Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μουσική συμβουλή που έχει δοθεί ποτέ

s-l500.jpg

Τα φιλικά ματς στο noiz ....

Νταξει, έπος!  :classic_laugh:

Απλά αντί για ψάρια θα έπρεπε να έχει tele

επειδή έληξε και το σφύριξε όπως είπαμε

ας μου εξηγήσει κάποιος 

πού είναι το πρόβλημα ?

το πιάνει κανείς το ρε μινόρε (αυτό) με άλλα δάχτυλα και η συμβουλή είναι λάθος?

Αυτό είναι που λένε as easy as 123. Και συγκεκριμένα είναι το 3 

ας μου εξηγήσει κάποιος 

πού είναι το πρόβλημα ?

το πιάνει κανείς το ρε μινόρε (αυτό) με άλλα δάχτυλα και η συμβουλή είναι λάθος?

Εγώ το πιάνω 1-2-4.

Και φαντάζομαι ότι και ο @Spyros Delta έτσι το πιάνει. Όπως ίσως έχει δει ότι είναι πιο εύκολο και για τους μαθητές του αυτό το πιάσιμο. Αλλά αυτό είναι προφανώς δικές μου εικασίες και μπορεί να κατάλαβα εντελώς λάθος το post του Σπύρου.

Όπως και να έχει εγώ το 1-2-3 το νιώθω stretchy χωρίς λόγο....

Αυτό εμπίπτει και σε αυτό που είπαν πρωτύτερα o @gkourmoul1 και ο @BillTrantos:

"...Γι'αυτό και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κακή συμβουλή, αλλα, απλά, λάθος συμβουλή (ή συμβουλή που δεν μου ταιριάζει). Τίποτα το απόλυτο δεν είναι "σωστό...". 

"....λίγες είναι οι αντικειμενικά κακές συμβουλές, πάντα πηγαίνει ανάλογα το άτομο..."

Εγώ το πιάνω 1-2-4.

Και φαντάζομαι ότι και ο @Spyros Delta έτσι το πιάνει. Όπως ίσως έχει δει ότι είναι πιο εύκολο και για τους μαθητές του αυτό το πιάσιμο. Αλλά αυτό είναι προφανώς δικές μου εικασίες και μπορεί να κατάλαβα εντελώς λάθος το post του Σπύρου.

Όπως και να έχει εγώ το 1-2-3 το νιώθω stretchy χωρίς λόγο....

Αυτό εμπίπτει και σε αυτό που είπαν πρωτύτερα o @gkourmoul1 και ο @BillTrantos:

"...Γι'αυτό και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κακή συμβουλή, αλλα, απλά, λάθος συμβουλή (ή συμβουλή που δεν μου ταιριάζει). Τίποτα το απόλυτο δεν είναι "σωστό...". 

"....λίγες είναι οι αντικειμενικά κακές συμβουλές, πάντα πηγαίνει ανάλογα το άτομο..."

με το μικρό δάχτυλο τη ρε στη σι? Ο Χριστός κι η Παναγία....

και πως θα παίξουν οι μαθητές το ζειμπέκικο της Ευδοκίας?

με το μικρό δάχτυλο τη ρε στη σι? Ο Χριστός κι η Παναγία....

και πως θα παίξουν οι μαθητές το ζειμπέκικο της Ευδοκίας?
Με μπουζούκι ? ?

Τέλος πάντων. Όπως βολεύεται κάνεις.

Και όπως απάντησα και στον Στράτο πιο πριν, αν όντως θέλω να κάνω κάτι στο οποίο το 1-2-4 δε βολεύει θα πάω με το 1-2-3.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πιάνω τα ακόρντα πάντα με τον ίδιο τρόπο.

Ναι έχω ένα default δακτυλισμό που με βολεύει και νιώθω άνετα, αλλά εξαρτάται και από το context: τι έχει προηγηθεί / τι ακολουθεί.

Ρεμπετικο=Blues

Εντάξει και τα δυο πλέον τα παίζουν  μόνο πλούσιοι λευκοι οδοντιατροι (στις χώρες καταγωγής τους) οπότε η εξίσωση επαληθεύεται 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εντάξει και τα δυο πλέον τα παίζουν  μόνο πλούσιοι λευκοι οδοντιατροι*white collar* (στις χώρες καταγωγής τους) οπότε η εξίσωση επαληθεύεται 

ενίοτε συνοδευόμενοι από λευκές μεσήλικες τραγουδίστριες

Τη χειρότερη, την έχω δώσει εγώ στον εαυτό μου, όταν εγκατέλειψα το κλασικό ωδείο στο γυμνάσιο και αποφάσισα να μάθω μόνος μου ηλεκτρική. Η πρόοδος μου στις δεκαετίες που ακολούθησαν είναι αντίστοιχη μερικών μηνών με έναν καλό δάσκαλο...

Ααααα, μάλιστα.

Δεν το έχω κάνει ποτέ μου.

Ναι, το δοκίμασα τώρα και βολεύει, αλλά έμαθα με το 3ο.

Το 4ο έτσι κι αλλιώς το χρειάζομαι ελεύθερο, για ψιλομελωδιούλες στην 1η χορδή.
Ναι μονο για οταν παιζεις το when the smoke is going down ????

ας μου εξηγήσει κάποιος 

πού είναι το πρόβλημα ?

stretch χωρις λογο και χωρις κερδος. Επιπλεον οταν χρησιμοποιεις το 4ο, το 3ο μπορει να παει γρηγορα στο C ή στο G, και ακομα πιο πολυ να χρησιμοποιηθει για μπασο πχ οταν εχουμε Dm, Dm/C Dm/B ή Dm/Bb κλπ

Ναι μονο για οταν παιζεις το when the smoke is going down ????

:classic_biggrin: :classic_biggrin: :classic_biggrin:

Το 4ο μπορεί ωραιότατα να παίξει A (5η) στο 5ο τάστο της 1ης χορδής, Ab (b5) στο 4ο τάστο της 1ης χορδής, G (4/11η) στο 3ο τάστο της 1ης χορδής, και να φτιάξεις ωραιότατη μελωδία με το 1ο τάστο της 1ης χορδής και την ανοιχτή E.

Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις ....

:classic_biggrin: :classic_biggrin: :classic_biggrin:

Το 4ο μπορεί ωραιότατα να παίξει A (5η) στο 5ο τάστο της 1ης χορδής, Ab (b5) στο 4ο τάστο της 1ης χορδής, G (4/11η) στο 3ο τάστο της 1ης χορδής, και να φτιάξεις ωραιότατη μελωδία με το 1ο τάστο της 1ης χορδής και την ανοιχτή E.

Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις ....
Ευδοκία ειπαμε

Πόνεσα και μόνο που το διάβασα! ?

Δοκίμασε κι αυτό, αξίζει τον κόπο.

Για να δω με ποια δάκτυλα θα το παίξεις ....

Untitled.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back