H Telecaster των ονείρων μου.

HellFire είπε:
Ειναι Corian.

Το CORIAN ® είναι μία συμπαγής, μη πορώδης, ομογενής επιφάνεια που αποτελείται από ρητίνη ± 1 / 3 ακρυλικό (επίσης γνωστή ως πολυμεθύλιο Methacrylate ή PMMA) και ± 2 / 3 των φυσικών ορυκτών. Το κύριο ορυκτό είναι το τριυδρικό αλουμινίου (ATH) που προέρχεται από βωξίτη, ένα ορυκτό από το οποίο παράγεται το αλουμίνιο.

Το χρησιμοποιούν κυρίως σε πάγκους κουζίνας και σε Ιατρεία γιατί η επιφάνεια του είναι μη πορώδης και δεν πιάνει εύκολα βακτήρια.

Την εγκοπή στην μέση την έκανα με λεπτό πριόνι, έπειτα με μια τρίγωνη λίμα την άνοιξα λίγο και μετά την έτριψα πανω στο τάστο με το γυαλόχαρτο για να πάρει το τελικό σχήμα.
έγινε πολύ ωραίο μπράβο σου  :D

ratman είπε:
τι ακριβός κάνει αυτό ? λειαίνει τα τάστα από πάνω ?
τα δείνει στρόγγυλο σχήμα μετά από κάποιο πλανιάρισμα των τάστων(γιατί με το πλανιάρισμα γίνονται επίπεδα)

kbasilis είπε:
τα δείνει στρόγγυλο σχήμα μετά από κάποιο πλανιάρισμα των τάστων(γιατί με το πλανιάρισμα γίνονται επίπεδα)

κατάλαβα καλή πατέντα !!!!

Εγώ  το σκέφτομαι έτσι:μετά το πλανιάρισμα

βάφω πάλι τα ταστα με ένα μαρκαδόρο ,και τα λιμάρω έτσι ώστε στην κορυφή να μείνει μια στενή γραμμούλα ...

να ξέρω ότι δεν τα τρώω προς τα κάτω.

το γκρι θα είναι γυαλόχαρτο η πατέντα με λίμες...Αν το καταφέρω...

Untitled3.jpg

τώρα βρήκα το χρόνο , και ειδα όλη τη τη δημοσίευσή...

Είσαι φοβερός!!! Μπράβο !!!

wremir είπε:
Εγώ  το σκέφτομαι έτσι:μετά το πλανιάρισμα

βάφω πάλι τα ταστα με ένα μαρκαδόρο ,και τα λιμάρω έτσι ώστε στην κορυφή να μείνει μια στενή γραμμούλα ...

να ξέρω ότι δεν τα τρώω προς τα κάτω.

το γκρι θα είναι γυαλόχαρτο η πατέντα με λίμες...Αν το καταφέρω...
Κατι σαν και αυτό:

http://www.ebay.com/itm/Bevel-Diamond-Fret-File-Fret-Crowning-File-400-Grit-all-in-one-fret-file-/121138642333

σχεδόν έτσι...Αυτό είναι εύκολο .Θα ήθελα λίγο πιο στρογγυλό σχήμα.

Εγώ μέχρι τώρα ήμουν τυχερός , 2 κιθαρες έκανα refret και δεν λιμάρισα τίποτα

έβαλα χορδές για να δοκιμάσω , και κατέβηκα E1-1.5mm  E6-2mm

και είναι πιο πολύ από τι περίμενα...

wremir είπε:
Εγώ μέχρι τώρα ήμουν τυχερός , 2 κιθαρες έκανα refret και δεν λιμάρισα τίποτα

έβαλα χορδές για να δοκιμάσω , και κατέβηκα E1-1.5mm  E6-2mm

και είναι πιο πολύ από τι περίμενα...
Ωραίος 8)

Καλοκαιράκι και επειδή δεν είμαστε για πολλά λόγο ζεστής και διαθέσεις για μπανάκια παρουσιάζω ένα light project.

Το spaghetti profiler tool, κάνει την δουλεία του μια χαρά και άμα πεινάσεις, το ρίχνεις στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό και τρως και μια μίνι μακαρονάδα. 8)

IMAG0040.jpg

IMAG0047.jpg

Costas Siachamis είπε:
Για μένα τον αδαή παρατηρητή...τι  έκανε το άτομο τελικά;

Χρησιμοποίησε μακαρόνια για να μπορέσει να αντιγράψει το profile του λαιμού της κιθάρας. Τώρα πώς και πού θα μεταφέρει το profile αυτό, για να του είναι χρήσιμο για μελλοντική κατασκευή (ή αν θα ρίξει το ζυμαρικό στην κατσαρόλα, το λάδι στο τηγάνι και την παρμεζάνα στον τρίφτη), περιμένουμε να μας το αποκαλύψει... ;D

Διάβασα όλο το θέμα.

Ως απλά κάτοχος παλιότερα μιας strat highway και μιας tele black gold.

Συγχαρητήρια στον OP και εν συνεχεία στους υπόλοιπους DIY.

Ειλικρινά, η μαστοριά σας και η γνώση σας.....

%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7.jpg

Ευχαριστώ Κώστα και Έκτορα.

Βασικά Κώστα το εργαλείο κάνει αυτό που είπε ο Έκτορας, αν θες να αντιγράψεις ένα μπράτσο οι βασικές μέτρησης που θες είναι το προφίλ του μπράτσου σε τουλάχιστον δυο σημεία, εμένα μου αρέσει να παίρνω τρεις μετρήσεις ,π.χ. στο 1ο στο 7ο και στο 12ο τάστο, μετά παίρνουμε  το πάχος του μπράτσου σε αυτά τα τάστα , και τέλος μετράμε το Nut και το Heel.

Mε αυτές τις μετρήσεις μπορείς να αντιγράψεις οποίο μπράτσο θες.

Ετσι ξεπατίκωσα το μπράτσο της Baja που φτιάχνω εδώ, τις μετρήσεις τις έκανε έναw φίλος από Αμερική και μου τις έστειλε με mail.

Άρα, πάει ο Κώστας στο σπίτι του Έκτορα ο ποιος τυγχάνει να εχει μια Eric Johnson και ο Κώστας ξετρελαίνεται με το μπράτσο της κιθάρας, τι κάνει????

Πετάγεται στην κουζίνα του Έκτορα και…  :D :D 8)

Εμένα πάντως, αν έρθει ένας σπίτι μου, και καθώς παίζει την κιθάρα με ρωτήσει: "Μακαρόνια έχεις...; " θα σκεφτώ ότι έχει καμιά βδομάδα να φάει... ;D

Από τα επικότερα threads.. εγκυκλοπαίδεια κανονικά...

Να σε ρωτήσω ρε HellFire... κανά άλλο χόμπυ έχεις ? Να ξέρουμε τι να περιμένουμε δηλαδή!  ;D

Συγχαρητήρια και μπράβο για το μεράκι σου!

Έκτορας είπε:
Εμένα πάντως, αν έρθει ένας σπίτι μου, και καθώς παίζει την κιθάρα με ρωτήσει: "Μακαρόνια έχεις...; " θα σκεφτώ ότι έχει καμιά βδομάδα να φάει... ;D
;D ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back