Greek Debt Song! Oικονομικό-ιστορική ανάλυση σε country & western style

gdevelek είπε:
βεβαίως και υπάρχει Ελληνική Παιδεία (προς το παρόν, γιατί με όσα διαβάζω, δεν θα υπάρχει σε 20-30 χρόνια)

και, στην Ελλάδα, είναι απολύτως απαραίτητη
Μπορείς να προσδιορίσεις τί εννοείς ελληνική παιδεία γιατί με ενδιαφέρει να καταλάβω;

- Είναι η ιστορία που μαθαίνουμε στα σχολεία; (αρκούντως ελληνοκεντρική, με τρομερές παραλείψεις ευρωπαϊκής ιστορίας, της οποίας αποτελούμε κομμάτι)

- Είναι τα αρχαία ελληνικά που μαθαίνουμε στα σχολεία; (κουτσά, στραβά κι' ανάποδα)

- Ή είναι κάτι άλλο, ένα ιδεώδες μήπως; Γιατί τα δύο παραπάνω τα έχουν όλοι όσοι μεγάλωσαν σε αυτή την χώρα λίγο - πολύ

όχι φίλε είναι κάτι πολύ πιο θεμελιώδες

είναι το

"είμαι έλληνας, περήφανος γι' αυτό, γνωρίζω, διδάσκομαι και εμπνέομαι από την ιστορία μου, και είμαι πρόθυμος να εργαστώ - ως και να προσφέρω τη ζωή μου σε περίπτωση  πολέμου - για το καλό της χώρας μου"

gdevelek είπε:
"είμαι έλληνας, περήφανος γι' αυτό, γνωρίζω, διδάσκομαι και εμπνέομαι από την ιστορία μου, και είμαι πρόθυμος να εργαστώ - ως και να προσφέρω τη ζωή μου σε περίπτωση  πολέμου - για το καλό της χώρας μου"
Mάλιστα, κατάλαβα. Βλέπω και ποιές είναι οι διαφορές μας.

Εγώ λοιπόν είμαι έλληνας, αλλά δεν βρίσκω ιδιαίτερους λόγους να είμαι περήφανος γι αυτό. Γνωρίζω, διδάσκομαι, αλλά δεν εμπνέομαι από την ιστορία μου, η οποία περιέχει τα επιτεύγματα κάποιων ΑΛΛΩΝ τα οποία δεν μπορώ να οικειοποιηθώ. Επίσης η ίδια ιστορία περιέχει πολλές μαύρες σελίδες που έγραψαν ΑΛΛΟΙ και δεν θα είμαι εγώ υπόλογος γι' αυτές. Είμαι πρόθυμος να εργαστώ για το καλό της χώρας μου, αλλά αυτό θα το έκανα σε οποιαδήποτε χώρα και αν ζούσα. Για να προσφέρω τη ζωή μου καλύτερα ας μην το συζητήσουμε, γιατί ανοίγει άλλο τεράστιο θέμα.

Ο καθένας βέβαια όπως αισθάνεται... Απλά δεν δέχομαι ότι είμαι λιγότερο πολίτης αυτής της χώρας ή λιγότερο έλληνας αν προτιμάς, επειδή έχω άλλη αντίληψη της "ελληνικής παιδείας". Βασικά σκέτη "παιδεία" λείπει από τον νεοέλληνα, η ελληνική μας μάρανε..

καλά αυτό με τον Kissinger παίζει να είναι το μεγαλύτερο urban legend μετά το ότι τα ελληνικά θα βγαίναν για μια ψήφο γλώσσα των ΗΠΑ  ;) ;)

http://en.wikivisual.com/index.php/Anti-Hellenism

(το παραπάνω link δεν αποτελεί απόδειξη ότι δεν έγινε η δήλωση, αφού ως γνωστόν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι μια δήλωση δεν έγινε, αλλά μόνο ότι έγινε, με μαρτυρίες, ντοκουμέντα κλπ)

ELIANIOS είπε:
Μα αγαπητε Χ., μονο τα λαμογια τη κανουν εδω και χιλιαδες χρονια & μονο οι Νεοελληνες-αρχαιοελληνες-ελληνες κολυμπουσαν παντα χωρις μπρατσακια.

Και για να ακριβολογουμε ρε παιδια, οταν λεμε Ελληνες εννουμε Ελληνες, οταν λεμε Βουλγαρους λεμε τους Βουλγαρους και οχι σαν με προμιξεις κλπ που ναι υπαρχουν(πως υπαρχουν εχω και γω την αποψη μου δε τη παραθετω θα γινει χαμος  8) κε SF-θεωριες ειν ολα), αλλα παντα υπαρχει κατι πιο ισχυρο που σε χαρακτηριζει σε συγκριση με αλλους.

Κατι αλλο τωρα.

Εθνικιστης ειν αυτος που αγαπα το εθνος

Εθνιστης ειν το αντιθετο.

οπως εδω παρακατω θα καταλαβετε τι γινεται

μα είναι γνωστό ότι οι διεθνιστές είναι σοσιαλιστές που θέλουν το κακό του έθνους :)

χωρίς πλάκα, δες τα αρχαία αγάλματα, πώς η μύτη πετάει ανάμεσα στα φρύδια και πες αν βλέπεις πάνω από 1% τέτοιες μούρες γύρω σου  ;) αυτή είναι η αρχαιοελληνική μας πρόσμιξη  :D

και αν ήταν όλοι ίδιοι με τον Ερμή του Πραξιτέλους τι σημασία θα είχε, τα γονίδια είναι ο πολιτισμός; ράτσες σκύλων είμαστε;

skantzos είπε:
και αν ήταν όλοι ίδιοι με τον Ερμή του Πραξιτέλους τι σημασία θα είχε, τα γονίδια είναι ο πολιτισμός; ράτσες σκύλων είμαστε;
...και γι' αυτό δεν έχει καμία σημασία αν αρκετοί από μας έχουν προέλθει από προσμίξεις σλαβικών ή και τουρκικών φύλων

gdevelek είπε:
...και γι' αυτό δεν έχει καμία σημασία αν αρκετοί από μας έχουν προέλθει από προσμίξεις σλαβικών ή και τουρκικών φύλων
Αίσχος.

Γιου γκάιζ αρ απίστεφτοι.

Τα λλίρικς ήταν εύστοχα. Ο μουστάκιας με το μπεζούκι και την καπελαδούρα έδωσε άλλη πνοή στον Παρθενώνα της Ακρόπολης του Νάσβιλ, Τενεσύ (είναι άραγε κοντά στο Σμόλβιλ; ). Άραγε και κείνος ο Παρθενών κλείνει όταν απεργούν οι φύλακες της αθηναϊκής Ακρόπολης κάθε Αύγουστο;

Τρόλλευ αν θες σου βρήκα πιθανό άβαταρ:

rosika.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ λοιπόν είμαι έλληνας, αλλά δεν βρίσκω ιδιαίτερους λόγους να είμαι περήφανος γι αυτό.
Εγω ψαχνω ρε μαμωτο..αλλα δεν βρισκω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ (λογο)... ;D (δυστυχως η μονη σοβαρη συνεισφορα του ελληνικου πολιτισμου στην ανθρωποτητα απο τη δημιουργια του νεο-ελληνικου εθνους ειναι ο ΦΡΑΠΕΣ και εγω καφε δεν πινω.... :P)

Superfunk είπε:
Εγω ψαχνω ρε μαμωτο..αλλα δεν βρισκω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ (λογο)... ;D (δυστυχως η μονη σοβαρη συνεισφορα του ελληνικου πολιτισμου στην ανθρωποτητα απο τη δημιουργια του νεο-ελληνικου εθνους ειναι ο ΦΡΑΠΕΣ και εγω καφε δεν πινω.... :P)
ενας λογος παραπανω..να αφησουμε κατι ουσιαστικο στην συνεχεια μας!

+1

Εγώ πάντως απολογούμαι δημόσια διότι χθες που έκανα πλακίτσα με τον epikouris δεν είχα συναίσθηση ότι το νικ του έχει σχέση με το όνομά του. Αποσύρω λοιπόν την πλακίτσα και ζητώ συγνώμην για την όποια ενόχληση - επί της πλακίτσας βέβαια και όχι επί των απόψεών μου.

Επί του θέματος: Νομίζω ότι όλα τα πράγματα έχουν κάποια αξία και νομίζω ότι το κλειδί για να την ανακαλύψουμε (την αξία) είναι η γνώση. Δεδομένου ότι εδώ μέσα έχουμε ως κοινό παρανομαστή την αγάπη μας για τη μουσική, αντί να συζητάμε για το αν οι Παρθενώνες είναι της προκοπής ή γιαλαντζή, μπορούμε να συζητήσουμε για θέματα μουσικά όσον αφορά την αρχαία Ελλάδα - αν βέβαια έχουμε σχετικές πληροφορίες.

Οπωσδήποτε, δηλώνω την απέχθειά μου για τον ορισμό "περί Έλληνος" που έδωσε ο gdevelek, ο οποίος (ορισμός) κρίνω ότι φλερτάρει επικίνδυνα με τον μιλιταρισμό (ιδεολογικό και κοινωνικό) και είναι όραμα κομμουνιστικής / ολοκληρωτικής προσέγγισης και δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη για την πατρίδα.

Αυτά...

Από την άλλη εγώ δεν είμαι ούτε αρχαιολάτρης, ούτε αρχαιοφοβικός.

Γνωρίζω και αποποιούμαι μετά βδελυγμίας όλο αυτόν τον φασιστοειδή καρνάβαλο που βρίσκει αποκούμπι πάνω στους αρχαίους Έλληνες στους βίους και στις Πολιτείες τους στα επιτεύγματα και τις δόξες τους αγνοώντας βέβαια τις οποιεσδήποτε άλλες τους πλευρές. Από την άλλη θα ήταν τουλάχιστον ανόητο να αγνοήσω το μεγαλείο (αν σας φοβίζει η λέξη βάλτε κάποια ισάξια που θα σας κάνει να νοιώθετε καλύτερα) και την συνεισφορά του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Θέλετε σαν συνέπεια όλων των μεγάλων πολιτισμών της Μεσογείου, θέλετε ως ένα μεμονομένο ιστορικο-πολιτιστικό γεγονός, θέλετε ως βασική επιρροή του Ρωμαϊκού πολιτισμού, θέλετε ως εφαλτήριο της Αναγέννησης ή μία από τις σπίθες του Διαφωτισμού ή ότι άλλο θέλετε, υπήρξε.

Δεν ήταν υπεράνθρωποι, δεν ήταν εξωγήινοι, δεν ήταν πεφωτισμένοι. Υπήρξαν όμως, θέτε δεν θέτε και κατέθεσαν μια τεράστια παρακαταθήκη πνευματικού υλικού στην ανθρωπότητα.

Τώρα αν εγώ ή εσύ ή κάθε κατσαπλιάς Νεοέλληνας έχει δικαίωμα να καπηλεύεται αυτό το μεγαλείο για να δικαιολογήσει την απραξία / ανυπαρξία του, είναι άλλο Ευαγγέλιο.

Αλλά πως να το κάνουμε, σ' αυτή τη γη γεννηθήκαμε, την ίδια γλώσσα μιλάμε και αυτούς έχουμε ιστορία. Εδώ άλλοι λαοί είναι περήφανοι και κάνουν trendy πολιτισμούς οι οποίοι απλά δεν υπήρξαν (π.χ. Κέλτες).

Δεν ξέρω αν έχω τα ίδια γονίδια με αυτούς και εν πολλοίς χέστηκα. Ξέρω με σιγουριά και με πεποίθηση ότι και αυτοί με άλλους Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Χριστιανούς κι Οθωμανούς, τίμιους κι αμαρτωλούς (που λέει κι ο Καραγκιόζης μου), Ελύτηδες, Σεφέρηδες, Παλαμάδες, Καρυωτάκηδες, κοτζαμπάσηδες και μεγαλοτσιφλικάδες, Κολοκωτρωναίους, δοσίλογους, χουντικούς, Εφιάλτες, παπάδες, Χατζιδάκηδες, Ξυλούρηδες, Εξάρχεια, Μεσολόγγια, Μπιζάνια, η μάνα μου, τα αδέλφια μου κι οι φίλοι μου που ζούμε εδώ και βλέπουμε, μυρίζουμε, ακούμε κι επιμένουμε ακόμα Ελλάδα, αφήνουν ή άφησαν ένα κομματάκι σ΄αυτό που είμαι εγώ και το θεωρώ Ελληνικό γιατί όλοι οι παραπάνω είμαστε Έλληνες, ακόμα και όταν δεν είμαστε πάντα περήφανοι που είμαστε τέτοιοι, κι αν σας αρέσει έχει καλώς. Αν δεν σας αρέσει, έχουμε ωραιότατο ξύδι απ' τα αμπέλια μας να σας τρατάρουμε.

Και όποιος βρε theoctapus δεν καταλαβαίνει,

δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει.

Το τι έκαναν οι "αρχαίοι ημών πρόγονοι" και το τι κάνουν οι "ημέτεροι ημών απόγονοι", τις πλείστες των περιπτώσεων, δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους.

Αλλά δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά: μικρή σχέση έχει το τι έκανε η γιαγιά μου, με το τι κάνω εγώ - και ακόμη χειρότερα το τι έκανα εγώ ο ίδιος χθες με το τι κάνω σήμερα.

:)

OurDarkness είπε:
Το τι έκαναν οι "αρχαίοι ημών πρόγονοι" και το τι κάνουν οι "ημέτεροι ημών απόγονοι", τις πλείστες των περιπτώσεων, δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους.

Αλλά δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά: μικρή σχέση έχει το τι έκανε η γιαγιά μου, με το τι κάνω εγώ - και ακόμη χειρότερα το τι έκανα εγώ ο ίδιος χθες με το τι κάνω σήμερα.

:)
Το ίδιο και με το τι κάνει ο δίπλα μου και τι κάνει ο επόμενος μου και δεν υπάρχει συνέπεια, συνέχεια, ιστορική ευθύνη, παρελθόν και μέλλον. Μόνο Εγώ, παρόν και ο κόσμος ξεκινάει με τη γέννηση μου και σταματάει στον θάνατό μου.

Προφανέστατα διαφωνώ αλλά όχι 100%.

gdevelek είπε:
η Αρχαία Ελλάδα συνιστά ένα μακρινό αλλά ξεκάθαρο "βάρος ευθύνης" για μένα
να φανταστούμε ότι η παραπάνω δήλωση είναι

α.αστείο

β.αφορά την πολιτιστική/πολιτισμική σχέση που υπάρχει μεταξύ του παγκόσμιου σύγχρονου πολιτισμού και του αντίστοιχου αρχαιοελληνικού

γ.αφορά την εθνική/φυλετική σχέση με ανθρώπους που ζήσαν πριν από 3000 έτη

πραγματικά δε το κατάλαβα.......

audiokostas είπε:
Το ίδιο και με το τι κάνει ο δίπλα μου και τι κάνει ο επόμενος μου και δεν υπάρχει συνέπεια, συνέχεια, ιστορική ευθύνη, παρελθόν και μέλλον. Μόνο Εγώ, παρόν και ο κόσμος ξεκινάει με τη γέννηση μου και σταματάει στον θάνατό μου.
Ας το δούμε διαφορετικά: δεν έχει καθένας μας το δικαίωμα να επιλέξει τους δασκάλους του και τις επιρροές του; Καθορίζεται αυτό από γεωγραφικές συνιστώσες ή βιολογικές καταβολές; Προφανώς όχι.

Εγώ π.χ. θεωρώ πολύ σημαντικά τα θεωρητικά κείμενα του Brian Eno, ο οποίος δεν είναι έλληνας, δεν ζει στην Ελλάδα, δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και έχει εκφράσει συγκρατημένο θαυμασμό μόνο για φιλοσοφικά κείμενα ασιατικής προέλευσης. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Έπρεπε δηλ. να ακούω Θεοδωράκη, να πιστεύω στο Δία και να κάνω σπονδές στην Αθηνά για να θεωρούμαι έλληνας;

Επίσης μιλάω αγγλικά θαυμάσια - σύντομα θα μιλάω τόσο καλά όσο μιλώ και γράφω ελληνικά. Δεν θα είμαι έλληνας;

Λοιπόν, υπάρχει συνέπεια, συνέχεια, ιστορική ευθύνη, παρελθόν και μέλλον αλλά δεν έχουν σχέση με γεωγραφικές ή βιολογικές συνιστώσες. Ο καθένας μας επιλέγει καθημερινά ποιο επίπεδο πολιτισμού θα προάγει και θα συντηρήσει.

Και ναι, ο κόσμος τελειώνει με το θάνατό μας - είναι μία ανακούφιση αν το καλοσκεφτείς.

η Αρχαία Ελλάδα συνιστά ένα μακρινό αλλά ξεκάθαρο "βάρος ευθύνης" για μένα
Και για μενα,πηγα να σηκωσω προχθες μια πετρα απο το Ναο του Ποσειδωνα στο Σουνιο και κοψομεσιαστικα..... ;D

trolley είπε:
Ας το δούμε διαφορετικά: δεν έχει καθένας μας το δικαίωμα να επιλέξει τους δασκάλους του και τις επιρροές του; Καθορίζεται αυτό από γεωγραφικές συνιστώσες ή βιολογικές καταβολές; Προφανώς όχι.

Εγώ π.χ. θεωρώ πολύ σημαντικά τα θεωρητικά κείμενα του Brian Eno, ο οποίος δεν είναι έλληνας, δεν ζει στην Ελλάδα, δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και έχει εκφράσει συγκρατημένο θαυμασμό μόνο για φιλοσοφικά κείμενα ασιατικής προέλευσης. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Έπρεπε δηλ. να ακούω Θεοδωράκη, να πιστεύω στο Δία και να κάνω σπονδές στην Αθηνά για να θεωρούμαι έλληνας;

Επίσης μιλάω αγγλικά θαυμάσια - σύντομα θα μιλάω τόσο καλά όσο μιλώ και γράφω ελληνικά. Δεν θα είμαι έλληνας;

Λοιπόν, υπάρχει συνέπεια, συνέχεια, ιστορική ευθύνη, παρελθόν και μέλλον αλλά δεν έχουν σχέση με γεωγραφικές ή βιολογικές συνιστώσες. Ο καθένας μας επιλέγει καθημερινά ποιο επίπεδο πολιτισμού θα προάγει και θα συντηρήσει.

Και ναι, ο κόσμος τελειώνει με το θάνατό μας - είναι μία ανακούφιση αν το καλοσκεφτείς.
Ο αυτοπροσδιοριμός είναι σαφέστατα προσωπική επιλογή.

Ο προσδιορισμός όμως μέσα και μέσω του κοινωνικού συνόλου είναι διαφορετικό.

Το ότι έχεις ψήγματα του Ελληνικού πολιτισμού μέσα σου (όπως και ο Eno ως δυτικοτραφής) είναι δεδομένο. Αν δεν θες Έλληνας να λέγεσαι, μιας και δεν σφάζεις κότες στον Απόλλωνα τον Τρισμέγιστο όπως οι υπόλοιποι κάνουμε κάθε Τρίτη και Παρασκευή, γούστο και καπέλο σου και λογαριασμό δεν δίνεις.

Η αντίληψη του κόσμου μας τελειώνει με τον θανατό μας.

Αν από την άλλη εξισώνεις την ύπαρξη του κόσμου με την ύπαρξή σου ........... πάσο.

Και για μενα,πηγα να σηκωσω προχθες μια πετρα απο το Ναο του Ποσειδωνα στο Σουνιο και κοψομεσιαστικα..... ;D
Και όμως σκέψου (αν και ξέρεις ότι διαφωνώ με το τρόπο που εκφράζεται) αν υπήρχε σ' αυτό τον τόπο κάποιο πραγμνατικό και ουσιαστικό ιστορικό βάρος.

Και όμως σκέψου (αν και ξέρεις ότι διαφωνώ με το τρόπο που εκφράζεται) αν υπήρχε σ' αυτό τον τόπο κάποιο πραγμνατικό και ουσιαστικό ιστορικό βάρος.
Κοιτα ουσιαστικο ιστορικο βαρος υπαρχει,οπως ακριβως υπαρχει και ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλου στον κοσμο.Η μοναδικοτητα του νεο-ελληνα  ομως ειναι οτι θεωρει οτι ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λαος στον κοσμο που το...εχει (τετοια μονομανια με τον εαυτο...τους..εχουν μονο οι Αμερικανοι και ελαφρως οι Εγγλεζοι,το 1% που θυμαται ακομα την αυτοκρατορια... ;D...),δεν ειπα να γινουμε και.....ενοχικοι για την καταγωγη μας (οπως ειναι ας πουμε ο μεσος Γερμανος ο οποιος νοιωθει οτι πρεπει να απολογειται επειδη ειναι Γερμανος,μεχρι και φετος που πηγε καλα στο Μουντιαλ η Γερμανια στο Βερολινο "απαγορευονταν" να σηκωνεις Γερμανικη σημαια......) αλλα πρεπει να υπαρχει & καποια ισσοροπια,προσωπικα πιστευω οτι αυτο που φταιει,και κανει τον μεσο Ελληνα να θεωρει την...Ελλαδα το...κεντρο του κοσμου ειναι οτι ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ...(οπως αλλωστε δεν ταξιδευει και ο μεσος Αμερικανος) και....οπως μου ειχε πει και ενας καπετανιος..."ανθρωπος αταξιδευτος,ξυλο απελεκητο".......

Superfunk είπε:
(τετοια μονομανια με τον εαυτο...τους..εχουν μονο οι Αμερικανοι και ελαφρως οι Εγγλεζοι,το 1% που θυμαται ακομα την αυτοκρατορια... ;D...)
Πολύ πάνω από το 1%. Πάρα πολύ παραπάνω.

Όπως και οι Γάλλοι, οι Ισπανοί, οι Βέλγοι, οι Ελβετοί, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί (και όμως - άσε τα μεταπολεμικά σύνδρομα που σιγά σιγά ξεπερνώνται, αφού και οι ίδιοι κουράστηκαν από τις ενοχές  ;)).

Και όλοι αυτοί με τεράστιες προσμίξεις αλλά και εθνική υπερηφάνεια. Καλώς ή κακώς εννοουμενη ή ερμηνευόμενη.

Όπως και οι Γάλλοι, οι Ισπανοί, οι Βέλγοι, οι Ελβετοί, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί
Ξερω πολλους Γαλλους,ΚΑΝΕΙΣ δεν μου  εχει πρηξει τα παπαρια με τον Διαφωτισμο και τον Ρεμπω....(ουτε καν με τα κρουασαν που,παραδεξου το,μαμανε και δερνουν.... ;D)

Ξερω πολλους Ισπανους,ΚΑΝΕΙΣ δεν μου  εχει πρηξει τα παπαρια με τη "Χρυση Εποχη" και τον  Velázquez, Murillo, El Greco (και κανεις δεν μου ειπε ποτε ουτε μια λεξη για το ...Hamon  που,παραδεξου το,μαμαει και δερνει.... ;D)

Ξερω πολλους Βελγους.ΚΑΝΕΙΣ δεν μου  εχει πρηξει τα παπαρια με τη Βελγικη αυτοκρατορια (ουτε καν με τις σοκολατες τους που,παραδεξου το,μαμανε και δερνουν.... ;D)

Ξερω πολλους Ιταλους,ΚΑΝΕΙΣ δεν μου εχει πρηξει τα παπαρια με την Αρχαια Ρωμη & τον Nτα Βιντσι (ουτε καν με το φαγητο τους που ..παραδεξου το μαμαει και δερνει.... ;D)

οι Γερμανοί (και όμως - άσε τα μεταπολεμικά σύνδρομα που σιγά σιγά ξεπερνώνται, αφού και οι ίδιοι κουράστηκαν από τις ενοχές  ).
Ξερω ΠΑΡΑ πολλους Γερμανους,κανεις δεν μου τα εχει πρηξει με τον ,Γκαιτε τονΜπετοβεν,τον Μαρξ,το Μπαουχαους και τον .....ΦΟΛΚΣΒΑΓΚΕΝ... ;D (ουτε καν με τις μπυρες τους,που..παραδεξου το μαμανε και δερνουν... ;D)

Ξερω ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλους Ελληνες και...μου τα ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ..κανονικα και με το νομο... ;Dγια αυτο και την κανω με ελαφρα πηδηματακια... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back