- Πόντοι
- 16
αλλά ακριβότερη, σε σχέση με το budget που ανέφερα στην πρώτη σελίδα.
...οι οποίες έχουν την "παραξενιά" να συνεργάζονται καλύτερα με τις firewire θύρες της Texas Instruments (αν κι έχω διαβάσει για κάρτες που τελικά λειτουργούν χωρίς πρόβλημα' date=' λέω να μην το ρισκάρω).[/quote']
προσδιόρισε το καλύτερα και το χειρότερα και δες κατά πόσο σε επηρεάζει εσένα. προσωπικά μου φαίνεται απίθανο να υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας μεταξύ 2 μηχανημάτων που χρησιμοποιούν ένα standard διαμεταγωγής δεδομένων (αυτό είναι και το νόημα ύπαρξης των προτύπων άλλωστε). μήπως το πρόβλημα αφορά ασυμβατότητα πιο σύγχρονων θυρών firewire με παλιότερες κάρτες; αλλά επειδή computer είναι, έχουν παραξένιες δώσε μας και το url να ενημερωθούμε και μεις.
όσο για την κάρτα υπάρχουν δεκάδες επιλογές και είναι λίγο πανηγύρι. dacs/preamps/bundled software διαφέρουν λιγότερο ή περισσότερο αλλά ο ανταγωνισμός γενικά έχει φέρει υψηλή τεχνολογία σε προσιτές τιμές. διάβασε κανένα online review. εγώ θα έλεγα αυτή
εδώ
ή κάτι σε στυλ μίκτη όπως
εδώ
είναι αξιοπρεπείς λύσεις σε καλές τιμές. προσωπικά δεν έχω μεγάλη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να ξεχωρίσω τους καλούς converters και preamps από τους καλύτερους αλλά θεωρώ ότι για ερασιτεχνική/ημιεπαγγελματική χρήση δεν υπάρχει λόγος να δώσεις πολλά παραπάνω χρήματα. η saffire που αναφέρεις στην αρχή πιθανόν είναι καλύτερη, αλλά πρέπει να είσαι σε θέση να το αντιλαμβάνεσαι (εγώ δε μπορώ 8O )
edit: άλλαξα τα url με τις επίσημες ιστοσελίδες των καρτών
Έχουν αναφερθεί και στο noiz θέματα ασυμβατότητας από την άποψη ότι τη μια φορά δουλεύει η κάρτα κανονικά και την άλλη δεν την αναγνωρίζει κλπ. Το πρόβλημα δεν υφίσταται, αν η firewire θύρα είναι από Texas Instr (συν μία δύο εταιρείες ακόμα). Κι επειδή θέλω να ασχολούμαι με τη μουσική κι όχι με το να προσεύχομαι να δουλέψει η κάρτα, λέω να εξασφαλίσω τη συμβατότητα.προσδιόρισε το καλύτερα και το χειρότερα και δες κατά πόσο σε επηρεάζει εσένα. προσωπικά μου φαίνεται απίθανο να υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας μεταξύ 2 μηχανημάτων που χρησιμοποιούν ένα standard διαμεταγωγής δεδομένων
Έχουν αναφερθεί και στο noiz θέματα ασυμβατότητας από την άποψη ότι τη μια φορά δουλεύει η κάρτα κανονικά και την άλλη δεν την αναγνωρίζει κλπ. Το πρόβλημα δεν υφίσταται' date=' αν η firewire θύρα είναι από Texas Instr (συν μία δύο εταιρείες ακόμα). Κι επειδή θέλω να ασχολούμαι με τη μουσική κι όχι με το να προσεύχομαι να δουλέψει η κάρτα, λέω να εξασφαλίσω τη συμβατότητα.[/quote']προσδιόρισε το καλύτερα και το χειρότερα και δες κατά πόσο σε επηρεάζει εσένα. προσωπικά μου φαίνεται απίθανο να υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας μεταξύ 2 μηχανημάτων που χρησιμοποιούν ένα standard διαμεταγωγής δεδομένων
και καλά κάνεις. ωστόσο όταν τα windows δεν αναγνωρίζουν την κάρτα δε πρέπει να ανατρέχουμε πάντα σε πρόβλημα hardware (ειδικά αν μια δουλεύει, μια δε δουλεύει). και φυσικά αν κάποιοι αναφέρουν ότι οι texas instruments firewire είναι σταθερές δε σημαίνει ότι οφείλεται στο γεγονός ότι είναι της texas instruments.
στην πορεία μεταφοράς δεδομένων έχουμε:
θύρα firewire
καλωδίωση
firewire controller στο chipset στη m/b
drivers
OS
music prog/cpu
και ανάποδα.
κατά 95% όλα τα προβλήματα εντωπίζονται μεταξύ των controller/drivers/os. συνήθως δε λύνονται με updates των driver της motherboard, ενώ τα controllers από καιρό σε καιρό αλλάζουν σε σχεδίαση και υλοποίηση. η φρόνιμη χρήση του υπολογιστή εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό ότι δε θα εμφανιστούν probs και αργότερα.
γενικά προβλήματα hardware μου φαίνονται πολύ ύποπτα και εάν υπήρχαν δε θα αφορούσαν μόνο τις κάρτες ήχου, θα υπήρχε ζήτημα με όλες τις συσκευές firewire. και οι εταιρείες που φτιάχνουν τις κάρτες ήχου θα προειδοποιούσαν και γενικά θα γινόταν μεγάλος ντόρος έως ότου υπάρξει λύση.
εγώ δεν θα περιόριζα τις επιλογές μου γι' αυτό το λόγο αλλά πράξε όπως σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα. πάντως προετοιμάσου ψυχολογικά γιατί τα προβλήματα θα έρθουν όταν και από εκεί που δε τα περιμένεις :lol: (παραλλαγή του νόμου του μέρφυ)
αν έχεις στοιχεία που μπορούν να καταδεικνύουν αυτό που υποστηρίζεις διαφώτισε με, γιατί και εγώ έχω στο νου μου αγορά firewire κάρτας στο σύντομο μέλλον για το desktop μου. και δεν έχω texan firewire :roll: