hammond ερωτήσεις...

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
από τότε που αποφάσισα να ασχοληθώ έχω εμπειρία μόνο με τις υλοποιήσεις της GSI (δηλαδή VB3).

πριν περάσω κάποια πράγματα σε κάποια κομμάτια που περιμένουν ήθελα κάποιες απόψεις σχετικά με άλλες υλοποιήσεις:

εκτός από την GSI σε virtual οι άλλες υλοποιήσεις πως στέκουν?

Πχ ΝΙ?

Ποιές θα έπρεπε να δω εκτός από αυτές?

Επίσης αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με poor man's hammond υπάρχουν δίσκαλα usb kbd που μπορούν να δουλέψουν με τα λογισμικά αυτά?

ή μήπως (λεω τώρα) μπορούν να συνδυαστούν δυό φτηνά usb kbd για να το κάνεις?

Αν ξεφύγουνε από τις ματζίρικες λύσεις το hammond ήταν παιδικό άπιαστο όνειρο και φοβάμαι σύντομα να με βλέπω ενδεχομένως με κάτι σαν το ΧΚ1. Αλλά είμαι μόνο με το όνειρο και δεν θέλω να ακουμπήσω λεφτά σε λάθος κινήσεις.

Πχ βλέπω το crumar mojo είναι δίσκαλο. Πως ακούγεται (τι ερώτηση τώρα...αν σκεφτείς πόσοι παίζουν μ αυτό...)

πχ το roland vr9?

γενικά δώστε τα φώτα σας.

(εννοείται μου αρέσει ο 70ς ήχος και πιό πριν)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ χρησιμοποιώ το Β4 της ΝΙ,άκου τα κομμάτια μου για να δεις αν σου αρέσει.

Το Crumar δεν ακούγεται σαν Ηammond.

Edit : νόμιζα ότι μιλαγες για κάποιο 70s Crumar...δεν ήξερα ότι υπάρχει ακόμα η εταιρεία και φτιάχνει ψηφιακά εργαλεία.

Συμφωνώ με τα B3 B4 της Native Instuments. Πολύ καλά!

Εγώ κάνω και κάτι άλλο.

Από τα πολύ ωραία Hammond που άκουσα ήταν……στο DX7.

Είτε σε hardware (όταν το είχα) , είτε σε software πλέον, φορτώνω τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ Hammond ήχους (που έχω και βρίσκεις δωρεάν στο internet-από τύπους που τους σχεδίασαν) και είναι άψογοι.

Βρες ένα free dx7 vst, κατέβασε μερικούς ήχους Hammond για αυτό (import sysex) ΄και θα έχεις αξιοπρεπέστατο Hammond

Σου βάζω ένα ακυκλοφορητο track μου.

Το Hammond είναι FM7 (vst για το DX7).

You_Got_Me_All_That_Wrong01_.mp3

Attachments

Superfunk είπε:
Εγώ χρησιμοποιώ το Β4 της ΝΙ,άκου τα κομμάτια μου για να δεις αν σου αρέσει.

Το Crumar δεν ακούγεται σαν Ηammond.

Edit : νόμιζα ότι μιλαγες για κάποιο 70s Crumar...δεν ήξερα ότι υπάρχει ακόμα η εταιρεία και φτιάχνει ψηφιακά εργαλεία.
Τα δικά σου τα έχω ακούσει και μου άρεσε.

το B4 έχει σταματήσει.

Δεν το βρίσκω κάπου, ώστε να το δοκιμάσω με την ησυχία μου. Και να το βρώ πάλι κάποιο demo θα είναι με περιορισμούς.

LK είπε:
Συμφωνώ με τα B3 B4 της Native Instuments. Πολύ καλά!

Εγώ κάνω και κάτι άλλο.

Από τα πολύ ωραία Hammond που άκουσα ήταν……στο DX7.

Είτε σε hardware (όταν το είχα) , είτε σε software πλέον, φορτώνω τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ Hammond ήχους (που έχω και βρίσκεις δωρεάν στο internet-από τύπους που τους σχεδίασαν) και είναι άψογοι.

Βρες ένα free dx7 vst, κατέβασε μερικούς ήχους Hammond για αυτό (import sysex) ΄και θα έχεις αξιοπρεπέστατο Hammond

Σου βάζω ένα ακυκλοφορητο track μου.

Το Hammond είναι FM7 (vst για το DX7).
θα το δοκιμάσω.

(btw το κομμάτι σου είναι mono....)

LK είπε:
.wav ήταν και το έκανα Mp3/256kbbs/44100Hz/Stereo να το ανεβάσω.

Μηπως σου αποσυνδέθηκε  κανα ηχείο;  ;D ;D ;D
όχι εντάξει είναι, απλά μάλλον είναι μαζεμένα όλα πολύ κέντρο...

dimsonic είπε:
όχι εντάξει είναι, απλά μάλλον είναι μαζεμένα όλα πολύ κέντρο...
Ειναι πολύ παλιο track....τα στουδιος μου τότε δεν διέθεταν phase scope  ;D ;D ;D ;D

Συμφωνώ με τα b3 b4 της ΝΙ , από αυτά που έχω δοκιμάσει είναι νομίζω τα καλύτερα.

Αυτή η κολλεξιόν που τα εμπεριέχει κιόλας αξίζει πραγματικά και την έχω.και δουλεύει με kontakt φυσικά  https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/keys/vintage-organs/

Και η λύση του LK είναι ελκυστική, τα έχω κάπου θαμμένα όλα αυτά, αλλά τα άλλα τα προτιμώ παρόλο που σπάνια παίζω με τέτοιους ήχους. Παλιά χρειαζόταν να παίξω. Τώρα ίσως να μην ξαναπαίξω και ποτέ με hammond ήχους. Κρίμα............... και παίζω ΠΟΛΥ ωραία χαχαχαχαχαχα

κατέβασα ένα dx7 emulation vst, το dexed.

Είναι πολύ καλό (για μένα τον άσχετο)...

αλλά δεν ξέρω που μπορώ να βρω b3 ήχους γι αυτό...

cos, δεν έχω διαβάσει καλά για το vintage organs σε σχέση με το Β4.

από μόνο του το demo της ΝΙ τρέχει ή θέλει να κατεβάσω και άλλα πχ kontakt?

dimsonic είπε:

cos, δεν έχω διαβάσει καλά για το vintage organs σε σχέση με το Β4.

από μόνο του το demo της ΝΙ τρέχει ή θέλει να κατεβάσω και άλλα πχ kontakt?
δεν ξέρω τι έχεις διαβάσει, εγώ σου λέω τη γνώμη μου.

Επιμένω πως είναι πάρα πολύ καλά και στους στανταρ ήχους που έχουν και στις παραμετροποιήσεις τους. Έχω και το b4

Από εκεί και πέρα βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

To τι ξέρει ο καθένας με το τι του αρέσει και οι γνώμες που μπορεί να είναι και υποκινούμενες από τον ανταγωνισμό έτσι όπως ορίζει ο ψευτουπεραξιακός αδηφάγος καπιταλισμός................................................ στο τέλος εσύ αποφασίζεις ποια είναι η αλήθεια και κυρίως τι σου ταιριάζει και σε ευχαριστεί και σου αποδίδει τα προσδοκώμενα και εξάλλου έχεις αρκετή εμπειρία για να αποφασίσεις σοφά.

Στην τελική δεν έχει τόσο σημασία ποιο είναι το καλύτερα. Σημασία έχει ο παίκτης/γνώστης της ηχοδιαμόρφωσης και το επίπεδο του. Ο καλός ο παίκτης θα βγάλει το καλύτερο ακόμα και από το μετριότερο ή και το χειρότερο. Και είναι και πως το πλασάρεις το θέμα. Και από έναν κακόχνωτο ήχο που βγάζει ένα fuzz πετάλι μπορείς να γίνεις πάμπλουτος και επιτυχημένος με τις κατάλληλο σύνολο και το κατάλληλο marketing. χαχαχαχαχα

To demo τρεχει αν κατεβάσεις το free kontakt player ή αν έχεις το πλήρες KONTAKT

dimsonic είπε:

Σου βάζω συννημένο μια μπάνκα που έχω κάνει για το δικο μου DX7.

Κανε extract

Ανοιξε το dexed, πάτα “card”/ και μετά  “load” και επίλεξε το «Kallianides.syx» (από όπου το έκανες extract στον υπολογιστή σου) . Μετά στο “currently loaded cartridge σου βγάζει τους ήχους μου. Είναι αυτοί που εμένα μου άρεσαν πιο πολύ για το DX7

Έχει και το Hammond 2 (αυτό που άκουσες στο Track).

Λογικά θα σου φορτώσει (ενημέρωσέ μας).

Από εκει και πέρα, έχω περίπου 5000 ήχους και οι 1000 είναι σίγορα hammond (αλλά πρέπει να ψάξω),

Υ.Γ. Έχεις περιορισμό ανά κεφαλή ,  αν θες άλλους θα πρέπει να φορτώσεις άλλο cartridge ή να κάνεις μια δική σου μόνο με Hammond π.χ (άλλά εκεί θες και άλλο software π.χ. το SendSX)

Kallianides.zip

Attachments

LK είπε:
Σου βάζω συννημένο μια μπάνκα που έχω κάνει για το δικο μου DX7.

Κανε extract

Ανοιξε το dexed, πάτα “card”/ και μετά  “load” και επίλεξε το «Kallianides.syx» (από όπου το έκανες extract στον υπολογιστή σου) . Μετά στο “currently loaded cartridge σου βγάζει τους ήχους μου. Είναι αυτοί που εμένα μου άρεσαν πιο πολύ για το DX7

Έχει και το Hammond 2 (αυτό που άκουσες στο Track).

Λογικά θα σου φορτώσει (ενημέρωσέ μας).

Από εκει και πέρα, έχω περίπου 5000 ήχους και οι 1000 είναι σίγορα hammond (αλλά πρέπει να ψάξω),

Υ.Γ. Έχεις περιορισμό ανά κεφαλή ,  αν θες άλλους θα πρέπει να φορτώσεις άλλο cartridge ή να κάνεις μια δική σου μόνο με Hammond π.χ (άλλά εκεί θες και άλλο software π.χ. το SendSX)
οκ

αποστολή εξετελέσθη.

Και βλέπω ήδη το κατέβασαν 6 πριν απο μένα και σε ευχαρίστησε και ο σοσιαλιστής καπιταλιστής !

Ωραίοι οι ήχοι, σίγουρα, Out of the box, αλλά δεν ξέρω (και θα κάνω χρόνια να μάθω) το περιβάλλον του dx7 έτσι ώστε πχ να παραμετροποιήσω το leslie.

Αρα θα δω τι θα γίνει...

Ευχαριστώ τα μάλα και πάλι.

cos_dr είπε:
δεν ξέρω τι έχεις διαβάσει, εγώ σου λέω τη γνώμη μου.

Επιμένω πως είναι πάρα πολύ καλά και στους στανταρ ήχους που έχουν και στις παραμετροποιήσεις τους. Έχω και το b4

Από εκεί και πέρα βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

To τι ξέρει ο καθένας με το τι του αρέσει και οι γνώμες που μπορεί να είναι και υποκινούμενες από τον ανταγωνισμό έτσι όπως ορίζει ο ψευτουπεραξιακός αδηφάγος καπιταλισμός................................................ στο τέλος εσύ αποφασίζεις ποια είναι η αλήθεια και κυρίως τι σου ταιριάζει και σε ευχαριστεί και σου αποδίδει τα προσδοκώμενα και εξάλλου έχεις αρκετή εμπειρία για να αποφασίσεις σοφά.

Στην τελική δεν έχει τόσο σημασία ποιο είναι το καλύτερα. Σημασία έχει ο παίκτης/γνώστης της ηχοδιαμόρφωσης και το επίπεδο του. Ο καλός ο παίκτης θα βγάλει το καλύτερο ακόμα και από το μετριότερο ή και το χειρότερο. Και είναι και πως το πλασάρεις το θέμα. Και από έναν κακόχνωτο ήχο που βγάζει ένα fuzz πετάλι μπορείς να γίνεις πάμπλουτος και επιτυχημένος με τις κατάλληλο σύνολο και το κατάλληλο marketing. χαχαχαχαχα

To demo τρεχει αν κατεβάσεις το free kontakt player ή αν έχεις το πλήρες KONTAKT
φίλτατε σοσιαλιστή και καταπιεσμένο τέκνο του ιμπεριαλισμού, δεν αντιλέγω η γνώμη σου βαραίνει υπέρμετρα αυτήν των μπλογκάδων γιουτούμπηδων.

Αλλά γενικώς είναι πολυπλοκες οι διαδικασίες της ΝΙ, και όπως είπαμε το VB4 δεν υπάρχει πλέον.

θα το μελετήσω πάντως σε πρώτη ευκαιρία.

με αγωνιστικούς χαιρετισμούς  :police:

dimsonic είπε:
Ευχαριστώ τα μάλα και πάλι.
Τίποτα....100,00 €  ;D ;D ;D

Κάποια στιγμη που θα εχω χρόνο, θα σου στειλω πολλους ήχους.

Ξέχνα την παραμετροποίηση σε FM.....θέλει να αφοσιωθείς πολύ. Από τους 5000 ήχους......σιγουρα θα βρεις hammond όπως το θες.

εγώ φίλος...θέλω να γκαζώνω το leslie με το ποδάρ.... 8)

μέχρι στιγμής μόνο με το vb3 το έχω κάνει σωστά, αλλά...ψάχνομαι....

(btw να πιούμε κανα καφέ ουαν οφ δηζ ντεηζ......χρωστάω κέρασμα άλλωστε από τα πριν...  ;D)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back