Βασικά fusion είναι ο Chick Corea' date=' Victor Wooten, Steve Gudd, Bill Cobham...Ουσιαστικά το fusion είναι μια σύγχρονη μορφη jazz, πιο ρυθμική και κατά τη γνώμη μου, χωρίς τόσο συναίσθημα και feeling...δίνει πολλή έμφαση στην τεχνική πλευρά της μουσικής και στον εντυπωσιασμό...[/quote']
Πολύ σωστά τα παραδείγματα αλλά και άλλοι χίλιοι.
Απο τους θεμελιωτές ήταν ο Miles Davis που άρχισε να πειραματίζεται προς αυτή την κατεύθυνση αφού έπαιξε ότι ήταν να παιχτεί στο bebop.
Οι συναυλίες του στα 80'ς θα μου μείνουν αξέχαστες.
Ουσιατικά λοιπόν (από την πλευρά του μουσικού) το fusion είναι η συνέχεια της jazz, ενώ υπάρχει και το πιό γνωστό υπόλοιμα, το λεγόμενο smooth jazz, που εν ολίγοις είναι μουσική συνθετικά αδιάφορη παιγμένη άψογα, και με μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον.
Πχ άκου
αυτόν το σταθμό.
Βέβαια το αυτί του καθενός είναι δικό του, και το δικό μου προτιμά το fusion χωρίς να τρελαίνεται για τις φλυαρίες.
Αντίθετα θα με χαρακτήριζα μινιμαλιστή στα γούστα μου.
Όμως πέραν του ότι υπάρχουν πολλοί στο είδος που φλυαρούν, θα διαφωνήσω με τον jam γιατί υπάρχουν και άλλοι τόσοι που παίζουν με ουσία και πάθος.
Και η αλήθεια είναι ότι συνήθως αυτό συμβαίνει στα live ενώ πολύ λίγα έχουν αποτυπωθεί σε ταινία. (σκληρό δίσκο, βινύλιο, Cd... :roll: )