Υπαρχει η κιθαρα πλεον σαν μουσικο οργανο;

Status
Not open for further replies.
Johnny.T είπε:
Ριχτο εσυ ρε μαγκα ,που το χεις.Αφου ξες εμεις ειμαστε κουλοι.Στο ξαναπα θελω πολυ να σε ακουσω να παιζεις παρα να μιλας .Αντε να σε δουμε ρε σρεντερονι.Αντε.Πιστευω το χεις για την πλακα σου.
Eγω δεν το παιξα η blaze παικτουρα που απαξιωνει τα παντα  με τον δηθενισμο της.....θελω να δω αυτον που δηλωσε μουσικαρα που μιλα για φουγκες και αντιστιξεις για να ψαρωσει κοσμο, τι σκατα μπορει να κανει με τον καραγκιοζη τον Moore που παιζει μαλα..ιες ;).

Πάντως στο παρελθόν έχω ανεβάσει, για λίγο, σοβαρή μουσική μου, μια διπλή φούγκα με απόλα  ;D και με πασακάλια με πολλαπλές παραλλαγές, αμέ ;D. Έχω και το Νικόλα μάρτυρα  ;D Ας κάτσει να τη βγάλει ο Moore να ξεστραβωθεί,  ;D εγω για τη δικιά του μουσική δεν έχω χρόνο, ούτε μου έχουν μείνει και πολλοί τένοντες ακόμα  ;D για να τους χαλάσω να ανεβοκατεβάζω κλίμακες τσάμπα, αυτά τα κάνεις πιτσιρικάς, μετά έχεις το λεξιλόγιο και διαλέγεις, αν θέλεις βέβαια σρεντ καλά και ντε κάτι μπορεί να ανεβάσω από παλιότερα, αλλά να χάσω άλλο χρόνο με μεταλοκιθάρες Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ  ;D

Spyros Delta είπε:
composed "for the profit and use of musical youth desirous of learning[/i]

;D ;D
Μα ο Μπαχ ήταν "εμπορικός" παρ' όλη την πολυπλοκότητά του.

Η εποχή βλέπεις!

Τώρα επειδή κανείς δεν αναφέρθηκε σ΄αυτό (σχετικά με το "δύσβατο" της προσέγγισης) υπάρχουν και "σύγχρονα" ρεύματα κατ' αντιστοιχία με τα κλασσικά (δωδεκάφθογγο, σειραϊσμός, modal, pedal point, atonal, σύγχρονη σύνθεση, κλπ).

Από κει και πέρα θα ήθελα να πω στον φίλο Dreamdancer, ότι είναι φυσικά απόλυτα θεμιτό να προσπαθεί (και να του αρέσει) το δεξιοτεχνικό παίξιμο που στηρίζεται στην ταχύτητα, αν θεωρεί ότι αυτό που έχει να πει μουσικά το απαιτεί.

Πολύ θα ήθελα να έχω μια άποψη σύνθεσης ή εκτέλεσης ή αισθητικής προσέγγισης δικής του, που πραγματικά να απαιτεί αυτή την προσήλωση σε κάτι τέτοιο.

Εν ολίγοις, τι σου αρέσει να παίζεις και να γράφεις ρε φίλε, και δεν μπορείς χωρίς να ξεσκίζεσαι στην τεχνική μελέτη.

Ας είναι και σε midi μορφή (κάποια σύνθεση, ένα θέμα, κάτι) αν (και λογικά ίσως) δεν μπορεί να παιχτεί παρά μόνο αν είσαι ο Μάλμστην.

Φιλικά (εννοείται) πάντα.

fusiongtr είπε:
Μα ο Μπαχ ήταν "εμπορικός" παρ' όλη την πολυπλοκότητά του.

Η εποχή βλέπεις!
Δεν ανεφερα το εργο ως παραδειγμα για την "εμπορικοτητα" του ή οχι.Το ανεφερα για τον σκοπο που γραφτηκε  ;) ;D

manosx είπε:
Πάντως στο παρελθόν έχω ανεβάσει, για λίγο, σοβαρή μουσική μου, μια διπλή φούγκα με απόλα  ;D και με πασακάλια με πολλαπλές παραλλαγές, αμέ ;D. Έχω και το Νικόλα μάρτυρα  ;D Ας κάτσει να τη βγάλει ο Moore να ξεστραβωθεί,  ;D εγω για τη δικιά του μουσική δεν έχω χρόνο, ούτε μου έχουν μείνει και πολλοί τένοντες ακόμα   ;D για να τους χαλάσω να ανεβοκατεβάζω κλίμακες τσάμπα, αυτά τα κάνεις πιτσιρικάς, μετά έχεις το λεξιλόγιο και διαλέγεις, αν θέλεις βέβαια σρεντ καλά και ντε κάτι μπορεί να ανεβάσω από παλιότερα, αλλά να χάσω άλλο χρόνο με μεταλοκιθάρες Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ  ;D
Προσεχε μη κατεβασεις το επιπεδο και μολυνθουν τα δαχτυλακια σου ;)...θα περιμενα ενας μουσικος του δικου σου διαμετρηματος να τον εχει τον Moore για πλακα αλλα τελικα...αναδιπλωση.. 8)

Φουζιε,να 'σαι πιο προσεκτικος στο μελλον αγορι μου. :P :P :P ;D :-*

Εχει βαλει παλαιοτερα ο Dreamdancer βιντεα του απ'το καναλι του στο γιουτουμπ.

Έχει πολύ πλάκα να σκεφτεί κανείς, ότι ο Μπαχ και η παρέα του όψιμου μπαρόκ, το παραξήλωσε στην πολυπλοκότητα  ;D και ήρθαν οι επόμενoi και έκοψαν τα πολλά πολλά  ;D κάτι σαν τον Cobain ένα πράγμα, που μπορεί όταν βγήκε να ξενέρωσα, αλλά όσο μεγαλώνω σε λίγο θα του ανάβω κεράκι  ;D προχτές με έναν κολλητό ακούγαμε άλμπουμ των wild νιάτων μας,  ;D king diamond το πρώτο  :-[  ;D και είχε αρχίσει τις μπουρμπουλήθρες ο ένας κιθαρίστας, και καπάκι ξεκινάει και ο δεύτερος και λέω : "Δεν μας έφτανε ο πρώτος, ήρθε και ο δεύτερος" και πεθάναμε στα γέλια, (true story  ;D ) αστειότητες πραγματικά, πιο γελοίοι και από τη φωνή του diamond, τι φόλες φάγαμε πιτσιρικάδες...  :-[ ::) ;D  

Dreamdancer είπε:
Προσεχε μη κατεβασεις το επιπεδο και μολυνθουν τα δαχτυλακια σου ;)...θα περιμενα ενας μουσικος του δικου σου διαμετρηματος να τον εχει τον Moore για πλακα αλλα τελικα...αναδιπλωση.. 8)

Φυσικά και δε θα μολύνω τα δαχτυλάκια μου. Για πλάκα παικτικά δεν τον έχω, θα χρειαστεί χρόνος να βγάλω ακριβώς αυτά που κάνει. Απλά δεν με ενδιαφέρουν πια αυτά που κάνει. Κάτσε βγάλτα εσύ που καίγεσαι, το μέταλ και τα παρακλάδια του ούτε να τα φτύσω πια.

Spyros Delta είπε:
Δεν ανεφερα το εργο ως παραδειγμα για την "εμπορικοτητα" του ή οχι.

Το ανεφερα για τον σκοπο που γραφτηκε  ;) ;D
Ναι, αλλά είσαι αλιήτης ;D και υπογράμμισες το δεύτερο σκέλος. ;D ;D

Το πρώτο ήταν το profit. ;)

Ά ρε Dreamdancer τι μου έκανες...

κάθισα και το ξανάκουσα...

ΤΙ ΑΗΔΙΑ ΤΙ ΒΑΡΕΜΑΡΑ....

Την πρώτη φορά το άκουγα πιο συνολικά, τώρα παρατήρησα την κιθάρα, ΑΙΣΧΟΣ, αν το έβγαζα, πριν κουραστώ, θα πέθαινα από βαρεμάρα...

Και αυτό το πράγμα το θεωρείς σρεντ της προκοπής; Με τις φασολαδίτσες και τις διατονικές κλιμακίτσες;

ΠΑΡΕ ΕΔΩ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ...

https://www.youtube.com/watch?v=LmJJov7wOCc

Άντε με τον κάθε άσχετο πιτσιρικά...

Αυτό μάλιστα... άμα θέλεις, κάνω την καρδιά μου πέτρα και το μετατρέπω σε πιάνο κοντσέρτο... δε γ*μιέται...  ;D

manosx είπε:
Ά ρε Dreamdancer τι μου έκανες...

κάθισα και το ξανάκουσα...

ΤΙ ΑΗΔΙΑ ΤΙ ΒΑΡΕΜΑΡΑ....

Την πρώτη φορά το άκουγα πιο συνολικά, τώρα παρατήρησα την κιθάρα, ΑΙΣΧΟΣ, αν το έβγαζα, πριν κουραστώ, θα πέθαινα από βαρεμάρα...

Και αυτό το πράγμα το θεωρείς σρεντ της προκοπής; Με τις φασολαδίτσες και τις διατονικές κλιμακίτσες;

ΠΑΡΕ ΕΔΩ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ...

Άντε με τον κάθε άσχετο πιτσιρικά...

Αυτό μάλιστα... άμα θέλεις, κάνω την καρδιά μου πέτρα και το μετατρέπω σε πιάνο κοντσέρτο... δε γ*μιέται...  ;D
Ενταξει το πηραμε το μυνημα, εισαι ο υπερχεστης των πεντε ηπειρων...φασολαδιτσες, ειρωνιες, κλιμακες πανω κατω, τον εξαντλησε τον Vinny ο πουθενας ελληνας φορουματος... στα λογια δηλαδη γιατι στις πραξεις πονος, τενοντιτηδες και υπαρξιακες και μουσικες ανησυχιες τον εμποδιζουν να παιξει... ::)

Πουλα εσυ εστω και ενα cd με τη μουσικη σου,επηρρεασε εστω και ενα ατομο με το παιξιμο σου και μετα τα ξαναλεμε....ασε τον Μoore τον Malmsteen και τον Μcalpine για τους υπολοιπους ;).

Τελικά ισχύει ότι πραγματική μουσική σταμάτησε να υπάρχει από τότε που βγήκαν οι πεντατονικές, δηλαδή από πάντα?

Καλά ρε πάιδες όλη μέρα εδώ είστε και διαφωνείτε; Βγείτε και λίγο έξω, κάντε κανα μπανάκι, λίγο έρωτα κλπ κλπ.

Ρε σου λέω να σου παίξω Μπαχ δε σου κάνει, σου λέω coroner δε σου κάνει, με το ζόρι τις μ*λ*κίες σου θέλεις δηλαδή; Στο φινάλε της γούνας μου μανίκι είσαι; Έλληνας φόρουμ πουθενάς, και βέβαια, το avatar manosx αυτό ακριβώς είναι, τι περίμενες δηλαδή, να σου στείλουμε βιογραφικό για να απαντήσουμε στις μ***κίες που γράφεις;  ;D Τράβα άκου καμιά φασολάδα, για μέχρι εκεί είσαι. Δε θα σου κάνω και μαθήματα, στα @@ μου, ούτε το τσιγκολελέτα δεν παίζω, τι θες τώρα, για τα πανηγύρια είναι η μουσική που ακούς έτσι και αλλιώς, τέτοια ακούγαμε πριν 30 χρόνια, την Αμερική ανακάλυψες νομίζεις; Όταν εσύ πήγαινες εμείς παίρναμε σύνταξη  ;D ;D ;D

Κάρβουνοοοοοοοοοοο. Manosx και dreamdancer πρέπει να τα φτιάξετε.

Ρε παιδες, το μαμησατε!!! Για να ξαναμπουμε στο topic αλλιως να κλεισει το θεμα!

Βάλτε ρε κανένα βίδεο να πάρουμε καμιά ιδέα. (έψαξα στο youtube αλλά δεν βρήκα παρά αυτό):

ΜάνοΧ,

κακώς κάνεις και απαντάς στο υβριστικό και μόνιμα εριστικό στυλάκι του. Στο τέλος θα σε παρασύρει εκτός από τον κιθαριστικό και σε διαλεκτικό βούρκο!

Επί της ουσίας: δυο επισημάνσεις η μια λιγάκι αστεία:

α) τον Μπαχ τον είχαν για πολύ καιρό σε μαύρη λίστα διότι οι αντιστικτικές του μελωδίες στις φούγκες ακούγονταν χαοτικά στις εκκλησίες λόγω της τεράστιας αντήχησης των ναών

β) δεν ξέρω αν θα συμφωνήσει κάποιος με αυτό, αλλά προσωπικά έχω την αίσθηση πως σπουδαιότερος ενορχηστρωτικά από τον Μπετόβεν, πιο death και πιο modern ήταν ο Γκούσταβ Μάλερ (μου αρέσει πιο πολύ τέλος πάντων) και ίσως και λιγάκι πιο heavy από άποψη shredding (σοβαρολογώ!)

Πείτε με μουρλό,αλλά ο αγαπημένος μου κλασικός συνθέτης είναι μακράν ο Bach. :)

Ο πατέρας μου έβαζε όταν ήμουν μικρός Mozart,Vivaldi,Chopin,Beethoven κι εγώ ζητούσα Bach.Λέτε γι'αυτό να βγήκα έτσι;Who knows? ;D ;D

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back