Η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ΑΕΠΙ

Τελικα η Ελλαδα εδωσε τα πνευματικα δικαιωματα του εθνικου μας υμνου ή ειναι hoax και αυτο που διαβαζουμε στο νετ;

Holystone είπε:
Τελικα η Ελλαδα εδωσε τα πνευματικα δικαιωματα του εθνικου μας υμνου ή ειναι hoax και αυτο που διαβαζουμε στο νετ;
Το άκουσα κι εγώ και μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Αν έχουν κάνει τέτοιο πράγμα οι αθεόφοβοι, είναι για γδάρσιμο ζωντανοί

cyclops είπε:
Το άκουσα κι εγώ και μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Αν έχουν κάνει τέτοιο πράγμα οι αθεόφοβοι, είναι για γδάρσιμο ζωντανοί
Αυτό είναι απλά μπούρδες!
Ο συνθέτης και στιχουργός του ύμνου έχουν πεθάνει παραπάνω από 70 χρόνια πριν και άρα τα δικαιώματα είναι public domain.

Δε γνωρίζω ποιά ηχογράφηση χρησιμοποιήθηκε αλλά κι εκεί υπάρχουν δικαιώματα τα οποία έχουν λήξει σε κάποιες περιπτώσεις...

Τώρα αν υπάρχει κάποιος non written law που λέει ότι τέλος πάντων δεν αγγίζεις τους ύμνους χωρών (που λογικό φαίνεται), αμέ, αλλά νομικό θέμα δε φαινεται να υπάρχει.

Λάκη;

chin2.gif

Απ όσα διάβασα-και χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος- εγώ κατάλαβα πως χρησιμοποιήθηκε κάποια εκτέλεση που η εγγραφή της ανήκει σε κάποια θυγατρική της Sony.

Aν ισχύει αυτό- που μάλλον έτσι είναι- δεν πρόκειται για τα δικαιώματα στον ύμνο, αλλά στην συγκεκριμένη εκτέλεση με τη συγκεκριμένη ορχήστρα. Το ίδιο διάβασα είχε συμβεί και με το τούρκικο ύμνο προ καιρού.

Holystone είπε:
παρανοιες και βλακειες,ο εθνικος υμνος ειναι πολυ παλιος για να εχει....δικαιωματα...

edit  με προλαβε ο μαεστρος...

Ορισμένα πνευματικά δημιουργήματα, έστω και αν έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν τον χαρακτήρα του έργου, αποκλείονται από την προστασία του νόμου είτε λόγω της ανάγκης τους για ευρύτερη δημοσιότητα είτε λόγω του χαρακτήρας τους:

Τέτοια έργα είναι τα «παλαιά έργα» και εφόσον παρήλθε η διάρκεια προστασίας τους είναι κοινό κτήμα, και κανένας δεν μπορεί να αξιώσει αποκλειστικό δικαίωμα.  (είναι τέτοιο ο Εθνικός ύμνος)

Επίσης τέτοια έργα είναι και τα λεγόμενα ως «εκφράσεις λαϊκής παράδοσης» (είναι τέτοιο ο Εθνικός ύμνος)

Σε αυτές τις περιπτώσεις :

Μετά τη λήξη της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, τοΔημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Πολιτισμού, μπορεί να ασκεί τις

εξουσίες αναγνώρισης της πατρότητας του δημιουργού και τις εξουσίες

προστασίας της ακεραιότητας του έργου που απορρέουν από το ηθικό

δικαίωμα κατά το άρθρο 4 παρ. 1 περιπτ. β` και γ` του παρόντος νόμου.

Υπάρχουν δε τέλος (και ίσως και σημαντικότερο) και οι γενικές εξαιρέσεις από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, είναι οι λεγόμενοι «περιορισμοί υπέρ της ολότητας»  , μιας και η ολότητα έχει συμφέρον για διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου.

Έτσι όπως μπορώ π.χ να φωτογραφίζω και να δημοσιεύω τον «Παρθενώνα»

, μπορώ να παίζω και να τραγουδάω τον Εθνικό Ύμνο.

Κατά τα λοιπά, ΔΕΝ έχω ιδέα γιατί πράμα μιλάμε  ;D.

LK είπε:
Κατά τα λοιπά, ΔΕΝ έχω ιδέα γιατί πράμα μιλάμε  ;D.
Καλύτερα. Θα άρχιζες να έχεις δεύτερες σκέψεις για τη δικτυακή μας παρέα.

LK είπε:
Αντέχω! :-P :-D.
Γράψε στο Google 'πούλησαν τον εθνικό ύμνο' και δες ποιοι δικτυακοί τόποι δημοσίευσαν την παραπάνω "πληροφορία".

trolley είπε:
Γράψε στο Google 'πούλησαν τον εθνικό ύμνο' και δες ποιοι δικτυακοί τόποι δημοσίευσαν την παραπάνω "πληροφορία".
Μα κι εσύ, δεν το περίμενες; Και ποιοι άλλοι να κάνουν κάτι τέτοιο; Όλο το κακό συναπάντημα, από "έγκριτα" και "έγκυρα" sites, μέχρι σκουπιδο-blogs, που ανακυκλώνουν ό,τι είδηση υπάρχει, και ιδίως αυτές που προκαλούν "θόρυβο". Τα πάντα για μια χούφτα hits, όλα για την επισκεψιμότητα.  ::)

cyclops είπε:
Μα κι εσύ, δεν το περίμενες; Και ποιοι άλλοι να κάνουν κάτι τέτοιο; Όλο το κακό συναπάντημα, από "έγκριτα" και "έγκυρα" sites, μέχρι σκουπιδο-blogs, που ανακυκλώνουν ό,τι είδηση υπάρχει, και ιδίως αυτές που προκαλούν "θόρυβο". Τα πάντα για μια χούφτα hits, όλα για την επισκεψιμότητα.  ::)
Πως δεν το περίμενα; Ίσα-ίσα, το παρακολούθησα από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε αυτή η ανυπόστατη φήμη. Απλά, ενημέρωσα τον LK που ανέφερε ότι δεν το ξέρει.

@trolley

Οκ, ενημερώθηκα.

Οριακά τελικά......τα κατάφερα, είχες δίκιο ήταν λίγο risky.  ;D ;D

Επειδη εχω λιγο μπουρδουκλωθει! :D

Μπορω ή οχι να χρησιμοποιησω το Requiem του Μπετοβεν στο μεταλ γκρουπ που εχω (ειχα πιτσιρικας :D ) αφου εχουν περασει πολλα χρονια, και να του βαλω και στιχους της Πωλινας;;;;!!!!

Holystone είπε:

Μπορω ή οχι να χρησιμοποιησω το Requiem του Μπετοβεν στο μεταλ γκρουπ που εχω (ειχα πιτσιρικας :D ) αφου εχουν περασει πολλα χρονια, και να του βαλω και στιχους της Πωλινας;;;;!!!!
Το έργο του Βeethoven,λόγω παρόδου χρόνου προστασίας (70 χρόνια από τον θάνατό του, που είναι και η μεγαλύτερη χρονικά προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, παγκόσμια , αν δεν κάνω λάθος), θεωρείται "κοινό κτήμα" (public domain).

Ποιά είναι η Πωλίνα, δεν ξέρω.

Μην το κάνεις anyway.

Ορίστε τι κάνει η ΑΕΠΙ... Όχι ντροπή τους! Να κλείσουν πρέπει! Και το λέω με κάθε ευθύνη ως δημιουργός, παραγωγός, πιανίστας, εκδότης και ότι άλλο σκατά είμαι!

Από γνωστό πιανίστα: "1845 ευρώ με την σύμβαση για την άδεια εκτέλεσης έργων ανά συναυλία. Επειδή είμαι ιδιώτης. Αν δεν το κάνω, έρχονται -αν υπάρξει καταγγελία- και ακυρώνουν/ματαιώνουν την συναυλία..."

Υπάρχει πληθώρα αποφάσεων, που δέχτηκαν ότι δεν καταλαμβάνονται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας πολλά έργα.

Π.χ. (αυτή έχω πρόχειρη τώρα) υπ' αριθμ. 16/2009 ΜΠΡ ΑΘ .

η χρησιμοποίηση στην εν λόγω επιχείρηση, φωνογραφικού ρεπερτορίου που αποτελείται από τοπικά (δημώδη) τραγούδια της

περιοχής της  NAPOLI  Ιταλίας, δεν  καταλαμβάνεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Υπάρχουν και άλλες αποφάσεις., για Ελληνικά Δημοτικά τραγούδια, Ποντιακά κ.λ.π.

Για τον Μπιτόβεν θα μιλάμε τώρα;  ;D ;D ;D

Holystone είπε:

Δεν πάει η Πωλίνα αδερφέ, έχει πολύ γρέζι. Αλέξια να βάλεις, που είναι κομματάκι πιο λυρική, να κάνει και αντίθεση με τη μεταλούρα. ;D ;D ;D ;D ;D

cyclops είπε:
Δεν πάει η Πωλίνα αδερφέ, έχει πολύ γρέζι. Αλέξια να βάλεις, που είναι κομματάκι πιο λυρική, να κάνει και αντίθεση με τη μεταλούρα. ;D ;D ;D ;D ;D
Ναι, αλλα λεω να μην παρω την πεπατημενη και το κανω symphonic metal orchestra, να το κανω σκετο -chestra

:D :D :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back