Η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ΑΕΠΙ

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Επειδή αρκετά μέλη του forum είναι ή μπορεί να γίνουν μέλη της ΑΕΠΙ, ίσως να τους ενδιαφέρει το θέμα.

http://www.judex.gr/?p=8810

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τίποτις. ;D

Ίσως θα ήταν πιο δόκιμο να έβαζα την "είδηση" ατόφια από το site της Επιτροπής Ανταγωνισμού , αλλά ενημερώνεται λίγο αργά. (Οι online αποφάσεις της , φτάνουν μέχρι 02/08/2013, οι αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις μέχρι 26/07/2013).

Να 'σαι καλά βρε Λάκη.

Καιρός ήταν επιτέλους.

Πέτρο & Στράτο.....να σται καλά, αλλά δεν έβγαλα εγώ την απόφαση.

:P ;D ;D ;D ;D

LK είπε:
δεν έβγαλα εγώ την απόφαση.
Αν την έβγαζες εσύ θα την ξέραμε από πριν. :P ;D ;D ;D ;D

LK είπε:
Επειδή αρκετά μέλη του forum είναι ή μπορεί να γίνουν μέλη της ΑΕΠΙ, ίσως να τους ενδιαφέρει το θέμα.

http://www.judex.gr/?p=8810
Λακη, επειδη εγω (σαν μαγαζατορας) πληρωνω ΑΕΠΙ και πραγματικα μας πιανουν τον πωπο, και επειδη προχτες σε μια γενικη συνελευση του εμπορικου συλλογου εδω στα μερη μου τεθηκε απο τον προεδρο του επιμελητηριου Θεσπρωτιας το θεμα αυτο....ειναι λεει σε διαπραγματευση με την ΑΕΠΙ για μειωση των συνδρομων, αυτο που γραφεις παραπανω τι ακριβως σημαινει για μας?? Για ξηγαμας με απλα λογια τι θελει να πει ο ποιητης.... 8)

Thomsot είπε:
Λακη, επειδη εγω (σαν μαγαζατορας) πληρωνω ΑΕΠΙ και πραγματικα μας πιανουν τον πωπο, και επειδη προχτες σε μια γενικη συνελευση του εμπορικου συλλογου εδω στα μερη μου τεθηκε απο τον προεδρο του επιμελητηριου Θεσπρωτιας το θεμα αυτο....ειναι λεει σε διαπραγματευση με την ΑΕΠΙ για μειωση των συνδρομων, αυτο που γραφεις παραπανω τι ακριβως σημαινει για μας?? Για ξηγαμας με απλα λογια τι θελει να πει ο ποιητης.... 8)
Όχι , αυτό αφορά τις σχέσεις της ΑΕΠΙ και των μελών της (στιχουργών και συνθετών), δεν έχει να κάνει με τους μαγαζάτορες.

Με το τσιγκελι θα στα βγαζουμε ρε δικηγορε? ;D

Δηλαδη θα παιρνω περισσοτερα ή λιγοτερα απο εδω και μπρος?  Γιατι φετος με τη κριση και τα μισα μαγαζΑ και ραδιοφΟνικους σταθμους κλειστα...επεσε πεινα.....

Superfunk είπε:
Με το τσιγκελι θα στα βγαζουμε ρε δικηγορε? ;D

Δηλαδη θα παιρνω περισσοτερα ή λιγοτερα απο εδω και μπρος? 
Καλά παιδίμ'  όταν είσαι σε τάπμλετ ΔΕΝ διαβάζεις;

Πρέπει να στο τυπώσω για να το διαβάσεις;;

Μήπως να στο κάνω και δερματόδετο, γιατί είσαι και bon viveur ;

;D ;D ;D ;D

Αρα κονομησαμε....βεβαια θα μου τα παρει ολα η εΥφορια  :P...αλλα για την Ελλαδα ρε μαμωτο...ας πληρωσω κανα μισθο ΔΥ παραπανω..χαμενα δεν θα πανε... ;D

Ο φίλος μας ο LK που είναι δικεόρος και τα ξέρει απέξω κι ανακατωτά τα νομικά θα μας τα εξηγήσει καλύτερα αν έχει καταλάβει τι παίχτηκε, αλλά αν κατάλαβα καλά ήρθε η ώρα που έσφιξαν οι πωποί και έβαλε κάποιος χέρι στην ΑΕΠΙ; Αν ναι, at bloody last. ;D

Χοντρικά, είναι μια απόφαση που "ευνοεί" τα μέλη (στιχουργούς- συνθέτες), όχι γιατί είναι με το μέρος τους, απλά γιατί ή ΑΕΠΙ καταχρηστικά , εκμεταλλευόμενη το μονοπώλιό της , επέβαλλε όρους εν μέρει ετεροβαρείς (δεν το λέω εγώ η επιτροπή το λέει).

LK είπε:
Χοντρικά, είναι μια απόφαση που "ευνοεί" τα μέλη (στιχουργούς- συνθέτες), όχι γιατί είναι με το μέρος τους, απλά γιατί ή ΑΕΠΙ καταχρηστικά , εκμεταλλευόμενη το μονοπώλιο της , επέβαλλε όρους εν μέρει ετεροβαρείς (δεν το λέω εγώ η επιτροπή το λέει).
Αν είναι να παίρνει λιγότερα ως μεσάζοντας (μην πω νταβατζής καλύτερα και με κόψει η λογοκρισία), και τα χρήματα να πηγαίνουν στους δημιουργούς, τους κατεξοχήν δικαούχους των δικαιωμάτων δηλαδή, τότε πολύ καλώς έγινε έτσι. Και φυσικά επιτέλους που έβαλαν ένα τέλος σ' αυτό. Να πληρώνει ο κάθε μαγαζάτορας (αν και όποτε και όποιοι πληρώνουν βέβαια, σ' αυτό το λαμογιστάν που ζούμε), αλλά αν εν τέλει πληρώνει, τα χρήματα να πηγαίνουν σε συνθέτες και στιχουργούς, πολλοί από τους οποίους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. ;)

@cyclops

Δεν πιάνει μόνο αυτό το θέμα.

Βασικά διάβασέ το αν θες, μια παραγραφούλα είναι η ουσία.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση της Επιτροπής κρίθηκε ότι:

«είναι αδικαιολόγητη η άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχτεί τη μερική ανάθεση διαχείρισης των δικαιωμάτων των πνευματικών δημιουργών. Είναι υπέρμετρα υψηλή η επιβολή προμήθειας για την είσπραξη των δικαιωμάτων των δημιουργών και υπάρχει παράλειψη της ΑΕΠΙ να γνωστοποιεί κατά τρόπο πλήρη και ουσιαστικό το αμοιβολόγιο και τον κανονισμό διανομής της στους ενδιαφερόμενους δημιουργούς και χρήστες αλλά και το ύψος και τα κριτήρια διάθεσης (για πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς) των ποσών, τα οποία παρακρατούνται βάσει συμφωνιών αμοιβαιότητας.»

Ναι, σαφέστατα θέτει κι άλλα θέματα, αλλά για μένα πιο ευαίσθητο (και πιο χειροπιαστό) είναι το νταβατζιλίκι που ανέφερα και η διόρθωση της κατάστασης αυτής περιγράφεται στην πρόταση αυτή:

"Είναι υπέρμετρα υψηλή η επιβολή προμήθειας για την είσπραξη των δικαιωμάτων των δημιουργών."

Για μένα, ακόμα και αν η απόφαση εστίαζε μόνο σ' αυτό, θα αρκούσε. ;)

Το ωραίο με αυτές τις αποφάσεις, (το παρατηρείς κυρίως αυτό σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου, αλλά και η επιτροπή ανταγωνισμού , Αρεοπαγίτη  έχει πρόεδρο  ;D) , είναι το πόσο μεστές είναι σε νόημα και λένε αυτό που θέλουν .........μόνο με λίγες λέξεις.

cyclops είπε:
....Να πληρώνει ο κάθε μαγαζάτορας (αν και όποτε και όποιοι πληρώνουν βέβαια, σ' αυτό το λαμογιστάν που ζούμε), .....
Στο Ελλαδισταν ολοι οι μαγαζιατορες πλερωνουν ΑΕΠΙ, να εισαι σιγουρος γι αυτο, γιατι αν δεν πληρωσει παει αμεσως δικαστηριο. Ρωτα και το Λακη να σπει.

Αλλα οταν ο μαγαζατορας θελησει να κανει ενα live και θελησει να ναι νομιμος και παει ΑΕΠΙ για αδεια του ζητανε οτι θελουν, και αν αυτο επαναληφθει, θελουν και στην κωλοτσεπη λεφτα.....και πρωτο τραπεζι πιστα τζαμπα. Δεν τους γνωριζεις τους εισπρακτορες της ΑΕΠΙ.

Νομιζεις ομως οτι γνωριζεις τους μαγαζατορες..... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back