οχι σιγουρα δεν ειναι ψυχολογικο το θεμα και σιγουρα ένα τέλεια κατασκευασμένο όργανο δεν μας κάνει καλύτερους ... δεν παιρνω ...το μερος των ακριβων ουτε ειναι σιγουρο οτι μια πιο φτηνη δεν μπορει να ειναι καλυτερη απο μια ακριβη.υπαρχουν φτηνες που γαμανε....υπαρχουν και ακριβες που δεν αξιζουν τα λεφτα τους αλλα για μενα οι suhr τα αξιζουν.και οι warmoth ειναι παρα πολυ καλες κιθαρες αλλα ειναι και τα...μυστικα που απλα εμεις δεν τα ξερουμε και πραγματικα υπαρχουν.δυστυχως εδω που μεγαλωσαμε εχουμε λιγο αγνοια με αρκετα θεματα μαζι και εγω αλλα σιγα σιγα ολοι προσπαθουμε να μαθουμε ολο και πιο πολλα. το ξερετε οτι μια suhr αν την κρατησεις απο το headstock ΧΩΡΙΣ να ειναι βιδωμενο το μανικι με το σωμα δεν ξεκολλανε.ειναι σαν να ειναι βιδωμενα.αυτο νομιζετε οτι γινετε στις περισσοτερες κιθαρες;και οπως ειναι ευνοητο αυτο παιζει τεραστιο ρολο στον ηχο.
ακομα τα μανικια που βαζουν δεν τα βαζουν με οτιδηποτε ξυλο.κρατανε απο το headstock το μανικι και πριν το ενωσουν με το σωμα χτυπανε το ξυλο στο backshape.αν θυμαμαι καλα τι ειχε πει o henderson στον φιλο μου συνηθως με το χτυπημα ακουγεται η νοτα g.αν το ξυλο οταν το χτυπησουν δεν ακουστει καλα,δεν το βαζουν στις ακριβες...αλα στις πιο φτηνες.(δεν ξερω τι σημαινει αυτο και πως πρεπει να ακουστει για να σημαινει οτι ακουγεται καλα).
συγχρονως με βαση τις αρμονικες(μανικιου-σωματος) γινεται το σωστο κουρδισμα πριν ενωθουν μεταξυ τους (μανικι και σωμα).
ειναι και αλλα πολλα -που εμεις δεν τα ξερουμε δυστυχως..
βεβαια τωρα ξεφευγω λιγο και θα μου πειτε εμεις οι ερασιτεχνες τι ασχολιουμαστε με ολα αυτα.απλα πρεπει να τα λεμε γιατι οπως και να το κανουμε αλλη η ποιοτητα απο μερικες κιθαρες σε σχεση με αλλες και κατα 99% με αυτην την ποιοτητα και με κορυφαια ηλεκτρικα οι κιθαρες αυτες ειναι ενα σκαλοπατι πανω απο ολλες τις αλλες.το λεω και εγω απο προσωπικη εμπειρια
κακες suhr(οσο κακες μπορει να ειναι με τετοια ποιοτητα υπαρχουν και το ειχε παραδεχτει ο henderson),αλλα...στον suhr οτι πληρωνεις παιρνεις.ακομα και κατι πιο φτηνο ειναι εγγυηση
φιλε gto234 ειπες οτι οι κιθάρες με τις οποίες ηχογραφούν και γενικά έχουν δεν νομίζεις να έχουν σχέση με αυτές που φωτογραφίζονται.θα σου πω για τις suhr συγκεκριμενα οτι δεν φτιαχνουν με διαφορετικη νοοτροπια αυτες για τους καλλιτεχνες σε σχεση με αυτες που ειναι για το..κοινο.πως να σου πω..ειναι για ολους custom(μιλαω παντα για τις ακριβες suhr)
και θα πω κατι που εχει πει και καποιος αλλος...και ισχυει.δεν ειναι ακριβως αντιγραφη fender.εχουν το δικο τους διαφορετικο και πολυ καλυτερο feeling απο αλλες κιθαρες.δεν ειναι 5κομματια συναρμολογουμενα απλα.εχει πεσει πολυ δουλεια σε καθε μια απο τις κιθαρες που πουλιουνται
NightCrawler θα σε σκισω... σε μισω. αντε καλοπαιχτη και ελπιζω ειμαι ο επομενος
Πια "μυστικά" 8O Μη τρελλαθούμε και όλας.!
Ξεχνάς ότι οι περισσότεροι ροκ στάρς & κιθαρίστες παίζουν με vintage Fender :?: (& άλλες μάρκες...)
Oι οποίες δεν ήταν τίποτα παραπάνω απο όργανα της σειράς κατασκευασμένες κατα χιλιάδες?
Απλά και αυτοι εχουν υποκύψει στο vintage hype οπως και χιλιάδες άλλοι κιθαρίστες που ονειρευονται να αποκτήσουν μια παλιά Fender .
(Και πιστεύουν όλες αυτές τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ που τους τσαμπουρνάνε οι βαθλυπλουτοι πλέον vintage dealers :wink: )
Η αλήθεια είναι μια υπάρχουν καλές,κακές,μέτριες & καταπληκτικές κιθάρες απο ΟΛΟΥΣ τους κατασκευαστές & απο ΟΛΕΣ τις χρονικές περιόδους.
Σιγουρα κάποια βασικά χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο,η κιθάρα όμως ειναι ενα ΣΥΝΟΛΟ απο μερη που ΤΥΧΑΙΝΕΙ να λειτουργεί σωστά ή οχι.
(Σε ολες τις WARMOTH που εχω φτιαξει το μανικι στεκεται χωρις βιδες στο σωμα,και σε ΟΛΕΣ τις παλιές Fender που εχω δει υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ neck gap δεν σημαινει και τιποτα αυτό μια και δεν επηρεάζει τον ηχο αν και αισθητικα ειναι απαισιο :wink: )
Τωρα οτι ενας μικρος κατασκευαστής μπορεί να ελεγξει τηνπαραγωγή του καλύτερα είναι δεκτό αλλα μη τρελλαθούμε κι όλας και ζηταμε 3500 ευρω για "taping matched neck & bodies" 8O ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ...
Πάντως αν σου αρέσουν οι υπερβολές αυτός εδω ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι φτιάχνει ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :lol:
www.detempleguitars.com
το πραγματικο πρόβλημα είναι οτι οι περισσότερες μαζικά παραγόμενες κιθάρες (&οι Fender) έχουν φρικτα σετ απς και έτσι εύλογα παρασύρονται οι απειροι κιθαρίστες και ενθουσιαζονται απο κιθαρες σαν τις suhr που εχουν ΤΕΛΕΙΑ set ups (και ειναι και καλες κιθαρες δεν αντιλέγω) θεωρώντας τες "καλύτερες"
επαναλαμβάνω το ΣΩΣΤΟ set up είναι το Α & Ω σε μια κιθάρα όλα τα άλλα ειναι hype :wink:
Τέλος ,και αυτο είναι το ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που εχω με κατασκευαστές τέτοιου τύπου κιθαρών αλλα και με το custom shop,ειναι οτι αυτα που πρεσβευουν αντίκεινται ΑΠΟΛΥΤΑ στην φιλοσοφια του Leo Fender ο οποιος ηθελε να κατασκευάσει προσιτες,απλές,utility κιθαρες για ΟΛΟΝ τον κοσμο...