Guitar Grimoire

sandiago

Νέο μέλος
Πόντοι
16
ΠΟια η γνώμη σας για τα guitar grimoire progressions  k guitar grimoiew chords and voicings, εχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?

sandiago είπε:
ΠΟια η γνώμη σας για τα guitar grimoire progressions  k guitar grimoiew chords and voicings, εχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?
Kamia idea??

Δεν τα έχω, αλλά διάβασα στην περιγραφή κάτι για...thousands of diagrams...Δεν είμαι φίλος

:) Για κάποιους δουλεύει, για κάποιους οχι.Οπως και να χει, σημασία έχει να εξηγεί το πως

και το γιατί των διάφορων ακόντων, αρμονικών σειρών κλπ. Πιστεύω πως η διαδικασία του να βρούμε μόνοι μας δακτυλοθεσίες, συσχετισμούς κλπ είναι πολύ σημαντική. Εννοώ πως, αν πχ

ξέρεις πως φτιάχνονται οι διάφοροι τύποι ακόρντων μπορείς από τον ένα να σχηματίσεις ολους τους άλλους, σε οποιοδήποτε voicing, οπουδήποτε στην ταστιέρα. Αυτό ισχύει για

ολα τα ακόρντα, από τρίφωνα ματζόρε μέχρι οτιδήποτε μπορεί να παιχτεί στην κιθάρα. Κάπως έτσι προκύπτουν τα..thousands of diagrams... :)

Πρέπει να φύγω, αλλά θα τα κοιτάξω ξανά το βράδυ. Υπάρχουν και άλλα βιβλία, τι ακριβώς

ψάχνεις?

pipityri είπε:
Δεν τα έχω, αλλά διάβασα στην περιγραφή κάτι για...thousands of diagrams...Δεν είμαι φίλος

:) Για κάποιους δουλεύει, για κάποιους οχι.Οπως και να χει, σημασία έχει να εξηγεί το πως

και το γιατί των διάφορων ακόντων, αρμονικών σειρών κλπ. Πιστεύω πως η διαδικασία του να βρούμε μόνοι μας δακτυλοθεσίες, συσχετισμούς κλπ είναι πολύ σημαντική. Εννοώ πως, αν πχ

ξέρεις πως φτιάχνονται οι διάφοροι τύποι ακόρντων μπορείς από τον ένα να σχηματίσεις ολους τους άλλους, σε οποιοδήποτε voicing, οπουδήποτε στην ταστιέρα. Αυτό ισχύει για

ολα τα ακόρντα, από τρίφωνα ματζόρε μέχρι οτιδήποτε μπορεί να παιχτεί στην κιθάρα. Κάπως έτσι προκύπτουν τα..thousands of diagrams... :)

2 vivlia , 1 me ola ta chords voicings kai ena me ta progressions. yparxei kai to grimoire chord encyclopedia.

Πρέπει να φύγω, αλλά θα τα κοιτάξω ξανά το βράδυ. Υπάρχουν και άλλα βιβλία, τι ακριβώς

ψάχνεις?

Λοιπόν, όπως είπα και πιο πάνω, πάρα πολλά σχεδιαγραμματα, με πιάνει ζαλάδα. Αν είσαι τύπος που μαθαίνει έτσι, βλεποντας τα, τότε οκ. Εμένα θα μου είναι άχρηστα αν δεν εξηγούν τη λογική πίσω από κάθε ακόρντο ή voicing. Κι αν την εξηγούν,  ποιός ο λόγος για όλα αυτά τα σχεδιαγράμματα, αναρωτιέμαι...

Και το Chord Chemistry έχει βέβαια σχεδιαγραμματα,  :) αλλά είναι άαααλλη φάση. Κλασικο βιβλίο, με πολλά παραδείγματα, όλα ένα κι ένα, από έναν απο τους καλύτερους.

Και το σημαντικότερο.

Δίνει παραδείγματα χρήσης συγκεκριμένων voicings από τα διαγράμματα, μέσα σε chord progressions, έτσι ώστε να καταλάβει κάποιος ότι ο λόγος χρήσης κάποιου voicing μιας συγχορδίας αντί ενός άλλου voicing, είναι το voice leading.

ayto einai gia chords,  gia progressions pio proteinete?

kai gia chords tpt pio kainourgio den yparxei ? einai grammena me markodoro mesa ola.

Eγω συμφωνω με τους απ πανω αλλα θα σου προτεινα ενα ποιο ευπεπτο βιβλιαρακι πριν τσιμπησεις κατευθειαν αυτο του ted greene.Παρε το Fretboard workbook του Barrett Tagliarino που και ωραιο και ευκολοπεπτο ειναι και τα βαζει ολα σε μια σειρα.Ξεκινας απο την αρχη απο το σχημα των οκταβων,μαθαινεις τα intervals μετα τα χρησιμοποιεις για να φτιαξεις τις 4 βασικες τριαδες ακκορντων(ματζορε,μινορε,αυξημενες,ελλατωμενες) τις αναστροφες τους,τα αρπισματα,τις κλιμακες ολα σε μια λογικη σειρα τα οποια μαλιστα καλεισαι να κατασκευασεις ο ιδιος ;)(εξου και η ονομασια workbook).

Με λιγα λογια μαθε τον τροπο για να μπορεις να κατασκευασεις τα παντα και να μη θες ετοιμα σχηματα κονσερβα η να χρειαζεται να αποστηθισεις πραγματα.Θα βλεπεις αυτοματα στην ταστιερα που ειναι η b3 η Μ2 η πεμπτη η b7 κτλ κτλ κτλ και για το μονο που θα πρεπει να παρεις αποφαση ειναι η δαχτυλοθεσια ;).

ΥΓ:Στην ιδια φιλοσοφια ειναι και το Chord Factory του Jon Damian δηλαδη να μαθεις πως να φτιαξεις ο ιδιος το δικο σου λεξικο ακκορντων...οτι και να παρεις απο αυτα που αναφερθηκαν ειναι ετη φωτος καλυτερο απο οποιοδηποτε Grimoire κονσερβα ;).

Τσέκαρα τα δύο βιβλία που προτείνει ο Dreamdancer,είναι πολύ ενδιαφέροντα. Και τα δύο καλές εκδόσεις, MI και Berklee, το πρώτο αρκετά do it your self,που είναι και ο μόνος τρόπος εδώ που τα λέμε. Ο δε Damian έχει εντυπωσιακό βιογραφικό.

για συγχορδιες εκτος του ted greene πολυ ωραια βιβλια ειναι το voice leading for guitar του john thomas (για mainstream voicings), και το αντιστοιχο του mick goodrick (για πιο μοντερνα). το βιβλιο του jon damian ειναι πολυ καλο αλλα καπως φευγα (πειραματικο αρκετα και οχι τοσο στα βασικα οπως τα αλλα). το guitar grimoire δεν το πολυ εχω κοιταξει, αλλα θυμαμαι στην αμερικη οτι ηθελα να το αγορασω γιατι εβλεπα τα χιλιαδες διαγραμματα και γελουσα (μπορει να ειναι και πολυ καλο ομως βεβαια :) )

Πολύ πολύ δυστυχώς το βιβλίο του Goodrick δεν μπορώ να το βρώ πουθενά. Με παρηγορεί κάπως το οτι ενα μεγάλο μέρος του υλικού υπάρχει σε συνεπτυγμένη μορφή στο Advancing Guitarist.

Καλο είναι επίσης και το τελευταίο που έβγαλε, μαζι με τον Tim Miller, Creative Modal Harmony. Πολυ καλό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back