Jeff Beck's Guitar Collection

Και για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι έχω τίποτα... εμμονές και αντί tele σύνδρομα 😄, θα ήθελα διακαώς μια tele του για να την μοστράρω στο σαλόνι.
Χάλασε κι αυτός.

Χάλασε κι αυτός.
Φίλος, καταρχάς μιλάμε για τον Beck. Και τις... παντόφλες του (που λέει ο λόγος) θα έβαζα πάνω απ' το τζάκι. Και όπως αποσαφήνισα δεν διατρέχομαι από... εμμονές, για να μην έβαζα μια tele (του Beck δηλαδή 😄) πάνω απ' το τζάκι. ;)

Και για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι έχω τίποτα... εμμονές και αντί tele σύνδρομα 😄, θα ήθελα διακαώς μια tele του για να την μοστράρω στο σαλόνι.
Μια φορά και έναν καιρό, όταν η fender είχε βγάλει signature την esquire του, ήμουν στον Στόλλα στην Πάτρα και μπαίνει μέσα ένας πατέρας ψημένος να αγοράσει κάτι ακριβο.

Λέει στον υπάλληλο:
- "Θέλω μια καλή κιθάρα, την πιο ακριβή που έχεις"
- Ο υπάλληλος σκεπτικός του απαντάει "Βέβαια, έχουμε διάφορες. Έχουμε για παράδειγμα την esquire του Jeff Beck".
- "Φίλε, δε θέλω μεταχειρισμένη".

Το ερώτημα βέβαια εδώ- όπως φυσικά και σε κάθε ανάλογη περίσταση- είναι ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες. Φυσικά, πάντα εικάζουμε, αλλά παράλληλα νομίζω ότι ποτέ δεν έχουμε δει κάποιον.
Και επιπρόσθετα, τι άλλο μπορεί να έχουν στις συλλογές τους αυτά τα άτομα (από όργανα εννοώ)... :unsure:

ΥΓ: Jazz Bass είχε για το στούντιο στο σπίτι του. Να τα λέμε και αυτά...
Ε, είχε βέβαια και ένα P 😄

Last edited:
δεν ξέρω, αλλά για μένα είναι λυπηρό θέαμα.
Όλα αυτά τα "ιερά" "ιμάτια" να αλλάζουν χέρια, μέσα στα χαμόγελα και τα κρύα αστειάκια του υπαλλήλου των Κρίστις.
Δεν είμαι υπέρ της προσκολλήσεως στα άψυχα, αλλά για σχεδόν 50-60 χρόνια αυτά τα όργανα είχαν ψυχή και συμβολίζουν τόσα στη μουσική ιστορία του πλανήτη και είναι άρρηκτα δεμένα με ΤΗΝ συγκεκριμένη μουσική του μακαρίτη (και φυσικά κάθε μακαρίτη).
Δεν θα έχουν ποτέ την ίδια αξία στα χέρια κάποιου άλλου οικονομικά εύρωστου συλλέκτη. Ναι θα έχουν συλλεκτική αξία, αλλά η ιστορία έχει γραφτεί.

Το ερώτημα βέβαια εδώ- όπως φυσικά και σε κάθε ανάλογη περίσταση- είναι ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες. Φυσικά, πάντα εικάζουμε, αλλά παράλληλα νομίζω ότι ποτέ δεν έχουμε δει κάποιον.
Και επιπρόσθετα, τι άλλο μπορεί να έχουν στις συλλογές τους αυτά τα άτομα (από όργανα εννοώ)... :unsure:

ΥΓ: Jazz Bass είχε για το στούντιο στο σπίτι του. Να τα λέμε και αυτά...
Ε, είχε βέβαια και ένα P 😄
Για αυτό λέω και τα έχουμε ξαναπει και σε άλλο θέμα, ότι απο το να πάνε στα χέρια ενός ΧΥ εύρωστου συλλέκτη που κανει επένδυση με μανδύα RnR, καλύτερα να τα πάρει ένας εύρωστος οικονομικά μουσικός (οπως με την Greeny και το JB του τρελάκια) που και περισσότερα καταλαβαίνει και αποδίδει και κάποιο σεβασμό.

Trending...

Νέα θέματα

Back