Επίσης, για όλες αυτές τις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας που αναφέρεις, δεν σημαίνει ότι επειδή λειτουργησαν λεηλατώντας μας μέχρι σήμερα, πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν κάποια στιγμη΄σωστά. Εξυγιαίνοντάς τις, κάνοντας επιτέλους αξιολόγηση υπαλλήλών κλπ.
Σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες τις Ευρώπης, το ΜΜΜ, οι δήμοι, οι ΔΕΚΟ κλπ λειτουργούν ρολόι. Δεν φταίει η φύση των επιχ/σεων αλλά η φύση της διοίκησης τους, είναι η γνώμη μου. (το γράφω ευγενικά).
Γιατί να μη γίνουμε κι εμείς έτσι;
Συνεπώς, δεν φταίει αυτή καθεαυτή η ΑΕΠΙ ως θεσμός, αλλά αυτοί που την διοίκησαν όπως τη διοίκησαν, για να επιστρέψω στο θέμα μας. Και όσοι ανέχτηκαν να λειτουργεί με αυτούς τους όρους, χωρίς διαφάνεια, δημόσια λογοδοσία (ούτε καν στους δημιουργούς), έλεγχο από κάποια οικονομική αρχή. Κι έτσι φτάσαμε στους ορκωτούς λογιστές...
Όπου υπάρχει έλεγχος και νομικό πλαίσιο, όλοι αναγκάζονται να λειτουργούν εντός του νόμιμου πλαισιου ή να μην λειτουργούν αλλιως, θέλοντας και μη.
EDIT:
(γράφαμε μαζί)
Trolley, δεν μπορώ να δω τι σχέση είχαν οι "αριστερόστροφοι" καλλιτέχνες (τσουβάλιασμα) όπως λες με τη διοίκηση της ΑΕΠΙ, εκτος από το γεγονός ότι κάποιοι μάλλον τα έπαιρναν και κάποιοι άλλοι όχι, αλλά δε νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος της χρεωκοπίας του οργανισμού.
Προσπαθείς να δαιμονοποίησεις ένα χώρο, και είναι φάουλ κατά τη γνώμη μου.
Ενώ αν πούμε για τον κομματικό συνδικαλισμό, απ' όπου κι αν προέρχεται, ο οποίος νοιάζεται περισσότερο για τη γραμμή του κόμματος απ' ότι για το κοινό συμφέρον όλων, εκεί ναι, θα με βρεις σύμφωνο.