α)Με το συμπαθειο, αυτο μου φαινεται πολυ μεγαλος παραλογισμος! Δλδ τι θα συγκρινεις;;
β)Με το συμπαθειο, αυτο μου φαινεται εξίσου μεγαλος παραλογισμος! Δλδ τι θα συγκρινεις;;
Μόνος σου δλδ λες ότι τα specs μιας studio είναι στα China της Tokai και αυτά μιας Std
σε μια Τοκαι 900 ευρω (δλδ κάτω από τη μιση τιμη μιας στανταρντ
gibson) και παρ ολ'αυτά επιμένεις (σεβαστό) ότι "Only a
Gibson is good enough!" Κάτι χάνω στο συνειρμό σου και με συγχωρείς ή αλλιώς δε δίνεις αξία στα χρήματα
σου αλλά επιτρεψε τότε στους άλλους να έχουν άλλη αντιμετωπιση.
Εγω το μόνο που βλεπω λογικο είναι να πάρουμε μια Tokai, μια Edwards & μια
Gibson με όσο το δυνατον ίδια specs (το headstock logo θα μου επιτρεψεις να μην το θεωρω στα specs) και θα συγκρινουμε playability, ήχο και στο τέλος θα βάλουμε υπολογίσουμε με βαση τη χρηματικη αξία της καθεμιας ποια μας ικανοποιεί περισσότερο. Αυτό θα είναι υποκειμενικό. Κάποια πραγματα όμως είναι αντικειμενικα: ποιότητα κατασκευης, προσοχη στις λεπτομερειες, fretwork, ηλεκτρικα( που είναι και τα μόνα εύκολα να αλλάξουν αν δεν αρεσουν) και κάποιες παραμετροι του ήχου (π.χ. resonance, sustain)
Και από κει μόνο μπορουμε να έχουμε επιχειρηματα γι αυτά και μονο τα αντικειμενικα. Διοτι αλλιώς λες ότι αν θες μια καλη LP θα δώσεις υποχρεωτικα τα 2500 της
Gibson και εγώ αυτό το βρισκω εντελως ακατανοητο.