Guitar Fingertip protectors

Αργύριος Βασιλείου

Shelter

Δυνατό μέλος
Πόντοι
938
Μόλις ανακάλυψα μέσω μιας τυχαίας συγκυρίας ότι υπάρχει αυτο το πραγμα

Υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, εταιρείες, χρώματα, υφές κλπ.

Απλά ομολογώ ότι έχω κριντζάρει γιατι με βάση αυτά που ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαινει να παιζεις έγχορδο αν δεν αισθανεσαι τη χορδή... Με δεδομένο ειδικά ότι ακόμα και η αλλαγή μιας μικρής κλίσης στο δάχτυλο στο σημειο επαφής σημαινει και αλλαγή στον ήχο.

Φοβάται κανεις μη βγάλει κανέναν κάλο στο δαχτυλά του?

Υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, εταιρείες, χρώματα, υφές κλπ.

Απλά ομολογώ ότι έχω κριντζάρει γιατι με βάση αυτά που ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαινει να παιζεις έγχορδο αν δεν αισθανεσαι τη χορδή...

Τα έχουμε στο Ωδείο μόνο για την περίπτωση που κάποιος αρχάριος ή παιδί υπερβάλει σε σημείο να σχιστεί πολύ περισσότερο στα Fingertipps από την προβλεπόμενη διαδικασία σκλήρυνσης.
Δηλαδή από το να παρατήσει τελείως την κιθάρα για καμιά βδομάδα,φοράει τις πρώτες μέρες αυτά και συνεχίζει να παίζει τις κλίμακές του και να μελετάει.
Έχει τύχει παιδί να ενθουσιαστεί τόσο πολύ με το bending που συνέχισε όλο το βράδυ σπίτι του και το επόμενο πρωί δεν μπορούσε να κρατήσει ούτε το μολύβι του

Άλλη περίπτωση που θυμάμαι είναι μουσικός που έκαψε τα δαχτυλά του μαγειρεύοντας και έβγαλε τα επόμενα live του με αυτά.

Γενικά πιστεύω ότι δεν προορίζονται για μόνιμη χρήση, εκτός από μια περίπτωση που θυμάμαι με αλλεργία σε κάποιο υλικό των χορδών.

Αν πρόκειται για κάποια περίπτωση όπως ανέφερε ο Kanimothrios και που υπάρχει κάποιο θέμα (εμένα μου ήρθε στο μυαλό ο Iommi) οκ, κατανοητό. Αλλά για γενική χρήση προφανώς είναι για γέλια.

Οι κάλοι στα ακροδάχτυλα είναι ένα στάδιο που όλοι οι έγχορδοι πρέπει να περάσουν μέχρι να μάθουν πόση δύναμη χρειάζεται μια πατημένη χορδή σε μια σωστά στημένη κιθάρα με σωστό πάχος χορδών. Με ένα καλό δάσκαλο μπορεί κανείς να αποφύγει και τις καπότες αλλά και τους κάλους

Οι κάλοι στα ακροδάχτυλα είναι ένα στάδιο που όλοι οι έγχορδοι πρέπει να περάσουν μέχρι να μάθουν πόση δύναμη χρειάζεται μια πατημένη χορδή σε μια σωστά στημένη κιθάρα με σωστό πάχος χορδών. Με ένα καλό δάσκαλο μπορεί κανείς να αποφύγει και τις καπότες αλλά και τους κάλους

Το πρόβλημα είναι ότι ο δάσκαλος δεν είναι 24/7 πάνω από το κεφάλι του μαθητή.

Όταν πάει το παιδί σπίτι και κάνει άλλα αντί άλλων ή βλέπει βιντεάκια του κάθε δασκάλου κιθαρας-τζουντο-αυτοβελτίωσης γίνονται και χειρότερα πέρα από τραυματισμούς στα ακροδάχτυλα..

Το πρόβλημα είναι ότι ο δάσκαλος δεν είναι 24/7 πάνω από το κεφάλι του μαθητή.

Όταν πάει το παιδί σπίτι και κάνει άλλα αντί άλλων ή βλέπει βιντεάκια του κάθε δασκάλου κιθαρας-τζουντο-αυτοβελτίωσης γίνονται και χειρότερα πέρα από τραυματισμούς στα ακροδάχτυλα..
Παλιά είχα περάσει και εγώ τενοντίτιδα που έμοιαζε ανίατη, με βασική αιτία το κρύο που έτρωγαν τα χέρια από το μηχανάκι και όχι από την κιθάρα, έκανα 100 χιλιόμετρα τη μέρα τότε χειμώνες για χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παίξω κιθάρα. Αλλάζοντας ζωή και εγκαταλείποντας υποχρεώσεις επανήλθα 100%, ε δεν θα πεθάνουμε κιόλας είπα

Είναι γεγονός ότι είναι πολλά που επηρεάζουν την υγεία των χεριών μας, κάποιος που ξεκινάει κιθάρα μπορεί να προσθέτει μια μεγάλη καταπόνηση σε ήδη επιβαρυμένα χέρια λόγο άλλων συνηθειών και υποχρεώσεων, όλα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν. Οι κάλοι είναι ίσως το ποιο άκακο που μπορεί να πάθει κανείς παίζοντας κιθάρα, αλλά είναι και μια ένδειξη ότι κάτι δεν κάνεις σωστά

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back