Guitar splitter ?

jkstigma

Νέο μέλος
Πόντοι
16
καλησπερα

ξερετε να μου προτεινετε καποιο καλο splitter για κιθαρα?

θελω να στελνω την κιθαρα σε δυο ενισχυτες ταυτοχρονα.

σε πεταλι !

Ευχαριστω

Tα Lehle ειναι πολυ γνωστα και ακριβουτσικα splitter. Τωρα αν θες κατι σχετικα απλο ισως αξιζει να δοκιμασεις να φτιαξεις ενα μονος σου.

Superfunk είπε:
παρε ενα στερεο delay
τι να το κανω?

το ζητουμενο ειναι να στελνω τα εφφε μου μόνο στον ενα εκ των δυο ενισχυτη

Τα lehle τα εχετε δοκιμασει?

Αξιζουν τα λεφτα τους?

jkstigma είπε:
τι να το κανω?

το ζητουμενο ειναι να στελνω τα εφφε μου μόνο στον ενα εκ των δυο ενισχυτη
αλλα μας ελεγες πριν... ;D

θελω να στελνω την κιθαρα σε δυο ενισχυτες ταυτοχρονα.
anyway ...παρε το all time classic

http://www.whirlwindusa.com/selec.html

Αγαράζεις ένα μικρό μεταλλικό κουτάκι και 3 βύσματα καλής ποιότητας. Παίρνεις το ένα βύσμα και βγάζεις από το σήμα του 2 καλώδια προς τα άλλα δύο βύσματα (στο σήμα τους). Το ίδιο κάνεις και με τις γειώσεις. Έχεις λοιπόν ένα κουτάκι μεμία είσοδο και δύο εξόδους. Αποφασίζεις τι θέλεις να περνάει στον δεύτερο ενισχυτή και το τοποθετείς στην ανάλογη θέση. Αν όπως λες δεν θέλεις τίποτα στον δεύτερο ενισχυτή το βάζεις πρώτο στην αλυσίδα σου και βγάζεις μία έξοδο προς τα πετάλια σου (στον πρώτο ενισχυτή δηλαδή) και την δεύτερη έξοδο κατευθείαν στον δεύτερο ενισχυτή.

teo.gp είπε:
Σίγουρα κάνει?
Ναι. Μπορεί να στείλει απο ένα in (κιθάρα) σε 2 out (2 ενισχυτές) και μάλιστα μπορεί να έχει τον έλεγχο της μίξης τους (ένταση) απο το ίδιο το πετάλι (απο τα 2 κουμπάκια, πράσινο και κόκινο)

Superfunk είπε:

ε ναι.

τυατοχρονα θα την στελνω στην κιθαρα σε δυο ενισχυτες

μονο που στον ενα θα περναει μονο απο wha και dist και στον αλλον τα εφφε.

το πουλανε αυτο εδω στην ελλαδα?

το βοσσ Line selector..επηρεαζει τον ηχο? οπως τα περισσοτερα boss? ;D

Superfunk είπε:

Superfunk, το έχεις δοκιμάσει? Ειδικά στο Both δουλεύει χωρίς να αλλάζει τίποτα στον ήχο?

Με ενδιαφέρει πολύ αν δεν πειράζει ΚΑΘΟΛΟΥ τον ήχο όπως όταν είναι η κιθάρα direct στον ενισχυτή.

Το εχω βαλει σε δεκαδες πεταλιερες που εχω φτιαξει κατα καιρους και δεν προσεξα καποια διαφορα στον ηχο.Τωρα βεβαια εγω δεν προσεχω ουτε με τα ..."κακα" BOSS ;D ;D

Βεβαια στις πεταλιερες που το εβαζα υπηρχαν ...δεκαδες πεταλακια ΠΡΙΝ απο αυτο οποτε ισως και για αυτο δεν υπηρχε διαφορα.Σκετο στον ενισχυτη δεν το εχω δοκιμασει ποτε (δεν νομιζω αλλωστε να εχω παιξει...ποτε στη ζωη μου ολοκληρη...καρφι στον ενισχυτη...το βρισκω πολυ...βαρετο.. ;D ;D) 

Αν θες ΠΑΝΤΑ να στελνεις την κιθαρα σου σε 2 διαφορετικα signal path και οχι να μπορεις να εναλλασεις μεταξυ 2 ενισχυτων όποτε θες, τοτε η λυση του teo θα κανει τη δουλεια που θες. Θα σου κοστισει 10-15 λεπτα να το φτιαξεις και ουτε 15 ευρω στο συνολο.

odis13 είπε:
Αν θες ΠΑΝΤΑ να στελνεις την κιθαρα σου σε 2 διαφορετικα signal path και οχι να μπορεις να εναλλασεις μεταξυ 2 ενισχυτων όποτε θες, τοτε η λυση του teo θα κανει τη δουλεια που θες. Θα σου κοστισει 10-15 λεπτα να το φτιαξεις και ουτε 15 ευρω στο συνολο.
Το LS2 που πρότεινα στέλνει ΠΑΝΤΑ και στους 2 ενισχυτές (και μιξάρει) ή στέλνει εναλλάξ. Επίσης ότι επιλογές έχεις με τα out έχεις και με τα in.

Δεν επιμένω άλλο όμως, φοβάμαι πως θα αρχίσουμε το γνωστό θέμα αν τα boss είναι καλά ή όχι.

με mono Y cable δε γίνεται δουλειά;

frunobulax είπε:
Το LS2 που πρότεινα στέλνει ΠΑΝΤΑ και στους 2 ενισχυτές (και μιξάρει) ή στέλνει εναλλάξ. Επίσης ότι επιλογές έχεις με τα out έχεις και με τα in.

Δεν επιμένω άλλο όμως, φοβάμαι πως θα αρχίσουμε το γνωστό θέμα αν τα boss είναι καλά ή όχι.
Μα βεβαια, δεν διαφωνω σε αυτο (btw, ειμαι φαν των Boss και ασε τους γκουρου να λενε οτι θελουν ;D).

Απλα για τη δουλεια που θελει ο φιλος, ειναι overkill. Ειναι σα να αγοραζεις 16τροχη νταλικα για να κουβαλησεις το χαρτοφυλακα σου στη δουλεια.

Αυτο που θελει ο φιλος μπορει να επιτευχθει απλουστατα με ενα 2-to-1 ανταπτορακι που μπορει να προμηθευτει απο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μαγαζι ηλεκτρονικων με κοστος ΤΟ ΠΟΛΥ 0,70 ευρω.

Το Boss ειναι ενα τρομερα χρησιμο εργαλειο που (εφοσον θελει να παιζει με πανω απο 1 ενισχυτες) καλο εινα να προσθεσει στο rig του καποια στιγμη. Αλλα για την παρουσα αναγκη που ανεφερε, βολευεται και με κατι τραγικα απλουστερο και φτηνοτερο.

Τη δουλεια του μπορει να την κανει και με ενα τετοιο (με mono quarter inch καρφι ομως).

btg97@16.jpg

odis13 είπε:

λογικα αφου το σημα σπάει στα δυο..δεν χρειαζετε καποια ηλεκτρονικη υποστήριξη? Χωρις καποια υποστηριξη ο καθε ενισχυτης δεν θα περνει <μικρότερο> σημα απο οτι θα επερνε αν επερνε ολοκληρο το σημα χωρις διαιρεση?

επισης ετσι παιζει να εχουμε hums ground loops ktl ktl

Βλεπω αλλα πεταλακια οταν στελνουν σε δυο εξοδους.. να εχουν μετασχηματιστακια  ή καποιο είδος <ενισχυσης>?

μήπως ενα DI ???

jkstigma είπε:
λογικα αφου το σημα σπάει στα δυο..δεν χρειαζετε καποια ηλεκτρονικη υποστήριξη? Χωρις καποια υποστηριξη ο καθε ενισχυτης δεν θα περνει <μικρότερο> σημα απο οτι θα επερνε αν επερνε ολοκληρο το σημα χωρις διαιρεση?

επισης ετσι παιζει να εχουμε hums ground loops ktl ktl
Σε τοσο απλη εφαρμογη, δε παιζει να εχεις τετοια προβληματα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back