- Πόντοι
- 198
Και οι τελε θελουν τα Joyo τους.... ;DJasemeister είπε:Εγώ απόρησα που έχει ακόμα πεταλάκια...νόμιζα ότι μετά την TL δεν ξανασχολήθηκε.
Και οι τελε θελουν τα Joyo τους.... ;DJasemeister είπε:Εγώ απόρησα που έχει ακόμα πεταλάκια...νόμιζα ότι μετά την TL δεν ξανασχολήθηκε.
Αντικατέστησα Την smd με μια 1Mohm πάνω στο διακόπτη αλλά κάτι έκανα λάθος και δεν έχω βελτίωση. Έχεις εύκαιρο κανένα σχέδιο που να βάλω την αντίσταση?alderbody είπε:Κλασσικό θέμα με τα Joyo. Το αντιμετώπισα και στα δύο που έχω (classic flanger και chorus) βάζοντας αντιΠοΠ, αλλά έβγαλα τον DPDT διακόπτη απο την μικρή πλακέτα και έκανα rewiring γιατί με τη δική τους συνδεσμολογία η σχετική αντίσταση είναι μια smd με πολύ μικρή για τη θέση τιμή. Επίσης γενικώς η συνδεσμολογία του διακόπτη μου φάνηκε κάπως διαφορετική απο τα standards και γι΄αυτό την ...ξαναέκανα γιατί αν απλά άλλαζα την τιμή της αντίστασης στο κύκλωμά τους δεν ξέρω τι συνέπειες θα είχε.
Σίγουρα κι αυτοί με κάποιο σκεπτικό έκαναν αυτή τη συνδεσμολογία, οπότε το σέβομαι αλλά ...δεν το θέλω έτσι.
Τις συνδέσεις τις βρήκα ψάχνοντας το κύκλωμα σημείο-σημείο με το πολύμετρο.
Βοηθάει βέβαια το γεγονός οτι τα περισσότερα Joyo είναι κλώνοι ή παραπλήσια με γνωστά κυκλώματα, για τα οποία υπάρχουν σχέδια.
Χοντρικά, μια Pulldown αντίσταση συνδέεται στον πυκωτή είτε της εισόδου, είτε της εξόδου, είτε και των δύο και καταλήγει στη γή όπου "αδειάζει" το φορτίο του εκάστοτε πυκνωτή.
Η τιμή της πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη, αλλά πάντα μέσα σε κάποια όρια.
Κλασσικές τιμές που "παίζουν" συνήθως είναι απο 1 ώς 2,2ΜΩ
Τι να σου πω... δεν ξερω. Κι εμενα μου φαινεται περιεργο, γιατι γνωστος μου το πηρε τωρα τελευταια, και μολις πηγα να τον ρωτησω για το συγκεκριμενο θεμα, με σταματησε πριν τελειωσω τη φραση μου και μου ειπε ''ναι, το tone το εχω σχεδον τερμα''. Τελοσπαντων, ετσι κι αλλιως, αυτα τα θεματα περιεχουν και το στοιχειο του γουστου, και του υπολοιπου rig οπως λες κι εσυ. Οπως και να'χει ειναι ενα φθηνο πεταλι, οπότε δε θα ρισκαρει καποιος πολλα να το παρει για να το τσεκαρει, και μπορει να του κατσει και μια χαρα, οπως εχει κατσει σε σενα.kkmspm είπε:Για τον φίλο που βρήκε το vintage od μουντό και λασπωδες Μου κανέι εντύπωση. Και με lespaul και strat είτε σε ac15 είτε σε jvm το tone περισσεύει και το έχω το πολύ στο 10:00. Επίσης ακόμα και σε τίγκα gain μένει διαυγές. Μήπως δεν του έκατσε κάτι στο rig σου?
Ενας φιλος μου ΧΑΡΗΣΕ την ...απανω σειρα (την ακριβη... ;D) οποτε ειπα να τη συμπληρωσω με την απο κατω σειρα....(τη.... φτηνη με εξαιρεση το Chi-Wah-Wah)...ετσι για να παιζω...μικρο παιδι ειμαι ακομα.... ;DJasemeister είπε:Εγώ απόρησα που έχει ακόμα πεταλάκια...νόμιζα ότι μετά την TL δεν ξανασχολήθηκε.
Εμ γι' αυτό έκατσα και το ξαναέκανα απο την αρχή. Η συνδεσμολογία των διακοπτών στα Joyo διαφέρει απο το κλασσικό σχέδιο του TBP με 3PDT διακόπτη. Αντικαθστώντας απλά την smd δεν γίνεται.kkmspm είπε:Αντικατέστησα Την smd με μια 1Mohm πάνω στο διακόπτη αλλά κάτι έκανα λάθος και δεν έχω βελτίωση. Έχεις εύκαιρο κανένα σχέδιο που να βάλω την αντίσταση?
Αρα απ' οτι είδα είναι κλώνος του TS9. Σ' αυτή την περίπτωση ψάχνεις για έναν film 0,02μF που είναι στην είσοδο.kkmspm είπε:Είναι το vintage od και λογικά θα πρέπει να το κάνω και στο ultimate od όταν θα μου έρθει...
και το δικό μου είναι ψιλοσκοτεινό, όχι με την κακή την έννοια, για μένα τουλάχιστον. Μου δίνει ένα πολύ γλυκό lead ήχο και κρατάει και ευκρίνεια για ακόρντα, με tone στο 2 o'clock. Δεν μου κάνει και πολύ για tubescreamer, αλλά δεν θα το άλλαζα.Gianniss είπε:Τι να σου πω... δεν ξερω. Κι εμενα μου φαινεται περιεργο, γιατι γνωστος μου το πηρε τωρα τελευταια, και μολις πηγα να τον ρωτησω για το συγκεκριμενο θεμα, με σταματησε πριν τελειωσω τη φραση μου και μου ειπε ''ναι, το tone το εχω σχεδον τερμα''. Τελοσπαντων, ετσι κι αλλιως, αυτα τα θεματα περιεχουν και το στοιχειο του γουστου, και του υπολοιπου rig οπως λες κι εσυ. Οπως και να'χει ειναι ενα φθηνο πεταλι, οπότε δε θα ρισκαρει καποιος πολλα να το παρει για να το τσεκαρει, και μπορει να του κατσει και μια χαρα, οπως εχει κατσει σε σενα.