Χαιρετώ.
Έχω κάμποσο καιρό το American Sound της Joyo. To κύκλωμά του (Schematic όχι πλακέτα) είναι κοντά στο βασικό των Character Series της Tech21. Επίσης έχει ουσιαστικά την ίδια πλακέτα με μερικά άλλα Joyo (τα περισσότερα που έχουν "εξι" ποτενσιόμετρα!). Με αλλαγές στις τιμές κάποιων εξαρτημάτων υποτίθεται πως αλλάζει ο "χαρακτήρας" και γίνονται AC-Tone, California κλπ. Στην ουσία τώρα. Είχα για καιρό ένα Tech-21 Sans Amp Classic που το χρησιμοποιούσα σαν Amp/Cab Sim για να στέλνω την πεταλιέρα μου στο ProTools. Το πούλησα (σε λάθος στιγμή) και όταν χρειάστηκε να το αντικαταστήσω (οι βλακείες πληρώνονται), είπα, δε βαριέσαι, αντί να δίνω τόσα λεφτά, ας πάρω ένα JOYO και το πολύ-πολύ το πετάω!
Λοιπόν. Το American Sound είναι μέσα σε ορισμένα πλαίσια τέλειο σαν αντικαταστάτης του SansAmp, αλλά χρειάζεται προσοχή! Με μπαταρίες και 9V τροφοδοσία, παραμορφώνει πολύ γρήγορα, ακόμα και με το Drive χαμηλά με το Level σε επίπεδο που να δίνει έξοδο. Εγώ το διόρθωσα βάζοντας τροφοδοτικό ...18V (μετράει 17,6V στο πολύμετρο ).
Το ρυθμιστικό του Mid είναι πολύ ευαίσθητο και με ψηλά το Drive & Level βγάζει απαράδεκτη παραμόρφωση από τη μέση και πάνω.
To Voice περνά από Fender (αριστερά, χαμηλά) προς VOX (μετά τη μέση) και ειναι θέμα λεπτών ρυθμίσεων, αυτιού και τί θέλουμε.
Εγώ πάντως με άμεση σύγκριση, έχω φέρει πολύ κοντά (αρκετά καλά για ηχογράφηση) τον ήχο σε Roland Vintage Cube 60 (του 80, πορτοκαλί), Fender Blues Junior με λιγο break-up. Με την πεταλιέρα μου δουλεύει άψογα, δεν έχω πρόβλημα υψηλής εξόδου (το φτιάχνω από το gain του μίκτη) και περνάει πολύ καλά και το
Tube Screamer και το MT2 που έχω στην πεταλιέρα.
Το έχω χρησιμοποιήσει σε πρόβα σαν το πετάλι για όλες τις δουλειές με το Bues Junior όπου δοκίμαζα να αλλάζω ρυθμίσεις για να πάω από λίγo Oveδδrive σε πολύ φασαρία (Radiohead Creep, ρεφραίν) και τα πήγε πολύ καλά.
Θα συμφωνήσω με όσα έγραψε ο Superfunk. O ήχος είναι ΟΚ, τα άλλα είναι ίσως περιττά.
Μιά ακόμα απόδειξη πως πολλοί δυτικοί μας δουλεύουν ψιλό γαζί και μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και εμείς μετά ψάχνουμε να δικαιολογήουμε τα αδικαιολόγητα.
Κλείνοντας, υποθέτω έχετε παρακολουθήσει το χαμό που δημιουργήθηκε όταν ξεσκεπάστηκε πως μερικοι επώνυμοι κατασκευαστές "μπουτίκ" πεταλιών ($500+) απλά έβαζαν τις πλακέτες της Joyo σε άλλα κουτιά ενω μερικοί δεν έκανα ούτε αυτό, απλά ξανα έβαφαν τα Joyo διαφορετικά. Ζήτω ο Καπιταλισμός! ;D