Τα 10 αγαπημένα μου (favorites) presets στο Hammond

sultan of string

Noiz addict
Πόντοι
393
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Πλήκτρα
  4. Κρουστά
  5. Παραδοσιακό Όργανο
  6. Ηχολήπτης
  7. Παραγωγός
Εδω και σχεδόν δυο χρόνια σκαλίζω ένα Hammond SK2, χωρίς φυσικά να είμαι καν παίκτης.
Όμως μετά από κάποιο καιρό έχω καταλήξει σε 10 περίπου βασικούς ήχους που έχω αποθηκεύσει.
Ηχητικά με τη μηχανή VASE III ακούγεται εξαιρετικά για τα σχεδόν 10 χρόνια του, όχι ότι βέβαια ένα καλό σύγχρονο vst όπως πχ IK Multimedia B3X υστερεί ιδιαίτερα.
Το βίντεο είναι ηχογραφημένο κατ ευθείαν απο την έξοδο στην RME, με το μικρόφωνο της ομιλίας χαμηλά για να μην ακούγονται τα πλήκτρα

Πολύ ωραίο.
Και το video και οι ήχοι.
Τώρα, για να μην μιλαάς σιγά και για να μην έχεις ΅χαμηλά΅το mic. ίσως θα ήταν καλλίτερα να έκανες voice over μετά.....και να συγκεντρονώσουν μόνο στο πάιξιμο.
Όχι ότι δεν είναι καλό έτσι...λέμε τώρα.

• Like
Reactions: foxxx
Μπορεις επισης να ρυθμισεις ενα gate, να ανοιγει μονο οταν μιλας και να κοβει τους θορυβους.

Μπορεις επισης να ρυθμισεις ενα gate, να ανοιγει μονο οταν μιλας και να κοβει τους θορυβους.
πολλά μπορούν να γίνουν, αυτό που ήθελα ήταν να μην ηχογραφήσω από το 10άρι ηχείο του ενισχυτή αφ ενός, να ακουστεί το sk καλά (δηλ στερεο απο την κάρτα), και να μην ακούγεται ο ήχος της κάμερας που παίρνει και τα πλήκτρα μια και είναι στα 40 εκατοστά από το όργανο.
Οπότε ηχογράφησα με το rode που είναι ανάποδα στα πλήκτρα και κοντά σε μένα και συγχρόνισα το audio της κάμερας με το audio της κάρτας.
Δεν είναι πάντα το πιό εύκολο να κάνεις σωστά βιντεάκια και τα δικά μου ειναι πάντα χωρίς πλάνο.

ΟΚ, ειχες δηλαδη το στερεο καναλι του πληκτρου και ενα mono σημα απο το μικροφωνο που μιλαγες, και μαλιστα ηταν κοντα στο στομα σου και μακρυτερα απο τα πληκτρα αν καταλαβα καλα.

Ε, δε χρειαζοταν να το μιξαρεις χαμηλα για να μην ακουγονταν τα πληκτρα, με ενα σωστα ρυθμισμενο gate θα "περναγε" μονο η φωνη, και θα μπορουσες να την εχεις σε σωστη ενταση, και στα ενδιαμεσα δε θα ακουγοταν τιποτα.

Ενω τωρα και η φωνη ειναι χαμηλα, και ο θορυβος απο τα πληκτρα ακουγεται σε ολο το βιντεο

Το video γενικά είναι χρονοβόρα υπόθεση.
Πολύ ωραίο είναι.
Πες μας κίολας.
Τι camera; Τι video editing software; Τυχόν φωτισμό κ.λ.π.

Το video γενικά είναι χρονοβόρα υπόθεση.
Πολύ ωραίο είναι.
Πες μας κίολας.
Τι camera; Τι video editing software; Τυχόν φωτισμό κ.λ.π.
δυστυχώς είναι
θα προσπαθήσω να απαντήσω (αν και φαίνεται ότι είμαι on parole και μου επιτρέπεται περιορισμένος αριθμός αναρτήσεων)...
Η camera για το συγκεκριμένο είναι μια dji osmo action. Σε άλλα χρησιμοποιώ αναλόγως κάποιο samsung κινητό με δυνατότητες 4K, και μια Fujifilm mirrorless.
Ο φωτισμός ήταν ένα δυο σποτάκια led και πυράκτωσης, καθ ότι βράδυ.
Εδώ και χρόνια δουλεύω το videopad που έχει αρκετές δυνατότητες, έχω πάρει και το Adobe premiere elements αλλά ζήτημα αν το χρησιμοποίησα μια φορά.
Επίσης χρησιμοποιώ ένα πολύ βολικό σύστημα ανάρτησης της Gravity που στήνει την κάμερα σε μισό λεπτό.

Τα βιντεο που φτιάχνω είναι γενικώς αυτοσχεδιαστικά. Θέλω από τη στιγμή που μου έρθει μια ιδέα να έχει τελειώσει τσακ μπαμ, και ακόμα δεν έχω φτάσει στο στόχο αυτό.

• Like
Reactions: LK

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα