Κατ' αρχήν να πω ότι παρακολουθώ τους JOURNEY ανελλιπώς από το 1983... Το νέο τους άλμπουμ "revelation" το έχω εδώ και μια εβδομάδα και μπορώ να πω ότι έχει μεν καλά τραγούδια, αλλά τίποτε το φοβερό και επίσης μου φάνηκε ότι αναμασούν παλαιότερες ιδέες (never walk away=be good to yourself // after all these years=faithfully κτλ κτλ, άσε που περιέχει και το πρώτο τραγούδι του προηγούμενου δίσκου τους το "faith in the heartland" λες και δεν μπορούσαν να συνθέσουν αρκετό νέο υλικό). Αν το συγκρίνεις με τον προηγούμενο δίσκο τους GENERATIONS είναι ΟΚ, αλλά αν πας λίγο πιο πίσω στο ARRIVAL του 2001 με Steve Augeri και στο TRIAL BY FIRE του 1997 με Steve Perry, τότε άστα να πάνε, είναι πολύ κάτω του μετρίου... Από μπάντες με τέλεια τεχνική κατάρτιση (neal schon) και συνθετική ευφυία (jonathan cain), περιμένω πάντα τα καλύτερα και δουλειές σαν το REVELATION μου φαίνονται λίγο βιαστικές και προχειροφτιαγμένες... Όσο για τις πωλήσεις, αρκεί το ότι το άλμπουμ πουλιόταν αρχικά στα Wal Mart οπότε το κατανάλωσαν κατά κόρον οι Αμερικανίδες σιτεμένες νοικοκυρές... Και ποιος ο λόγος για επαναηχογραφήσεις των παλιών κομματιών αφού οι εκτελέσεις με Steve Perry στα φωνητικά είναι αξεπέραστες... Τέλος ο Arnel Pineda μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις αφού εκτός από το να μιμείται τους Augeri και Perry, έχει βάλει και την προσωπική του σφραγίδα σε αρκετά κομμάτια με εξαιρετικά αποτελέσματα. Συμπέρασμα : περιμένουμε κάτι καλύτερο συνθετικά στο μέλλον σαν τα trial by fire και arrival που κατά τη γνώμη μου αποτελούν κλασικούς δίσκους JOURNEY...