Hendrix Legend...?

Macubert

Νέο μέλος
Πόντοι
16
http://www.youtube.com/watch?v=PShb9YiCEy0

Τί πιστεύετε; Ο Δημήτρης (ο Hendrix εννοώ), πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πιο ξεχωριστούς (μοναδικούς, όπως θέλετε πέστε το...) κιθαρίστες ή ως ένας μουσικός που άφησε ιστορία με το στυλ του (το ρουχισμό σε συνδιασμό με τις υπερβολές και τη μουσική του); ::)

Και αν τελικά για σας είναι στους πιο ξεχωριστούς κιθαρίστες, είναι απλά επειδή το ακούσατε και απλά το μεταφέρατε ή επειδή τον ψάξατε και γνωρίζεται τη δουλειά του;

(...η δεύτερη ερώτηση τέθηκε, γιατί και εγώ ήμουν στη κατηγορία αυτών που το έλεγαν, απλά επειδή το είχαν ακούσει...) :-[

Ως ο κατεξοχην ανατρεπτικος rock κιθαριστας,ο οποιος σε διαστημα μολις 4 χρονων εδωσε νεα διασταση στην μεχρι τοτε εννοια της ηλεκτρικης κιθαρας.Ο ΜΟΝΟΣ άξιος συνεχιστης του ειναι ο ULI JON ROTH, o οποιος επαιξε κατα την ταπεινη μου αποψη αυτα που θα επαιζε ο Hendrix εαν συνεχιζε να ζουσε.

εαν συνεχιζε να ζουσε στα SEVENTIES...

Σόρρυ αλλά ο Hendrix παραήταν πρωτοποριακός για να τον συγκρίνουμε με τον Roth ο οποίος έχει μείνει κιθαριστικά εκεί που ξεκίνησε...

Θα διαφωνησω μαζι σου λεγοντας σου απλα οτι ο Roth,αν ειχε μεινει κιθαριστικα εκει απο οπου ξεκινησε,δεν θα εκανε το Metamorphosis!!!!! ;)

ωραιο θεμα...

θεωρω ομως οτι ειναι λαθος να απομονωσεις τα συστατικα του στοιχεια (ρουχισμος,υπερβολες,κιθαριστικες δεξιοτητες,συνθετικο ταλεντο και οτι αλλο θες)για να απαντησεις στο ερωτημα σου.ηταν ολα αυτα μαζι την εποχη που τιποτα απο αυτα δεν υπηρχε.αυτο και μονο αρκει.μην πεφτεις στην παγιδα να συγκρινεις τη δουλεια του με τισ αντιστοιχες δουλειες πιο συγχρονων κιθαριστων.ο καθε ενας κρινεται με βαση τα δεδομενα της εποχης του και τελικα κατα ποσο σπαει το φραγμα αυτης.

οσο για το roth ειναι  αστειο να ακουγεται σε ενα κιθαριστικο φορουμ οτι εμεινε εκει που ξεκινησε.ακουσε ολες τις δουλειες του αγαπητε mscmkr και θα γελασεις και συ με αυτο που ειπες

Macubert είπε:
Τί πιστεύετε; Ο Δημήτρης (ο Hendrix εννοώ), πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πιο ξεχωριστούς (μοναδικούς, όπως θέλετε πέστε το...) κιθαρίστες .....
Αν ψάχνεις και δεν έχεις ακούσει επιφανειακά μουσική, θα μπορούσες να καταλάβεις πως ακουγόταν η κιθάρα π. Η. και πως μ. Η. Απλά σήμερα 43 χρόνια μετά το Are you experienced όλοι εμείς οι <<κιθαρίστες>> παλεύουμε περίπου με τον ήχο που πρωτοκαθιέρωσε αυτός.

Υ.Γ.  π. Η & μ. Η. σημαίνει προ και μετά Hendrix.

O ανθρωπος ειναι εκτος συναγωνισμου ενω ταυτοχρονα αποτελει απο μονος του μουσικη σχολη!!!!

Macubert είπε:
http://www.youtube.com/watch?v=PShb9YiCEy0

Τί πιστεύετε; Ο Δημήτρης (ο Hendrix εννοώ), πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πιο ξεχωριστούς (μοναδικούς, όπως θέλετε πέστε το...) κιθαρίστες ή ως ένας μουσικός που άφησε ιστορία με το στυλ του (το ρουχισμό σε συνδιασμό με τις υπερβολές και τη μουσική του); ::)

Και αν τελικά για σας είναι στους πιο ξεχωριστούς κιθαρίστες, είναι απλά επειδή το ακούσατε και απλά το μεταφέρατε ή επειδή τον ψάξατε και γνωρίζεται τη δουλειά του;

(...η δεύτερη ερώτηση τέθηκε, γιατί και εγώ ήμουν στη κατηγορία αυτών που το έλεγαν, απλά επειδή το είχαν ακούσει...) :-[
1 εικονα ειναι 1000 λεξεις...το βιντεο που εβαλες απανταει σε ολα...

Νομιζω οτι τον Hendrix, ο καθε κιθαριστας, τον συναντα(γνωριζει) δυο φορες στη ζωη του!  Μια οταν ξεκινα να παιζει κιθαρα, και μια πολυ αργοτερα!  Τοτε και μονο τοτε μπορει να εχει σωστη αποψη και τον συγκρινει!  Νομιζω οτι ηταν πολυ μπροστα ,για να συγκριθει  με αλλους , πρωτα  απ'ολα σαν καλλιτεχνης  και  επειτα σαν κιθαριστας.  Εξ αλλου την εποχη εκεινη, το ζητουμενο απο αυτους τους μουσικους ,δεν ηταν ουτε η ταχυτητα ουτε τα δηθεν εντυπωσιακα "περασματα".  Ηταν καθαρη τεχνη!  Οι "πιστολαδες" βγηκαν αργοτερα ;D

Θα συμφωνήσω με τον Radiator- αναφορικά με τις δύο φορές που κάποιος κιθαρίστας «γνωρίζει» τον Hendrix- το έχω δει να γίνεται με πολλούς… Από εκεί και πέρα θεωρώ τον Τζιμάρα ως τον άνθρωπο που «επανίδρυσε» την ηλεκτρική κιθάρα (σωστός ο Nestoras με το π Η- μ Η), μια κατάσταση που θεωρώ ότι ξανασυνέβη μόνο με την έλευση του Steve Vai…

Δεν νομίζω οτι υπάρχει καταξιωμένος (και μη) κιθαρίστας που να μην εχει επηρεαστεί και στο ελάχιστο απο τις δουλειές του.Το οτι τον διασκευάζουν απο κλασικες ορχήστρες μεχρι παίκτες Αφρικανικου μονόχορδου τα λεει όλα.Απο την μια είναι αυτός και απο την άλλη όλοι οι υπολοποι.Νομίζω δεν αξίζει τον κόπο να ψάξουμε καν για τον "δεύτερο"

He was (and still is) the (guitar) man.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και συμπληρώνω: Ο Hendrix ήταν από αυτούς τους ανθρώπους που εμφανίζονται μια στις τόσες σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δημιουργίας (είτε αυτή είναι τέχνη, είτε επιστήμη, είτε σπορ κλπ.) και που ανοίγουν εντελώς νέους δρόμους στην αντιμετώπιση του αντικειμένου τους. Κατά την άποψή μου, μετά τον Hendrix, στον τομέα της ηλεκτρική κιθάρας, δεν έχει εμφανιστεί κανένας ακόμη που να είναι αυτού του βεληνεκούς νεωτεριστής. Και πολύ περισσότερο γιατί ο Hendrix δεν έπαιξε ούτε τίποτα καινούριες κλίμακες που έως τότε δεν τις ήξεραν, ούτε τίποτα καινούρια ακκόρντα ή αρμονίες. Το θέμα είναι πώς έπαιξε τα ήδη υπάρχοντα.

Τα ρούχα, το lifestyle και οι υπερβολές επί σκηνής ήταν της εποχής και τα έκαναν και άλλοι.

Jazzjoker είπε:
Κατά την άποψή μου, μετά τον Hendrix, στον τομέα της ηλεκτρική κιθάρας, δεν έχει εμφανιστεί κανένας ακόμη που να είναι αυτού του βεληνεκούς νεωτεριστής.
Kατά την άποψή μου, αρκετοί...

Πάρε και ένα πολύ πρόσφατο.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=174074.20

marathon είπε:
Kατά την άποψή μου, αρκετοί...

Πάρε και ένα πολύ πρόσφατο.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=174074.20
Το θέμα φίλε marathon είναι πόσοι από αυτούς και τα καινούρια πράγματα που έφεραν στο συγκεκριμένο πεδίο, υιοθετήθηκαν από τους συναδέλφους τους και έγιναν κομμάτι του "mainstream" τρόπου να παίζει κανείς ηλεκτρική κιθάρα.

Jazzjoker είπε:
Το θέμα φίλε marathon είναι πόσοι από αυτούς και τα καινούρια πράγματα που έφεραν στο συγκεκριμένο πεδίο, υιοθετήθηκαν από τους συναδέλφους τους και έγιναν κομμάτι του "mainstream" τρόπου να παίζει κανείς ηλεκτρική κιθάρα.
Θα συμφωνήσω με το σοφό Νέστωρα για το  π. Η & μ. Η.

Αλλά θα επιμείνω στο ότι τα καινούργια πράγματα, θέλουν και λίγο χρόνο για να γίνουν κατανοητά σε όλους. Mε τον Χέντριξ, είχαμε 50 χρόνια για να τον καταλάβουμε.

Επίσης συμφωνώ απόλυτα με τούτο

Δεν νομίζω οτι υπάρχει καταξιωμένος (και μη) κιθαρίστας που να μην εχει επηρεαστεί και στο ελάχιστο απο τις δουλειές του.Το οτι τον διασκευάζουν απο κλασικες ορχήστρες μεχρι παίκτες Αφρικανικου μονόχορδου τα λεει όλα.

Αυτο για την συγκριση roth hendrix ειναι τελειως ακυρο.

Αλλωστε ο hendrix επηρεασε τους παντες και ο roth τον malmsteen,τον stump και τους ομοιους του.

Καθαρα σαν τεχνικη ο roth και ο καθε roth ειναι μιλια μακρυα απο την απλοϊκη , για τις μερες μας ,τεχνικη του hendrix να σπαει τα ακορντα ΑΛΛΑ η μουσικη του παρακαταθήκη ειναι τεράστια.( προσωπικα δεν θα πω βεβαια οτι τρελαινομαι αλλα τον σεβομαι απεριοριστα)

Εδω του βγαζουν δισκους μετα απο 40 τοσα χρονια μετα το θανατο του.Εδω παει η gibson να του βγαλει signature κιθαρα τι να λεμε τωρα.

you can't mess with THE MAN 

Ksekourdistos είπε:
Καθαρα σαν τεχνικη ο roth και ο καθε roth ειναι μιλια μακρυα απο την απλοϊκη , για τις μερες μας ,τεχνικη του hendrix να σπαει τα ακορντα ΑΛΛΑ η μουσικη του παρακαταθήκη ειναι τεράστια.(προσωπικα δεν θα πω βεβαια οτι τρελαινομαι αλλα τον σεβομαι απεριοριστα)
Thanks Ksekourdistos, δεν θα το έγραφα καλύτερα.

Trending...

Νέα θέματα

Back