Nα σας πω κ την δικη μου εμπειρια
Ξεκινησα με μια απομιμηση
stratocaster μια Samick.
Στη συνεχεια θυμα marketing αφου πηρα μια
Fender Stratocaster USA 1995 μοντελο χαρισα την SAmicκ. Η Samick ειχε maple ταστιερα ενω η original ειχε rosewood. Στη Samick ηταν λες κ ειχα περασει τη ταστιερα με βαζελινη. Τοσο πολυ γλιστραγε. Μακαρι να την ειχα ολα αυτα τα χρονια.
Μετα παλι θυμα marketing (or.floyd rose,custom pickguard, μαγνητες , τελικα εφτιαξα ενα set noiseless Kinman) πεταλια (απο 12ε Behringer dist+od se ts-9,ds-1,isp decimator,mplampla ~110ε το ενα me mods)
Ηοly grail ηχο δεν ειχα στο μυαλο μου, απλα ηθελα εναν καλο ηχο χωρις πολυ noise.Ο ηχος μου σκιζει , αλλα θα προτιμουσα να ειχα αναβαθμισει τη Samick γιατι ειχε maple ταστιερα κ γλιστρουσαν τα δακτυλα.
Το βασικο ελατωμα της Strato μου ειναι οτι παντα ο λαιμος ηταν καμπανα ευθεια ισως καποιο καιρο κ πιο σφιγμενη , κ χρειαζεται relief ο λαιμος της. Μετα απο τοσα χρονια συνιθισα τα ψευτοτρυξιματα στη μι-λα μπασες κ δεν ασχολουμαι. Ουτως η αλλως δε βγαινουν στον ενισχυτη, μονο οταν παιζω unplugged (καθημερινα δηλαδη ^^).
Διαφορετικο ηχο δεν εβλεπα διαφορες στις unplugged ωρες μου οσους μηνες ειχα κ τις 2. Οτι ψευτοδιαφορα κ αν υπηρχε plugged in θα ειχα τον ιδιο ηχο (απο τις ρυθμισεις του Q) αλλα με τη maple θα επεζα πιο ξεκουραστα κ ισως λιγο πιο γρηγορα. Η original ομως ειναι πιο tuned in οργανο , σωστα ζυγισμενο οπου την αφηνεις καθεται (ζωνη ορθιος) κ πιο βαρυ (+καλο +κακο)
ΠΣ: Oτι διαφορα κ ΑΝ θα μπορουσαν να εχουν στον ηχο τα ξυλα μιας κιθαρας , στην τελικα αυτη η διαφορα δεν υφισταται εφοσον αλλαζουμε τις ρυθμισεις του Q κ τις κανουμe (οσο μπορει ο καθενας με το gear του) οτι θελουμε
EDIT : NA METAΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΧΑΘΗΚΑ ΣΟΡΡΥ !