Harley Benton -Ένα ακόμα poll

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 86
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 6K

Ποιά από Harley Benton?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    25
Για κάποιο λόγο ποτέ δε μου έκατσε το Sea Foam Green σε poly finish. Παραξενιά είναι βέβαια, αλλά μου κάνει τόσο vintage και 50s, που δεν μπορώ να το βλέπω σε πολυουρεθάνη.

Το sunburst συμφωνώ ότι είναι χρώμα που δεν μπορεί να κάνεις λάθος. Από την άλλη αν ήξερα ότι θα πάρω την κιθάρα που ποζάρει στη φώτο, θα έπαιρνα την κόκκινη με την πιο σκούρα ταστιέρα γιατί η φωτογραφημένη sunburst έχει ανοιχτόχρωμη καφε ταστιέρα που για μένα αισθητικά είναι τρελό no-go area.

Να ξέρεις ότι αυτή έχει πολύ στενό neck, το nut width είναι στα 40mm γιατί είναι κόπια του αγαπημένου μπράτσου του Andy από την Tele που έπαιζε πριν το endorsement με την Ibanez.
Όντως 40.5 και αυτό με διευκολύνει να την απορρίψω. Άρα κοιτάζω προς ΑΖ που έχει 42.

Thanks for the tip!

Τί σκέφτεσαι να πάρεις;

Ευτυχώς που υπάρχουν στις τάξεις μας και μέλη με σώας τας φρένας  αγαπητέ κ. συνήγορε. ?

Και οι δύο είναι εξαιρετικές επιλογές - ιδιαίτερα η Andy Timmons μου αρέσει πολύ.

Ευτυχώς που υπάρχουν στις τάξεις μας και μέλη με σώας τας φρένας  αγαπητέ κ. συνήγορε. ?

Και οι δύο είναι εξαιρετικές επιλογές - ιδιαίτερα η Andy Timmons μου αρέσει πολύ.
Εμένα όλες οι κιθάρες μου αρέσουν. 

Άλλωστε έχω αναπτύξει τη θεωρία "τα 3 Κ ", που θέλω στη ζωή μου να έχω. 

Θέλω να έχω.

Κιθάρες.

Κοιλιακούς και το 

Κεφάλι μου ήσυχο.?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Update γιατι τώρα το παρατήρησα. Δεν εχουν και το rhythm κύκλωμα της Jazzmaster... Αυτό που για πολλούς είναι πονοκέφαλος αλλά χαρακτηριστικό αυτής της κιθάρας. 

Ψήφισα Dakota red αλλά θα προτιμούσα γενικότερα shell pink. Το έχω δει στην αντίστοιχη telecaster και μου φάνηκε εξαιρετικό. Είναι βέβαια αρκετά ιδιαίτερο χρώμα. Η συγκεκριμένη Ηarley Βenton έχει ελαφρώς μικρότερο σώμα σε σχέση με τις Fender/Squier και είναι μία καλή επιλογή αν προτιμάς σταθερή γέφυρα. Κλασική Jazzmaster όντως δεν είναι.

Χωρίς να διαβάσω τους φίλους από επάνω (για να μην επηρεαστώ) λέω:

ΟΧΙ την κόκκινη. Παραπέμπει σε άλλα πράγματα, είναι πιο στρατ, όχι.

ΙΣΩΣ την σανμπέρστ. Βέβαια μου θυμίζει κάτι ΈΚΟ και κάτι κιθάρες που έχει ο ... Βουτσας αλλά χμ εντάξει, είναι κάτι κλασικό  (και καλό και κακό αυτό). 

ΝΑΙ στην ΣΕΡΦ όμορφη πρασινη-σαπουνί. 

Πάμε τώρα να δούμε τι θα βγάλει το POLL .Ψηφίζω και τα λέμε. 

Όταν σε οποιαδήποτε multiple choice ερώτηση, υφίσταται απάντηση seafoam green, αυτήν επιλέγουμε τέλος. Δε χρειάζεται καν να διαβάσουμε την ερώτηση.

Το seafoam green είναι και τι δικό μου αγαπημένο. 

Παραθέτω φώτο από την κρεβατομαμαρά μου.

Υ.Γ.

Οκ τα παντζούρια δεν τα αλλάζω....αλλά σεντόνια αλλάζω συχνά. 

Έχω 3 ίδια σετ?

20240213_165926.jpg

Χμμμ... πόσα θες να μας τρελάνεις κ. συνήγορε!  Μετά από αυτό νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σου αφιερώσω το ακόλουθο ?

424645799_25085064804417900_381025648008876801_n.jpg

Όπως σου ξαναέγραψα, θεωρώ ότι χωρις το jazzmaster tremolo δεν ειναι jazzmaster.
Πάντως, υπάρχει η δυνατότητα αυτής της πολύ εύκολης αναβάθμισης, αν θελει κάποιος κάποια στιγμη να δώσει ακόμα ένα 100άρικο.

https://www.thomann.de/gr/duesenberg_les_trem_ii_nickel_tm85n.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAibeuBhAAEiwAiXBoJOWUOoh07ERJZWQXkR92zh2zywc3rr8xzfYSTbmDdWYBiZ6s6xRAqBoC_W4QAvD_BwE

download.jpg

1 ώρα πριν, LK είπε

Πάντως, υπάρχει η δυνατότητα αυτής της πολύ εύκολης αναβάθμισης, αν θελει κάποιος κάποια στιγμη να δώσει ακόμα ένα 100άρικο.

https://www.thomann.de/gr/duesenberg_les_trem_ii_nickel_tm85n.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAibeuBhAAEiwAiXBoJOWUOoh07ERJZWQXkR92zh2zywc3rr8xzfYSTbmDdWYBiZ6s6xRAqBoC_W4QAvD_BwE

Οk απλά δεν είναι το ίδιο.

Το Standard Jazzmaster tremolo είναι διαφορετικό και επηρεάζει συνολικά τον ήχο. Αλλιώς βάζεις και bigsby και ότι θες. Επίσης ενα ακομα προσόν του Jazzmaster tremolo είναι το μεγάλο μήκος χορδής που συνεχίζει πίσω απο τη γέφυρα σε σχέση με άλλες γέφυρες και τρεμολο. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε θορυβικές καταστάσεις. Μάλιστα ο Glenn Branca είχε  βάλει και μαγνήτη εκει αλλά, ενταξει, αποτελει υπερβολή για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμου. 

Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι θέλεις να αξιοποιήσεις αυτόν τον τύπο κιθάρας στο full potential.  

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back