Αυτές που είναι κάτω από τις κανονικές χορδές; Είναι σίγουρα κλωστές; Μπορεί να είναι χορδές κανονικά αλλά να μην βρίσκανε ίδιες και να βάλαν κλωστές οι γερμανοί. Μου μοιάζουν σαν τις συμπαθητικές χορδές που έχουν κάποια όργανα, όπως ένα είδος ντόπιας λύρας που παίζεται και οριζόντια, σαν βιολί. Από μακεδονία είναι νομίζω, δεν θυμάμαι όνομα.BigAlejandro είπε:εχει κανεις καμια ιδεα για το τι ρολο βαρανε αυτες οι μικρες κλωστουλες πισω απο τις χορδες στην ταστιερα??
μηπως ειναι απλα για λογους του μουσειου?η εχουν και καποια χρησιμοτητα?
απο κρουστα δυστυχως πολυ φτωχα πραγματα!SImon2000 είπε:Κανα κρουστο δεν ειχα αυτο το μουσειο?Να χαζεψουμε και εμεις λιγο...
ειναι κλωστες.kwstas79 είπε:Αυτές που είναι κάτω από τις κανονικές χορδές; Είναι σίγουρα κλωστές; Μπορεί να είναι χορδές κανονικά αλλά να μην βρίσκανε ίδιες και να βάλαν κλωστές οι γερμανοί. Μου μοιάζουν σαν τις συμπαθητικές χορδές που έχουν κάποια όργανα, όπως ένα είδος ντόπιας λύρας που παίζεται και οριζόντια, σαν βιολί. Από μακεδονία είναι νομίζω, δεν θυμάμαι όνομα.
οποτε θες το σινατκι!WilliamSats είπε:Καλά Αλέξανδρε, περιττό να σου πω οτι όταν κατέβεις, θέλω τις φωτογραφίες σε "Φούλ Σάϊζ", ένα σιντάκι δεν θα με χαλούσε καθόλου
Α! Οι χορδές στο κοντραμπάσσο είναι εντέρινες, οι γραμμές που φαίνονται είναι απο το στρίψιμο και το τέντομα που έκαναν πριν τις αφήσουν στον ήλιο να ξεραθούν.
"Στριμμένο Άντερο" που λέμε;D ;D ;D
Εντέρινες χορδές κυκλοφορούν ακόμα για κλασσικά ένχορδα, σε ελαφρός τσιμπιμένες τιμούλες και με περίεργη μυρωδιά ;D
χα!yameth είπε:Συγχαρητήρια για το ρεπορταζ BigAlejandro. Ζήλεψα κι εγώ!
Τι χορδές είναι αυτές ρε φίλε... Πρέπει να κάνεις 10 χρόνια γυμναστική στα δάχτυλα για να παίζεις???