- Πόντοι
- 198
Ναι μωρέ έχετε δίκιο. Ούτε θα το ανέβαζα στο youtube, ούτε είχα δει όλη αυτή την ιστορία. μόνο το video από εδώ είχα δει.
Το ζήτημα των παιδιών στη Διαφήμιση, είναι μη-λήξαν: η συζήτηση είναι ανοικτή και στο σκέλος που αφορά την παρουσία παιδιών σε διαφημιστικό υλικό, και το απευθύνεσθαι σε παιδιά. Το τι έκανε/κάνει ο αήθης όμιλος που αναφέρθηκε, ελάχιστη σχέση έχει με το τι θα επέτρεπε ο καθένας μας στο παιδί του ή για το παιδί του. Νομίζω ότι είναι καθήκον μας (ως γονιών) να θέτουμε όρια στο κατά πόσον επιτρέπουμε στη σαβούρα της εποχής μας να φτάνει στο παιδί μας. Επίσης, είναι καθήκον μας (ως μουσικοί) να μην επιτρέπουμε την υποβάθμιση μουσικών ιδιωμάτων δια της αναγωγής τους σε μπιχλιμπίδια.yameth είπε:Θα ... πείραξε;
Eίναι κάτι που σχετίζεται άμεσα με το εν λόγω βίντεο, και ως εκ τούτου αποτελεί κάλλιστα θέμα συζήτησης.yameth είπε:Το ποιός γονιός και με τι τρόπο θα βγάλει στο "κλαρί" το παιδί του δεν είναι το θέμα μας τώρα.
Αυτό, σαν ύφος, είναι ένα δεύτερο θέμα που και πάλι πηγάζει άμεσα από το βίντεο και αξίζει να συζητηθεί. Εμένα με ενοχλεί προσωπικά σαν προσβολή στην αισθητική μου, και σαν μια αισθητική που το παιδί θα πάρει σοβαρά σε ένα μεγάλο (ή έστω και μικρό) βαθμό λόγω (α) της καθοδήγησης του γονέα (β) του γεγονότος πως το μυαλό του παιδιού είναι ένα σφουγγάρι και ορισμένες φορές έχει την δική του ανεξέλεγκτη, μη προβλέψιμη και πολύ υποκειμενική κρίση - διάκριση μεταξύ αστείου και σοβαρού. Ας την αποκτήσει αργότερα μόνο του αυτή την αισθητική αν του "γυαλίσει", αλλά εγώ ποτέ δεν θα το "έσπρωχνα" προς τα εκεί (εκτός από κανένα occasional αστείο όπως γράφει ο Χαρίλαος), και σε τέτοιο πρώιμο στάδιο χαζοemo Αμερικανιές προσωπικά κρίνω ότι δεν έχουν απολύτως, μα απολύτως καμία θέση αναφορικά με τον δικό μου γνώμονα αισθητικής.Το distortion σας πείραξε;
Η πρόθεση, όταν μάλιστα παραπέμπει και στο σποραδικό χιούμορ/σάτιρα κλπ., είναι εντελώς διαφορετική από όταν εμποτίζεται ένα παιδικό μυαλουδάκι με έννοιες όπως της εμπορευματοποίησης από τόσο τρυφερή ηλικία, ειδικά μάλιστα στην Αμερική που είναι διάσημη για την αρνητική παράδοση στην αλλοτρίωση των παιδιών τέτοιας ηλικίας, με πολλούς γονείς να τα βλέπουν σαν πηγή εισοδήματος, φήμης και πρεστίζ/αυτοεπιβεβαίωσης, τρέχοντάς τα με μανία σε κάθε λογής καλλιστεία, διαγωνισμούς, talent shows κλπ., με την ανάλογη κάκιστη ψυχολογική πίεση για διάκριση. Hardly "politically correct", έτσι δεν είναι Ray?Πάντως -ίσως δεν έχω αρκετή φαντασία- αλλά δεν είδα κάτι το ενοχλητικό.
Δηλαδή αν ξεσπαθώσω την ibanez και ρίξω ένα πρέπον ριφ και πω στον 7χρονο γιό μου να λέει
"yeah μ' αρέσει η γάτα / θα την κάνω σουβλάκι / ye-yeah / με πατάτες/ " .... κάνω κάτι πολύ λάθος? Χανω κάτι?
(Ο μικρός θα γουστάρει. Θα γουστάρει ΠΟΛΥ να κάνουμε όλο αυτό το χαβαλέ και να παριστάνει ότι το λέει σοβαρα.)
Σωστά. Οχι όμως στην κατηγορία Μουσική και Μουσικοί.Εχω την εντύπωση πως το "περίεργο" όπως ετέθη σαν θέμα, ήταν το "hardcore" και όχι η εκμετάλλευση των παιδιών. Τότε κάλλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει με τον Βασιλάκη Καϊλα π.χ. σαν παιδί ηθοποιός και να είχαμε να λέμε.bloody_sunday είπε:Eίναι κάτι που σχετίζεται άμεσα με το εν λόγω βίντεο, και ως εκ τούτου αποτελεί κάλλιστα θέμα συζήτησης.
Συγνωμη τωρα, τραγουδι το λες αυτο?yameth είπε:Το βίντεο δείχνει ένα κοριτσάκι ευτυχισμένο με το σκυλάκι του και τα παιχνίδια να χοροπηδάει στο τραμπολίνο και να τραγουδάει για τον Αζόρ.
Πολυ σωστο ποστ ! και εγω τα ιδια λεω οταν βλεπω γονεις να βαζουν στα παιδια γονιδη και οικονομοπουλο !bloody_sunday είπε:Αυτό, σαν ύφος, είναι ένα δεύτερο θέμα που και πάλι πηγάζει άμεσα από το βίντεο και αξίζει να συζητηθεί. Εμένα με ενοχλεί προσωπικά σαν προσβολή στην αισθητική μου, και σαν μια αισθητική που το παιδί θα πάρει σοβαρά σε ένα μεγάλο (ή έστω και μικρό) βαθμό λόγω (α) της καθοδήγησης του γονέα (β) του γεγονότος πως το μυαλό του παιδιού είναι ένα σφουγγάρι
1. Δεν το υποστήριξα συνθετικά και δεν συζητάμε αυτό.santso 4 είπε:Συγνωμη τωρα, τραγουδι το λες αυτο?
Όχι. Δεν είναι. Αντίθετα. Έτσι όπως θέτεις το θέμα, ουσιαστικά, με το να συμπεραίνεις ότι εμποτίζεται το μυαλουδάκι του παιδιού με ένα σωρό κακά - τα οποία φαντάζομαι συμπεραίνεις από μόνος σου καθώς κανείς μας νομίζω δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει στην οικογένεια του δημιουργού του βίντεο - θεμελιώνεις το politically correct του προβλήματος που ουσιαστικά πάντα δημιουργεί θέμα εκ του μη όντος.bloody_sunday είπε:Η πρόθεση, όταν μάλιστα παραπέμπει και στο σποραδικό χιούμορ/σάτιρα κλπ., είναι εντελώς διαφορετική από όταν εμποτίζεται ένα παιδικό μυαλουδάκι με έννοιες όπως της εμπορευματοποίησης από τόσο τρυφερή ηλικία, ειδικά μάλιστα στην Αμερική που είναι διάσημη για την αρνητική παράδοση στην αλλοτρίωση των παιδιών τέτοιας ηλικίας, με πολλούς γονείς να τα βλέπουν σαν πηγή εισοδήματος, φήμης και πρεστίζ/αυτοεπιβεβαίωσης, τρέχοντάς τα με μανία σε κάθε λογής καλλιστεία, διαγωνισμούς, talent shows κλπ., με την ανάλογη κάκιστη ψυχολογική πίεση για διάκριση. Hardly "politically correct", έτσι δεν είναι Ray?
Εγώ πάντως, αν θυμάμαι καλά, το έβαλα στην Παιδική Χαρά.Η κουβέντα πάντως τσουλάει πέρα απο το μουσικό της θέμα. Αν συνεχιστεί θα πρέπει να τεμαχιστεί και να φύγει από την κατηγορία Μουσική και Μουσικοί.
Ας προσπαθήσουμε μια φορά να μείνουμε στο θέμα του OP.
Αυτό δεν αποτελεί κάποια αντικειμενική family-safe σφραγίδα αθωότητας ή γνησιότητας προθέσεων... και εν τέλει συμφωνούμε πως διαφωνούμε (μάλλον κάθετα) στους γνώμονες καλής αισθητικής (τους προσωπικούς ή και αυτούς που μεταλαμπαδεύουμε).RayDTutto είπε:Όχι. Δεν είναι. Αντίθετα. Έτσι όπως θέτεις το θέμα, ουσιαστικά, με το να συμπεραίνεις ότι εμποτίζεται το μυαλουδάκι του παιδιού με ένα σωρό κακά - τα οποία φαντάζομαι συμπεραίνεις από μόνος σου καθώς κανείς μας νομίζω δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει στην οικογένεια του δημιουργού του βίντεο - θεμελιώνεις το politically correct του προβλήματος που ουσιαστικά πάντα δημιουργεί θέμα εκ του μη όντος.
Εκεί που βλέπεις εσυ όλα αυτά, εγώ βλέπω ένα παιδάκι που το χαίρεται το ίδιο, και διασκεδάζει και τους θεατές του βίντεο - ιδίως εκεί που λέει "let's open up this pit" και ένα σωρό χνουδωτά ζωάκια κάνουν mosh πάνω στο τραμπολίνο, γέλασα και φώναξα τη γυναίκα μου και την κόρη μου - περίπου ίδιας ηλικίας με το κοριτσάκι - να το δούνε.