την αντίθετη απάντηση. Να πάω για καινούρια κάρτα δηλαδή και όχι προενισχυτή. Και τελικά το έκανα. Ένα μηχάνημα λιγότερο. Να και το λινκ του thread: http://www.noiz.gr/index.php?topic=177377.0

Evilnye είπε:

Αυτό έχω καταλάβει κ εγώ αλλά με δεδομένο πως η κάρτα μου είναι 8-9 χρονών πια δεν ξέρω τι να κάνω.Αν υπήρχαν φράγκα δε θα ρωτούσα.Θα τ άλλαζα κ τα δύο.Τώρα όμως πρέπει να κάνω μία μία κίνηση.

Εγώ όταν έθεσα αντίστοιχο ερώτημα σε προηγούμενο post μου, έλαβα την αντίθετη απάντηση. Να πάω για καινούρια κάρτα δηλαδή και όχι προενισχυτή. Και τελικά το έκανα. Ένα μηχάνημα λιγότερο. Να και το λινκ του thread: http://www.noiz.gr/index.php?topic=177377.0
Το έχω διαβάσει αυτό φίλε μου αλλά η Soundblaster που είχες είναι φτιαχμένη για παιχνίδια.Οπότε λογικό είναι να πάρεις την απάντηση που πήρες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back