Η Παιδεία στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό

blue είπε:
θα συμμετάσχω μόνο για αυτή την υποσημείωση, μόνο και μόνο επειδή βλέπω μια προφανή παρεξήγηση σε μια κατάσταση που τυχαίνει να γνωρίζω αρκετά καλά :

Χωρίς να εκθέσω την άποψή μου για το αν οι ιδιωτικοί φορείς παίρνουν τους "δικούς τους", βλέπω ξεκάθαρα οτι το παραπάνω παράδειγμα δεν δείχνει στο επιχείρημα που προπαθεί να εξυπηρετήσει : θα μπορούσε κάλλιστα το ίδιο παράδειγμα να δείχνει οτι η συγκεκριμένη κοπέλα ΔΕΝ είναι "δική τους". Εξάλλου τι είναι αυτό που την κάνει δική τους? Η μόνη "συγγένεια" που έχουν είναι οτι κάποτε οι γονείς της ήταν ΠΕΛΑΤΕΣ αυτής της επιχείρησης.

Αυτά τα λέω, επειδή είναι πραγματικά ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ αυτοί που βγάζουν τη συγκεκριμένη σχολή με πάνω απο 8,5 και σας διαβεβαιώνω οτι αν κάποιος έχει τέτοιες ικανότητες δεν θα επέλεγε ΠΟΤΕ να διδάξει σε σχολείο, καθώς μαζί με το βαθμό του έχει ΑΜΕΣΑ μια σειρά από προτάσεις για έξω (ή για μέσα), που τον καλύπτουν και οικονομικά και επιστημονικά.

Καταλήγω στην υπόθεση οτι οι δικαιολογίες για να μην πάρεις μια δουλειά (ή μια οποιαδήποτε "θέση") μπορεί να είναι οποιεσδήποτε και αν ήταν όντως πραγματικό κριτήριο από το σχολείο η βαθμολογία πάνω από 8.5, ισχυρίζομαι οτι το ίδιο σχολείο δεν θα είχε καθηγητές για να διδάξουν τα αντίστοιχα μαθήματα.
το πιστευω αυτο που λες!

για να σου πω και την αληθεια, εχω πολλους φιλους που εχουν τελειωσει το φυσικο αθηνας και μια φορα που ειχα αυτη την κουβεντα με δυο απο αυτους μου ειπαν το ιδιο πραγμα!

οτι αν καταφερεις να τελειωσεις την σχολη με 8,5 δεν εχεις λογο να πας να διδαξεις, καθως σε περιμενει η ερευνα.

παρολα αυτα, αυτο που ξερω, αυτο λεω.

μπορει πραγματι να μην γουσταραν να την παρουν!

η οτιδηποτε αλλο! :)

kokobloko είπε:
Εχετε δει κανεναν Ελληνα να ''κολλαει'' οταν βγαινει εξω? Κανέναν , ολοι διαπρεπουν και ας εχουν βασικο τιτλο απο τα εδω πανεπιστημια , κανενας δεν εφαγε τα μουτρα του...
Έχω δεί πάρα πολλούς, που έφυγαν στα 18 τους έξω, δεν ξέραν γιατί έφυγαν, και γύρισαν άπραγοι στα 19-20, έχοντας προλάβει ήδη να γραφτούν σε 2-3 σχολές...

Εάν μιλάς για μεταπτυχιακά...άλλη περίπτωση

marathon είπε:
Μην χαλάς το θέμα τώρα που πιάσαμε τον Αλέξανδρο και τη κατάπτωση του Αρσακείου...
καμια καταπτωση!

ισα ισα!

το αντιθετο!

απο εκει που εβγαζε χαμηλοβλεπουσες αρσακειαδες, εφτασε να βγαζει γαματους τυπους σαν και μενα! :P ;D

BigAlejandro είπε:
περαν της πλακας,πραγματι η μαντρα ειχε εξτρα τσιμεντο και σπασμενα γυαλι για να μην μπορει κανενας να περασει απο πανω της! ;D
Σκοτούρα μου. Είχα τελειώσει το Λύκειο πια....

Και για να το κλείσω θα χρησιμοποιήσω μια φράση που μου χε πει ο σοφός Kwstas79

"Πρέπει να είσαι πολύ άντρας για να παίξεις με ροζ μπάσο πάνω στη σκηνή"

Χωρίς να εκθέσω την άποψή μου για το αν οι ιδιωτικοί φορείς παίρνουν τους "δικούς τους", βλέπω ξεκάθαρα οτι το παραπάνω παράδειγμα δεν δείχνει στο επιχείρημα που προπαθεί να εξυπηρετήσει : θα μπορούσε κάλλιστα το ίδιο παράδειγμα να δείχνει οτι η συγκεκριμένη κοπέλα ΔΕΝ είναι "δική τους". Εξάλλου τι είναι αυτό που την κάνει δική τους? Η μόνη "συγγένεια" που έχουν είναι οτι κάποτε οι γονείς της ήταν ΠΕΛΑΤΕΣ αυτής της επιχείρησης.
Και εγώ βρε Blue το ίδιο σκέφτηκα αλλά δεν με ενδιέφερε το συγκεκριμένο παράδειγμα (ούτε και ήξερα τι σημαίνει ο συγκεκριμένος βαθμός) οπότε και δεν επιχειρηματολόγησα.

kokobloko είπε:
Εχετε δει κανεναν Ελληνα να ''κολλαει'' οταν βγαινει εξω? Κανέναν , ολοι διαπρεπουν και ας εχουν βασικο τιτλο απο τα εδω πανεπιστημια , κανενας δεν εφαγε τα μουτρα του...
πραγματικα ξερεις οσους ελληνες βγηκαν εξω και ξερεις πως ολοι τα καταφεραν?

και οχι μονο τα καταφεραν , αλλα διαπρεπουν κι ολας?

υπερβολικο σε βρισκω! :

φιλικα! :)

marathon είπε:
Έχω δεί πάρα πολλούς, που έφυγαν στα 18 τους έξω, δεν ξέραν γιατί έφυγαν, και γύρισαν άπραγοι στα 19-20, έχοντας προλάβει ήδη να γραφτούν σε 2-3 σχολές...

Εάν μιλάς για μεταπτυχιακά...άλλη περίπτωση
αυτοι ειναι τεμπεληδες απο κουνια ...οπου και να πανε δεν θα κανουν τιποτα...ας πληρωνει οσο θελει ο μπαμπας

BigAlejandro είπε:
καμια καταπτωση!

ισα ισα!

το αντιθετο!

απο εκει που εβγαζε χαμηλοβλεπουσες αρσακειαδες, εφτασε να βγαζει γαματους τυπους σαν και μενα! :P ;D
Πάψε να γκρεμίζεις , τις νεανικές αναμνήσεις...τις δικές μου και του Audiokostas...

και γιατι δεν ειναι σωστο να παραπληροφορουμε τον κοσμο....

audiokostas είπε:
φορώντας όλες το άσπρο σορτσάκι και τα μπλε μπλουζάκια.
η στολη του αρσακειου ειναι ασπρο μπλουζακι με μπλε σορτσακι!

ειδικα στα χρονια σου, αν θυμαμαι καλα την λεγανε και ''φιλεκπαιδευτικη εταιρια''!! :)

kokobloko είπε:
αυτοι ειναι τεμπεληδες απο κουνια ...οπου και να πανε δεν θα κανουν τιποτα...ας πληρωνει οσο θελει ο μπαμπας
Πάλι λάθος κάνεις...δεν είναι εύκολο πάντα να ξέρεις στα 18 σου τι πάς να σπουδάσεις...Έχω εξ ίσου παραδείγματα των ιδιων ανθρώπων, που ναι, δεν σπούδασαν στο εξωτερικό, αλλά ασχολήθηκαν με το εμπόριο και εάν βάλουμε τα λεφτά ως κριτήριο επιτυχίας, τα κατάφεραν καλύτερα από άλλους σπουδαγμένους

marathon είπε:
Πάλι λάθος κάνεις...δεν είναι εύκολο πάντα να ξέρεις στα 18 σου τι πάς να σπουδάσεις...Έχω εξ ίσου παραδείγματα των ιδιων ανθρώπων, που ναι, δεν σπούδασαν στο εξωτερικό, αλλά ασχολήθηκαν με το εμπόριο και εάν βάλουμε τα λεφτά ως κριτήριο επιτυχίας, τα κατάφεραν καλύτερα από άλλους σπουδαγμένους
αν δεν ξερεις στα 18 τι θελεις να σπουδασεις μαλλον δε θες να σπουδασεις καθολου

kokobloko είπε:
αν δεν ξερεις στα 18 τι θελεις να σπουδασεις μαλλον δε θες να σπουδασεις καθολου
Διαφωνώ. Στα 18 πιο πολύ θες να φύγεις από το σπίτι σου παρά οτιδήποτε άλλο.

kokobloko είπε:
Αστειεύεσαι ελπίζω...Για εξήγησέ μου, (δεν ειρωνεύομαι, πραγματικά με ενδιαφέρει), πως ξέρει ένα 18χρονο που δεν έχει κάποια εμφανή κλίση (ζωγραφική, μουσική, πρωταθλητισμό κλπ...), δεν ξέρει καν σε ποιά σχολή θα μπεί, τι θα σπουδάσει...

Συμφωνώ απόλυτα με την Εύη.

kokobloko είπε:
Δηλαδή υπάρχουν οι εγγενώς ευφυείς Έλληνες που αν δεν τα καταφέρουν είναι απλώς τεμπέληδες αντίθετα με τους "άλλους" που είναι .... τι;

Οχι άλλη παραμύθα παιδιά.

Όποιος νοιάζεται και δουλεύει, τα καταφέρνει.

Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση.Σαν το "όποιος Έλληνας πάει έξω διαπρέπει.."

και γιατι δεν ειναι σωστο να παραπληροφορουμε τον κοσμο....

η στολη του αρσακειου ειναι ασπρο μπλουζακι με μπλε σορτσακι!

ειδικα στα χρονια σου, αν θυμαμαι καλα την λεγανε και ''φιλεκπαιδευτικη εταιρια''!! :)
Έχεις δίκιο. Το θυμήθηκα μόλις πόσταρα αλλά βαρέθηκα να τ' αλλάξω.

"Έπιανε" καλύτερα το μπουγέλο στις μπλούζες ....  ;D

Εμένα με τρομάζουν οι άνθρωποι που ξέρουν από τα 17 τους τι ακριβώς θέλουν.

Και να σκεφτείς ότι παντρεύτηκα έναν τέτοιο.  ;D

και εγω συμφωνω τοσο με ευη και μαραθον που δεν μπαινω καν στον κοπο να επιχειρηματολογησω!

ας μην αναφερθουμε στα παραδειγματα ανθρωπων που κατεληξαν να μην κανουν αυτο που θελουν στην ζωη τους εξ αιτιας μιας κακης αποφασης δικη τους η και των γονιων τους πολλες φορες στα 18!

audiokostas είπε:
Δηλαδή υπάρχουν οι εγγενώς ευφυείς Έλληνες που αν δεν τα καταφέρουν είναι απλώς τεμπέληδες αντίθετα με τους "άλλους" που είναι .... τι;

Οχι άλλη παραμύθα παιδιά.

Όποιος νοιάζεται και δουλεύει, τα καταφέρνει.

Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση.Σαν το "όποιος Έλληνας πάει έξω διαπρέπει.."
+123

Έχεις δίκιο. Το θυμήθηκα μόλις πόσταρα αλλά βαρέθηκα να τ' αλλάξω.

"Έπιανε" καλύτερα το μπουγέλο στις μπλούζες ....  ;D
για αυτο μου αρεσεις!

γιατι απο μικρος ειχες συστημα,στοχους και το know how! :P

marathon είπε:
Αστειεύεσαι ελπίζω...Για εξήγησέ μου, (δεν ειρωνεύομαι, πραγματικά με ενδιαφέρει), πως ξέρει ένα 18χρονο που δεν έχει κάποια εμφανή κλίση (ζωγραφική, μουσική, πρωταθλητισμό κλπ...), δεν ξέρει καν σε ποιά σχολή θα μπεί, τι θα σπουδάσει...

Συμφωνώ απόλυτα με την Εύη.
εγω 18 χρονων ημουν κοτζαμ μαντραχαλος αλλα συνειδητοποιημενος με ονειρο μονο να σπουδασω αυτο που σπουδασα...ζουσα για να γινω αυτο...ξυπναγα το πρωι και χαμογελουσα...πηγαινα στη σχολη και ενιωθα στο φυσικο μου χωρο, οπως νιωθω τωρα στο γραφειο μου ...αν πεθαινα και ξαναγεννιομουν το ιδιο θα ηθελα να γινω...

Μεγειές σου. Εμένα μου πήρε πολλά χρόνια να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα και προσπαθώ μάταια να μαζέψω διάφορες από τις λανθασμένες επιλογές μου.

audiokostas είπε:
Εμένα με τρομάζουν οι άνθρωποι που ξέρουν από τα 17 τους τι ακριβώς θέλουν.

Και να σκεφτείς ότι παντρεύτηκα έναν τέτοιο.  ;D
Μην τρομάζεις...τα κορίτσια ξέρουν...για τα αγοράκια των 18 ετών ρωτάω.

εγω 18 χρονων ημουν κοτζαμ μαντραχαλος αλλα συνειδητοποιημενος με ονειρο μονο να σπουδασω αυτο που σπουδασα...ζουσα για να γινω αυτο...ξυπναγα το πρωι και χαμογελουσα...πηγαινα στη σχολη και ενιωθα στο φυσικο μου χωρο, οπως νιωθω τωρα στο γραφειο μου ...αν πεθαινα και ξαναγεννιομουν το ιδιο θα ηθελα να γινω...
Δηλ ξυπνάει κάποιος και λέει θα γίνω μηχανικός? Εγώ ξέρω ότι μέχρι κάποια ηλικία θα γινόμασταν πυροσβέστες, μετά ποδοσφαιριστές και λίγο μεγαλύτεροι rock star...και μετά δίναμε εξετάσεις!!!!

Evilnye είπε:
Εμένα μου πήρε πολλά χρόνια να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα και προσπαθώ μάταια να μαζέψω διάφορες από τις λανθασμένες επιλογές μου.
Και μένα αλλά είναι καλά παιδιά και φίλοι και θα συνεχίσω να παίζω μαζί τους.

marathon είπε:
Μην τρομάζεις...τα κορίτσια ξέρουν...για τα αγοράκια των 18 ετών ρωτάω.

Δηλ ξυπνάει κάποιος και λέει θα γίνω μηχανικός? Εγώ ξέρω ότι μέχρι κάποια ηλικία θα γινόμασταν πυροσβέστες, μετά ποδοσφαιριστές και λίγο μεγαλύτεροι rock star...και μετά δίναμε εξετάσεις!!!!
ειμαι απο αλλη φαρα εγω...μανιατης  ;D δηλ. αλλο ειδος ανθρωπου ;D

εζησα σπαρτιατικη ζωη αν σου λεει κατι ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back